zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kenny hendrikskenny hendriks 3 doggies

honden foto van kenny hendriks

" Even off-topic de ontlasting van Max was al een beetje papperig sinds we hem hebben maar nu had hij vanochtend eerst papperig ontlasting en daarna 3 keer waterdunnen diarree met bij de laatste keer een heel klein beetje helder bloed!!! Moet ik dit vandaag nog even aankijken of maar gelijk naar de dierenarts??? "


ga toch maar bij de dierenarts langs, en laat je goed informeren wat jou hond wel of niet mag eten.

ik heb zelf ook een husky (sinds kort 2 husky's en een chihuahua) maar een husky heeft echt een streng dieet en voedingspatroon nodig anders heeft hij ook om de haverklap diarree en geen eetlust meer.

heeft je hondje al de wormenkuur gehad??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijk maken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ook een chihuahua kan gewoon naar buiten hoor in de winter? Vind het altijd zo raar dat er bepaalde rassen zo over 1 kan gehaald worden. Hier vind ze het namelijk heerlijk en springt het liefst de hele dag in de sneeuw. Als het te hard waait of de sneeuw ligt te hoog dan heeft ze een waterdicht jasje aan, maar dat is ter bescherming zodat haar buikje niet te koud wordt. Het is een kwestie van laten wennen. Als je vaak met ze buiten ben, en ze binnen niet bovenop een warme verwarming liggen of teveel onder een deken, dan maken ze zelf ook een wintervacht aan. Juist nu het nog niet sneeuwt maar het heel geleidelijk kouder wordt zou je moeten lopen om alles op gang te precies.

Verder is het met een husky en voeding precies hetzelfde verhaal, alleen daar gaat dit topic niet over.

Ik had gisteren een heel verhaal geschreven maar zie nu dat hij er niet staat (waar die wel is weet ik niet haha). Dan nog maar een keer in de korte versie. het waait nu heel hard en de meeste honden zijn daar van onder de indruk (die van mij kijkt bijvoorbeeld constant achterom omdat hij denkt dat iemand hem duwt). Als je pup al licht onzeker is, dan is het goed mogelijk dat hij nu dus nog onzekerder is. Probeer dan een plekje te zoeken waar je een beetje uit de wind staat en hou eventueel zelf nog de rest van de wind tegen door ervoor te gaan staan. Merk je dat je pup na 2/3 minuten nog steeds ontzettend bang is, dan kun je altijd op je hurken gaan xitten. Ze kan dan schuilen en jij hoeft verder niets te doen. Ze moet echt plassen, maar ze moet er gewoon even aan denken en dat is moeilijk in zo'n situatie. Geef haar even de tijd om bij te komen en laat dan die 5 minuten ingaan bijvoorbeeld. Volg vooral je gevoel en maak het voor je pup een zo fijn mogelijke ervaring.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" wij hebben zelf ook een chihuahua. Nu voor de winterdagen gaan we hem ook laten wennen om in een kattenbak zijn behoefte te doen. Het is te koud en nat buiten om een een kleine chihuahua buiten zijn behoefte te laten doen. Ze kunnen snel verkouden raken van dit weer.

geduld hebben en goed belonen werkt prima. een kind leer je ook niet binnen 2 weken zindelijk te zijn?

groetjesss "


Juist jij die een husky heeft moet betere weten dan onzin te vertellen op een forum
Een chi kan gewoon buiten lopen en wordt echt niet snel verkouden hoor als jij gewoon netzoals je dat met je hussen doet doorloopt.
Vind het zo jammer dat je je niet eerst hebt ingelezen voordat je een chi hebt gekocht anders had je geweten dat een chi helemaal niet zo'n teer beestje is zoals je nu omschrijft.

@ Pim waarom hier vragen of je naar de DA moet, bloed bij de ontlasting is natuurlijk nooit goed hup altijd voor de zekerheid naar de DA !
Als je hondje al een tijd rommelt met zijn ontlasting moet je eens nagaan waardoor dat kan komen.
Wat krijgt hij te eten? op welke tijd gebeurt het etc?

honden page profiel lucky en angellucky en angel

honden foto van lucky en angel

bedankt voor je reactie kenny

wat we ook proberen hij doet echt niks buiten kwartier lopen niks gedaan dan in z,n bench en dan weer naar buiten maar hij trilt en piept alleen maar het weer werkt momenteel ook niet echt mee heb vandaag wel een bakje neergezet kranten werkte niet nu puppytrainer neergelegd en ja hoor meneer loopt er gelijk naartoe
liever wil ik het niet maar de kou is voor hem nu niet echt leuk volgens mij vanmiddag buiten stormde het en lucky werdt echt opzij geblazen
wat doe jij in het kattenbakje en heb je ervaring mee
ik baal er wel van want wil hem gewoon buiten zindelijk krijgen en ga ook toch ondanks de kou en het slechte weer steeds naar buiten

groetjes

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Heb je al geprobeerd wat ik zei met het stille plekje opzoeken en de wind tegenhouden?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier willen ze liever ook niet naar buiten hoor, denken dat ze smelten en jah met windkracht 8 wordt ook jackie omver geblazen, ga dan een straatje in waar ze uit de wind staan en regen smelten ze niet van dus ze lopen gewoon maar mee.
Ga nu al er aantoegeven dan heb je 15 jaar lang een hond die niet met regen naar buiten gaat.

Gewoon warme jas aan en een plekje opzoeken waar er weinig wind staat en waar je eventueel met een paraplu kan staan (jackie vind het dan minder erg want ze loopt droog O-) )

honden page profiel lucky en angellucky en angel

honden foto van lucky en angel

nee ik geef er zeker niet aan toe want ik blijf continu naar buiten gaan en probeer de wind weg te houden en tussen de woningen te lopen dat de wind minder is vanavond was ik buiten en het storte van de regen maar ben gewoon gaan lopen lucky ging steeds zitten even bij hem gaan zitten en hoppa weer een stukje verder lopen ik loop per keer 15 minuten buiten met hem na het slapen spelen eten ben momenteel meer buiten als binnen ik vindt het niet erg hij heeft ook een jasje aan en ondanks de regen vanavond kwam ik binnen en wilde z,n jasje uitdoen en toen bleek dat lucky zijn jasje ondergeplast had en ik had het echt niet gezien dat hij plaste

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ongelukjes kunnen gebeuren, persoonlijk zou ik het jasje echt nog niet gebruiken maargoed dat moet je uiteraard zelf weten.
Hoe meer tijd jij er nu insteekt hoe sneller hij zindelijk is en jij dus lekker warm binnen kan zitten haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijk maken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Paco en Terra in kerststemming
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^