bijwerkingen loopsheid / erge buikpijn?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik heb al eens eerder een topic hier geplaatst over mijn phoebe en haar buik bijt/lik gedrag.

Na veel onderzoeken (hd,bloedonderzoeken,echo enz.) is er nog steeds geen oplossing. Echter is er wel duidelijk geworden dat er een constante factor in het verhaal is en dat is loopsheid.

Nu vroeg ik mij af of er mensen ervaring hebben met het extreem reageren op een loopsheid. Ze bijt/trekt en likt zo'n 2 weken voor de loopsheid ernstig in haar lies/buikje, ook tijdens de loopsheid, en ongeveer 1 a 2 weken erna.

ik zit een beetje met mijn handen in het haar, en ik zou zo graag een oplossing willen.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Ik heb hier geen ervaring mee dus kan je helaas niet helpen, maar is het niet een oplossing om haar te laten steriliseren?
En dan hopen dat het inderdaad door de hormonen komt en het weg is als ze niet meer loops word ...?

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

klopt dat zou een oplossing zijn, maar inmiddels ben ik al zoveel onderzoeken verder dat ik graag iets meer zekerheid/ervaring zou willen voor ik haar laat steriliseren. Want die kosten liegen er niet om en zou het zo zonden vinden als dat het weer niet was....

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik heb geregeld verhalen gehoord van honden die echt ziek waren tijdens de loopsheid... Sommige zelfs liggend aan het infuus bij een dierenkliniek... Het kan dus zeker wel voor problemen zorgen, maar er zijn ook honden die nergens last van hebben, het is erg verschillend! Zeker weten zul je het niet, dat zul je denk ik toch pas weten als ze geholpen is...

Mijn Deva is 6 maanden en een klein hondenras..
Ze moest vorige week onder narcose vanwege een navelbreuk waar ze echt aan geholpen moest worden.. In overleg er meteen voor gekozen haar te laten steriliseren omdat ik niet zou willen dat ze over een poosje weer onder narcose zou moeten... Een klein hondje kan het ook wel goed hebben, bij een groot hondenras had ik het zeker nog niet laten doen... Ben ook wel gerust dat ze nu al geholpen is, zo lag een paar weken geleden het kleine hondje van een vriendin ook aan het infuus dood en dood ziek van de loopsheid en hebben ze vervolgens ook nog eens met spoed moeten opereren.. Ben zelf dus wel blij dat ik in ieder geval zeker weet dat dit met Deva nu niet meer zal gebeuren...

Als een hond geen last heeft van de loopsheid is het prima, maar als een hond er echt niet lekker van is elke keer en er zijn geen plannen voor een nestje in de toekomst bijvoorbeeld dan zou ik haar toch laten helpen.. Al weet ik dat de meningen daar heel erg over zijn verdeeld... ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan dit specifiek geval best even voorleggen aan je DA.
Maar dat teefjes heel veel last kunnen hebben van hun cyclus, is zeker.
Wij hebben na 2 loopsheden ook besloten onze hond te laten steriliseren. Zij was steeds zo ziek: misselijk, braken, niet meer willen eten. Maar nu de laatste keer was het niet enkel tijdens de loopsheid, maar ook de hele schijnzwangerschap van 2 maanden erna en dan nog een een week nestdrang. De hele tijd (3 maanden) was ze ziek, en 't ergst van al was dat de hormonen haar reukzin beinvloedden, waardoor ze niet meer wou eten. Het arme dier had razende honger, we gaven haar eten, wat ze dan visueel herkende en graag wou opeten, maar haar neus zei haar dat het niet eetbaar was. Dus stond ze boven haar bak met haar hoofd te schudden, en kon ze het gewoon niet opeten. Vreselijk! Nu is ze gesteriliseerd en ze is meteen lekker gaan eten, heeft veel meer energie, en is nooit meer misselijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aan het infuus door de loopsheid ? waarschijnlijk is er een baarmoederontsteking bij gekomen.
en ja daar kan een hond doodziek van worden.

de eerste dagen van een loopsheid, kan een hond flink hangerig zijn, maar als een hond daarna dood en doodziek is, zou ik de dierenarts raadplegen. en als je wilt steriliseren, doet dat dan tussen twee loopsigheden . dus drie maanden na de eerste dag van de loopsheid, dan zijn de hormonen het rustig en is de baarmoeder weer mooi een rietje, de ingreep is dan wat makkelijker, vergis je niet in een operatie he, het is een zware ingreep.

voordelen geen last meer van loopsheden, maar er zijn zeker wel nadelen. lees je goed in, een loopsheid hoort bij een teef, maar als je hond doodziek is is dat wat anders natuurlijk.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Mijn hond is dus niet doodziek maar ze bijt/likt heel erg in haar lies tijdens en voor en na de loopsheid, en ik vroeg mij dus af of dit door de loopsheid kon komen.

Van mij hoeft die sterrilisatie niet zo, maar als mijn hond duidelijk last heeft door dat zal ik het wel doen natuurlijk.

Mijn DA heb ik bezocht, meerdere malen ook meerdere onderzoeken gedaan..... maar helaas geen sluitend advies gekregen. vandaar dat ik hier wat meer info wilde vragen.

honden page profiel MarijkeMarijke

Een vriendin van mij heeft een keeshond die zich helemaal kaal bijt. Ze heeft hem laten behandelen bij een homeopaat. Die heeft het helemaal onder controle gekregen. De loopsheden verlopen nu veel minder heftig. Misschien is dit een idee om eens te bekijken of het wat voor jou hond is?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is echt alleen rond de loopsheid dat ze het doet? Mijn pup had steeds last van pijn in de streek rond de lies. Tenminste, daar leek het op. Af en toe gaf ze een gil en keek dan op die plek. Ze had ook meerdere blaasontstekingen gehad. Op een gegeven moment (ze had op dat moment geen blaasontsteking) is ze 's nachts opeens niet lekker. Ook weer piepen en veel onrust, vaak eruit moeten, dus dachten we alweer aan blaasontsteking. Tot ze binnen kwam met een soort slijmerige bloedprop in haar vacht. Daarna heeft ze nooit meer last gehad. Ze heeft bijna zeker een blaassteen gehad die ze zelf uitgeplast heeft.
Het pijn bij de lies hebben herken ik dus wel, maar niet rond de loopsheid. (Wij dachten wel even dat ze voor het eerst loops zou worden die nacht, maar dat was het dus niet.)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wanneer de klachten zo duidelijk met de loopsheid samenhangen zou mijn keus castratie zijn. Dat kost inderdaad wel wat, maar alles wat je tot nu toe gedaan hebt kost ook elke keer wat.

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

" klopt dat zou een oplossing zijn, maar inmiddels ben ik al zoveel onderzoeken verder dat ik graag iets meer zekerheid/ervaring zou willen voor ik haar laat steriliseren. Want die kosten liegen er niet om en zou het zo zonden vinden als dat het weer niet was.... "


Worden sterelisatie kosten niet in de meeste hondenverzekeringen vergoed? Of is dat alleen bij jongere honden?

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

@nienke en roedel: Ja het is altijd wel ver voor en ver na de loopsheid ook nog maar dan weer een periode niet en als het weer begint kun je er donder op zeggen dat ze loops wordt binnen 2 a 3 weken. maar omdat het zo lang aanhoud na het loops zijn twijfelde ik enorm of het daar mee samen hangt.

@wendy: Als mijn DA die dingen adviseerd om bepaalde dingen uit te sluiten doe je dat, maar als er dan iedere keer 'niets' uitkomt wordt je wat voorzichtiger met beslissingen maken in hoge kosten. Vandaar dat ik graag even wat advies wil inwinnen.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Nee, in alle gevaallen die ik ken was er geen spraken van een baarmoederontsteking.. Dus echt alleen door de loopsheid zelf.. Vanwege de sterilisatie van Deva het er ook nog bij de dierenarts over gesproken en die vertelde ook dat er toch geregeld hondjes worden opgenomen omdat ze echt dood ziek zijn van de eerste loopsheid. Er hoeft dus zeker geen spraken te zijn van een ontsteking.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

"

Worden sterelisatie kosten niet in de meeste hondenverzekeringen vergoed? Of is dat alleen bij jongere honden? "


Het gaat mij op zich niet zo om de kosten hoor, dieren houden kost nou eenmaal geld. maar omdat ik al een paar keer flink kosten had gemaakt zonder resultaat en er naar mijn gevoel door de DA maar gegokt werd wat het dan was. wilde ik graag weten of het echt zo kon zijn, maar uit de reacties blijkt wel dat honden inderdaad naar kunnen zijn of bijwerkingen hebben van loopsheid.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Het gaat mij op zich niet zo om de kosten hoor, dieren houden kost nou eenmaal geld. maar omdat ik al een paar keer flink kosten had gemaakt zonder resultaat en er naar mijn gevoel door de DA maar gegokt werd wat het dan was. wilde ik graag weten of het echt zo kon zijn, maar uit de reacties blijkt wel dat honden inderdaad naar kunnen zijn of bijwerkingen hebben van loopsheid. "
Wanneer dieren bepaalde symptomen laten zien, maakt de dierenarts een lijstje in zijn hoofd van welke aandoeningen daarbij passen. Naar gelang de symptomen, de ervaring van de dierenarts, de ziektegeschiednis en de ernst/spoed/zeldzaamheid van de aandoeningen op dat lijstje kiest een dierearts wat hij/zij wil onderzoeken/uitsluiten. En hoe vager de klachten, hoe langer de weg vaak is.

Is een blaasontsteking uitgesloten? Kat van een vriendin had vergelijkbare klachten (kale buik) en die bleek blaasontsteking te hebben.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

ja dat is uitgesloten een blaasontsteking, inderdaad zoals je zegt, hoe vager de klachten hoe langer de weg. maar het einde lijkt in zicht. :-D

mimi (Gast)

Mijn hond heeft ook buikpijn als ze loops word.
Laat haar helpen kost in Duitsland 250 euro is een goed dierenarts.
ook inentingen zijn veel goedkoper.
Mimi

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik lees even mee, want ik wil 1 teefje intact laten. Tenzij de loopsheid erg veel problemen geeft. Ik heb 1x een hond gehad met een baarmoederontsteking. Ze was 7 jaar en had 2 x per jaar zo'n buikpijn dat ze 1 hele maand niets at. Achteraf knapte ze na de sterilisatie erg op en we denken dat ze er altijd te veel last van heeft gehad.
De aanloop naar de eerste loopsheid was mijn huidige teefje strontvervelend: niet luisteren en heeel energiek. In de eerste dagen van de loopsheid was ze wat hangerig. Verder verliep het normaal. Na ongeveer 6 weken na de loopsheid at ze met lange tanden. Dit duurde een week of 2. Daarna was alles weer normaal.
Bij eerdere teefjes liet ik ze pas steriliseren na 4 a 5 loopsheden. Ik heb nu wel een oude tante die, wanneer ze moe is, wat urine laat lopen. Geen hele plassen, maar wat druppels. Dat kan een nadeel zijn. Soms worden ze na sterilisatie "onzindelijk". De dierenarts heeft daar pilletjes voor, maar het is zo weinig dat ik het niet erg vind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

incontinentie treed inderdaad op bij steriliseren castratie. bij reu en teef, de pilletjes die er voor zijn, moeten opgevoerd worden, en hebben toch wel bijwerkingen.

het is een keuze die je maakt, een loopsheid moet gewoon normaal verlopen, is de hond hangerig steeds maar ziek, en schijndrachtig, dan is dat best een goede reden om te helpen.

ik heb gelukkig een hond die nergens geen last van heeft, een mooie loopsheid heeft, twee weken en om de acht a negen maanden. en nimmer schijndrachtig.

loopsheid is natuurlijk geen ziekte, het hoort bij een teefje, maar als het echt beroerd er aan toe gaat, dan begrijp ik de keuze, maar let wel er zijn zeker nadelen aan steriliseren en castraties, weeg de voordelen en de nadelen af, en lees je goed in voor je de keuze maakt.

Hallojumbo (Gast)

hoi mensen,

enig idee wat hier uitgekomen is? Wij hebben een teefje van 9 jaar die dit al haar hele leven heeft, ze is gesteriliseerd. Toch heeft ze om de 2 maanden een paar dagen vreselijke buikpijn. Piepen bijten in haar buik, met vlagen. 

Weet iemand hoe dit te verhelpen is?

Jackterriër (Gast)

Hoi michelle,

enig idee wat hier uitgekomen is? Wij hebben een teefje van 9 jaar die dit al haar hele leven heeft, ze is gesteriliseerd. Toch heeft ze om de 2 maanden een paar dagen vreselijke buikpijn. Piepen bijten in haar buik, met vlagen. Precies de klachten die jij omschrijft al 9 jaar lang, vanalles geprobeerd.

Weet iemand hoe dit te verhelpen is?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hoi mensen,
enig idee wat hier uitgekomen is? Wij hebben een teefje van 9 jaar die dit al haar hele leven heeft, ze is gesteriliseerd. Toch heeft ze om de 2 maanden een paar dagen vreselijke buikpijn. Piepen bijten in haar buik, met vlagen. 
Weet iemand hoe dit te verhelpen is? "

 Ben je al naar de dierenarts geweest ? .....is er een algehele castratie geweest ? Baarmoeder ijerstokken eruit ? Ze heeft het al heel de leven, wat zegt je dierenarts hiervan ? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^