Vooroordelen over asielhondjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Esmay (Gast)

Wat mij opvalt; dat er altijd vooroordelen over asielhondjes zijn. Hier op het forum, maar ook in mijn omgeving.

Alle asielhonden zouden gedragsproblemen, een zogenaamd rugzakje, hebben. Als je dit niet wilt, kun je beter niet naar het asiel gaan.

Complete onzin. Natuurlijk zijn er hondjes met een rugzakje in asielen, maar ook een heleboel zònder!

Niet elke hond zit in een asiel omdat hij onhandelbaar is. Hij kan ook naar het asiel gebracht zijn door priveomstandigheden of bijvoorbeeld ziekte!

Dus stop met alle asielhonden over een kam te scheren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen over asielhondjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz

Nou Esmay, ik weet niet hoe je er bij komt dat er zoveel vooroordelen over asielhondjes zijn op het forum. Volgens mij lees je hier misschien nog niet zo lang mee.
Ik weet dat er hier heel veel mensen zijn met asielhondjes, herplaatsers, hondjes uit buitenlands asiels.
En ja natuurlijk wordt er wel eens gewaarschuwd, dat je wel moet weten waar je aan begint, omdat er genoeg zijn met een rugzakje. Het zou toch stom zijn om dat niet te doen, want het is gewoon de waarheid. Wil niet zeggen dat de problemen niet kunnen worden overwonnen, maar ga nou niet doen of dat in het asiel alleen maar goed opgevoede hondjes zitten, zonder problemen. Kijk eens even hoeveel honden niet naar het asiel worden gedaan met bijvoorbeeld verlatingsproblemen. Dat krijg je er natuurlijk wel gratis bij, als je een hondje uit het asiel neemt en daar moet je dan natuurlijk keihard mee aan de slag.
Maar ik zou zeggen, maak een profiel aan, vertel je goede ervaringen als een topic over asielhonden gaat, dan kan je zeker je steentje bijdragen in de discussie.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Ondanks een hondje helemaal blanco het asiel binnenkomt, is er een kans dat er iets veranderd in het gedrag van de hond. Is niets mis mee, maar daar moet wel rekening mee gehouden worden.

Een hond heeft altijd geleerd dat als de eigenaar weggaat, die ook weer terugkomt. Als je je hond naar het asiel brengt is dit dus niet meer het geval. De hond wacht op zijn baas maar word niet meer opgehaalt. Dit kan ervoor zorgen dat honden die heel goed alleen konden zijn bij hun vorige baas, dat niet meer kunnen bij hun niewe baas en dus verlatingsangst hebben gecreerd omdat hun baasje hun nooit meer is op komen halen. Dit is natuurlijk geen ramp,het alleen zijn moet je dan gewoon weer rustig opbouwen maar hier moet wel rekening mee gehouden worden en vind het niet erg dat er hier geregelt op gewezen word. Dit is dus geen vooroordeel maar een bewezen feit.

Dat er alleen maar oude hondjes of honden met grote gedragsproblemen zitten is natuurlijk wel een vooroordeel die van geen kant klopt, maar dat er veel hondjes zijn die het vertrouwen in de mens opnieuw moeten krijgen klopt wel en mensen moeten wel bereid zijn om het hondje de tijd te gunnen die hij/zij nodig heeft.

Ik lees hier trouwens ook bijna nooit rare vooroordelen over asielhondjes of herplaatsers. Onwijs veel hondenbaasjes hier hebben herplaatsers/asielhondjes. Heb er zelf ook 2.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi Esmay,

Wat mij opvalt ; ik heb er nog nooit iemand over gehoord, echt!
Wat me wel erg opvalt, als ik vertel dat Santa op straat is gevonden en dus uit het asiel komt kan men mij bijna niet geloven.

Ik weet niet zo goed wat je met je oproep wilt, als er ergens niet negatief over asielzoekers wordt gesproken is het hier!
Heb je zelf een asielhond en een slechte ervaring ofzo?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het enige wat ik altijd zeg is, ga er blanco in, je kan alles verwachten, als je daarop voorbereid bent kunnen er nooit problemen zijn en kan het alleen maar meevallen.

Vaak zie je een beschrijving bij een asielhond staan, dit is dan een ervaring van de vorige eigenaar, en kan een goede indicatie zijn, maar verwacht niet perse dat de hond zich bij jou ook zo gedraagt, het hangt van zoveel factoren af hoe een hond zich gedraagd.

Een voorbeeld: hond is opgegroeid in een gezin met kinderen, er waren ook katten. De mensen hebben alles goed begeleid, de kinderen werd netjes geleerd respect voor een hond te hebben en er waren geen problemen alles ging in goede harmonie. Dan moet de hond weg om een of andere treurige reden. De mensen beschrijven de hond als goed met kinderen en katten overweg kunnend.
Dus komen er mensen met kids en nemen de hond in huis, hij kan immers goed met kinderen. Deze kinderen zijn echter heel anders, slaan onverwacht hun armen om de hond willen knuffelen, aaien, hun vriendjes de hond laten zien ermee wandelen, kunstjes leren etc. De hond die zulk gedrag niet gewend is en in de stress schiet door al die drukte en nieuwigheid, voelt dit als bedreigend en gromt, als waarschuwing dat dit teveel is voor hem, de hond wordt daarvoor gestraft en heeft geleerd niet meer te grommen dus gaat hij een stapje verder en na een paar keer hapt de hond zelfs naar een kind, alleen om te zeggen dat het hem teveel is, begrepen wordt dit niet, de hond is vals denkt men. Verontwaardigd wordt de hond teruggebracht, de hond heeft een kind gebeten en komt dus in het asiel met een heel andere beschrijving.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik vind juist dat mensen hier juist vaak vragen als er een pup aangeschaft wordt, waarom ze niet liever eerst een keer in een asiel gaan kijken.. Dus ik denk dat je misschien of zelf te snel oordeelt, of toevallig net een paar keer iets gelezen hebt over asielhonden met een moeilijke achtergrond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wauw, wat een oordeel, ik zit al heel lang hier op het forum, ik kom zo vaak adviezen tegen van....neem een hond uit het asiel, ga daar eens kijken of er een klik is, zo,n hond verdiend een goed tehuis, meestal weg gedaan om lullige redenen, dus snap niet hoe je daar aankomt ?

en een rugzak ? heel normaal, dat is toch ook zo, bij een andere baas geweest, en andere commandoos gekregen, steeds weer, dat is dan de rugzak ? niets mis mee toch.

als er een hond uit het asiel met een rugzak een waardevol tehuis krijgt, dan zal die rugzak met de duur ook wel meevallen.

en ik zelf heb hier geen vooroordelen gezien of gelezen over een hond uit het asiel, juist het tegendeel.

honden page profiel Ellen met Noah en Flinn!Ellen met Noah en Flinn!

honden foto van Ellen met Noah en Flinn!

Op het forum heb ik dit nog nooit zo gezien,
maar in mijn omgeving wel.

Als ik vertelde dat Noah en Flinn beide uit het asiel kwamen,
kreeg ik vaak verbaasde reacties. Dat verwachten ze niet..
Zulke 'brave' hondjes uit een asiel..

Veel mensen denken dat alle honden uit het asiel probleemgevallen zijn.
En die zijn er ook! Maar niet allemaal!

Ik ben een enorme fan van het asiel.. Hondjes veridenen een tweede kans :-)

Maar op HP vind ik dat er geen vooroordelen zijn hoor!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

hier op het forum heb ik het nooit gezien. in m'n omgeving misschien wel wat meer.. maar als ik naar mezelf kijk..
toen ik ging werken in het asiel viel het me eigenlijk tegen.. de honden die daar zaten hadden wel degelijk meestal problemen. zo erg dat ik meerdere keren ben gebeten alleen omdat ik in hun verblijf kwam.
en zo kan ik meerdere voorbeelden noemen.. nu zit daar natuurlijk ook voor een groot deel in dat ze opeens in een asiel terecht komen waar ze minder beweging krijgen en waar ze dus toch ander gedrag gaan vormen. maar ik heb ook gezien dat veel honden weer terugkwamen omdat de nieuwe baasjes toch niet helemaal voorbereid waren op een hond waar je veel mee moet doen en die wel degelijk een 2e opvoeding nodig heeft. daarom vind ik het belangrijk dat als je een hond uit het asiel haalt goed luistert naar die mensen van het asiel (er waren veel mensen die maar vonden dat wij zaten te kletsen en dat het allemaal wel mee zou vallen, en 2 weken later zat de hond weer in het asiel)
en natuurlijk dat je je voorbereidt om op een hond die misschien meer tijd , geduld en inlevingsvermogen nodig heeft.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Onze lila komt uit asiel...luan is onze herplaatste hond....elk volgend hond zal ook herplaatser zijn of asiel...eerder asiel dan herplaatser denk ik...

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik vind juist dat hier op het forum erg positief gesproken wordt over asielhonden, dus hoe je er nu zo bij komt? Er zijn zelfs heel veel mensen met herplaatser, asielhonden, buitenlandse hondjes...

Dus nee, die ervaring deel ik niet met je...

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Simba en perra komen ook allebei uit het asiel en het zijn twee schatjes !

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb een asielkat en een asielhond.
Kat stond op de nominatie om er niet meer te zijn zeg maar. Eigenlijk was het gewoon een draak van een beest.
Thuis is ze de liefste kat die er is.

Hond was net 2 dagen uit Malta in NL, beetje timide, maar heel lief.

Ik hoor ook vaak slappe smoezen om geen asielhond te nemen. Inderdaad dat ze flinke bagage hebben, dat ze niet met kinderen kunnen, niet in de auto etcetera etcetera.
Mellow kan met kinderen, gedraagt zich voorbeeldig in de auto (daar wel... ;-) ) en is gewoon een jonge hond.

Enig verschil is dat zij toch wat heeft meegemaakt in haar eerste paar maanden, ze was namelijk zó ontzettend bang voor alles: fietsen, auto's, donker. Zelfs het gras was eng de eerste dag.

Nu is het gewoon een puberend monster. Maar wél een lief puberend monster :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ach, ik heb zo'n "makkelijke" asielhond. Want wat kan er nou mis zijn met een Golden van 1 jaar die niet mishandeld is, wel gesocialiseerd, in een gezin heeft gewoond enzovoorts?

Heel veel, kan ik je zeggen. Zo veel dat we een normale cursus en vervolgcursus volgen niets hielp, zelf aan de slag gaan (dit is mijn derde hond) geen verschil maakte, en een GT na 10 maanden privéles het ook niet meer wist. Je kunt zomaar honderden euro's kwijt zijn om er toch nog een beetje hond van te maken.

Dit is onze derde asielhond, maar het kan onverwacht echt zo veel meer werk zijn dan redelijk is. Mensen die denken, oh ik neem een asielhond want die is zindelijk, of kan alleen thuisblijven, of kan loslopen, of daar is het karakter al van bekend... Nee. Je bent afhankelijk van wat de vorige eigenaar heeft gemeld, en of dat correct is moet je afwachten. Daarnaast kan de hond nog een flinke knauw krijgen van het achtergelaten worden. En ook in het asiel hebben ze het niet altijd bij het juiste eind.

Niet alle honden zullen er slecht aan toe zijn, maar net zo min zijn alle honden perfecte lieverdjes die op een baasje zitten te wachten. Realisme is uiterst belangrijk bij aanschaf van een dier, inclusief bewustzijn dat het niet altijd zo hoeft te lopen als gedroomd!

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Dit is weer zo'n topic waar de TS niet meer terugkomt... Beetje jammer.
@ Wilma: je kunt inderdaad pech hebben en dat is wat je zegt heel jammer en veel meel werk dan redelijk is.
De meeste mensen houden bij een asielhond er wel rekening mee dat ze bepaalde aangeleerde eigenschappen hebben waar nog hard aan gewerkt moet worden.
Ik spreek zelden iemand die denken: "ik neem een asielhond, want die zijn zindelijk enz.."
Op zich krijg ik wel de indruk dat het asiel een duidelijk beeld probeert te schetsen.
Vaak staan er dingen als: "ervaren baasje met veel geduld, geen kinderen onder de 12 enz."
Helemaal een hond leren kennen is lastig in een asiel, omdat het geen thuissituatie is.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik lees hier toch nooit echt negatieve dingen over asoel honden.

De honden en katten willen ook graag een fijn thuis hebben.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Maar soms krijg je ook net reden om wél een asielhond te nemen. Mijn eerste hond Max kwam uit het asiel. Hij had geen rugzakje maar het heeft wel even geduurd qua vertrouwen en wat regels leren. Ik merkte bij hem net een enorme dankbaarheid! Alsof hij besefte dat ik hem er uit gehaald had en tweede kans had gegeven!
Lupi komt niet uit het asiel, het is ook een supermaatje, maar die klik is er nog niet zoals die bij Max er was. En dit hoor ik van veel mensen met een asielhondje uit mijn omgeving!

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Oei te snel op enter gedrukt... wat ik nog wou toevoegen, Max zou voor mij door een vuur gegaan zijn. Dat heb ik bijna letterlijk meegemaakt, wandelend in een donker steegje met hem... er kwam een groepje mannen in mijn richting met rare bedoelingen. Hoe hij daar naar uithaalde, ze durfden me niet meer bekijken! Nochtans was hij echt niet agressief van aard!

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

" Wat mij opvalt; dat er altijd vooroordelen over asielhondjes zijn. Hier op het forum, maar ook in mijn omgeving.

Alle asielhonden zouden gedragsproblemen, een zogenaamd rugzakje, hebben. Als je dit niet wilt, kun je beter niet naar het asiel gaan.

Complete onzin. Natuurlijk zijn er hondjes met een rugzakje in asielen, maar ook een heleboel zònder!

Niet elke hond zit in een asiel omdat hij onhandelbaar is. Hij kan ook naar het asiel gebracht zijn door priveomstandigheden of bijvoorbeeld ziekte!

Dus stop met alle asielhonden over een kam te scheren. "


Waarschijnlijk zal ik me er ook wel eens aan schuldig gemaakt hebben, (in een specifiek geval).
Maar omdat er mischien 10 berichten op hp staan die negatief over asielhonden in het algemeen gaan.???
Tenminste, dat mensen dus asielhonden vreselijke dingen vinden..
Er zijn mischien wel 1000 berichten over de positieve kant van asielhonden..

Kijk je met een depri zwarte bril naar alle negatieve ellende in de wereld, (dus naar die 10 gevalletjes) ja dan is het echt "allemaal" verschrikkelijk wat er over asielhonden beweert wordt.

Ik ben persoonlijk meer van de positieve inslag, lang leven de lol, maak je niet zo druk, het leven is al kort genoeg,lekker belangrijk allemaal.
En er zijn dus mischien MAAR 10 echt vreselijk negatieve berichten te vinden op HP over asielhonden in het algemeen.

Met andere woorden.....ga niet "opzoek" naar de ellendige verhalen, maar focus je op de positieve.
Scheelt al snel een paar jaar van je leven. ;-)






honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik heb al een stuk of 6 asiel honden gehad, en ik vind inderdaad dat ze 'een rugzakje' kunnen hebben. Maar daar is goed mee om te gaan in het algemeen.
Een oudere hond heeft al heel veel ervaringen opgedaan. Die komt bij een nieuwe baas, die heeft weer andere verwachtingen van het gedrag van die hond in bepaalde situaties. De hond moet zich dan dus gaan aanpassen. Dat kan een poosje duren. Niet zo lang meestal want honden zijn overlevers die in het nu leven, dus die hebben dat snel genoeg door.

Honden die uit het buitenland komen en eerst zwerfhond geweest zijn hebben (logischerwijs) minder socialisatie in hun bagage en die zijn dan uitgerust met een grotere rugzak. Maar ook dan kan een geduldige en ervaren baas er nog een leuke hond aan hebben na verloop van tijd.

Ik geloof niet dat er hier echt negatief over asielhonden wordt gesproken hoor. :-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Als het al zo is, is het alleen maar goed dat die vooroordelen er zijn. Weet je wel hoe vaak er honden weer terug naar het asiel gebracht worden omdat mensen niet weten waar ze aan beginnen?
Honden uit het asiel hebben nou eenmaal een verleden.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ik ken hondjes afkomstig van onverantwoorde fokkers, die zwaardere rugzakjes dragen hoor...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik zit toch al langere tijd op dit forum en in die jaren nooit negatief commentaar op mijn asielhond gehad. Integendeel, ik krijg voornamelijk complimenten.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

sorry het is mij nog nooit opgevallen hier! of bedoel je in je directe omgeving??
het valt mij juist op hier dat als iemand een hondje wilt dat er dan baak gezegd word kijk eens in het asiel!
dus ik snap niet zo goed je topic....

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik geloof niet dat TS zelf nog terug komt reageren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik geloof niet dat TS zelf nog terug komt reageren. "


En daar word ik dan weer zo flauw van, open je als gast een topic, laat je nooit meer wat horen.
Ik snap best dat hier wordt gevraagd dat gasten geen topics meer mogen openen.
Ik weet waarom en snap dat wel weer, maar soms denk ik....

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ja echt heel vervelend.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

wat een shocking toppic weer!
Ik ben ook al een mooie poos op het forum,maar ik hoor juist altijd dat als mensen advies vragen voor het aanschaffen van een hond, dat het merendeel adviseert om eerst in het assiel te gaan kijken!
ik heb alles al gehad zeg maar ,een pup, een herplaatser van MP, een assielhond en dieren vanuit een stichting in het buitenland.
Wat ik vaak hoor en merk is dat mensen vol verbazing zijn als ik Lilo's verhaal of dat van sammy vertel.
Een nieuw dier is altijd aanpassen en wennen, of dat nu een pup is een herplaatser of een assieldier.

beetje over een kam geschoren.

p.s mijn poes Daisy en charly komen beide uit een assiel!
waren niet te handhaven, hier thuis niks loos!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik moet eerlijk toegeven dat voor ik hier op het forum kwam ik alleen naar de pups in het asiel keek omdat ook ik dacht dat alle andere honden een `probleem `hadden.
Echter als je je inleest (dat geldt natuurlijk voor alles) merk je dat dit niet zo is.
Ik raad nu ook iemand aan eerst in het asiel te kijken zowel voor pups als voor (jong) volwassen honden.
Zelf zou ik mocht er ooit een hond bijkomen ook eerst in de asiels gaan kijken alhoewel de hond die ik in gedachten heb waarschijnlijk daar niet zal zitten maar dat maakt niet uit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen over asielhondjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kerstverhaal : Dit was sha-de :(!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^