afleren blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hoe kan je een hond in dit geval een chihuahau. afleren , om alles te blaffen, als ze wat ziet voorbij lopen of ze hoort een geluid . ze weet dat ze het niet mag en ze duikt ook in elkaar als ze blaft. dus ze weet dat het niet hoeft en mag. maar hoe krijg je in godsnaam afgeleerd dat ze niet om alles moet blaffen. en ze doet het als ik niet thuis bent en soms ook als ik thuis ben.
( heb 4 weken geleden een chi teefje opgehaald, want heel bang was, en soms nog , gaat al veel beter, want ze hoeft niet bang te zijn. ik corrigeer haar met mijn stem. maar het helpt niet en wil niet dat ze bang word van me. hoe krijg ik dit afgeleerd. want het is knap vervelend en ze moet het laatste woord ook nog hebben dat snebbeltje. maar het is een een hondje met een hart van goud , maar dit is het enigste echte nadeel. wie heeft aub goede tips. voor me. ze heeft veel mee gemaakt , dus moet het voorzichtig aanpakken. ze kon niet aan de riem lopen, de oude eigenaar werkte 12 uur op een dag en hij was gescheiden, dus weet niet of zijn ex thuis was. wel weet ik dat ze veel in elkaar duikt , ook als je de riem om doet, duikt ze weg enzo. zo sneu. word al minder en gaat nu graag mee naar buiten, daar liep ze los op het terrein. hier is heel de dag iemand thuis en ze heeft het super goed, want dat verdient ze ook. alleen dat verschrikkelijke blaffen. zou het onzekerheid zijn, ik denk van wel. ze heeft het alleen beneden en boven niet. dus wei heeft er tips die echt gaan werken en waar ik wat mee kan. ook voor haar en mezelf . alvast dank je

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "afleren blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

up

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Hoi Myriam,
wat goed van je dat je dit hondje in huis hebt genomen. Ik kan me voorstellen dat dit blafgedrag heel vervelend is. Wat je het beste kan doen is ervoor zorgen dat ze niet enkel stopt met blaffen als jij het zegt, want dan blaft ze natuurlijk gewoon door als je er eens niet bij bent. Misschien is het een idee om een waterpistooltje te vullen met water, en een straaltje water naar haar te spuiten wanneer ze blaft. Zorg er wel voor dat ze dit niet aan jou verbindt, kijk dus mooi de lucht in wanneer je dit doet en laat haar niet merken dat het waterstraaltje van jou afkwam. Dit straaltje is om je hondje af te leiden. Ze zal waarschijnlijk direct stoppen met blaffen. Beloon haar als ze stil is! (dit wordt vaak vergeten maar is erg belangrijk. Als ze stil is in een situatie wanneer ze normaal gesproken altijd blafte, prijs haar dan de hemel in, desnoods stop je er gekookte kipfilet in, als ze het maar een feestje vindt!) Als je dit een aantal keer hebt gedaan zal ze doorhebben dat het blaffen geen fijn gevolg heeft (waterstraal) en dan stil zijn wel een fijn gevolg heeft (beloning). Dit is een manier die bij ons heel goed heeft gewerkt. Je kan de waterstraal overigens ook vervangen door bijvoorbeeld een bepaald geluid (pannendeksels o.i.d.), maar dat lijkt me bij een hondje dat bij onbekende geluiden snel blaft niet zo handig (kans dat ze erg schrikt en het alleen maar verergert). Probeer er niet op te reageren met je stem, want dan bevestig je enkel dat er iets aan de hand is. En als baasje zelfs mee gaat 'blaffen', dan zal het wel heel belangrijk zijn in de ogen van je hondje!
Veel succes!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ja maar ze is best bang dus denk dat die pannendeksels haar nog banger zullen maken en dat is juist niet de bedoeling. en belonen doe ik haar nu al als ze niet blaft. heb sinds vandaag de cklicker erbij gehaald om te kijken of het werkt. mee blaffen doen we niet hahahaa, maar wil het op een rustige manier aanpakken. juist omdat ze best bang is , word al veel minder hoor. en inderdaad werk nu met me stem en helpt ook helemaal niks hoor. is best moeilijk met een hondje wat veel op der donder heeft gehad, moet je denk toch net iets anders aanpakken. maar alvast bedankt voor je tips.

honden page profiel KarinKarin 3 doggies

honden foto van Karin

Irritant hè, dat blaffen. Ik heb een overbuurvrouw met een Jack Russel en die blaft ook constant :'( Ik heb het mijn honden van pups af aan afgeleerd, maar als ze al wat ouder is en het zit erin moet je even geduld hebben O-) Je zou dit kunnen proberen KLIK of dit KLIK. Ik heb beide gebruikt om mijn hond af te leren achter de kat aan te gaan O-) De truc is dat de hond het niet doorheeft dat jij het doet. Op een gegeven moment kun je er een commando aangeven. Maar het blijft een Chihuahua, dus het blaffen zit er wel een beetje in. Succes!!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

karin heel erg irri , en mijn andere chihuahua,s hebben er geen last van en ja heb haar niet van pup af aan. dat is het probleem. hoor. de rest heb het niet. zij dus wel./ ga negeer het nu ff en als ze niet blaft beloon ik haar dus. en ze doet het niet constant hoor, gelukkig niet. dus ja is moeilijk hoor. maar doe mijn best.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

karin bedankt voor de tips over die website.

Lady (Gast)

Is het nog gelukt om het blaffen af te leren? Ik heb nl ook sinds kort een klein yorkje (herplaatsertje)wat erg veel blaft

Baasje van Mexx (Gast)

Wij hebben een Chi reutje en ik herken het verhaal wel. Mexx blaft ook vaak, bij wijze van als er plotseling een blaadje naast hem ritselt keft hij al van schrik. Het wordt nu wel minder, ik corrigeer hem met de stem en beloon hem ook met de stem en het lijkt te helpen. Alleen als hij net wakker is en we gaan lopen dan doet hij het nog, net of hij dan nog een beetje chagrijnig is haha.
Succes ermee

kim (Gast)

Wij zijn een tijdje terug verhuisd en 1 van mijn honden begon het in het nieuwe huis ook naar alles te blaffen wat langs kwam. Hij had geleerd door te blaffen dat de persoon/auto of wat dan ook wegging. (wat natuurlijk zoiezo al zou gebeuren) Ik heb elke keer dat hij begon te blaffen zonder iets te zeggen hem bij zijn halsband gepakt en hem naar het toilet gebracht. Het kleinste en donkerste plekje van het huis. Daar was hij meteen stil en hij vondt het er niet leuk. Hij hoefde er niet lang te zitten misschien 1 minuut of minder en dan mocht hij er niet uit. Dit heb ik een paar keer gedaan en toen was de boodschap duidelijk! Nu beloon ik hem alleen nog maar voor het gewoon stil zijn als er iets voorbij komt.
Dit zal niet bij elke hond werken maar misschien wel het proberen waard..

Anoniem (Gast)

Ik doe nu als ze blaft een blikje met steentje rammelen, dit werkt nu sinds een week, ben ERG blij ermee...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "afleren blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Loekie en zijn speeltjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^