Fietsen met mijn stabij'tje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Ik ga dagelijks fietsen met mijn 6 maanden oude labradorxstabij. Ik weet dat dat nog vroeg is, maar in alleen lange wandelingen kan hij zijn energie niet kwijt. Ik fiets alleen op zijn tempo, maar op een of andere manier kan het hem nooit snel genoeg gaan. Hij rent als een bezetene en het liefst zou hij me het hele eind trekken. Kan dit komen omdat de stabij ook wel werd/wordt gebruikt als trekhond? Als ik met hem ga lopen en hem in het bos los laat, rent hij ook als een gek heen en weer. Alsof zijn energie nooit opraakt. Kan dit nog door bepaalde dingen komen? Ik voer hem carocroc ook als beloning. En eens in de 2 dagen krijgt hij een pens-staafje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fietsen met mijn stabij'tje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Echt nog niet fietsen met hem hoor, dat is helemaal niet goed! Je kunt hem beter geestelijk moe maken!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

met sanne eens! buiten dat geef je hem ook zo meer conditie dus zal je vaker en langer met hem moeten fietsen en dat MAG echt nog niet!
zijn jullie op cursus? koop eens een denk spel voor hem, verstop snoepjes in huis.. vermaak hem.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

te vroeg om te fietsen... maak hem moe met spelletjes.... denk spelletjes...
en als je later met je hond gaat fietsen.... en hem wel wat laat trekken dan met een tuig om en niet een halsband

honden page profiel WijnaWijna

honden foto van Wijna

Hier ben ik voorzichtig kleine stukjes gaan fietsen met me mannen
Heb 2 husstabijen :-D
Zijn nu al dik 5 jr , maar werken als de 1 e beste husky
Zijn dus echte trekhonden
Ga zoek spelletjes doen , verstop zijn eten door bv de keuken of op het gras ,
daar worden ze hondsmoe van O-)
Ik nam ze altijd mee in de kar en af en toe mochten ze ook mee lopen naast de fiets .

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Oke, ik snap dat het vroeg is. Maar ik heb het in overleg met de dierenarts gedaan. Die vertelde me dat als ik me aan zijn tempo houd, het niet heel erg is. En dat het zelfs beter is dan hem uitputten met balgooi-spelletjes omdat hij dan veel meer snelle korte bewegingen maakt. Hoe heten die vermoeiende spelletjes? En wat moet ik daar voor kopen?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Fietsen met 6 maanden is echt erg slecht.
Daarbij is zijn tempo dus niet langzaam genoeg!
Rennen zo hard hij kan en daarbij trekken (heeft niets met de trekdrag zoals jij beschrijft te maken), maar komt puur omdat de hond niet geleerd is normaal naast een fiets te lopen.

De hond moet ik draf blijven en zal nooit in galop naast een fiets mogen lopen, dit is erg slecht voor de gewrichten, vooral bij zo'n jonge hond.

Daarbij komt ook nog, als jij nu zoveel met hem loopt (fietst) zal je dit voor altijd moeten doen omdat je hond het dan nodig heeft om de energie kwijt te raken en niet geleerd heeft zijn energie op een andere manier te gebruiken.

En zijn genoeg dingen te bedenken om je hond ook geestelijk moe te maken en daarin moet jij dan een balans vinden.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Met GEESTElIJK moe maken bedoelen we eigenlijk,dingen waarbij
je hond moet nadenken,je hoeft hier niks voor te kopen!
Je kunt met hem trainen,zit,af,pootje geven..
Je kunt dingen voor hem verstoppen!Je kunt z'n eten eigenlijk
ook opvoeren in TRAINING!
En als hij dan zo moe is van het nadenken..heeft hij ook een heleboel energie gebruikt!
Een hond is met 6 maanden nog niet uitgegroeid,dat houd in dat z'n spieren ook nog niet 'vast'
genoeg aan de botten gehecht zijn.Bij overbelasting kan het bij jonge lichamen snel gebeuren dat er
een spier inscheurd of zelfs afscheurd.Bij een miniruptuur zal de hond waarschijnlijk gewoon doorrennen
en merk je er eigenlijk niets van,als je dan gewoon doorgaat,krijgt de ruptuur geen kans om te genezen en kan zoiets makkelijk tot iets chronisch ontwikkelen..Een beetje fietsen is geloof ik ook niet zo slecht,maar dan heb ik het over
een training van 5 minuten,en geen rondgang om zijn energie te verbruiken!Een pup zal niet zo snel aangeven dat zijn energie op is,het is een pup,en die hebben (mits gezond)ALTIJD energie ;-)
Als je iets voor hem wil kopen,ga eens naar een goeie dierenwinkel en vraag naar denkspelletjes voor de hond!
Ze hebben tegenwoordig steeds meer op de markt,echt leuke dingen,waarbij een hond echt moet nadenken
om aan de buit te komen!Ik heb hier bijvoorbeeld(iets heel simpels)een bal waar je iets lekkers kunt stoppen..
Als de hond er mee rolt komt er af en toe iets lekkers uit,en mijn hond kan er echt lang mee bezig zijn!
Groetjes Monique&Jess

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Fietsen met 6 maand is vroeg. Je kunt af en toe wel fietsen maar dan zeker niet laten trekken. Ik heb mijn hond vast met een tuig aan de walky dog en heb om het trekken te voorkomen zijn halsband nog om met de riem in mijn hand zodat ik kan corrigeren. Ook ga ik bijna stil staan om hem te dwingen te stoppen met trekken en normaal in draf te lopen.
Waar je hond veel vermoeider van zal worden is een stukje fietsen dan zo'n 30 minuten laten snuffelen in een nieuw gebied en dan weer met de fiets naar huis. Je kunt dit natuurlijk ook lopend doen. Ook is spelen met andere honden veel vermoeiender dan lopen naast de fiets. Vooral omdat je zo vroeg begint als hij strak een jaar is zul je halve marathons moeten houden voordat hij voldaan is.
Natuurlijk moet een hond zijn fysieke energie kwijt kunnen maar dan kan ook lopend gebeuren. Veel belangrijker is het om zijn geest moe te krijgen. Strooi bijvoorbeeld eens een hand vol brokjes in het gras en laat hem maar zoeken. Knip een pijp van een oude spijkerbroek en doe daar een brokje in en leg er dan een knoop in zodat het brokje in de knoop zit en laat het hem zelf oplossen. Balletje balletje is ook erg leuk doe dit met een brokje onder 1 bekertje en begin met 2 bekertjes en bereid dit uit naar 3 bekers. Verstop lekkers in huis en laat hem zoeken. Zet een spoor uit in huis door af en toe bv een pens staafje op de grond te drukken en leg het botje aan het eind van het spoor dit kan ook in je tuin. Geef je hond zijn eten of iets lekkers in zijn kong. Spelletjes zoals deze zijn er nog veel meer als je iets verder zoekt hier op het forum zul je er genoeg vinden.

Fietsen met je hond is leuk maar verandwoord fietsen is nog veel leuker voor je hond. Dat je nu af en toe fietst 2x per week bv 10 minuten is prima maar meer zou ik nu nog niet doen. Als je hond ouder word kun je dit langzaam uitbreiden. Maar ga er niet vanuit dat je fietsen kunt gebruken om zijn energie af te tappen want hij bouwt harder conditie op dan dat zijn energie weggaat.. Ik ben begonnen met 15 minuten fietsen in het begin daar had hij genoeg aan. Nu 3 maand later kan hij zonder problemen 10 minten fietsen een half uur rennen en spelen op het hondenvled en dan de 10 minuten weer naar huis. Hij loopt dan als we bijna thuis zijn nog met zijn bek dicht. Als dit zijn enige manier zou zijn om zijn energie kwijt te raken was dit niet meer voldoende. Vandaar dat ik ook overgestapt ben naar de spelletjes. Hij vind het erg leuk onze band is nog sterker geworden en hij is veel meer voldaan aan het eind.

Hoop dat je er wat aan hebt.

suc6

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

misschien heb je hier wat aan:
http://www.kluifje.com/speelskombinnen.htm

en natuurlijk moet je geen ballen gooien met een jonge hond (zelfs voor volwassen honden is het vaak niet goed)
misschien heb je je vergist want inderdaad pups en jonge honden net alsof ze nooit moe zijn. het is ook jouw taak om te zorgen dat de hond genoeg rust krijgt. ze kunnen namelijk ook overprikkelt raken van teveel doen, dit uit zich ook in druk doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op jij,,,,,,wat ik daar lees, hij gaat als een bezetene .... niet doen, ten eerste mag een hond alleen maar in draf naast de fiets, niet in galop of stapvoets.

en wacht er nog mee, tot tie een jaar is, ga trainen powerwalking met je hond, mooi laten volgen, en dan naast de fiets, het is een te zware belasting nog, een hond van een half jaar, is nog niet goed uitgegroeid.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heeft je dierenarts dat echt gezegd ? dierenartsen raade juist eigenaars aan om te wachten tot na een jaar, geen dierenarts zal tegen je zeggen, als je hond net zes maanden is, gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fietsen met mijn stabij'tje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: maak me zorgen ,hij is nog zo jong
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^