Pupje van 7 wk blaft op alle nieuwe geluiden , hoe reageren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yenneke (Gast)

Hallo,

Sinds gisteren hebben we ons jack russel pupje van 7 weken bij ons thuis, hij komt van bij kennisen op de boerderij en is dus niet echt de huiselijke geluiden gewend, nu blaft hij dus op alle nieuwe geluiden dat hij hoort , ik weet dat dit waarschijnlijk ook wel wat van angst is , maar zou toch graag weten hoe ik hier best op reageer aangezien ik hem goed wil opvoeden dat we later een leuke hond hebben !
Alle tips zijn dus welkom.

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pupje van 7 wk blaft op alle nieuwe geluiden , hoe reageren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het piepen negeren, net doen alsof het allemaal heel gewoon is. En nu vooral je hondje voorzichtig met alles kennis laten maken. In dit geval is het maar gelukkig dat je je hondje een week te vroeg (pupjes mogen pas met 8 weken naar hun nieuwe eigenaar) gekregen hebt, dan heb je zelf tenminste een week langer om de socialisatieperiode te benutten. Want het wel duidelijk dat deze "fokker" daar helemaal niks aan gedaan heeft. Nu gewoon je hondje overal mee naar toe nemen. In de auto, in een winkelstraat, tuincentrum, etc. Ook in huis, gewoon gaan stofzuigen en zo. Gewoon lief tegen hem blijven praten op een geruststellende toon.

Waarom eigenlijk een pup gehaald uit een schuur? Ja, van een kennis, maar geef die kennis liever voorlichting over verantwoord fokken en zeg dat je je hondje liever uit de verantwoorde fok haalt. Nu zetten ze natuurlijk over een jaar weer een nestje op de wereld, want ze raken ze toch wel kwijt.

Ook goed oppassen of je hondje geen patella luxatie krijgt, een erfelijk gebrek aan de knietjes wat bij heel veel Jacks waarvan de ouderdieren niet getest zijn voorkomt.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb altijd met de pups gewoon alles gedaan en ik heb er nooit problemen mee gehad.

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Beetje een standaard antwoord.. maar krijgt de pup genoeg slaap? Vreselijk belangrijk voor puppies.

Veel plezier met je pup, vergeet niet dat het ook super leuk is om 'n pup op te voeden!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Zorg voor minimaal 16 uur per dag rust (verplicht).
Verder rap bezig gaan met socialiseren dit heeft de pup blijkbaar niet meegekregen vanuit het nest, waardoor jij nu met het probleem zit.
Jij zal hier harder mee aan de slag moeten dan iemand met een pup die wel gesocialiseerd is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pupje van 7 wk blaft op alle nieuwe geluiden , hoe reageren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: We zijn er weer!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^