Tramadol 800mg per dag??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"

Het heeft geen enkele zin om het te weten hij kan er toch niet meer aan geholpen worden, in beide gevallen is er maar 1 oplossing en dat is inslapen,
hij heeft beide knieen al eerder gescheurd en is aan beide al eerder geopereerd, er valt nu niets meer te doen,
door die operatie kan hij OF ernstige artrose vorming hebben ( waar we niets meer aan kunnen doen, en dus moeten laten inslapen, OF hij heeft ze opnieuw gescheurd, waar we niets meer aan kunnen doen en dus moeten inslapen )

Een foto maken heeft geen zin want hij kan er niet meer aan geholpen worden, en dan moet hij weer onder narcose! Wat ook geen zin heeft! Want hij kan er niet aan geholpen worden

Abrupt stoppen zal waarschijnlijk zijn als hij wordt ingeslapen. Dus denk dat hij er dan weinig last meer van heeft denk je niet!

Verder ging het enkel over de vraag van Tramadol, we moeten volgende week als het hele erg tegenzit 2 honden laten inslapen en onze 3e andere is afgelopen zondag met spoed geopereerd aan een maagkanteling, dit alles hakt er behoorlijk in dus over of ik wel of niet foto's moet laten maken heb ik helemaal 0.0 oftewel NIETS aan! "


Tja, misschien dat jij zelf dan ook iets duidelijker wilt formuleren wat er bij je hond speelt. Dat kan de gemiddelde forumgebruiker namelijk niet ruiken als de achtergrond van de hond achterwege blijft. Normaal gesproken ga je voor een duidelijke diagnose EN foto's en met de uitkomst daarvan ga je het verdere behandelplan bepalen. Dat jij met deze hond al zoveel problemen hebt gehad, dat kan ik niet ruiken. Dus misschien wil je (ondanks je ellende, want dat is niet mis natuurlijk...) je toonzetting iets matigen. Ik probeer je van advies te dienen en wens dan niet te worden afgeblaft. Daar zoek je maar een ander slachtoffer voor.

Nogmaals sterkte.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tramadol 800mg per dag??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"

Dyos is een andere hond als Wreck, Dyos is beide geopereerd met de lichaamseigen pees die is terug gezet, Wreck ( waar het incontinent worden overging, denk dat je daar op doelt? ) is geopereerd met een kunstband!

"
Getver, jullie hebben geen mazzel met de honden op het moment.

Maar omdat het bij jouw hond om kruisbandvervangende operaties gaat zou ik zeker het verhaal op de link doorlezen. Het zou wel eens minder hopeloos kunnen zijn dan je denkt.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Ik zelf slik 300 mg Tramadol per dag en 400 mg is voor een mens maximaal. 800 mg voor een hond vind ik wel heel erg hoog :'(

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Op de lage dosering van 3mg/kg qid(dat is 4 maal daags) kom ik aan 540 mg per dag verdeeld over 4 keer.
Bij 5 mg/kg qid kom ik op 900 mg per dag verdeeld over 4 keer.
Dus de max dosis van 10 mg/kg qid komt op 1800 mg per dag verdeeld over 4 keer.
Die 800 mg per dag is dus helemaal niet gek. "


Er vanuit gaande dat dit een veterinair advies is niet, nee. Maar toch zou ik hier erg voorzichtig mee zijn.
Voor mensen zit daar al snel een limiet aan, ook in acute gevallen waarbij de dosering wordt opgeschroefd boven 400 mg en bijvoorbeeld wordt geïnjecteerd. De hond zit daar voor zijn gewicht al overheen met een uiterste dosering van 450 mg per dag. Ik kan me niet voorstellen dat het metabolisme van een hond t.o.v. een mens zo extreem afwijkt, dat je dit nog verantwoord kunt noemen.


honden page profiel jobjob 3 doggies

honden foto van job

"
ernstige artrose vorming in zijn knie waardoor hij niet meer op die poot kan staan? Ik vind het ABSOLUUT niet hond waardig om daar mee verder te gaan!
Hij krijgt hier Corta-flx (speciaal uit Amerika geimporteerd ) voor zijn artrose net als onze andere oude hond,

Maar voor de laatste keer geef ik hier aan dat ik enkel de vraag stelde over Tramadol, ik kom hier amper mede vanwege al het gedoe en alle nutteloze (ooh en aah) antwoorden eromheen, kwam hier nu puur informatief vragen, "


Tsja met zo'n houding zou ik hier helemaal niet komen,
ik ben in ieder geval klaar met je en heb medelijden met de hond.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Jee zeg wat een heftige reacties Annemiek kreeg die tramadol van de arts nu worden er vaker fouten gemaakt met doseringen dus ze is niet de eerste.
Zij beslist over haar hond een ander nieg als zij vind dat de hond geen leven meer heeft met die pijn dan is het hawr goed recht o. De beslissing te nemen voor inslapen.
Als de hond zo niet verder kan dan houd het op.

Wat ik wel stom vind is dat jij Annemiek niet even de apotheek belt of op google even tramadol bijsluiter intypt.
200 mg isecht een overdosis voor een hnd de nog geen tramadol gewend is.
Je moet het opbouwen ik slik meestal twee tabletten van50 mg dus 100 mg per keer en dsn twee keer per dag mits het nodig is voor mijn artrose en reuma dan ga ik helemaal spacen hoor geloof mij maar.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

" Jee zeg wat een heftige reacties Annemiek kreeg die tramadol van de arts nu worden er vaker fouten gemaakt met doseringen dus ze is niet de eerste.
Zij beslist over haar hond een ander nieg als zij vind dat de hond geen leven meer heeft met die pijn dan is het hawr goed recht o. De beslissing te nemen voor inslapen.
Als de hond zo niet verder kan dan houd het op.

Wat ik wel stom vind is dat jij Annemiek niet even de apotheek belt of op google even tramadol bijsluiter intypt.
200 mg isecht een overdosis voor een hnd de nog geen tramadol gewend is.
Je moet het opbouwen ik slik meestal twee tabletten van50 mg dus 100 mg per keer en dsn twee keer per dag mits het nodig is voor mijn artrose en reuma dan ga ik helemaal spacen hoor geloof mij maar. "


Ik heb nog 2 andere dierenartsen gebeld welke beide aangeven max 400 tot 500 te geven per dag,
en googlen op tramadol had ik wel al gedaan, sterker nog staat zelfs in mijn beginpost!

Er zijn alleen zoveel varianten, en zoveel meningen dat ik daar ook niet wijzer van werd, vandaar dat ik hier kwam vragen naar mensen die hier al ervaring mee hadden! ;-)

En Job, ik vraag me af waarom je medelijden met mijn hond hebt??

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Mijn Dobermann had botkanker (schedel) en kreeg ook tramadol, nu weet ik dat ik er niet tevreden over was en ik heb hem toen op een andere gezet... Waren smakelijke tabletten en werkte beter, de hond was niet suf en had toch geen pijn, ideaal dus. Nu is het allemaal erg emorioneel voor me maar had het zeker graag even allemaal voor je op willen zoeken in mijn papieren met de medicatie van mijn honden. Maar ik vind het erg jammer dat je zo negatieve lading geeft, ik voelde dit al in je eerste bericht door de nadruk dat alleen maar mensen moeten reageren over de tramadol. Beetje jammer, we willen alleen maar helpen. Als je een naar gevoel hebt bij de mensen hier en het forum snap ik niet waarom je hier komt vragen en niet gewoon even naar de fabrikant zelf belt of even op google apothekers benaderd. Of dierenkliniek Utrecht of Merelbeke. Jammer dat je er zo negatieve lading aan geeft, was totaal niet nodig lijkt me!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden. In je emotie kun je soms iets te fel overkomen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Afbranden draagt niet bij aan een constructief gesprek en jaagt mensen weg, dat willen we graag voorkomen omdat de insteek is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen. Wij zetten dan ook waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op aan spreken.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Zo ver ik weet zijn honden gevoeliger voor opiaten dan mensen.
Dat zou inhouden dat de dosering vele malen te hoog is.
Ik zie wat kreten van ' maximaal zo veel per 24 uur' let hier wel bij op het gewicht van de hond.

Voor de pijnstillers zou ik een andere dierenarts raadplegen.
Voor het gehele probleem zou ik zeker voor zo'n belissing te maken een andere DA zoeken, echter zie ik dat je van dat advies niet gediend bent.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Heb even in de papieren gekeken en het medicijn wat ik in de plaats van Tramadol heb gegeven is Rimadyl Smakelijke Tabletten. Hier reageerde mijn hond veel beter op, geen pijn maar toch lekker zichzelf zijn... Dit heeft hem in de laatste weken van zijn leven echt nog erg geholpen... Een vriendin van mij haar hond had last van de gewrichten en kreeg ook Rimadyl. Misschien toch het navragen waard. De doseringen heb ik nog niet opgezocht, ook niet de dosering van hoeveel mijn hond kreeg van de Tramadol. Maar meer dan 3 capsulles op een dag is dat zeker niet geweest en hij woog 45 kilo.

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

Een dierenarts kan voelen of de kruisband gescheurd is.
wat voor operatie heeft jou hond gehad?
Mijn hond is aan beide kanten geholpen, maar kan als deze weer scheuren er opnieuw aangeopereerd worden volgens de arts

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

" Heb even in de papieren gekeken en het medicijn wat ik in de plaats van Tramadol heb gegeven is Rimadyl Smakelijke Tabletten. Hier reageerde mijn hond veel beter op, geen pijn maar toch lekker zichzelf zijn... Dit heeft hem in de laatste weken van zijn leven echt nog erg geholpen... Een vriendin van mij haar hond had last van de gewrichten en kreeg ook Rimadyl. Misschien toch het navragen waard. De doseringen heb ik nog niet opgezocht, ook niet de dosering van hoeveel mijn hond kreeg van de Tramadol. Maar meer dan 3 capsulles op een dag is dat zeker niet geweest en hij woog 45 kilo. "

Dank je wel voor het nakijken! Ik ga het zeker even meenemen in mijn gesprek morgen!

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Mijn Dober heeft ook Rimadyl gekregen. Het is een heel bekende pijnstiller en persoonlijk zou ik eerder kieen voor de Rimadyl dan voor de Tramadol ;-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

" Een dierenarts kan voelen of de kruisband gescheurd is.
wat voor operatie heeft jou hond gehad?
Mijn hond is aan beide kanten geholpen, maar kan als deze weer scheuren er opnieuw aangeopereerd worden volgens de arts "

Dyos is ook aan beide kanten geholpen ( lichaamseigenpees in terug gezet ) hij was 16 weken toen hij hier kwam, met gescheurde kruisbanden rechts, en met net een jaar (januari dit jaar ) scheurde hij links, beide keren is hij eraan geopereerd, maar heeft dus nooit echt hond kunnen zijn, nooit pup kunnen zijn,

Hij kan niet loslopen vanwege zijn poten ( maar ook zijn gedrag naar andere honden )
Dit jaar is hij nog 2x extra geopereerd ( met spoed )

In januari werd er door de orthopeed gezegd dat het een triky operatie was, omdat hij al best wat artrosevorming had op zijn knieeen, toch wilde hij het proberen, en met 'succes' want tot nu toe ging het goed! Echter is de artrosevorming hoe dan ook al te veel om nog te opereren. Daar komt bij dat wij ook niet weten of we het nog wel rendabel is! Een hond van nog geen 2 die al zoveel is geopereerd, en er niet direct beter van is geworden!

Aan onze orthopeed kunnen we het niet meer vragen want die heeft halverwege dit jaar zelfmoord gepleegd.. Nu kunnen we weer naar een ander toe, maar of we echt die molen nog in willen, of het het echt nog waard is, of hij daarmee nog een hondwaardig leven krijgt, wij denken zelf van niet!


En Sorry voor de rest van de mensen dat ik wellicht wat bitchy reageer, maar ik denk dat er maar (gelukkig) weinig mensen zijn die weten hoe het is om het vooruitzicht te hebben dat je aankomende week 2 honden moet laten inslapen.

Onze ouwe waar het heel slecht mee gaat en die van de DA 3 weken kreeg maar waar geen verbetering in zit, en nu Dyos .. Nog niet te vergeten dat Ayla zondag met spoed is geopereerd, aan een maagkanteling en 3 dagen erg kritiek heeft gelegen,

Het breekt je op, en daar reageer je anders door.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi Annemieke,

nu je het hele verhaal hebt verteld, snap ik heel goed dat je ongelooflijk emotioneel bent... en ik snap je reactie ook... en jij snapt denk ik ook dat bij gebrek aan het hele verhaal sommige mensen reageerde op een andere manier dan jij verwachtte/hoopte.... het is altijd moeilijk op een forum....

Nu het hele verhaal bekend is, kan ik niet anders dan jullie heel veel sterkte wensen... wat een ongelooflijk moeilijke tijd..... wellicht is voor jullie eigen gemoedsrust het wel een idee om met spoed toch een andere orthopeed te raadplegen.... (vreselijk verhaal van jullie eigen orthopeed).... maar dat is natuurlijk helemaal jullie eigen beslissing....

in ieder geval heel veel sterkte!

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Sterkte Annemiek vind het super erg voor je.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hele nare situatie, ik wens je dan ook erg veel sterkte toe voor de komende periode!

honden page profiel DianeDiane 3 doggies

honden foto van Diane

Nu ik je verhaal zo verder lees kan ik me jou geprikkelde reactie ook beter snappen.
Je staat voor een hele moeilijke tijd en ik lees dat je al heel wat operaties etc hebt laten uitvoeren, dat siert je!
Je doet wat je kunt en vertrouwd op de DA.
Misschien kan je navragen of Rimadyl een goed alternatief zou kunnen zijn ipv tramadol.
Ik lees er goede berichten over.

verder wil ik je heel veel sterkte en succes wensen.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

800mg per dag lijkt mij veel te veel.
Bink kreeg toen hij zo ernstig ziek was ook Tramadol.
3x daags 100mg.
Voor een hond van 35kg.

Ik ben dat heel snel gaan minderen, omdat Bink er vreselijk van ging hallucineren. Hij schrok wakker, keek angstig om zich heen en leek dingen te zien die er niet waren.
Daarnaast werd hij er erg suf van.

Je kunt denk ik het beste een beetje 'spelen' met de hoeveelheid. Kijken waar de hond behoefte aan heeft. Te weinig geven is immers in deze ernstige situatie ook niet prettig, maar 800mg lijkt mij geen goede dosis.

Héél veel sterkte!

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Sterkte met Dyos.

Ik sta er nog van te kijken dat medicatie voor menden ook aan dieren wordt gegeven.
Zag op google dat er zelf fentanyl( morfine ) wordt gegeven.
Wist niet dat mensen medicatie ook voor dieren werkt.

http://www.huisdierendokter.nl/pijn-bestrijding.html
hier staat iets op over een ander middel dan tramadol voor dieren zonder de bijwerkingen die kunnen optreden.

Vind de hoeveelheid die je Da heeft gegeven heel erg veel.

Gebruik nu zelf ongeveer 5 jaar tramadol en ben er ongeveer 3 jaar echt verslaafd aan geweest en slikt van 50 mg ongeveer 10 per dag.
Ben dan ook lang bezig geweest om te stoppen en slik nu 4 per dag van 50 mg.
Gebruik daarbij ook nog morfine.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Het ging echt niet meer, niet met en niet zonder medicatie,
lieve reuze puppy.. Vandaag om 5 uur ben jij naar je vriendinnetje Dana gegaan, waar je heerlijk kunt rennen en spelen zonder pijn..

RIP Dyos.. :'( :'( :'(

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

:'( :'( :'(

heel veel sterkte voor jou en Lisanne
*knuffel*

:'(

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra 3 doggies

honden foto van Gio en Kyra

O, wat verdrietig :'(
Heel veel sterkte!

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Jeetje wat verdrietig.
Héél veel sterkte met dit verlies.

honden page profiel SannieSannie 3 doggies

honden foto van Sannie

Ik slik zelf ook tramadol, maar zelfs ik mag geen 800mg per dag hoor!!!!!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

800 mg tramadol is veeeeel te veel!!!!
niet geven hoor!
tramadol heeft inderdaad veel vervelende bijwerkingen, dus ik zou er echt voorzichtig mee zijn en het nog eens heel goed navragen...

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Lees even de latere berichten.....
De hond is overleden :'(

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Het ging echt niet meer, niet met en niet zonder medicatie,
lieve reuze puppy.. Vandaag om 5 uur ben jij naar je vriendinnetje Dana gegaan, waar je heerlijk kunt rennen en spelen zonder pijn..

RIP Dyos.. :'( :'( :'( "

ooow....wat erg, :'( :'(
heel erg veel sterkte...

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Hé Getver wat en kl*te periode voor jullie zeg :'(

Veel sterkte voor jou en natuurlijk ook voor Lisanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tramadol 800mg per dag??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: puppy leren lopen aan de riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^