Heb ik weer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

en wat dan als je stopt met de medicatie en het gevoel dat je hond erdoor krijgt wegvalt? dan ga je toch weer een stuk terug naar af? ook al heb je ondertussen een heleboel getraint met je hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb ik weer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat kan, het kan ook dat er geen terugval is. In het gunstigste geval blijf je op het "eindniveau-mèt" en in het ongunstigste geval val je terug naar de uitgangstoestand. Veel medicatie moet je ook afbouwen en die periode moet je soms weer "oude oefeningen" herhalen. Maar als je een bepaald niveau bereikt hebt duurt het terugtrainen na een terugval vaak minder lang. Soms is het genoeg om de scherpe randjes ergens vanaf te halen om training te laten aanslaan. En als dat het leven van de hond en de eigenaar en omgeving aangenamer maakt, waarom niet.
En het kan goed zijn dat er daadwerkelijk iets in de hersenen veranderd waardoor de hond beter functioneert. Bij mensen met zijn bepaalde gebiedjes in de hersenen (amygdala of amandelkernen) gekrompen en door antidepressiva te gebruiken nemen die weer in omvang toe.
Ik zeg ook niet dat er geen nadelen aanzitten, ik zeg dat je het niet bij voorbaat moet uitsluiten. En dat er deskundige begeleiding nodig is voor en tijdens het gebruik, vooral bij agressie al dan niet door angst veroorzaakt.
En er zijn middelen die als voedingssuplement gelden, dat klinkt al minder eng.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

En aan welke voedingssuplementen moet ik dan denken, ze krijgt al relax van de zingende smid, maar geen verschil?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Nou, net Shai in de auto gedaan en naar een rustig gebied gereden zodat ze daar kon poepen en plassen, maar madam wilde niet eens uit de auto :'( Uiteindelijk toch maar naar onze eigen uitlaatplek gereden en madam sprong uit de auto en begon meteen als een gek aan de lijn te trekken, dus wij er maar achter aan, Cris moest op een gegeven moment rennen om haar bij te houden, maar ja, dat hebben we er graag voor over. Madam duikt de struiken in en komt terug met een voetbal, rende weer terug naar de auto, deed even snel een plasje en wilde toen duidelijk weer weg.

Ik weet even niet wat ik hier van moet denken :'( O-)

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Zou Shai niet met wat trainingsmaatjes op pad kunnen, voor een paar wandelingen? Misschien dat het zijn in een wat duidelijker hondenroedel wat rust terug kan brengen in haar hoofd?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Vanochtend op het trainingsveld heeft ze lekker haar gang kunnen gaan met de 2 reuen van de trainer, alleen heeft Shai niks met andere honden, ze groet, maar dat is alles, geen spelen, geen roedel vormen, ze gaat dan weer gewoon haar eigen gang!

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Als Shai een mens was, zou ik zeggen dat ze bindingsproblemen heeft. Een chronisch gebrek aan vertrouwen en interesse in andere wezens in de directe omgeving. Ik durf niet te zeggen of honden zoiets ook kennen, maar ik kan mij voorstellen dat een bepaald soort geschiedenis zo'n problematiek ook bij honden wel in de hand kan werken.

Wat gebeurd er als Shai in contact komt met een speelse hond, bijvoorbeeld een jonge hond of pup?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Dan gaat ze lekker snuffelen aan de pup en gaat daarna gewoon weer haar eigen gang. Pups kunnen trouwens wel een bal of stok uit haar bekkie pakken. Wordt een pup wat ouder zeg een maand of 4 a 5, dan accepteerd ze al een stuk minder, maar negeerd ze de pup als die te ver gaat, houdt een pup niet op na 10 a 15 min waarschuwen, dan komt er een grom, als dat nog niet werkt, dan komt er een afstraffing.

Ze kan wel samen met een hond achter een balletje aan rennen, maar blijft toch op haar zelf.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Okay.

En hoe reageert Shai vervolgens op mensen die bij de pup horen? Snapt ze dat die twee aan elkaar verbonden zijn, of word ze agressief tegen andere eigenaren?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Toen ik haar net had vloog ze iedereen aan als zze de kans kreeg. Alleen was dit niet altijd alleen uit angst (vastgestled door meerdere gt's), maar er zit ook gerichte en zekere agressie bij. Nu vliegt ze dus niet meer zo op mensen af en kan ik nu met verscjillende baasjes rustig kletsen, dus dat is voor haar al een grote sprong vooruit.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Ik vraag dat allemaal omdat ik een "opening" zoek voor Shai om een functionele houding op te bouwen naar de rest van die "enge" wereld toe. Als ze neutraal tegenover honden staat (en zelfs mild positief naar pups is) dan kunnen zij misschien een deur vormen naar andere mensen (baasjes) en zo een trapje zijn richting een gezondere houding tijdens het wandelen.

Valt Shai wel eens uit naar honden die aan de riem zitten?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Yep, aan de lijn is ze een stuk feller. Dat was ze in eerste instantie helemaal niet, maar sinds ze is gegrepen door een witte herder is het bal. Ik kan dus wel samen met iemand lopen als ze haar energie wat kwijt is en met bekende honden kan ik ook gewoon samen lopen.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Het is moeilijk uit te voeren denk ik, weet niet precies hoe jullie situatie is, maar ik zou mijn heil zoeken in meer hond op hond contact.

Persoonlijk geloof ik heel erg in het rehabiliterende karakter van honden onderling, let wel, gezonde en stabiele honden. Het is niet wezenlijk om te verwachten dat Shai na enkele keren al een band op gaat bouwen met andere honden, maar als je het consistent vol gaat houden, zou ze je misschien nog kunnen verassen.

Dat ze dit niet schijnt te doen met de honden van je trainer...misschien hebben zij niet de juiste energie voor haar. Misschien moet Shai wat meer uitgedaagd worden in haar doen en laten (speelsheid)

Wil je in ieder geval nogmaals een hart onder de riem steken. Vind het erg knap van je wat je allemaal doet.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik kom altijd honden tegen, ook speelse honden die ze heel goed kent, maar ik kan samen lopen met andere honden tot ik een ons weeg, maar ze gaat haar eigen gang. In het asiel kon ze helemaal NIET met andere honden samen, ze zou elke hond grijpen, dat is dus niet zo.

Wij denken (wij in alle deskundige die erbij zijn geweest) dat ze alleen werksituaties kent en dat ze nooit in de maatschappij heeft deelgenomen, plus ze is gehouden als kennelhond. Dat is dus het probleem met een asielhond, je weet vaak niet het hele verhaal :'(

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" En aan welke voedingssuplementen moet ik dan denken, ze krijgt al relax van de zingende smid, maar geen verschil? "
Ik moet even gaan zoeken naar de voedingssuplementen. Uit mijn hoofd zylkene, telizen en 2 soorten brokken met toegevoegd supplement. Vervelende is dat dat pas op de langere termijn werkt.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Hadassa,

ik denk dat het samenzijn tussen de honden ook iets intensiever zou moeten zijn, dan alleen samen wandelen, om echt effect te hebben. Zoals gezegd, moeilijk uitvoerbaar.

Eigenlijk zou er een instantie moeten zijn waar je met je hond intern kan, om samen te leven met andere honden (voor een tijd) maarja, naar mijn weten is dat er niet.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Kai als dat zou bestaan is het niet te betalen :'( Trouwens, je kan een hond niet dwingen om met andere honden te laten omgaan ofzo, dat moet uit de hond zelf komen!

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Natuurlijk, maar je kunt wel de situatie voor de hond maken, in de hoop dat het aanslaat.

Maar dat blijft puur sec theoretisch natuurlijk, want volgens mij is dit praktisch niet te doen op het moment.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Liepen we net op een rustig stuk te wandelen, kwamen we 2 pups tegen en die waren helemaal gek van Shai. Tegen haar op springen, om haar heen dansen, onder haar door kruipen, Shai vond het allemaal prima, maar ging toch haar eigen gang. Wij hebben 10 min gestaan, maar Shai had totaal geen intressen in de pups, terwijl die nog steeds om haar heen aan het dansen waren, 1 hing er zelfs in haar oor, maar nog steeds geen reactie van Shai (tot dat een pup in haar lip hing, toen lag de pup ergens onder het zand O-) ).

Voor de rest, ze heeft eindelijk wat gegeten, maar is nog steeds van de wipwap, erg onrustig, komt constant knuffen en loopt dan weer ineens te grommen :'(

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Kai als dat zou bestaan is het niet te betalen :'( Trouwens, je kan een hond niet dwingen om met andere honden te laten omgaan ofzo, dat moet uit de hond zelf komen! "

Ja dat klopt, daar hebben wij mensen helaas geen invloed op...
ik leef nog steeds met je mee..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Nou mensen, ze heeft gister avond een klein bakje voer op en nog geen 3 uur later was madam aan de race :'( . Ze is in huis al een stuk rustiger, maar reageerd nog wel op de kleinste dingen en ze heeft Cris gisteravond opnieuw proberen te bijten. Het ging heel raar, ze lag op zijn schoot te slapen en ineens vliegt ze grommend overeind en hapte richting Cris terwijl die zo mega stil zat om haar niet te storen :'( , daarna kroop ze letterlijk over de grond naar haar bench, dus Cris haar weer uit de bench lokken met een heel klein stukje kaas met als beloning heerlijk liggen knuffen op de grond!

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Mss lag ze te dromen........hopelijk komt het allemaal weer goed.
Ook al is het met kleine stapjes

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees alles net Hadassa, echt vind het zo jammer dat dit gebeurd is, zoveel sprongen achteruit, en nu weer vooruit, ja hoe lang gaat dat duren eer die weer vertrouwen in alles kan krijgen, jammer.

en je hebt altijd mensen die zo iets doen, daar kan je niets aan doen, het gebeurd. helaas, maar dan ben jij de dupe en je hond. :'(

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Weet je wat ik nog het ergste vindt, ze kunnen hem niet aanklagen voor het in gevaar brengen van andere mensen :'( , leuk he dat slappe gedoe in Nederland :'( Wel mag hij niet meer mennen, zijn menbewijs is ingenomen.

Nu heb ik vanmiddag gehoord dat er bij ons door de buurt nu een soort menroute is gekomen, leuk hoor door al die kleine straatjes :'(
Nu hoop ik dat de meeste gewoon de hoofdwegen gaan nemen, anders wordt het hier een hel voor een heleboel hondeneigenaren :'(

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Weet je wat ik nog het ergste vindt, ze kunnen hem niet aanklagen voor het in gevaar brengen van andere mensen :'( , leuk he dat slappe gedoe in Nederland :'( Wel mag hij niet meer mennen, zijn menbewijs is ingenomen.

Nu heb ik vanmiddag gehoord dat er bij ons door de buurt nu een soort menroute is gekomen, leuk hoor door al die kleine straatjes :'(
Nu hoop ik dat de meeste gewoon de hoofdwegen gaan nemen, anders wordt het hier een hel voor een heleboel hondeneigenaren :'( "



Ah dat meen je niet?!! Kunnen ze hem ook niet aanklagen voor mishandeling? Ten eerste is jouw voet naar de kl*ten, Shai is geestelijk weer volledig aan het randje! Geestelijke mishandeling, is net zo goed mishandeling.. Vernieling misschien, die fietsen zijn natuurlijk ook niet meer bruikbaar nadat er zo'n kar overheen is gedenderd... Die drie dingen kunnen bewezen worden, ik bedoel.. jij hebt foto's laten maken van je voet, zat een scheurtje ergens in, dat is bewijs.. Met Shai ging het juist zo goed, en ze is nu weer volledig van haar apropos, mensen genoeg die dat kunnen bevestigen lijkt me .. Naja, die fietsen spreken voor zich natuurlijk, als die dingen in de kreukels liggen..

Wat k*t dat van die menroute zeg.. Hopelijk gaan ze inderdaad hoofdwegen nemen.. Anders word het voor voornamelijk jou en Shai een nachtmerrie! Ik neem aan dat Shai voorlopig nog wel even zal flippen wanneer ze paard en wagen voorbij ziet gaan .. Tenminste, ik zou het wel begrijpen ...

Slap dat ze het niet op het in gevaar brengen van kunnen gooien .. Die nederlandse regelgeving, echt waar, het slaat nergens op .. we zouden net zo goed geen regelgeving kunnen hebben, want met die straffen die ze hier hebben (als je die al krijgt), leert toch niemand wat van zn daden..

Jammer weer, dit soort dingen..

Hoe gaat het nu met je voet? En heb je al weer wat frisse moed terug om weer met Shai aan de slag te gaan? :-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Mijn voet doet nog erg veel pijn, maar ach, dat gaat wel over. Met Shai is het nog wisselend, soms denk je ze komt langzaam weer terug, maar dan ineens slaat ze om als een blad aan een boom. Uitlaten, gaat iets beter, gewoon op de bekende plekken gaan beter dan onbekende plekken, alleen is alles en iedereen gevaarlijk. Er zijn 2 teckelpups bij ons in de buurt en die zijn helemaal gek op Shai en ze ging er vanmiddag bij liggen. De pups over haar heen springen en druk doen, maar na 5 min was Shai het een beetje zat en zijn we rustig doorgelopen.

Uitlaten s'nachts gaat beter, dan is het lekker rustig buiten ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

He jasses, lastig hoor allemaal!

Maar ach, dat komt vast allemaal weer goed met wat tijd, energie en geduld..
Misschien de komende tijd dan ff uitlaten laat in de avond, wanneer het rustig is op straat..
Gewoon ff wat tijd geven dat ze rustig tot zichzelf kan komen.. Het is natuurlijk ook wel heel wat he, dat er ineens zo'n 4-span op je af komt gedenderd, je aan de kant word gerukt door je baasje en dan van die paarden die hysterisch langs je heen denderen.. Ondanks het feit dat jij haar probeerde te redden, is het natuurlijk wel traumatisch, zij kan het niet redeneren zoals wij dat kunnen, helaas... Maar ach, het komt vast weer goed met haar, je kan alleen maar weer je best doen om haar weer goed te krijgen en hopen dat je niet weer zoiets mee hoeft te maken..

Gelukkig zag ze de pups niet als bedreiging, dat is in elk geval een teken dat ze niet vollédig van 't padje is..

Ik heb er volledig vertrouwen in dat jij haar weer goed zal krijgen, Hadassa.. Het feit dat het je al eerder gelukt is, ondanks haar verleden.. én het feit dat jij de énige persoon bent, tegen wie zij nóóit agressie heeft vertoont, vanaf dag 1, geeft al aan dat als íemand haar weer goed krijgt, dat jíj dat bent! ;-)

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Hadassa,

heb je al eens geprobeerd om te mediteren met Shai? Hier werkt dat erg rustgevend, maar ik heb dan ook geen probleemhond. Hoogstens eentje die erg snel hyper raakt.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Even een up-date

Shai wordt gewoon weer op de gewone tijden uitgelaten en we gaan ook gewoon weer naar onze bekende plekjes. Ze is al weer druk bezig met speuren (heeft wel aanmoediging nodig), ballen en stokken en gewoon hond zijn.

In huis is ze een stuk knuffeliger geworden, komt ook vaker om even te stoeien en rent soms als een gek door het huis, maar aan haar hele houding is te zien dat ze gewoon een lekkere gekke bui heeft.

Buiten aan de lijn is het nog een ander verhaal. Zo relax als ze was voor die avond, zo fel dat ze nu op alles en iedereen reageerd, maar ze laat zich al wel iets beter corrigeren. Vanavond was een ramp, Sinterklaas hier, Zwarte Piet daar, en ja, Zwarte Piet die moet ze niet ;-) O-) Gillende en rennende kinderen zijn dan weer geen probleem.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Hadassa, wat fijn dat het nu beter gaat met Shai.

Dat ze 's avonds nu feller is komt misschien ook wel doordat het zo donker is.
Sinterklaas en Zwarte Piet? Nou daar zou Rocky ook niks van moeten hebben, die verschiet in het donker ook van niks.
En wees nou eerlijk iemand met zo'n raar pak aan en dan ook nog een grote stok in zijn hand dat vetrouw je toch niet als hond zijnde.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb ik weer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Hoe verzorgen jullie leren riemen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^