waarom zara plast in de zetel en in ons bed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sarahsarah

Help!!!
We hebben sinds een zestal weken een hondje uit het asiel gehaald. Zara, een 1-jarig vrouwtje (kruising tussen jack russel en tekkel).

De informatie die we kregen over het verleden van het hondje was dat ze waarschijnlijk veel had meegemaakt, dat ze af en toe wel eens blafte en dat ze soms eens in huis plaste. Dat waren ook de reden waarom de vorige eigenaars Zara hadden afgestaan.

De eerste paar weken was Zara enorm bang... ze sliep veel, at niet veel, wandelen deed ze wel graag, af en toe plaste ze eens op de grond.
Na een drietal weken begon ze zich wat beter te voelen, begon te eten, en plaste voor de eerste keer op ons bed.

We hebben nog een poes en de ene moment is de poes de baas, de nadere moment Zara. We geven ze al apart eten, want we denken dat het daardoor komt.

Zara kan een tijd alleen zitten, dan doet ze niets, maar als we dan even thuis zijn kan ze ook soms plassen. Ook al is ze net buiten geweest.

Nu weten we niet meer wat te doen, want we hebben onze slaapkamers dichtgedaan en dan plast ze in de zetel. Daarnet ben ik met haar gaan wandelen, geplast en kaka gedaan... mijn vriend gaat naar de keuken en als hij terugkomt heeft ze geplast in de zetel.

We willen heel graag Zara houden en een oplossing zoeken, maar we willen geen slaaf zijn van onze hond ook.

Kan iemand ons helpen...

groetjes Sarah, het baasje van Zara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom zara plast in de zetel en in ons bed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat moeilijk voor jullie, vraag raad aan mischa, ze staat op het forum en weet een boel van honden met problemen.

ik zal eens rond kijken en kijken of ik haar kan vinden voor jullie.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sarah, niet wanhopen, heb mischa een mailtje gestuurd, zodra ze het leest helpt ze jou. ook eshter is een goede hondentrainster ook haar zal ik inlichten.

gr. willemijn.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Sarah ik denk dat je hondje last heeft van verlatingsangst en dat ze daarom gelijk plast als je even de ruimte uitloopt?

Maar dan moet ik wel eerst weten of ze alleen plast als je dus inderdaad even de ruimte uitloopt? Daarnaast kunnen het ook aandacht en/of angst plasjes zijn als ze plast wanneer je erbij bent. Maargoed dan zullen we eerst wat meer erover moeten weten.

Weet je wel zeker dat er medisch niets is?

Maar wanhoop nog maar niet hoor, je hebt haar nog maar 6 weken dus er valt nog een hoop te proberen en er zijn hier vast die een hoop goed advies kunnen geven :-)

honden page profiel sarahsarah

Hallo,

Eerst en vooral allebei bedankt om zo snel te reageren. het geeft ons toch wel wat hoop naar het vinden van een oplossing.

We hebben een open keukentje dus denk niet dat het verlatingsangst is, als wij in de living zitten dan ligt zara zelfs meestal op ons bed te slapen, tenminste, dat was zo, nu mag ze niet meer op ons bed komen.
we wonen in een bungalow.
Medisch weten we niet of er iets aan de hand kan zijn, denk het eigenlijk niet, maar we zullen zeker eens naar de dierenarts gaan.

Nu juist heeft ze weer geplast, aan de achterdeur en dan denk ik dat ze echt wou buitengaan om te plassen maar onze aandacht niet vraagt. We waren zelf dus ook te laat om ze buiten te laten.

Ik heb eens op het internet gekeken naar een gedragstherapeut, misschien kan die onze hond eens observeren om dan zo de oorzaak te vinden om een behandeling te geven.

Ik zou er ook wel mee naar een hondenschool willen gaan, ze is wel enorm bang van honden, ale, van dicht... van op afstand is het een pittbul :-)
Tussen volk krijgt ze zoveel prikkels dat ze niet meer wil ophouden met blaffen. We zijn er een keer mee naar de zee gereden en na 40 minuten zijn we terug naar huis gereden, alles wat passeerde was genoeg om naar te blaffen...











honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Sarah,

Wat ik op dit moment zie is dat je hond nog geen vertrouwen meer heeft.

Het lijkt mij een heel erg onzeker hondje en ze "verstopt" haar plasjes omdat ze anders bang is dat ze straf krijgt. Ze heeft bij haar vorige baasjes hier zeker straf voor gehad want anders had ze dit gedrag niet laten zien.

Waar ik ook aan zit te denken is: blaasontsteking. Probeer wat plas op te vangen en laat dit eens controleren door de dierenarts.

En het plassen tijdens de wandeling, wil je dat eens observeren? Je zegt dat ze een angstig hondje is en durft ze zich wel leeg te plassen tijdens een wandeling? Ik zou met je hondje heel saai voor jullie maar regelmatig hetzelfde rondje lopen zodat ze leert dat het buiten veilig is en dat het veilig genoeg is dat ze druft te gaan plassen.

En hoeveel water drinkt ze op een dag?

De ruimte in huis kun je aantrekkelijker maken door voertjes te strooien zodat ze haar in huis ook veiliger gaat voelen.

en ik zou zeker een gedragstherapeut in gaan schakelen en er naar toe werken dat je naar een hondenschool kan gaan.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel sarahsarah

Hey,

We hebben deze nacht onze poes in de living gelaten en zara bij ons. We hebben de indruk dat het voor de poes is dat ze plast, zou het kunnen dat ze haar territorium afbakent? Want deze morgen geen plasjes, ze heeft ook niet op ons bed geslapen, op een laken met kussen naast het bed, ze heeft het flink gedaan.

Zara en de poes maken eregeld ruzie, vooral over het eten...

Deze morgen kregen ze allebei een beetje tonijn en zara moest het niet hebben, toen de poes ervan wou eten heeft ze wel alles opgegeten.

We hopen dat als dit de oorzaak is, dat we niet ofwel de hond, ofwel de kat moeten wegdoen, dit zou een enorme moeilijke beslissing zijn.

grtjs

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Sarah,

Het kan aan de poes liggen maar ook omdat ze verlatingsangst heeft en nu vlak bij jullie mag slapen. Prima oplossing trouwens O-) O-) O-)

Groetjes van esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom zara plast in de zetel en in ons bed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^