Ontlasting eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Hallo

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem? We gaan morgen de dierenarts bellen voor een oplossing, maar misschien kunnen jullie mij ook vooruit helpen!
Mijn pup Raico van vier maanden eet de ontlasting op sinds een paar dagen van onze oudste honden, niet die van hem zelf, maar echt alleen die van de anderen??
We vinden dit heel vies en ruimen al snel op, maar tja ze doen dat nogal veel natuurlijk met drie honden en wij kunnen niet overal zijn en meneer heeft het snel gevonden. Ik heb hem al gestraft {streng toegesproken} en dan stopt hij, maar zodra we de rug keren gaat hij vrolijk verder. Het zal misschien geen kwaad kunnen maar wij vinden het toch zeer vervelend, en wij hebben nog geen hond gehad die dit gedrag vertoonde!! Onze andere LAB is vies van ontlasting!!
Hebben jullie tips, opruimen dat begrijp ik natuurlijk!! Maar komt hij misschien vitaminen of mineralen te kort? Die hij zo probeert bij te vullen, of wilt hij onderdanig doen tegenover de andere? wij weten het niet!!
Vriendelijke groeten imke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontlasting eten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles 2 doggies

honden foto van Pumba@Pebbles

Het zou goed kunnen dat hij iets tekort komt maar ik ben geen voedingsdeskundige. Toch heb ik ergens gelezen dat het helpt om de hond vers vlees te gaan geven. Daarmee schijnt het probleemopgelost te zijn. Ik verwijs je dan ook naar de VOEDSEL topics....

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

hoi Imke!

Mijn puber lab en ook de pup doen het allebei...
ik ben er niet blij mee en heb van alles geprobeerd ( wat niet bleek te helpen...) Ook mn dierenarts gevraagd, maar deze verzekerde me dat het absoluut geen tekort is aan vitamines of wat dan ook...Ook op de hondenclub kreeg ik hetzelfde antwoord. Het is heel moeilijk af te leren, en de huismiddeltjes ( eierkoeken, verse ananas, banaan etc ) helpen niet. Ik zit er dus bovenop, maar een enkele keer snoepen ze hier of daar wel wat weg...

veel succes... ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Onze honden doen het soms ook als ze de kans krijgen.

En ze krijgen toch kvv. O-)

honden page profiel JILL EN JOMY  EN JOY † JILL EN JOMY EN JOY † goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JILL EN JOMY  EN JOY †

Ik heb laatst ook gehoort dat het geen tekort is,maar een gewoonte die je moet door breken.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens


Ester; Bij jullie doen ze het allebei, dat moet ook een vervelende situatie zijn. Ben benieuwd of onze dierenarts ook zegt dat hij niets te kort heeft, hij krijgt de brokken die hij hoort te krijgen en daarbij regelmatig vlees. En dat van die huismiddeltjes dat wist ik niet eens, maar het is dan ook de eerste keer dat wij dit meemaken. Onze andere LAB is vies van alle ontlasting en loopt met een grote bocht erom heen, maar hij loopt regelmatig er doorheen en komt zo ook binnen.Het is een echte viezerik op dat gebied, maar dat eten daar ben ik echt niet blij mee, nu loop ik iedere keer maar mee naar buiten zodat ik hem kan corrigeren wanneer nodig. Ben benieuwd hoe lang hij dit gaat doen. Ben er echt vies van!! Op de hondeclub heb ik het nog niet gevraagd, hij doet het nog maar een paar dagen, maar daar ga ik ook eens vragen, want misschien werkt aandacht geven voor dat probleem alleen maar stimulerend, want dat is ook aandacht natuurlijk!!

Zit er echt mee, verdorie haha!! Bedankt voor mee te denken.
Vers vlees daar ben ik helaas niet zo zot van! Veel te veel ziekten tegenwoordig, maar dat is mijn mening!! Wij koken het altijd eerst voor ze het krijgen, als ze al vlees krijgen, hier zijn het voornamelijk brokken en daar zit normaal alles in!! O-) Dacht ik!!

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Dat antwoord met die gewoonte daar ben ik het wel een beetje mee eens, want het gaat een gewoonte worden als ik niet ingrijp. Daar ga ik mee werken, meer op hem letten, vooral omdat hij het nog maar zo kort doet, sinds een dag of twee, drie!! Maar met een pup heb ik altijd wat meer schrik dat het meer kan zijn, maar zo te lezen is het vooral hondgedrag en niet een te kort aan vitaminen of mineralen.Dat was voor mij eigenlijk het belangrijkste, hopelijk is dit een vieze fase van hem!! Waar hij snel door heen gaat, wij ruimen maar eerder op, zodat hij ook geen kansen krijgt, misschien is hij er dan niet meer mee bezig en stopt hij ermee. Alvast bedankt om mij te helpen denken, nu kan ik er weer tegen, wist echt even niet wat te doen!! Bedankt.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

ja klopt Imke....ik vind het ook heel vervelend..
probeer ook te corrigeren, en poep meteen op te ruimen als ik het zie liggen. maar ja, soms ben ik echt te laat en dan is het al "op"...
het is een hardnekkig iets, en ik snap het ook niet goed....pup eet van de oudste lab, de oudste lab eet weer van andere honden, maar ook weer niet iedere drol.....hij zoekt het wel zorgvuldig uit..

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

@ silke
dankjewel voor het linkje...
ik blijf eraan werken ;-)

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Ik lees op de causus dat het stress kan zijn!! Dat is ook een optie. Misschien moet hij wat meer een op een aandacht, hij moet tenslotte delen met twee andere!! Of misschien verwacht ik teveel van hem. Ga hier eens een nachtje over slapen en eens wat beter op hem letten op stress gebied. Misschien zie ik toch iets over het hoofd bij onze jongen.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Dus als ik het goed begrijp kan het te maken hebben met jonge honden gedrag en dan vooral het zien als een soort van ontdekkingsreis. Dus iedere keer als ik hem daarin straf krijgt hij een prikkel dat hij goed bezig is en hij blijft het doen, als ik hem niet straf maar afleid gaat hij ontdekken dat er andere dingen leuker zijn dan het eten van ontlasting. Bedankt Silke. Hopelijk zie ik het vaak genoeg om er met hem aan te werken en af te kunnen leiden. Dit doet echt goed, ik maakte mij echt zorgen over tekorten en dergelijke, wat zo´n forum wel niet doet, nu ben ik echt geruster. Bedankt!! Hopelijk wordt hij geen volwassen hond met zo´n gedrag, want het afvegen van zo´n vieze mond is ook niet alles, en daarna krijg je een lekje op je hand omdat hij lief wilt doen, bah!! Nee, dat hij hier maar snel over heen groeit.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

imke ik wens je heel veel succes...! ik hoop dat het jou lukt om hem weer met de neus de goede kant op te krijgen...( en als je DE oplossing hebt gevonden, wil je het mij dan asjeblieft even laten weten...?) ;-)

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Dat doe ik zeker, want jij zit er net zo mee als ik haha!! Ik ga er vanaf morgen mee werken, nu zie ik buiten niet wat hij uitspookt!! Ben benieuwd of het afleiden helpt, het is een hele enthousiaste jongen, dus dat kon wel eens een oplossing zijn, ben heel benieuwd en je leest het morgen avond, dan weet ik al meer, daarna zal het een paar weken erop werken zijn zodat hij niet hervalt in zijn vieze nieuwe gewoonte. Ben zelf heel benieuwd naar morgen. Zout er op gooien en het hem dan laten eten zou helpen stond er, maar weet niet zeker of dit bij een pup een goede oplossing is!! En hem laten apporteren met zoiets al helemaal niet, want dan blijft hij dat misschien doen en brengt hij het misschien mee naar binnen, de gedachte alleen al haha!!

Je hoort me nog, bedankt voor mee te denken en hopelijk heb je ook iets aan de tips die hier gezet zijn.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

ooow imke,
geen zout!!!!! ik las gisteren toevallig een artikel dat dit zelfs dodelijk kan zijn voor een hond! en dat terwijl het weleens geadviseerd word als braakmiddel! dus zou ik niet doen....

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Ja ik las het juist op die site die hier op gezet is, was dat ook echt niet van plan, dat is zelfs slecht voor mensen laat staan voor honden. Maar het stond er toch echt!! Ben maar niet bang dat ik zo iets zou doen!! Maar dat het dodelijk is dat wist ik niet, stel dat mensen met dit probleem die site wel opvolgen!!! Oei!! Ik was gewoon aan het opsommen wat op die site stond!! Want daar stond ook van die ananas zoals jij eerder vernoemde.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Ik hou het gewoon bij de tip van afleiden, hiermee moet het lukken want een pup is makkelijk af te leiden. In ieder geval de onze toch!!

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Ik had hier ook zo`n viespeuk , nu ben ik hem Sanofor gaan geven door de KVV heen en gelukkig werkt het ,
hij eet geen hondenpoep meer .

http://www.huisdierplein.nl/hond/voedingssupplementen/sanofor+veendrenkstof/G37_H33_C796_P700345/

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

ja ik las dat 2 eetlepels al dodelijk kunnen zijn...
maar goed, gelukkig dat je het ook niet echt van plan was. ik hoop dat het je lukt om het hem af te leren :-)

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

hee wijna,
dankjewel voor de goed tip! ik ga het maar eens proberen! :-) heb even snel gelezen, maar volgens mij kun je het gewoon proberen :-) zonder problemen!
ik ga het morgen maar eens bestellen!

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Oei dan is daar niet veel voor nodig, maar goed dat ik dit weet. Als ik ooit hoor dat iemand dit wilt doen als hulp voor wat dan ook dan denk ik aan jou. Van chocolade dat wist ik wel, maar zo weinig zout dat wist ik niet. Weer wat geleerd, maar goed dat je het zegt!! Bedankt.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

Hoi... normaal zeggen ze dat honden vitamine B tekort hebben als ze ontlasting gaan eten. Je hond is een pup en vaak komt het gedrag (patroon) voort uit het nest wat ze van de moeder meegekregen hebben...vooral als de moeder de onlasting eet van de pups en dit lang doen kunnen pups dat overnemen. vaak verdwijnt dit na een tijdje...je hond in iedergeval niet loslaten..zodra hij/zij ontlasting wilt eten ga je d'r maar afleiden met een speeltje en/of iets lekkers en zeg wel nee tegen je hond als ze van plan is te eten of al eet...ga zeker niet je hond straffen.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Tja ik heb nu al een keer flink NEE gezegd, hij had het meteen door en is naar binnen gerend. Ik heb hem niet aangeraakt, maar het was toch al voldoende, maar een kwartier later was het toch weer raak, je zag het aan zijn mond, alles bruin!! Als dat waar is van die vit B ga ik toch eens zijn bloed laten testen, kan tenslotte geen kwaad. Hij heeft ook al wormen gehad dus misschien is hij nog niet topfit. Hij is nu 2 maanden bij ons, dus waarom nu pas zijn moeder na doen?Ik hoop in ieder geval dat het verdwijnt want het is zo een lieve. Het afleiden gaat vanaf morgen mijn prioriteit zijn, want straffen dat doe ik niet graag, want dan krijg ik een bange hond en ik heb nu zo´n hele vrolijke jongen en iets tegen hem zeggen geeft nu al indruk genoeg. Vanaf Vijf uur morgen avond kan ik de DA bereiken en dan bel ik eens voor die Vit B. Het kan maar helpen!! En helpt het niet dan schaadt het niet om zijn bloed eens te laten nazien.Dank je wel Doglover.Ik moet morgen ook met hem naar school, daar kan ik ook eens rond vragen.Ben benieuwd naar morgen, genoeg opruimen is de boodschap, normaal doet mijn partner dat, maar nu zal ik ook maar een dagelijks rondje doen. Haha!! O-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Straf helpt alleen wanneer je elke keer straft (denk maar aan te hard rijden) en wanneer de straf zwaarder weegt dan de te behalen beloning. Ik bedoel niet dat je moet straffen, maar dat straf dus geen zin heeft. Je moet goed doen zo lek mogelijk maken. Dus het niet-poep-eten moet leuker worden dan poep eten.
En ervoor zorgen dat ie de kans niet krijgt, dus poep rapen, je pup aangelijnd en niet zonder toezicht daar waar ie poep zou kunnen eten.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Oké. Hij heeft het vandaag een keer geprobeerd. Ik ruim nu ook op, normaal doet mijn partner dat. Het aanlijnen in de tuin vind ik niet zo een goed idee, klinkt misschien raar. Maar hier lopen ze de hele dag in en uit. We proberen nu goed op te letten en we blijven bij hem buiten als we zien dat hij een kans ziet om toch nog ontlasting te eten. We hopen dat het hiermee voorbij gaat, het nee zeggen helpt wel goed, want dan stopt hij meteen en gaat meteen naar binnen. Hij heeft nu minder kans om in de fout te gaan doordat er zo goed als niets ligt en wij bij hem zijn. Vrolijk doen helpt ook denk ik, maar dat heb ik nog niet toegepast. Ga het eens proberen zodra de kans zich voordoet. Bedankt voor je antwoord, daar kan ik wel iets mee. Misschien is een klein snoepje wel een idee om hem af te leiden, zodat hij weet dat er bij mij iets leukers staat te wachten?

honden page profiel Marja en DiezelMarja en Diezel

honden foto van Marja en Diezel

Diezel doet het ook af en toe,maar ik zeg toch echt wel,nee.Dan gaat het een tijd goed en ineens heeft hij weer zo'n fase.Ik ben er dus allert op en trek hem ietsje opzij.Als hij de drol wil pakken zeg ik,nee en hij snapt dat wel want dan doet hij het voorlopig niet meer.Ik wil hem zowiezo leren niets van de grond/straat te eten.En als ik langs een losgewoeld stuk loop,mag hij niet eens snuffelen,ligt vol met kattenstront.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Onze Toro deed het in het begin ook dan was het voorbij maar enkele maanden geleden hem weer betrapt toen hij het deed ik vindt het ook zo vies en al van alles geprobeerd. Maar niets blijkt te helpen. Ik heb al gelezen dat het kan aangeleerd zijn door zijn mama in het nestje omdat zij het deed om haar nest proper te houden.

honden page profiel imke steevensimke steevens

honden foto van imke steevens

Hoi iedereen.

Ik ben nu twee dagen verder en meneer doet het nog. Een keer kunnen betrappen en toch nee geroepen, het was er uit voor ik er erg in had, daarna hem afgeleid, maar meneer sjeest dan naar binnen zijn bench. Dat komt door die nee, daar schrikt hij van!! Toen strak hadden we gezien dat onze oudste zijn behoefte had gedaan en hij had het nog niet door, alles wordt nu opgeruimd zodra we het opmerken!! Maar ik besloot hem mee te nemen, ik ruimde het niet meteen op, maar ging er bij staan, hij rook eens en keek toen naar mij!! Zo van, ik mag dat niet hé?? Nou ik blij doen en hij zo fier wie een gieter, ik bleef nog even staan en hij bleef er van af. Als hij alleen is zal hij het wel doen denk ik, maar nu was ik toch blij haha!! We gaan nu gewoon meer mee naar buiten en houden de hoopjes in de gaten haha!! We hebben nu wel besloten om de oudere honden op een ander voer te zetten, hij ruikt daar misschien iets in dat nog niet verteerd was, zei de dierenarts. Dus dat gaan we nu proberen. We komen er wel haha!! We zijn evengoed nog hartstikke dol op hem, maar lekjes die krijgen we nu liever niet !! En die geeft meneer graag op je hand, maar dat gaat ons nu toch een beetje te ver haha!! O-)

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Geef hem eens vuile pens, kijken of het minder wordt. En straffen als je hem kan betrappen (stem).

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa


Zoals Wijna al adviseerde, zou ik toch echt eens Sanofor proberen.
Lees het topic over het gebruik en bevindingen maar eens door...., neem er wel de tijd voor, want het zijn ondertussen 16 pagina's of zo O-)

Niet iedereen heeft er succes mee, maar het is het proberen waard.


http://www.hondenpage.com/hondenforum/91142/gebruik-en-bevindingen-van-sanofor..php

Daarnaast is het doorbreken van gewoonte gedrag denk ik ook erg verstandig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ontlasting eten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Castratie na 2 jaar te laat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^