leishmaniosa

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

carola (Gast)

Hoi ik heb een jonge hond uit spanje, bij bloed test kwam naar voren dat hij zowel positief als negatief is bevonden,de waarde is erg laag, hij kan er wel mee in aanraking zijn geweest met de zand vlieg maar wil niet zeggen dat hij echt besmet is.
Nu wil ik toch met pillen beginnen en na twee maanden weer testen....
Wie heeft ervaring met een hond die leishmaniose heeft, wat doe je er dan zoal mee?
wat voor medicijnen krijgt jou hond dan?

Ik moet hier nog met de DA praten maar de diagnose was al in spanje door bloed test uit gekomen, maar kon hem niet achter laten, volgens de DA daar is jaarlijks een bloed test voldoende, maar ik wil hem tocg behandelen met medicamenten..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "leishmaniosa" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als deze hond niet zichtbaar ziek is, liet ik hem niet regulier behandelen maar ging naar een goed holistisch dierenarts c.q. gecertificeerd herbalist die hierin kan ondersteunen. Heel veel parasitaire infecties kunnen prima aangepakt worden door de hond in zijn geheel te ontgiften en de orgaanfuncties en lymfeklieren te ondersteunen. Het voordeel is dat het immuunsysteem en indirect de weerstand van het dier niet wordt afgebroken, maar in zijn geheel wordt opgebouwd. De voorgeschreven middelen zijn dan ook geheel afgestemd op o.a. de constitutie van de hond en de gehele hond wordt bekeken, niet alleen de 'kwaal'.
Ik ken zelf een eigenaar van een hond met Leishmaniosis die ik heb doorverwezen naar een holistische dierenartspraktijk. Hond doet het meer dan prima en zij laat nog regelmatig bloedonderzoek doen.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik ben het eens met Goldendelicious. Als er geen ziekte verschijnselen zijn geen pillen geven. De bijwerkingen zijn dan erger dan de kwaal. Mijn Denzel is ook positief getest op leishmania maar heeft ook geen ziekte verschijnselen en ook zijn waarde is nu erg laag. De dierenarts raad ook de kuur af als er geen duidelijke verschijnselen zijn. Zorg inderdaad voor en goede weerstand en vermijd stress.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Volgens mij is het iets wat in het lichaam zit maar wacht tot het tot uiting kan komen en dan alles aantats....
Ik ken een hodn die er aqute nierfalen van heeft gekregen en zo erg dat deze het niet heeft gehaald.
Nooit maar dan ook nooit gezien dat deze hodn ziek was of uberhaut besmet was met leishmania :'(

carola (Gast)

Hij heeft idd. geen ziekte verschijnsel, hij zit ook net zeg maar op het randje van wel of niet hebben dus echt wel de twijfels... waar kan ik zo iemand vinden dan????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als de hond echt besmet is ? dan zo snel mogelijk toch maatregelen nemen, en de hond hoeft inderdaad niet ziek te zijn, zou direkt starten met medicatie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron....stichting dierenhulp zonder grenzen.


Wanneer bij de hond Leishmaniose is aangetoond, is het belangrijk om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen. In principe is de hond goed te behandelen. Maar wanneer de behandeling niet tijdig wordt ingezet kunnen honden aan deze ziekte overlijden.

De eerste keus (volgens Utrecht) is de behandeling met Allopurinol tabletten. Deze worden bij mensen gebruikt tegen jicht.
De dosering is 20 mg/kg lichaamsgewicht per 24 uur verdeeld over 3 doses.

(sommigen dierenartsen bevelen 10 mg/kg lichaamsgewicht aan). De dosis verdelen over 2x en nog beter 3x per dag.Zelf zet ik een telkens de wekker een aantal uren vooruit als geheugensteuntje.

Bv een hond van 30 kg krijgt 600 mg allopurinol per dag.
8.00 uur 200 mg, 16.00 uur 200 mg en 24.00 uur 200 mg. Dit is natuurlijk in te stellen op je eigen leven. Maar belangrijk is wel dat het goed verdeeld over de dag gegeven wordt.
Deze behandeling moet een half jaar gegeven worden en kan de nieren iets of wat aantasten doordat het een gruislaagje achterlaat in de nieren. Er kunnen evt. nierstenen door ontstaan. Maar dat herstelt meteen na het staken van deze behandeling.
Tijdens de behandeling moet je wel de lever en nieren regelmatig laten testen, Het is belangrijk dat deze goed zijn. Nierinsufficientie is nl. een van de grootste doodsoorzaken van LM.
Allopurinol heeft weinig tot geen bijwerkingen. Het kan zijn dat de hond af en toe misselijk wordt (braken). En de tabletten geven een neerslag in de urine. Dit zie je als je de urine zou opvangen, er komt dan onder in het potje na een aantal uren een laagje kristallen te zitten. Daarom het advies na een jaar een pauze van 2 maanden in te lassen om het risico op nierstenen te beperken.


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Verwacht niet dat de tabletten binnen 1 week verbetering geven. Meestal duurt het een aantal weken voor je zichtbaar veranderingen ziet bij de hond.

Na een half jaar moet de hond opnieuw gecontroleerd worden. De gewone lm test heeft geen nut omdat de titer waarde nog een periode positief aangeeft. Ondanks dat de symptomen weg zijn en de hond gezond oogt, zou deze test dan toch een positieve uitslag geven door de nog aanwezige antistoffen in het lichaam.
Beter is het om een totaal bloedbeeld te laten bepalen. De totaaleiwitten geven aan of er wel of geen ontstekingen bezig zijn in het lichaam.
Is dit allemaal rustig dan is de ziekte weer in slaaptoestand gebracht.

Ook al is uw hond na deze 6 maanden "genezen" verklaard, de ziekte kan altijd weer ontwaken. Blijf dus de hond controleren op terugkerende symptomen.
Ook kunt u preventief eens per half jaar een algeheel bloedbeeld laten testen.

Mensen vragen wel eens waarom dan niet voor altijd preventief allopurinol blijven geven?
Door de neerslag die ontstaat, zou dit een te grote belasting zijn voor de nieren. Daarom is het beter om na een half jaar te stoppen.


Mocht de behandeling met allopurinol niet aanslaan kun je altijd nog de injecties met Glucantime (glucantamine) proberen. Dit middel is effectiever tegen LM maar geeft ook meer bijwerkingen. Althans in de hoge dosering van Utrecht. Ervaringen laten zien dat de lage dosis die we van Spanje aanhouden praktisch geen bijwerkingen geven.
Wel is het een grote belasting voor de lever en nieren, belangrijk dus om deze te controleren voor je begint met deze behandeling

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan zelf ook nog even verder kijken ,wat de behandeling verder is....

bron.....stichting dierenhulp zonder grenzen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hij heeft idd. geen ziekte verschijnsel, hij zit ook net zeg maar op het randje van wel of niet hebben dus echt wel de twijfels... waar kan ik zo iemand vinden dan???? "


Ter informatie over verantwoorde behandeling van de ziekte van je hond, zou je kunnen bellen met:
http://www.holistischdierenarts.nl/
Ik weet van hen dat zij meerdere ervaringen hebben met parasitaire aandoeningen zoals Leishmaniasis en ziekte van Lyme (ook bij paarden). Niet altijd is meteen tussenkomst van reguliere medicatie 'nodig', dus laat je hierover goed informeren. Zij doen wel veel in samenwerking met specialisten etc. en weten waar ze mee bezig zijn. Aan Den Hoek zijn reguliere dierenartsen verbonden die je precies de voor- en nadelen van hun manier van behandelen kunnen vertellen. Bij niet zichtbare ziekte is niet meteen tussenkomst van regulier nodig en is dit o.a. prima op te vangen met middelen die ook antibacterieel en parasietafdrijvend zijn etc. Je zou daar eveneens kunnen vragen naar een goed adres bij jou in de buurt.

Anoniem (Gast)

"
Ik weet van hen dat zij meerdere ervaringen hebben met parasitaire aandoeningen zoals Leishmaniasis en ziekte van Lyme (ook bij paarden). Niet altijd is meteen tussenkomst van reguliere medicatie 'nodig', dus laat je hierover goed informeren. Zij doen wel veel in samenwerking met specialisten etc. en weten waar ze mee bezig zijn. Aan Den Hoek zijn reguliere dierenartsen verbonden die je precies de voor- en nadelen van hun manier van behandelen kunnen vertellen. Bij niet zichtbare ziekte is niet meteen tussenkomst van regulier nodig en is dit o.a. prima op te vangen met middelen die ook antibacterieel en parasietafdrijvend zijn etc. Je zou daar eveneens kunnen vragen naar een goed adres bij jou in de buurt. "


Dank je....

Anoniem (Gast)

" je kan zelf ook nog even verder kijken ,wat de behandeling verder is....

bron.....stichting dierenhulp zonder grenzen. "



Zo wat een uitleg hahahaha... maar bedankt.
Ik ga even overleggen met de DA en ga wat info aanvragen bij wat Goldendelicious me schreef.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien leuk als je een account aanmaakt, kunnen we de grote uitleggen besparen en je ook een prive mailtje met adviezen toe sturen :-D

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Ik zou de ziekte niet onderschatten en een afspraak maken met faculteit Utrecht afdeling hematologie.
Zij hebben hier ervaring mee.
Ook niet zomaar aan rommelen met medicatie, allopurinol kan een aanslag op de nieren geven.
Spreek uit ervaring het is een lijdensweg voor je hond als je te laat met de behandeling begint.
Helaas is mijn hond na drie jaar behandeling overleden aan acuut nierfalen.
Jammer genoeg wordt er vaak alleen maar gesproken over de prijs van de allopurinol en niet over de kosten zoals bloed testen en mergbeen punctie. Dit kan behoorlijk in de kosten oplopen.
Zoals hier boven al is vermeld de ziekte kan gestabiliseerd worden maar ze worden er nooit geheel beter van.
het is een sluimerende ziekte die niet altijd duidelijke symptomen geeft.

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda

honden foto van sandra en Glenda

Luitjes ik wil jullie laten weten dat ik hier een bloed test heb laten uitvoeren bij mijn eigen DA, en ben echt heel blij dat de bloed test negatief is, hij heeft dus geen leish, ik ben zo blij voor hem, nu kan hij op de stie van de stichting galgosupportholland.nl en hoop dat hij snel een eigen thuis krijgt, zijn naam is OSCAR(2) 8 maandjes jong....en nog erg speels.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "leishmaniosa" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: slakken eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^