Hoevaak uitlaten + wanneer puppycursus??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Esmay (Gast)

Hallo allemaal!!

Ik krijg over 3 weken een Duitse Herder pup!! Ze is nu bijna 5 weken en ze gaat Flinn heten!! Ze heeft een stamboom Ik ben helemaal in de wolken, zit volop in de voorbereiding!!

Ik wil ook graag met haar op puppycursus maar vanaf hoeveel weken kun je daarmee beginnen??

En hoevaak kan ik haar uitlaten? Ben de hele dag thuis en hou erg van wandelen maar ze moet natuurlijk niet overbelast raken (vooral niet als ze nog pup is!)

ik ga hier binnenkort ook een profiel aanmaken!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoevaak uitlaten + wanneer puppycursus?? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Gezellig dat je een profiel aanmaakt. Alvast welkom op Hondenpage.

Het is per hondenschool afhankelijk wanneer je kunt komen met je puppy. Bij sommige hondenscholen kun je vanaf 9 weken (na de 2e enting) komen, bij anderen vanaf 12 weken (na de 3e enting) en er zijn ook hondenscholen waar je al vanaf 8 weken welkom bent (voor puppycursus of een socialisatie-momentje). Ik zou dus even bij hondenscholen in de buurt kijken vanaf wanneer je met je pup kunt komen.

Uitlaatrondes zou ik zelf 4x per dag doen, met daarnaast nog plasrondjes en een socialisatiemoment. In principe wandel je maximaal 10 minuten in het begin. Tussen de wandelingen zeker 2 uur laten. Je mag ook vaker dan 4x wandelen, maar hier went je pup wel aan. Vandaar dat ik gewoon de wandelingen zou aanhouden zoals je die later ook wilt doen.

In het begin na het slapen, eten, drinken en spelen naar buiten om te plassen. Na een tijdje kun je om de 2 uur buiten staan. Ik deed zelf de ene keer een wandeling en de andere keer een plasrondje. Bijvoorbeeld om 8 uur een wandeling, om 10 uur een plasrondje en rond 12 uur weer een wandeling.

honden page profiel TheoTheo

Elke keer als de pup wakker wordt naar buiten (geen wandeling) om te poepen of te plassen, dan pas spelen en "werken". Wandelen doe je zoals je straks zelf wil, 3 of 4 keer per dag maar probeer daar vaste tijden voor te zetten.

Puppy cursus liefst zo vroeg mogelijk. Eerst socializeren en dan pas leren, doe dit leren wel op een speelse manier, dan blijft het leuk en blijven ze werken voor je.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoevaak uitlaten + wanneer puppycursus?? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ropadog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^