Hoe een stafford heropvoeden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

honden foto van katrien

Hey,

Ik ben hier nieuw op het forum en ik hoop hier een oplossing te vinden voor mijn probleem.
Mijn vriend en ik hebben thuis een amerikaanse stafford (5j). een heel lief beestje, maar ze luistert echt niet! als we er mee gaan wandelen dan trekt ze steeds aan de leiband en ze wil naar elke fietser springen. dit probleem heeft ze al langer, maar sinds kort is het nog erger geworden. vroeger kon ze een hele dag thuis binnen zitten zonder in huis te doen. als we nu nog maar 2u weg zijn ligt er al een cadeautje klaar als we thuiskomen.ookal hebben we ze net buitengelaten voor we vertrokken. verder is ook de afstandsbediening al helemaal kapot gebeten en in de tuin heeft ze de planten er allemaal al uitgetrokken.
Mijn vriend is aan het twijfelen om ze weg te doen, maar ik kan dat niet over mijn hart krijgen.het is echt een heel lief beestje.
Hebben jullie misschien tips hoe we het best kunnen aanpakken, of kennen jullie misschien een hondenschool speciaal voor staffords in de buurt van Turnhout?
Alvast bedankt!

Katrien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe een stafford heropvoeden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Volgens mij klink het als of jou stafford zich verveeld.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Dat is ook gelijk waar ik aan zat te denken..

Heel veel mensen denken, leuk, we hebben een mooie hond..de hond wordt uitgelaten en voor de rest wordt er niet veel mee gedaan..
Er zijn misschien rassen die dit wel prima vinden en er minder problemen mee hebben maar eigenlijk ben ik van mening dat iedere hond, van elk ras, dus ook een Chi en ook een grote "luie" lobbes, genoeg uitdaging moet krijgen en genoeg afwisselde dingen te doen heeft om het leven leuk te houden.
Ook veel dingen samen met het gezin ondernemen, daar wordt de band sterker van en je leert elkaar begrijpen!
Buiten dat om is het, lijkt mij, ook de bedoeling om dingen samen te doen met de hond, waarom anders een in huis halen??

Ik weet natuurlijk niet hoe jullie ritme eruit ziet en wat jullie verder doen met de hond..
Maar er zijn genoeg mogelijkheden om te hond te vermaken; een cursus volgen/ een sport doen samen, er zijn allerlei vermaakspelletjes voor honden, ook kan de hond zich met sommige van die spelletjes vermaken als jullie weg zijn.. noem maar op, even internet afspeuren en je wordt heel wat wijzer denk ik!

Waar in huis is de hond als jullie weg zijn?

Hoe lang hebben jullie haar, van pup af aan?
Hebben jullie toen puppycursus met haar gedaan?
En daarna nog vervolgcursus?
Desnoods ga je nu nog een cursus met haar volgen bij een hondenschool..??


Groetjes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Uitvallen aan de leiband, springen naar fietsers, poepen in huis, dingen vernielen, lijken me allemaal uitingen van onzekerheid en of stress.

Hoe gaan jullie met haar om? Ik ben benieuwd naar de antwoorden op de vragen die al zijn gesteld.

honden page profiel katrienkatrien

honden foto van katrien

leuk dat er al een paar reacties zijn.

een weekdag ziet er meestal zo uit: smorgens wordt ze nog even uitgelaten en daarna gaan we allebei gaan werken. xena blijft dan in haar eigen zeteltje in de veranda, maar ze kan ook naar de living want daar zit geen deur tussen (in de zomer zit ze soms een hele dag buiten). mijn vriend is meestal eerst thuis en hij geeft ze dan eten.dat geven we speciaal pas als we thuiskomen om ongelukjes te vermijden. savonds mag ze eigenlijk buiten of binnen rondlopen, al naar gelang ze zelf wil. we nemen ze eigenlijk nooit mee op stap, gewoon omdat dit practisch niet te doen is. als ze iets ziet bewegen dan wil ze er direct naar toe springen.
in het weekend als we thuis zijn houdt ze zich vooral bezig met mij te volgen en te kijken wat ik allemaal doe. vroeger hadden we ook een dekentje voor haar. dat bracht ze dan altijd om mee te spelen. maar sinds dat dekentje in 1000 stukken is getrokken hebben we er geen meer in huis gehaald. ook andere speeltjes van de dierenwinkel die ik meebreng worden direct kapot gemaakt...

we hebben ze al sinds ze puppy was. als puppy is ze naar de hondenschool geweest. maar de omgang met de andere honden dat ging ook niet goed. verder dan 'zit' en 'pootje' zijn we niet geraakt. ik wil er zeker terug mee naar de hondenschool (iemand een goede suggestie?), maar dan denk ik dat mijn vriend vooral met haar moet trainen, want hij is haar 'baasje'.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Je schrijft dat ze s morgens nog even wordt uitgelaten..
Wat houdt dat "uitlaten" precies in en hoe lang duurt dit?
Daarna gaan jullie werken..
Hoe lang is ze dan in totaal alleen?
Ze heeft alle ruimte om te doen wat ze wil; in haar zetel liggen, ze kan naar de living en zomers de hele dag buiten..
Dat klinkt als een luxe leventje maar voor veel honden is dit niet genoeg!

Ik zou zeker weer met haar naar cursus gaan, puur om het feit haar te leren opletten, naar jou te focussen en uiteindelijk beter te luisteren.

En dat jullie haar niet kunnen meenemen met uitstapjes..
Misschien toch belangrijk om dit te gaan aanleren, en niet 2 keer doen, het wil niet, dus dat doen we niet weer, nee, misschien iedere week een keer oefenen en waarschijnlijk gaat het dan na een paar maanden wel goed!
Alles wat een hond moet (aan) leren duurt gewoon een tijdje, het gaat niet vanzelf..
Daarom is het van belang om door te zetten en flink te herhalen..
Mensen die naar 2, 3 keer met een oefening kappen, moeten zich misschien afvragen of men wel geschikt is voor honden..

honden page profiel Xiomara Xiomara

honden foto van Xiomara

Hi Katrien,

Ik heb zelf 3 staffords hier thuis rond wandelen. Ik weet niet wat voor speelgoed je hebt gekocht bij de dierenwinkel maar het 'gewone' speelgoed overleeft het niet bij de stafford. Tennnisballen ect overleeft het hier ook niet. O-) Ze hebben hier om mee te spelen een Kong, de zwarte kleur en nylabones en daar spelen /knauwen ze al heel lang mee.

Word ze tussen door niet uitgelaten? hoelang is ze alleen thuis? Jullie nemen haar nooit mee op stap, ook nooit gedaan? En aandacht is aandacht of het nou negatieve aandacht is of niet.

Ik probeer mijn honden fysiek en geestelijk moe te krijgen. Dus spelletjes doen, balletje gooien, koekjes verstoppen in de tuin en ze het laten zoeken, verstoppertje ect.

Ik hoop dat je wat aan paar tips hebt. :-)

Groetjes xiomara

honden page profiel katrienkatrien

honden foto van katrien

Normaal laten we ze smorgens een kwartiertje uit. In totaal zit ze toch 6u per dag alleen.

Een kong hadden we hier nog liggen. dus die heb ik net gevuld met koekjes, nog geen 10 min en alles was eruitgehaald. kan je dit met nog iets anders vullen dat wat langer meegaat?

Ik ga in elk geval nog wat opzoeken hoe ze overdag wat kan bezig blijven. en inderdaad terug proberen ze mee op stap te nemen. zou leuk zijn moest dat lukken zonder al te veel problemen!

Bedankt al voor de tips!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je neemt haar niet mee op stap omdat ze zich misdraagt, en waarschijnlijk misdraagt ze zich om dat ze tekort komt qua beweging en geestelijke uitdaging.
Overigens zou ik jou cursus laten doen als de band met je vriend al beter is. Degene die er het meeste last/moeite mee heeft heeft het meest aan de cursus.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Sorry, normaal ben ik niet zo'n mauwerd...
maar ik vind dit niet zo gek, er gebeurt veel te weinig met je hond!

met een staff is een kwartiertje of half uurtje per dag wandelen niet genoeg...en een dag in huis los lopen of in de tuin is geen vervanging van de wandeling vind ik...je hond vermaakt nu zichzelf, helaas op alle manieren die juist niet goed zijn...

ik dnek dat je echt aan de slag moet, een band opbouwen, vertrouwen, en ga aan het trainen met de punten die je noemde...
misschien is het een combinatie van verveling/stress/onzekerheid...?


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een kwartier uitlaten, en dan 6 uur alleen?
Da's wel erg mager.
Ik loop een uur voor ik ga werken, dus dat betekent eerder opstaan.
Santa loopt sowieso 3 uur per dag, en tegenwoordig zit daarin ook loslopen en rennen en spelen met andere honden.
Daarnaast denkspelletjes als we thuis zijn.

Ik denk als je je hond meer beweging geeft en een cursus doet, zodat je thuis huiswerk hebt, een hoop problemen eenvoudig opgelost kunnen worden.

Ik ken helaas geen hondenschool bij je in de buurt.

honden page profiel May May

honden foto van May

" Normaal laten we ze smorgens een kwartiertje uit. In totaal zit ze toch 6u per dag alleen.

Een kong hadden we hier nog liggen. dus die heb ik net gevuld met koekjes, nog geen 10 min en alles was eruitgehaald. kan je dit met nog iets anders vullen dat wat langer meegaat?
Ik ga in elk geval nog wat opzoeken hoe ze overdag wat kan bezig blijven. en inderdaad terug proberen ze mee op stap te nemen. zou leuk zijn moest dat lukken zonder al te veel problemen!

Bedankt al voor de tips! "


Plak het kleine gat af met een stukje tape en doe er bijv yoghurt in, zet de kong in een beker in de vriezer en laat m bevriezen, verstop stukjes frikandel in huis en laat haar zoeken, ga met een clicker trainen en laat die stakker niet zo veel alleen, staffies zijn mensen honden, ze vinden het fijn om in jouw buurt te zijn.

honden page profiel Xiomara Xiomara

honden foto van Xiomara

Als je op Kong recepten googled dan krijg je erg leuke tips. Je hebt ook een kong met richeltjes erin en die smeer ik wel eens met pindakaas in en dan zijn ze weer ff zoet.

wat mijn honden erg leuk vinden is als ik kleine koekjes in de tuin verstop ( de hondjes wachten ondertussen in de keuken) en dan mogen ze gaan zoeken. Een stukje fietsen vinden ze ook leuk om te doen.

Stafford zijn echt op mensen gericht (en gevoelig!) dus ze vinden het super om er lekker bij te horen dus ik zou er meer bij betrekken en meer met haar doen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Verveling want ze komt elke dag een kwartier buiten(en dat zal vast niet steeds een ander rondje zijn dan het gebruikelijke).
En verlatingsangst,want ze loopt jou de hele dag te volgen als je thuis bent.En ze poept in huis en sloopt.

Om het te verhelpen,lekker meer gaan wandelen,s'-ochtends lekker een half uur door de buurt slenteren,lekker laten snuffelen.
Bij thuis komst,een gevulde Kong,koek of brokjes door het stuk huis en tuin verstoppen(speuren/zoeken is geestelijk vermoeiend en ontspannend),dan gaat ze hopelijk slapen...(mits het nieuwe ritme er in zit)
Als jullie na die 6 uur werken thuis komen,ook lekker een half uur naar buiten,slenteren door de buurt,een stukje fietsen of lekker los wandelen in een park. 's-Avonds ook een half uur slenteren door de buurt.

En als jullie thuis zijn ,laat je zoekspelletjes doen,neem haar favo speeltje(bal /piepbeestje o.i.d.) en verstop dat en geef het zoek-commando(kan ze dat commando nog niet dan ga je dit oefenen door een brokje weg te rollen over de vloer,zij ziet dit gaat het pakken en snuffelen en dan zeg je ZOEKEN of ZOEK.Dit vaak oefenen en dan snapt ze het vanzelf de volgende keer als je haar de bal wilt laten zoeken)

Begin hier eerst eens mee en kijk je verschil bemerkt,maar zoals het nu gaat is geen optie,die hond verveelt zich dood,die krijgt geen prikkeltje binnen om moe of voldaan te raken.
Laat de hond verder niet achter je aan waggelen door het huis,hierdoor krijg je juist de verlatingsangst.Stuur en begeleid haar rustig terug naar haar slaapplekje,let wel dit doe je alleen als je je hond de hele week voldoende uitdagingen geeft,want je kan niet verwachten dat ze niks te doen heeft én dan ook op haar plek moet blijven liggen.

Jullie hebben een boel om te veranderen,maar dat hebben jullie er vast wel voor over :-D

honden page profiel katrienkatrien

honden foto van katrien

Heel hard bedankt! Ik ga er zeker werk van maken!!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Leuk linkje voor nog veel meer plezier in het om het huis :-D

http://www.kluifje.com/SPEELS.htm

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Als simba een hele dag alleen zit moet hij ook stoom aflaten door te spelen anders vertoont hij ook deze vernielzuchtige streken. Simba is ook een hebige hond. Perra doet die dingen niet. Dit is ook een van de reden dat wij perra bij hebben genomen zodat simba een speelvriendje heeft. Stel je maar eens voor elke dag zoveel uur alleen zitten. De ene hond kan dit de andere niet dat zien je bij ons ook. Probeer wat tijd vrij te maken en echt met hem alleen bezig te zijn zodat hij echt moe is en echt even de aandacht heeft gekregen. Even zijn moment van de dag dit helpt altijd bij ons.

honden page profiel Xanthia - Sven *Bailey*Xanthia - Sven *Bailey*

honden foto van Xanthia - Sven *Bailey*

" Normaal laten we ze smorgens een kwartiertje uit. In totaal zit ze toch 6u per dag alleen.

Een kong hadden we hier nog liggen. dus die heb ik net gevuld met koekjes, nog geen 10 min en alles was eruitgehaald. kan je dit met nog iets anders vullen dat wat langer meegaat?

Ik ga in elk geval nog wat opzoeken hoe ze overdag wat kan bezig blijven. en inderdaad terug proberen ze mee op stap te nemen. zou leuk zijn moest dat lukken zonder al te veel problemen!

Bedankt al voor de tips! "


Hey ik heb zelf ook een stafford en heb er altijd gehad.
het lijkt inderdaad op verveling... Probeer als je tijd hebt langer te wandelen sta desnood vroeger op op een kwartiertje langer te wandelen en ravotten. ben zelf ook van turnhout misschien kan je langs de hondenweide gaan en daar kan ze zich uitleven... En probeer haar ook mee te nemen als jullie weggaan hoe moeilijk het ook is. Ons Bailey sprong ook altijd naar iedereen maar met zo'n honden heb je eenmaal geduld nodig. eens ze het doorhebben heb je er zelf ook veel plezier aan.
En een kong... Ik heb er al enkele geckocht die bijten ze toch nog stuk, ik koop mergpijpjes, kook die helemaal af zodat er geen rood vlees meer aanhangt, maak een mengsel van brood natte voeding en koffie en vul de mergpijpjes ermee, daarna even in de oven zodat het hard is en afkoelen maar... ze vindt het heerlijk en doet er toch 2 a 3 dagen mee. als ik een kong koop leeft het speeltje ocharme 2uurs :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe een stafford heropvoeden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Moos, 11 jaar oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^