Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Mijn schouder is denk ik al 7 keer uit de kom geweest, dus je went er aan. Is het niet door een paard, dan is het wel door mijn meisie O-)

Maar opgeven doe ik never nooit niet, dat zit niet in mijn bloed. Haar agressie aan de lijn is al een mega stuk minder, dus daar ben ik al apentrots op :-D , nu alleen aan de lijn nog rustig lopen in een thempo die ik ook nog kan behabstukken. De trainer is vandaag even geweest en hij zegt ook dat ze een soort van loopt te speuren en als die van mij een spoor te pakken heeft, nou, trek je hardloopschoenen maar aan O-)

Ik had iemand al een pb'tje gehad en die tip ga ik eens proberen, het komt van Turid Rugaas :-D

Ik had Esther een pb'tje gestuurd over de jassentechniek, maar heb nog niets terug gehad. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Voor Rowan hier wil ik wel zo'n heupgordel, maar nog niet misschien dat ik Myla daar een keer aan vastmaak. Dan weet ik wel zeker dat ik die klappen die zij me uitdeelt niet meer op kan vangen ...

Is voor Shai een bungeeriem misschien nog een optie? Ik heb hem hier voor Myla en moet zeggen dat ik met die riem nog enigszins de schokken en klappen kan opvangen ... met daarbij het effect dat mijn 'trekheks' terug 'gestiekt' wordt naar mij.

Voor de constante trekkracht van Rowan is het echter weer niets. Hij loopt het best aan een korte lijn maar goed dat is een ander karakter soort als Myla.

Verder zou ik het echt helemaal niet weten ...

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

tja er is altijd een laatste redmiddel........... de lantaarnpaal :-D
ik heb ene buuf met een Boerboel er vaak zat aan zien hangen....... ;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hahahaha, die lantaarnpaal truc die ken ik. Ik moest ooit een Bordeaudog uitlaten voor iemand en ik wist dat hij helemaal dol werd als hij paarden zag. Ik natuurlijk al expres niet gaan lopen in het bos, maar kom ik op straat een paard en wagen tegen :'( , Toen heb ik heb letterlijk aan de paal vastgebonden en ben nog eens als extra gewicht aan de halsband gaan hangen O-)

Maar ach, toen was ik 14 ;-)

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

soms is het fijn als ze er staan
1x nodig gehad met Gorby, bij een totaal onverwachte actie waarin hij zijn volledige kracht inzette.... haak om de paal, andere arm door de riem......... en auw.......

maar dat soort dingen doet hij allang niet meer
heeft ook iets met respect te maken bij Gorby
ik heb hem een grote kerel over het veld zien sleuren.... daar had tie dus niks mee :-D
dus laatstaan als hij dat bij mij zou doen
maar ik denk dat dat voor veel grote honden geldt, als ze willen........... hangen wij aan een lantaarn paal te bungelen :-D

succes met je tips Hadassa, ik ben benieuwd hoe je met dit weer vorderingen gaat maken :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha de lantaarnpaaltruc ken ik ook, Lola kon in het begin ook ineens zo uitvallen. Ik deed toen in het begin en eigenlijk nog vaak als ze aan de lijn is en ik in een riskante situatie ben zoals druk verkeer en smalle stoepjes, dat ik de riem in twee handen hou, en haar echt vlak naast me laat lopen zodat ze eigenlijk geen kans krijgt om ineens op te springen. Bij ons werkt dat goed. De hond loopt bijv. aan mijn rechterkant, dan hou ik de riem die voor mij langs loopt vast met de linkerhand en met rechts hou ik de lijn zo dat ze naast me loopt. Als we zo lopen, slenteren we niet maar zetten er een stevige zelfverzekerde pas in.

Pas bij rustige stukken zonder afleiding laat ik de lijn dan weer langer zodat ze kan snuffelen, maar ik heb makkelijk praten wij hebben verschillende rustige natuurgebieden in de buurt waar ze dan los mag, dus geen problemen.

Zou je niet toch de wandelingen wat saaier maken voorlopig en haar meer aan het denkwerk zetten als compensatie?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Natuurgebieden bij ons te kust en te keur en daar mag ze ook lekker haar ei kwijt, maar dit gaat al om de saaie wandelingen, gewoon over straat in een stille buurt. :'(

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Mijn schouder is denk ik al 7 keer uit de kom geweest, dus je went er aan. Is het niet door een paard, dan is het wel door mijn meisie O-)

"


Haha, ik weet exact wat je bedoelt, ik had hetzelfde met mijn knie, voornamelijk op de middelbare school.. Op een gegeven moment voelde ik er zodanig weinig nog van, dat als mn knieschijf er niet zelf terug in schoot, ik hem dr zelf weer "in terug stopte".. Dat kreng is in die tijd misschien wel 20 keer uit de kom geschoten.. Gelukkig doet ie tegenwoordig normaal O-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"

Dit is dus wel angst agressie, als ze gerichte agressie laten zien, dan laten ze niet heel hun bek zien, zeg maar.

Hoe staan haar ogen dan?

Hadassa, als je nog wilt dat ik langs kom dan doe ik dat graag hoor, ben niet bang, voor geen enkele hond ;-) (*tegen alleen reiskosten vergoeding*) "


Nee dat is precies andersom.. korte mondhoek, alleen tanden, dat is zekere agressie.
Bij onzekere agressie zie je alle tanden en kiezen en heb je dus lange mondhoeken.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

@Gerdine, sorry
1. ik las niet goed wat je schreef.
2. er was al op gereageerd.

Ik had het net nog met die twee etters van mij..
Er is een soort labradoodle hier in de wijk die het bloed onder de nagels bij ongeveer alle honden vandaan haalt, alleen maar door zijn uiterlijk, want hij zit altijd aan de lijn en soms laat hij een blafje horen.
Maar hij loopt als een paard, heel sierlijk, alles recht en is nog jong.
Biko kan zijn bloed wel drinken en wil hem graag een keer terecht wijzen.. waar hij normaal rustig is, gaat hij hier in de lijn hangen. Soms schijnhangen, want dan kan ik hem met 1 vinger houden, maar doet hij alsof hij tegen gehouden wordt, maar anders!! (de grapjas)
Maar nu samen met Cyrtje.. ook helemaal uit haar dak, wou van overspronggedrag al in Biko gaan hangen. Sta je daar.. Met twee redelijk grote honden.
Die vrouw heeft er ook twee en zij had hetzelde..
We moeten ze eigenlijk een keer gecontroleerd bij elkaar laten en dan los. Maar daar kunnen we nooit over praten, want allebei onze honden gaat tekeer als maniakken.. En uiteraard wordt dat iedere keer dat je elkaar tegenkomt erger...
Wat een ramp..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Opnieuw een puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^