Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

@Willemijn
Ik heb zo'n tuig, maar met het tuig zijn ze vaak nog sterker omdat ze daar hun schouderpartij in kunnen zetten.

@Wilma
Ze is gek op een bal, maar op zo'n moment tuft ze die dus gewoon uit, madam is gewoon uitgekookt. Ook kippenlevertjes, kippenhartjes, kaas, worst, pepernoten noem maar op, ze doet er niks mee. Ik ga har morgenochtend vroeg maar eens los laten lopen.

Ik hoor het wel vaker, los volgen geen probleem, maar zodra de lijn eraan zit is het een ramp (ook bij mensen die in de hoogste klasse africhting lopen).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat bedoel je precies met haar agressie? Hoe uit zich dat?


honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Oeps, dat zou pijnlijk zijn geweest. Hou die "uitgekookte" viervoeter maar goed in de gaten.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

@Dorby

Haar agressie is: oren gericht naar voor, gewicht op voor, staart bijna over de rug, De bovenlip is opgetrokken en niet alleen de tanden maar ook het tandvlees is ontbloot met zichtbare rimpels op de neus, mondhoek is verkort.
Grommen vanuit de borstkas of de tenen, ogen fixcerend recht in de ogen staren, als ze loopt is dit met strakke stramme poten en langzaam naar voor lopen, de haren bij de staartwortel gaan omhoog.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Heftig hoor Hadassa, ook heel herkenbaar van mijn eerste mechelaar!!!

Ik hoop dat ik het goed begrijp dat deze agressie niet naar jou toe is gericht.
Is dat wel zo dan heb ik bewondring voor je dat je het toch blijft proberen met Shai.

Mijn eerste mechel heeft mij bijna mijn leven gekost weliswaar jaren geleden maar als ik eraan denk is dat nog steeds of het gisteren is gebeurt. De littekens op mijn hoofd zijn nog altijd pijnlijk. Dus kijk uit!!!

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ze heeft vanaf de 1e sec dat ze me zag nog nooit agressie vertoont naar mij, terwijl ze dus voor de rest iedereen ziet als vijand, vandaar dat ze een spuitje zou krijgen. Voor mij en mijn fam is het nu de liefste en zachtaardigste hond die je maar kan wensen :-D . Slapen doet ze bij ons op bed, heerlijk op haar rug tegen je aan gedraaid en lekker knuffelen!

Ze hebben altijd gedacht dat het alleen angstagressie was, maar ehhh, dit is geen angstagressie (of ik moet de hondentaal niet kennen) O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zeker heftig, enig idee waardoor ze zo reageert? Dit doet ze dus niet vanaf het begin van de wandeling begrijp ik?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Nee, qua wandelen toont ze geen agressie, alleen het volle kracht vooruit en nergens meer op reageren.
Eerst reageerde ze wel met agressie tegen iedereen die op straat liep, nu reageerd ze mssn 1 keer in de week op iemand. Schreeuwende kinderen, fietsers, rennende kinderen, jeugd die loopt te etteren, daar staat ze rustig naar te kijken, alleen kom niet mijn kant op voor een uitdaging O-)

Ik weet natuurlijk niet alles van haar, we komen er wel steeds iets meer achter, maar dat is dan weer omdat ik bepaalde dingen herkende uit Israël.

O trouwens, vreemde kunnen vanaf de zijkant komen of knipperen of lippen likken, het intresseerd haar niets, maar daar is ze natuurlijk te ver voor getraind. Elke gt en gd die erbij is geweest was bang voor haar, ik denk dat dat al heel wat zegd, sommige komen ook zelf uit de africhting O-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Mooi dat Shai zoveel vertrouwen in jou en je fam heeft. Dat heb je toch gewonnen in de tijd die ze nu bij jou is. Voor haar een vertrouwde en veilige omgeving. Dat op zich al is een geweldige prestatie toch!!


Daarnaast beginnen vele GT niet eens aan haar omdat ze of bang voor haar zijn of het niet weten wat te doen.

Wat Shai achter de rug heeft voor ze bij jou kwam en waar ze voor gefokt is, dat zij zich op die manier 'kan' gedragen is dan enkel maar een optelsom toch!!





honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Oei, dat is minder... Je zult nu wel extra op die arm moeten letten denk ik. Ik hoop dat je een oplossing vindt.

Succes.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja je bent al superver met je meis.
Dat stukje moet er misschien meer uitslijten met de tijd.

Nu weet ik niet of ik dat advies al had gelezen naar jou toe....maar is zo'n heupgordel niks?? Dan zit de lijn niet aan je hand,schijnt toch anders over te komen voor een hond..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Auwtsch..... Beterschap Hadasa!

Shai mag echt van geluk spreken dat ze bij jouw terecht is gekomen!!!! Menigeen had er niet zoveel tijd, geld, geduld....geduld.....geduld ingestoken!

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Allereerst beterschap met je arm. Wat dat trekken betreft, kijk eens op www.deroedel.com Zij gebruiken daar de z.g handsfreebelly. Dat is een riem die je om je middel doet waaraan je de hondenriem vast maakt. Je kunt zodoende je hele gewicht er inzettten. Je arm wordt dan niet uit de kom getrokken. Ik heb zelf een trainingslijn met aan iedere zijde een musketonhaak die ik in het begin om mijn middel deed. Ging ze trekken of uitvallen, dan omdraaien en de andere kant oplopen. (roedelmethode) Doe de hond wel een tuigje om. Ik vind het trouwens knap van je om een mechelaar met zo'n verleden zo op te vangen. Aan de andere kant, als je weet wat zo'n hond heeft meegemaakt en daarom nog wordt ingeslapen dan ga je er voor. Dat laat je niet gebeuren.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik vraag mij wel af of zo'n handsfreebelly wel zo goed voor je rug is als een hond zo trekt als Shai doet?

Ik heb ook zo'n soort riem, ik gebruik hem alleen voor mijn kleinste hond. Maar als die kleine hond constant trekt dan krijg ik ik toch wel flink last van mijn rug.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Op het moment dat hij gaat trekken draai je je om en loop je de andere kant op. Op een gegeven moment loopt de hond netjes met je mee. Het heeft wel tijd nodig.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Sterkte met je arm meis! Hoop dat het morgenochtend los wat beter gaat!

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik zat ook te denken aan een heupgordel.
Zelf gebruik ik hem ook als ik met een aantal honden aan de riem ga wandelen.
Op het moment dat ze willen trekken, ga ik stil staan...
Ik heb hier overigens hetzelfde probleem met een hond trekken en onbereikbaar, nu heb ik het met de clicker een heel eind onder controle maar o wee als ik geen clicker bij heb..
Hoewel ik vrij snel rugklachten heb, heb ik dat op deze manier minder als dat ze steeds aan 1 kant trekken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

paul heb ik ook gebruikt, uhhhhh kan je het een beetje voor je zien ? willemijn achter bamse aan, de gewicht gooit ze erin, en daar ging ik, languit, en nee ik bleef niet liggen hoor, bamse vond het gewoon geweldig dat ik daar achter de aan sleepte. ja een newfoundlander van 70 kilo en een meissie van 57 kilo, dat win je nimmer als ze er met je vandoor willen gaan. vandaar de pinautomaat. :-D


maar als je mij nu ziet met Bamse, een plaatje hoor, nimmer trekken meer, ze trok niet, maar alleen die onbesuisde uitvallen, van plezier, dus niet zoals jouw hond hadassa, agressie tonen, nee bij bamse was het integendeel, leve de lol. maar dat is er nu ook uit, ik ben blijven oefenen.
en niet met voer, want ook bamse doet dat er niet voor.

constand oefenen, je hond wordt ouder en wijzer, en ik hoop dat het gaat lukken. want ook dat je hond toch onbesuisd aanvalt met het trekken, en je hem dan ook niet kan houden, is toch niet aangenaam.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik begrijp als de hond constant trekt op een gelijkmatig tempo dat je dan stil kan blijven staan en/of je omdraait dan kan dit prima werken.

Maar als een hond van die uitschieters heeft zoals in dit geval bij Shai zou ik absoluut geen gordel aan willen, zeker niet met mijn rug.Zo'n uitschieter kan je mijn inziens voor het leven invalide maken!! Want die klap die je rug dan krijgt kan nooit opgevangen worden.

Woensdag getraind met mijn jongste mechel aan zelfbeheersing nou dan wil ik de riem toch ook niet om mijn middel hebben.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Haar agressie is: oren gericht naar voor, gewicht op voor, staart bijna over de rug, De bovenlip is opgetrokken en niet alleen de tanden maar ook het tandvlees is ontbloot met zichtbare rimpels op de neus, mondhoek is verkort.Grommen vanuit de borstkas of de tenen, ogen fixcerend recht in de ogen staren, als ze loopt is dit met strakke stramme poten en langzaam naar voor lopen, de haren bij de staartwortel gaan omhoog.

Dit is dus wel angst agressie, als ze gerichte agressie laten zien, dan laten ze niet heel hun bek zien, zeg maar.

Hoe staan haar ogen dan?

Hadassa, als je nog wilt dat ik langs kom dan doe ik dat graag hoor, ben niet bang, voor geen enkele hond ;-) (*tegen alleen reiskosten vergoeding*)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik kan mer iets bij voorstellen hoe het voelt.
Fedor is nog jong en ook niet altijd even makkelijk. ALs er niks gebeurd trekt hij niet, loopt keurig naast mehoe het hoort, maar als er een vierspan paarden voorbij raast, of een hond aan de fiets is hij ineens een 70 kilo stuiterbal, en ga ik ook nog wel eens een kant op die ik niet had gepland O-) O-) Lantaarnpalen zijn in zo'n geval heel handig.
Fedor heeft nu een halti, accepteerd dat prima, maar ik kan me goed voorstellen dat dat niet bij iedere hond kan.

veel sterkte met je schouder, ik heb gene oplossing/hulp voor je, maar hoop wel dat je je snel beter voelt.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

het is misschien toch die rare suggestie, maar wel 1 die bij ons veel goeds heeft gebracht
nl de riem (en je moet natuurlijk beginnen op plaatsen waar je eea goed kan overzien, ik begrijp wel een beetje - ook uit ervaring zelf - dat je haar ook moet kunnen controleren)

en dat is dus de heupriem, of wel de handsfreebelly
het hele rare is, is dat de hond op slag anders op je zal reageren
omdat de inwerking van je handen er niet is, je niet reikt naar de hond
haar niet terug trekt actief, wat betreft gewicht, kracht moet je haar makkelijk kunne houden
ik hou mijn hond ook, en die zal wel wat kilootjes zwaarder en misschien ook sterker zij (een beer van een reu is tie) en ik herken niks van rug blessure's, en ik heb ook wel pogingen van Gorby mee gemaakt, maar dat was geen enkel probleem.

tja, en ik gebruik soms een gentle-leader, maar dat is in feite symptoom bestrijding
en ik denk hier niet van toepassing.

@wilma
heeft niks met trainen op zelfbeheersling te maken

de heupgordel geeft een totaal andere, niet vooringenomen, inwerking op de hond (van 2 kanten)
wat verrassende effecten kan hebben, Gorby heeft me geblokt, is voor me gaan liggen, achterste voren gestaan, weggesprongen..... en zo gauw als dan de hond veranderd.... het heeft me mateloos verbaasd.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" Ze heeft vanaf de 1e sec dat ze me zag nog nooit agressie vertoont naar mij, terwijl ze dus voor de rest iedereen ziet als vijand, vandaar dat ze een spuitje zou krijgen. Voor mij en mijn fam is het nu de liefste en zachtaardigste hond die je maar kan wensen :-D . Slapen doet ze bij ons op bed, heerlijk op haar rug tegen je aan gedraaid en lekker knuffelen!

Ze hebben altijd gedacht dat het alleen angstagressie was, maar ehhh, dit is geen angstagressie (of ik moet de hondentaal niet kennen) O-) "


Zo dit is best wel een beetje herkenbaar..

Inderdaad die hele zekere houding, alleen tanden laten zien (geen kiezen) dus korte mondhoeken, geen oogwit kunnen zien, stevige houding, dat wijst op zekere agressie.
Het enige beetje spanning zie je dan aan de haren omhoog, maar goed, bij alle soorten agressie komt een zekere mate van spanning kijken uiteraard, het lichaam bereid zich toch voor op vechten.
Waarschijnlijk geen spoortje te zien van tongelen oid?

Het zou kunnen dat ooit begonnen is met angstagressie, maar ze zoveel succes heeft gehad (want wie deinst hier niet voor weg?) dat ze zich heel zeker is gaan voelen. Maar het kan ook zo zijn dat ze gewoon heel zeker is van zichzelf O-)

Cyra vertoont meer onzekerheid, al heb ik haar dus wel al klaar zien staan, houding helemaal stevig, oren naar voren, staart heel hoog en een diepe grom van 1 toon.
Verder kwamen we net iemand in een invalidewagentje tegen, dan is het hard snuffelen, haren omhoog, een heel klein grommetje en snel verder lopen! (het miepje)

Ik hoor het ook vaak, los volgen geen probleem, aan de lijn.. een ramp.
Mijn idee was altijd dat het er mee te maken heeft dat aan de riem het helemaal niet nodig is om op je baas te letten.. hij zit aan je vast..
Vandaar mijn tip van riem om, maar laten bungelen. Maar dat werkt helaas niet.

Dit is natuurlijk ook absoluut geen standaard hond waarbij je met een standaard oplossing kan komen.
Zeker niet zonder haar gezien te hebben. Ik word wel met de dag nieuwsgieriger naar haar!
Want ze lijkt me ook geweldig.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

@Gerdine

Wat ze toont is geen angstagressie, maar gerichte, zekere agressie. Haar mondhoeken worden niet naar achter getrokken, maar verkort, dus je ziet geen kiezen of wat dan ook. Ze trekt haar neus op, 1 en al rimpel, de voorste tanden zijn zichtbaar K9 plus het tandvlees. Ze fixceerd met haar ogen, gericht op een persoon en heeft als ze de kans krijgt een beetje de neiging om iemand in een hoek te drijven.

Angstagressie dan trekken ze vaak de mondhoeken veel meer naar achter en dan zie je ook meer onzeker en conflict gedrag.

Heupgordel ga ik eerst eens bekijken, haar lijn kan ook op lang, dus mssn dat ik die eerst eens lang maak en om mijn middel doe (heb een hernia zitten waar ze niet bij kunnen). Vanochtend heeft madam heerlijk los gelopen, geen probleempje aan de lucht (zolang we geen katten of konijnen tegen komen O-) ). Qua arm, die ontlast ik zo veel mogelijk, die banden daar waren toch al aan gort :'(

De trainers waren niet kapot van die bungee lijnen, oke ze vangen de schokken wat op, maar hun vinden de rekbaarheid onbetrouwbaar, dus lastiger met inschatten als er een aanval wordt ingezet plus dat honden gewoon blijven trekken en zelfs nog sterker kunnen worden.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

" het is misschien toch die rare suggestie, maar wel 1 die bij ons veel goeds heeft gebracht
nl de riem (en je moet natuurlijk beginnen op plaatsen waar je eea goed kan overzien, ik begrijp wel een beetje - ook uit ervaring zelf - dat je haar ook moet kunnen controleren)

en dat is dus de heupriem, of wel de handsfreebelly
het hele rare is, is dat de hond op slag anders op je zal reageren
omdat de inwerking van je handen er niet is, je niet reikt naar de hond
haar niet terug trekt actief, wat betreft gewicht, kracht moet je haar makkelijk kunne houden
ik hou mijn hond ook, en die zal wel wat kilootjes zwaarder en misschien ook sterker zij (een beer van een reu is tie) en ik herken niks van rug blessure's, en ik heb ook wel pogingen van Gorby mee gemaakt, maar dat was geen enkel probleem.

tja, en ik gebruik soms een gentle-leader, maar dat is in feite symptoom bestrijding
en ik denk hier niet van toepassing.

@wilma
heeft niks met trainen op zelfbeheersling te maken

de heupgordel geeft een totaal andere, niet vooringenomen, inwerking op de hond (van 2 kanten)
wat verrassende effecten kan hebben, Gorby heeft me geblokt, is voor me gaan liggen, achterste voren gestaan, weggesprongen..... en zo gauw als dan de hond veranderd.... het heeft me mateloos verbaasd. "



Gorby ik neem aan dat jij een super gezonde rug hebt??
Ik heb de filmpjes bekeken van de roedelmethode en ik snap hoe het bedoelt wordt. Ook begrijp ik dat Gorby ook uit het niets van achter naar voor trekt met een kracht die zijn weerga niet kent. Dan moet jij wel een gezonde rug hebben toch want als wolf op die manier naar voren zou schieten zit ik weken in de ziektewet!!

Ik weet dat het niets met zelfbeheersing te maken heeft, ik nam dit even als voorbeeld hoe hard de hond naar voren kan schieten. Dit was dan gecontroleerd dus ik verwacht het. maar als je die uitschieters even niet verwacht dan denk ik dat je wel een probleem hebt. Nu zeg ik het weer verkeerd; ik zou dan een probleem hebben.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

tuurlijk voel je het wel, maar dat voel je op je armen toch ook, en nog veel erger
en ik denk dat Gorby aardig wat power heeft met zijn afmeting, postuur, gewicht en conditie
ik ben welgeteld 18kg zwaarder als hij ;-)

aan de lijn heeft hij mij letterlijk laten vliegen (lanceren), lukt niet hoor, met de heupgordel.

maar zoals Margje ook zegt: Shai is natuurlijk geen standaard hond
dus was het ook maar een suggestie ;-)

wat het idee oa is, is dat een hond een naar zich toe strekkende arm als een uitdaging kan zien
zoals bv de ene hond de andere aantikt of aan wil tikken met een voorpoten, de beweging naar de hond toe kan als een pure uitdaging worden gezien, en daar kan je dan een reactie op verwachten, zeker in bepaalde situatie's of als Shai bv al heel hoog "in drift" staat (zoals jullie dat noemen, maar ik niet zo ken omdat een schnauzer nu eenmaal anders in elkaar zit) en een hond is die dat ook wel durft aan te gaan, die uitdaging (zoals ik haar heb leren kennen hier op hp dan)

ik heb het zelf een paar maal met Gorby gehad (ook niet altijd zo'n makkie, maar Hadassa weet dat wel) 1x was ik zo dom om hem enigsinds geirriteerd een tikje op zijn schouder te geven niks bijzonder gewoon een 'he, let is ff op, ik had het tegen je", wat ik toen uit Gorby hoorde komen had niks met angst te maken, maar pure dominerend bedoelde agressie, doe ik het nog een keer...... ben ik ongetwijfeld mn arm wel kwijt.

hetzelfde merkte ik toen we hebben geprobeerd Gorby te corrigeren voor bepaald edrag, het werd steeds erger, want in de beweging van de correctie keerde hij zich tegen mij, en dan sta je hoor, tegenover een hond als Gorby, die je in 1 moeite om zeep kan helpen.

nu heeft Gorby enorme zelfbeheersing en breekt gelijk af als hij ziet dat het op dat moment "geregeld" is, maar het was duidelijk dat ik het totaal fout deed, en bovendien geen enkel lichamelijk recht had op de hond.

Toen ik meer leerde over de roedelmethode viel er wel heel veel op zn plaats
want
a. ik ging met mijn arm plots naar de hond toe
b. ik gaf een "correctie" in de nek
hoe provoceer is een hond die denkt dat hij toch al ranghoger is cq recht van correctie heeft
nou zo dus.

vandaar dat bij ons die heupriem zo'n bijzonder effect gaf, want die hele inwerking verdwijnt
ik denk niet dat er iemand is die zegt "mijn hond is los van de lijn precies eender als aangelijnd". En juist die interactie door lijn en lijnvoering, valt weg met de heupriem, hond en mens moeten op elkaar lichaamstaal letten, er valt niet de minste (ook onbedoelde) correctie te maken, je kan niks steviger vast pakken.

maar ik ben het met Margrje natuurlijk roerend eens
honden als Shai (en Gorby) moeten gezien worden voor er echte adviezen of trainingen kunnen worden aangereikt.

wij werken nu bijna een jaar zo, en het is een andere hond, maar uiteraard wel met hulp en toezicht, mensen die opgeleid zijn om de hond te lezen maar ook om ons te lezen en ons te corrigeren (wij wel, snif)

Shai is wel heel bijzonder en alle respect Hadassa dat je zo met haar bezig bent en blijft

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

en als je gaat oefenen aan de lijn, met een snoepje in je hand aan haar kant en dan steeds ineens een andere kant op loopt dan? Dus niet stukje rechtdoor en dan omdraaien.. met echt non-stop draaien en zigzaggen enz? en ineens tussen paaltjes door..

Ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik dit van Ceasar ken en geen flauw idee meer heb hoe ik dat toen opgelost heb..... Ik deed maar wat omdat alle "normale" oplossingen niet werkten.. Weet dus niet wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven, haha

Beterschap met je arm! :-) Ik weet hoe pijnlijk het is wanneer er iets uit de kom ligt.. O-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Auw!, pijnlijk probleempje, je arm uit de kom.
ik ken het trekprobleem. Ik heb er 1 die keurig kan lopen, tot hij prikkels krijgt. En dat kan een kindje op een driewieler zijn, een vlinder, of een auto. Ineens kan hij als een idioot aan de riem rukken.

Ik las hier tips van een tuigje, met een tuigje werd Bruce Superman. Hij werd 3x zo sterk en was met kryptonite nog niet te stoppen!
Zou ik dus niet aanraden.
Zo'n heupgordel heb ik ook geprobeerd, je word er lekker lenig van, 1 ruk en je kan met je kuiten je schouderbladen raken ;-) :-D
Ook geen optie...

Ik heb geen pasklare oplossing. Ben ang dat die er ook niet is. Sterkte met je schouder.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik ook hoor, mijn vorige schnauzer heeft me 3 gescheurde pezen gekost
en ook een slijmbeurs ontsteking ;-)

en hoewel het goed was zo, en hij een heerlijke hond was, zou ik soms wensen dat ik toen had geweten wat ik nu er weer bijgeleerd hebt :-)

maar zo werkt het niet, en alle honden zijn ook weer anders

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Ik vrees dat een heupgordel hier ook regelrechte zelfmoord is....
Ben zo'n 15kg in de minderheid :'(

Het wisseld hier met de dag en zelfs per paar minuten. De ene keer gaat alles prima en de keer daarop ben je ook volleerd acrobaat ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shai heeft net mijn arm uit de kom getrokken!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Opnieuw een puppy?
^