In paniek als ik hem alleen laat, wat kan ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

hoi allemaal,
Ik zit met een probleem.. ik ben net op mezelf gaan wonen. Ik woon sinds kort samen met mijn zusje en mijn hond Noah op een flatje. Het was heel spannend hoe Noah al die verandering zou vinden. De eerste twee weken ging het heel erg goed, hij vind het huis leuk, vind de nieuwe parken waar we lopen heel erg leuk, heeft al een paar vriendjes gemaakt in de buurt, en mag 's nachts bij me op de kamer slapen wat hij volgens mij nog het leukste van alles vind ;-)

Het enige is dat mijn zusje en ik allebei studeren. Gelukkig kan Noah heel goed alleen thuis zijn, ook in ons nieuwe huis al. Maar we willen hem niet hele dagen (8 uur) alleen laten. Daar hadden we natuurlijk al over nagedacht en de oplossing ook al bedacht. Ik studeer namelijk diergeneeskunde en kan hem mee nemen naar mn studie. We wandelen en fietsen er dan heen en dan gaat hij daar in een apart kamertje/kennel, waar zn mand ook staat. Hij zit dan samen met een paar andere honden. Zo hoeft hij nooit helemaal alleen te zijn en kan ik in de pauze een lekker stuk met hem lopen. En eind van de middag weer met hem terug fietsen.

Ik heb nu drie weken vrij en ben alvast met hem gaan oefenen daar. Ik ben eerst een paar dagen een tijdje bij hem gaan zitten in het kamertje, zodat hij rustig gaat slapen.. Maar hij houdt me de hele tijd wanhopig in de gaten..zodra ik op sta, springt hij ook op. Soms loop ik even 5 min weg en gaat hij voor de deur staan piepen. Vandaag probeerde ik wat langer weg te gaan om te kijken of hij dan misschien wel weer gewoon ging liggen, maar hij ging juist hartverscheurend blaffen.. Toen hij heel even stil was ben ik terug gegaan. Maar ik ben bang dat ik het nu juist verpest heb en de kennel nu associeert met zn paniek die hij toen had.. Zo wil ik hem absoluut niet achter laten, dus als het echt niet gaat moet ik een andere oplossing zoeken, maar ik heb in ieder geval nog 3 weken om te oefenen.
Hoe kan dit het beste met hem oefenen? Zijn er dingen die ik kan doen waardoor het makkelijker zal zijn voor hem om daar alleen te zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In paniek als ik hem alleen laat, wat kan ik doen? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is weer een nieuwe plek en je zult het alleen leren zijn ook daar langzaam op moeten bouwen.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wat misschien kan helpen is iets van thuis meenemen. Wij hebben voor een kussen gekozen. Als ik in de bank zit hang ik altijd lekker tegen een kussen. Dat kussen ruikt dus heerlijk naar thuis en mij. Sinds dat in zijn bench ligt heeft hij er geen problemen meer mee dat hij alleen moet blijven.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

sorry nog vergeten te zeggen. O-) :-D
Het is dus de bedoeling dat het jouw kussen blijft en dat je het weer mee naar huis neemt. Ik hang s'avonds dus weer lekker tegen het kussen en de volgende dag ruikt het dus weer heerlijk naar thuis en mij.

suc6

honden page profiel guidoguido

Misschien bij vertrek een kledingstuk(geur)van het baasje in de mand leggen?

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

goed idee! morgen ga ik mn sjaal bij hem in zn mand leggen. En ik dacht zelf misschien kan ik een radio bij hem zetten zodat het minder stil is en misschien een rustgevend geluid ofzo. Heeft iemand er ervaring mee of dat werkt?
En verder inderdaad rustig opbouwen. Ik wou het waarschijnlijk toch weer te snel.. Morgen ga ik er gewoon weer bij zitten en om de 10 minuten 1 minuut weg.. Ben benieuwd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In paniek als ik hem alleen laat, wat kan ik doen? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^