Behoeftes doen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoonensLoonens

honden foto van Loonens

Hoi!

Onze Appenzeller pup is op dit moment bij ons thuis compleet zindelijk. Het is meer dan een maand geleden denk ik dat hij zijn behoeftes binnen heeft gedaan.

Nou komt het volgende. We hebben een flinke tuin (30x8) en we hebben hem in het begin geleerd dat hij zijn behoeftes buiten moet doen.
Dit is ook niet zo erg, alleen lijkt het mij fijn als hij het leert op te houden totdat hij uitgelaten wordt (3x per dag). Ik ben nu nog overdag veel thuis dus hij kan vaak over de hele tuin beschikken, maar straks niet meer, dan ga ik ook FT werken en kan hij in zijn erg ruime kennel de dag doorbrengen. Dit zal het hele proces ook wel wat meer versnellen denk ik, want dan wordt hij vaak meteen uitgelaten als hij eruit mag. OF hij maakt zelf een plaatsje in zijn kennel als wc zeg maar.

Maar wat voor methodes zijn er om ervoor te zorgen dat de pup (5,5 maand) zijn behoeftes, en dan met name poepen, tijdens het uitlaten doet? Behalve het belonen en erg positief complimenten geven als hij het doet tijdens het uitlaten, want dit doen we al!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Behoeftes doen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Bram doet het ook nog wel eens zelden, wat ik vooral doe is wanneer hij aangeeft te plassen, of aan het plassen is, ik heb gelijk laat stoppen, zijn riem om doe en hem uitlaat. Op het gras voor de deur, bij de uitlaatzone laat ik hem verder plassen of poepen. Hier beloon ik hem extra voor met een brokje of mijn stem! verder als ik hem uitlaat, roep ik altijd blij; "Goedzo!" als hij plast of poept tijdens het uitlaten. Staat soms wat vreemd.. maar werkt goed! Bram is 5 maanden, en al zeker 2,5 maand zo goed als zindelijk.

honden page profiel izabelaizabela

honden foto van izabela

Ik heb mijn hond meteen op commando geleerd te plassen en poepen. Telkens als zij buiten aan het plassen (of poepen) was zei ik "plasje goedzo plasje" en dan belonen. (bij poepen geef je een ander commando). Dit kan jij je hond ook aanleren. Doe dit alleen als hij zijn behoefte doet buiten jullie tuin. Als je niet wilt dat hij in de tuin poept, dan moet je met harde en diepe stem nee zeggen als hij dat wel doen. Dan meteen uitlaten (en dan poepen buiten tuin belonen). Veel succes.
Groetjes, Iza met Rocky

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik denk dat je van een hond van 5,5 maand nog niet te veel mag verwachten..

Het is nog een kleuter op deze leeftijd..

Je kunt je hond inderdaad op commando leren plassen en poepen..
Maar als je hond straks ook al de hele dag in een kennel moet zitten en dan ook nog op commando met plassen en poepen....

Een plas en een poep worden niet zo maar ergens neergelegd....
Daarwordt door een hond over "nagedacht"... ;-)

Ja,.... :'(

Waar is dan dat fijne hondenleven..?
Waar je je plas kan achterlaten op de juiste strategische plekjes in het bos en als extra geur op een belangrijk kruispunt of als afbakening langs de route een heerlijk dikke poep.. ;-)
Zodat de concurenten weten wie je bent, als hond zijnde...

Spannende geuren afstruinen en er overheen plassen, wie het laatst plast plast het best...
Zeker als jonge hond kán je leven heel spannend zijn...

Maar ja.... :'(

honden page profiel LoonensLoonens

honden foto van Loonens

Bedankt voor de reacties!

Hij plast ook voor 80% op commando, als hij nog even buiten mag voordat we gaan slapen bijvoorbeeld. Als ik hem uitlaat dan mag hij plassen en poepen wanneer hij wil natuurlijk, zolang het niet recht voor de deur is bij andere mensen :-).

Straks zit hij redelijk lang alleen, maar hij wordt 's middags nog flink uitgelaten en 's ochtends ook. 'S avonds ga ik uit me werk een grote ronde lopen met 'm, dat heeft hij echt nodig en dat heb ik ook echt voor hem over.

Maargoed, ik zal inderdaad proberen om wat vaker uit te laten als ik zie dat hij moet poepen. Belonen en complimenten geven ook uiteraard en misschien nee zeggen als hij begint te poepen. Hopelijk merkt hij dan dat het leuker is om zijn behoeften tijdens het uitlaten te doen :-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

haha, Ilja, wat kan je geweldig vertellen!
Op een soort grappige Steve Irwin manier!! :-D
Leuk! Moest erg om je stukje lachen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Behoeftes doen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^