GGB examen gedaan met Yori.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

vorige week zondag hebben Yori en ik examen GGB gedaan! Helaas hebben we het niet gehaald. We hebben 103 punten van de benodigde 125 punten. Yori heeft absoluut niet laten zien wat hij kan, helaas! Hij was ook echt niet zichzelf.
Ons puntenlijstje:

gedrag ten aanzien van andere honden 10
blijven liggen, 2 min.in zicht 10
volgen aan de voet aangelijnd 7
volgen aan de voet los 0
appèl op afstand 7
komen op bevel 6
plaats sturen 8
vlak apport 4 (voor een toller, pff..)

Yor is tijdens de lessen elke keer het beste hondje van de klas geweest, en nu is hij 1 van de weinigen die gezakt is! Jammer.
Tijdens het los volgen bleef hij 2 a 3 meter achter me lopen. Bij het appel op afstand lag Yor af, ik stapte weg, en mevrouw de keurmeester bewoog haar schrijfmapje van naast haar been naar voor haar buik. Toen schoot Yor 3 a 4 meter opzij, in elkaar gedoken. Hij reageerde alsof hij wel eens geslagen is! Bij het komen op bevel moest ik het 2x zeggen. De 1e keer keek hij angstig naar de keurmeester, de 2e keer kwam hij langzaam met een boog op de keurmeester (kalmerend signaal) naar me toe, waardoor hij scheef voor me ging zitten. Ook het voet moest ik 2x zeggen. Het plaats sturen moest ik ook 2x zeggen, en ook daarbij ging hij met een boog om de keurmeester heen. Het vlak apport liet hij 2x vallen, kijkend naar de keurmeester.

Ik weet niet wat hij heeft met zo'n examen. Of hij mijn spanning over neemt (al moet ik zeggen dat ik aardig "peace" was dankzij bachbloesem ) Of er vroeger iets met hem gebeurt is. Ik weet ook niet of ik het nog een keer met hem moet proberen, of lekker gewoon door trainen in de combi groep (met de GG1), wel nieuwe dingen leren, maar geen examens meer doen.

Dit is Yor normaal tijdens een training:


En dit was Yor met het examen:


Heel ander hondje toch???
Tips zijn altijd welkom! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "GGB examen gedaan met Yori." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Inderdaad een heel verschil.

Jammer dat je het niet hebt gehaald.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Das jammer, het zijn altijd maar moment opnamens. Het lijkt wel of er te veel druk op hem ligt en dat hij een beetje is dichtgeslagen :'( kan dat komen omdat jij mssn anders was dan anders?

Het apél af op afstand, ging fout. Ik zou zelf meer trainen op apél op afstand met afleiding ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hebben wij dat ook niet eens ? inge ? wij zijn ook wel eens van slag, zou ook kunnen bij Yori. de spanning is voelbaar op zo,n wedstrijd , van jou , maar ook van de medecursisten, ik zou mooi met plezier de cursus bezoeken, en geen examen meer doen, maar wel met veel plezier de trainingen bezoeken, zodat Yori er ook met plezier traint. :-D

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Mogen jullie dan wel door gaan zonder examen, bij ons mocht dat niet. Heb je het examen niet gehaald, dan moest je de hele cursus opnieuw doen :'(

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Bij training beloon je meer tussendoor en heb je voer op zak en bij examen niet?

Die Yor... Ik denk nog steeds druk.. Wij doen niet meer aan diploma's of examens :-D ;-)

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

@Hadassa: Dat het bij appel op afstand fout ging, ligt er niet aan dat hij het niet kan, maar aan de beweging van die mevrouw. Te veel spanning van medecursisten en mij, en daardoor te veel spanning bij Yor, toen bewoog die vrouw en schrok hij zich het lamlazarus... :'( Arm beessie!
Bij ons ligt het aan de hond. De instructeurs kijken naar de honden: Yori is intelligent en is altijd beste van de klas geweest, alleen met examen zagen we een hele andere hond. Laten we Yori de ggb helemaal over doen, dan gaat hij zich vervelen. Bovendien ben ik dan waarschijnlijk de enige leerling haha! We hebben een combigroep GGB en hoger, waar ik nu in zit. Yor heeft vandaag al oefeningen gedaan, en hij vond het heerlijk! Nieuwe oefeningen joepie! :-D ;-)

@Marit: nooit niet koekie niet! Yori vindt koekjes niet spannend genoeg hahaha! Heb ze wel vaak bij me hoor, maar gebruik ze met de cursus eigenlijk bijna nooit. Beloon met stem, en na een tijdje werk (15 minuutjes ongeveer) met de bal.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Een groter verschil in uitdrukking dan op die twee foto's kan er niet zijn!

Op basis van het verhaal ben ik ook geneigd te denken dat de druk Yori gevloerd heeft. Ze zijn zo gevoelig, iedere oneffenheid bij baasje en andere mensen merken ze feilloos op.

Super dat jullie gewoon door kunnen gaan :-D . Zo lang het op hobbyniveau is begrijp ik sowieso die examens niet. En al helemaal het belang ervan niet. Want dit is toch wel het ultieme voorbeeld van wat zo'n examen met een keiharde, slimme werker als Yori kan doen.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Ook ik ben was nooit weg van examens, het is altijd een moment opname, ik zie veel liever het totaal plaatje van de hele cursus en maak liever een beslissing daarop!

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Jammer, maar uiteindelijk weet jij wat jori wel kan :-D :-D :-D

Ik zelf geef helemaal niets meer om een papiertje. Met Yenna gedaan om behendigheid te kunnen doen. Ze presteerde heel goed met examens, maar gaf helemaal niets om behendigheid.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

" Ook ik ben was nooit weg van examens, het is altijd een moment opname, ik zie veel liever het totaal plaatje van de hele cursus en maak liever een beslissing daarop! "


Dat doen de instructeurs normaal ook, maar bij GGB heb je het echt over "hoger niveau" gehoorzaamheid, en dan komt er dus iemand van de FHN langs. Die kijkt niet meer naar wat je hondje kan, maar naar wat je hondje op dat moment laat zien, want zo iemand weet niet wat je hond kan.

Ik had het leuk gevonden om wedstrijden gehoorzaamheid te gaan lopen met Yor (en daarvoor heb je je GGB papiertje nodig) Wie weet probeer ik het nog een keer! Maar nu even niet. Vandaag een paar nieuwe oefeningen GG geleerd, en hij vond het superleuk en heeft er echt weer zin in! (ja hoor, weer het beste hondje van de klas ;-) O-) )

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Zo wat een verschil zeg in die foto's. Maar ja het belangrijkste is toch dat jij weet dat hij goed luistert dan is zo'n papiertje toch niet zo belangrijk.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

He wat jammer.
Heb je toevallig ook een foto waar jullie beide op staan, vaak kun je daar ook wel wat uithalen.
Wel vervelend als je ziet dat je hond zo erg niet lekker in zijn vachtje zit.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

" He wat jammer.
Heb je toevallig ook een foto waar jullie beide op staan, vaak kun je daar ook wel wat uithalen.
Wel vervelend als je ziet dat je hond zo erg niet lekker in zijn vachtje zit. "


hahaha ja hoor, die heb ik ook, maar die publiceer ik liever niet...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "GGB examen gedaan met Yori." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dát is nog eens een speelweide!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^