Spelen of bijten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Storm is ongeveer 15 maanden, zijn vorige baasje heeft hem uit het asiel en is 5 maanden zijn verzorger geweest. Omdat er geen tijd meer was voor Storm hebben ze (vrouw met 3 kids) hem per advertentie aangeboden en zo is hij ruim een week geleden bij ons gekomen. Ik moet zeggen dat het een echte schat is en zeer lief voor de kinderen ( 9 en 11 jaar) hij loopt vaak los en luisterd redelijk...ik sta op de wachtlijst voor een jonge-honden-cursus te volgen. Nu is het zo dat hij soms als hij wil spelen (denk ik) gaat grommen en blaffen...soms is het duidelijk speels en kwispeld hij erbij maar soms word dit gemeen geblaf en gaan zijn oren naar achter, ik straf hem dan door hem in zijn bench te doen en daar kan hij weer afkoelen...het helpt vaak wel...hij slaapt ook graag in zijn bench.
Ik weet niet goed hoe ik dit gedrag kan afleren hij gaat alleen maar harder blaffen als ik hem probeer te corrigeren door foei te roepen.
Wie heeft advies voor mij?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelen of bijten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nooit je hond voor straf in de bench doen!
En al helemaal niet als hij er ook graag slaapt! :'(

Verder gewoon negeren, als jij foei gaat roepen heeft ie toch aandacht van jou.
Hij zal alles uit de kast halen, maar dan moet je dus volhouden.
Je hebt hem pas een week dus hij zal ook wel aan het kijken zijn hoe de rollen verdeeld zijn.

Daarnaast zou ik info vragen aan de vorige baasjes.
Duurt het lang voor de cursus begint?
Je zou ook iemand langs kunnen laten komen om je een soort basisuitleg te geven zodat je het gelijk goed kunt doen en geen dingen aanleert die je straks weer moet afleren.

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Ik heb idd ook wel hett idee dat hij het alleen maar leuk vind die aandacht als hij iets fout doet... negeren werkt beter maar hij moet weten wanneer iets stout is. Ik heb nu in de schuur een plek gemaakt waar hij heen kan als het te spannend word in huis zodat we misschien vervelende situaties kunnen voorkomen....kannie s'nachts lekker binnen in zn bench ;-)

honden page profiel May May

honden foto van May

Buddha deed dat ook wel eens, dan gaan we gewoon met zijn allen de kamer uit, de hond laten we dan achter in de kamer en we gaan ff een paar minuutjes de kamer uit.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Aller eerst zou ik hem eerst lekker 'thuis' laten komen.Alles zo rustig mogelijk,korte wandelingentjes in de buurt en niet ruw spelen,niet te veel van hem verwachten/eisen/willen,maar eerst eens wennen aan zijn nieuwe huis/omgeving/mensen.
Gebruik de bench niet als straf,maar begeleid hem met iets lekkers of leuks de bench in,zo zit er niet de energie van 'straf'achter,maar gewoon dat het nu de hoogste tijd is om te gaan rusten.

Hier wat linkjes om je hond en hondengedrag iets beter in te schatten en ook vooral leerzaam om te kunnen lezen dat wij als mensen de honden nogal eens verkeerd benaderen.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_335-Kalmerende-Signalen.php

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Waarschijnlijk is het ook zo dat hij een tikkie overprikkeld is als hij zo staat te blaffen tegen jou en jij Foei zegt,hij snapt er de ballen van.
Laat hem lekker (zeker)18 uren goed slapen in zijn bench,dat is ook wat een hond nodig heeft om lekker stabiel te blijven.

Het blaffen hoef je niet af te leren,alleen nu goed op hem gaan letten,wanneer hij drukker wordt,dus moe is en hem op tijd zijn rust geeft in zijn bench.Door hem op tijd te laten slapen,voorkom je dat hij oververmoeid raakt en gaat blaffen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Apart dat mensen een asielhond doorverkopen. Volgens mij mag dat helemaal niet, hond blijft namelijk eigendom van het asiel.

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Thanx ik heb echt heel veel aan deze info.
Ik heb op het moment ook even een minder moment met hem...
we zijn naar het hondenstrand hier een km of 5 verderop gegaan en kwamen daar zonder benzine te staan ... dus we zijn terug gelopen door de polder.... staat daar ineens een koe in de wij..hij heeft werkelijk een uur lang tegen dat beest geblaft en rondgerent, ik kreeg hem met geen mogelijkheid meer mee en werd zelfs een beetje wanhopig.
Nu heel wat modder en gedoe verder is hij helemaal van slag af...hij loopt de hele tijd van links naar recht en van voor naar achter....dan wil hij weer naar buiten en dan weer in zn bench ...hij is totaal niet relaxed en ik weet niet wat ik voor hem kan doen.
Soms zoekt hij me op en dan loopt hij weer weg...mist hij zn oude baasje?...ik weet het niet, hij heeft het wel erg leuk hier en we zijn erg gek op hem.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als hij echt een uur heeft staan rennen om de koe en blaffen dan zal hij echt wel over zijn max. zijn gegaan.Ook was de sfeer iets anders,je had geen benzine meer,hond wil niet luisteren.Kortom een iets wat gespannen sfeertje.

Wat voor nu het makkelijkst zou zijn is hem een kluifje geven in de bench(eerst erin lokken met het kluifje )deurtje dicht en (verplicht) flink slapen/uitrusten en prikkels verwerken(hij heeft er voldoende gehad denk ik:auto,strand,koe,terug naar huis lopen)Nee hij is super moe :-D

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

En ookal hebben jullie het strand niet bereikt,dan nog heeft hij voldoende meegemaakt om úren op te kunnen slapen.Hij heeft jou begeleiding nodig om die rust te pakken,je moet hem helpen.doorhem de bench in te begeleiden.

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Hij is nu wat rustiger nu hij mijn dochter heeft gezien, ze heeft hem flink geknuffeld en met brokjes in zijn bench gedaan...hij lijkt nu eindelijk tot rust te komen. De kids zijn nu naar hun papa en het huis is nu lekker rustig om eens even flink bij te komen :-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Hoi Sil, komt vast wel goed. Ga lekker even met de benen op de bank, glaasje wijn, boekje, tv, hapje eten, dan ben je straks helemaal relaxed en dat zal Diesel zeker voelen.
Kan me voorstellen dat je een rotmiddag hebt gehad.
Misschien is het boek Kalmerende signale van Turid Rugaas iets voor jou? Ik heb het zelf (nog) niet gelezen, maar ik kan me voorstellen dat het voor ieder baasje/vrouwtje nuttig kan zijn.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Goed dat je een andere plek hebt.
Maar voorkomen is beter dan genezen, dus de adviezen die hier zijn gegeven kan ik alleen maar onderschrijven, met onze hyperprikkelgevoelige asielhond.
Deze had naast wat andere opvoedingsdingetjes als grootste euvel rijgedrag op ons, en dit kunnen we steeds beter inschatten, aan zien komen en dus voorkomen.
Wij zetten hem als dit gebeurde zonder enige poeha op de gang. Deur dicht.
Ik kan met grote vreugde en trots zeggen dat dit al heel lang geleden is. :-D
Duidelijk zijn, consequent zijn heeft hier wel aan bijgedragen.

Overigens, een asielhond wordt wel degelijk jouw "eigendom".
Wel hebben wij een contract getekend, waarin wij akkoord gaan met de afpsraak dat als het om welke reden dan ook niet meer gaat, Santa teruggaat naar het asiel en wij hem niet mogen doorverkopen, weggeven etc.
(Alsof we dat ooit nog zouden willen, die gaat hier no way meer weg!!)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

...dus in die zin lijkt het erop dat de vorige eigenaar iets heeft gedaan wat niet mag, mits er bij dat asiel dezelfde regels gelden.

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Ik wist idd niet dat doorverkopen not done was...ik zal het er eens met het vorige baasje over hebben want we hebben nog regelmatig contact...ze komt binnenkort zelfs bij storm kijken met haar kinderen.
Ik heb erg veel aan alle tips en info,...ben blij dat ik deze forum heb gevonden.
Nu maar hopen dat we snel aan de beurd zijn om de jonge-honden cursus te gaan volgen en dan daarna denk ik aan misschien behendigheid of pakwerk,...dat laatste lijkt me voor deze staff wel geschikter.

Update; Storm is vandaag vrolijk opgestaan en na een korte wandeling ligt hij lekker op zijn kussen...hij gaat meestal in zijn bench als we er niet zijn en s'avonds.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het kan zijn dat dat per asiel verschilt hoor, geen idee, toevallig zag ik vorige week de papieren liggen en viel mijn oog erop.
Dan nog is het ook de taak van de vorige baasjes om jou dat te vertellen.
Maakt verder ook niet uit. ;-)

Ik vind het een prettig forum, heb al veel geleerd en krijg ook vaak goede tips als ik zelf een vraag heb.

Een tijdje geleden ging ik weleens een tijdje naar boven om Santa rust te laten pakken, deed ik de gordijnen een beetje dicht, en gewoon laten.
Nu gaat hij steeds meer zelf die rust pakken, ook al ben ik in de kamer.
Het al eerder genoemde boekje van Turid is wel interessant voor je om te lezen.
En jullie leren elkaar kennen, dus weet je steeds beter hoe je iets moet aanpakken.

Welke cursus wil je gaan doen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik wist idd niet dat doorverkopen not done was...ik zal het er eens met het vorige baasje over hebben want we hebben nog regelmatig contact...ze komt binnenkort zelfs bij storm kijken met haar kinderen.
Ik heb erg veel aan alle tips en info,...ben blij dat ik deze forum heb gevonden.
Nu maar hopen dat we snel aan de beurd zijn om de jonge-honden cursus te gaan volgen en dan daarna denk ik aan misschien behendigheid of pakwerk,...dat laatste lijkt me voor deze staff wel geschikter.

Update; Storm is vandaag vrolijk opgestaan en na een korte wandeling ligt hij lekker op zijn kussen...hij gaat meestal in zijn bench als we er niet zijn en s'avonds.
"


Fijn dat het lekker gaat.

Ik zou voor speuren gaan met je hond,dat is zeer ontspannend en geeft je een moe en voldaan gevoel,hij heeft mogen werken met zijn neus,snuffelen daar is hij voor gemaakt.

Ik ken jou Staf niet persoonlijk,maar de gemiddelde staf is toch wel hyper-de-pieper.
Pakwerk zou ik weglaten,veel te veel spanning voor je hond.

Behendigheid zou nog kunnen,maar is wel afhankelijk bij wie je het doet,mijn gevoel zegt dat het bij veel hondenscholen draait (en bij de baasjes) om de prestatie's en niet of je hond er ook echt plezier aan beleefd.

honden page profiel SilSil

honden foto van Sil

Storm is idd snel overgeprikkeld merk ik...vandaag ging alles helemaal relaxed en we gingen heerlijk aan de wandel. Netjes "bij voet" gelopen en zelfs het baasje (mijn vriend) nam deel aan dit genot (hij ziet het nut van een hond niet zo)
Bij de manege aangekomen willen we even bij de les van mijn dochter kijken.
Storm raakte helemaal van slag van al die paarden en achteraf had ik dat kunnen zien aankomen....na dit paardendrama is hij alleen maar schrikachtig van alles wat beweegt en het lopen naar huis is lang niet meer relaxed.
Ik moet echt heel rustig aan doen met hem anders raak ik steeds verder van huis.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Jammer, maar nu je dit weet kun je weer iets beter inschatten wat ie aankan.
Probeer kleine stapjes, niet teveel tegelijk.
Hij is nog maar zo kort bij jullie! Dat is al een enorme overgang!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelen of bijten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^