2de beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kim (Gast)

hallo allemaal

wij hebben een beagle alf jaar oud als hij een jaar is willen wij er nog een bij mijn vraag is aan jullie : kunnen 2 beagles in 1 grote bench

groetjes kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de beagle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

kim (Gast)

waarom reageert hier niemand op

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Kim,

Persoonlijk vind ik het géén goed plan om twee jonge honden bij elkaar op te sluiten in één bench. Zo komen zij beiden niet aan rust toe.

Daarbij is het handig om de honden regelmatig te scheiden, ook tijdens het wandelen, zodat zij onafhankelijk van elkaar de wereld leren kennen.

Suc6

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Kim,

Ik ben het met Ilja eens. Je kunt dan beter een benche erbij aanschaffen en ze beide hun eigen veilige plekje geven. Verder vind ik het best eng om 2 honden die elkaar nog moeten leren kennen/accepteren in een beperkte ruimte op te sluiten. Het is niet altijd zo dat honden elkaar direct accepteren. Bij ons zijn na +/- 8 maanden nog dagelijks stoeipartijtjes om de macht! Nu zal dat bij jullie mee vallen, want het zijn beide jonge honden.

Ik zelf heb dus ook 2 honden. Als ik van huis moet, ligt de jongste in de benche en de oudste ligt in zijn mandje in de kamer. De jongste heb ik ook een tijdje los in de kamer gehad als ik weg moest, maar hij kon dit nog niet helemaal aan. De inhoud van ons bankstel, leek op de inhoud van zijn knuffels!! Vandaar dat ik hem nu weer een maandje in de benche heb, maar hij heeft er geen moeite mee. Ik heb meerdere malen opgenomen wat ze doen als ik ga en gelukkig zijn ze beide erg rustig. Verder heb ik de oudste heel lang overal mee naar toe genomen, zodat de jongste het alleen zijn ook zelf leerde. Ook de wandelingen doe ik vaak afzonderlijk. Zo leert de jongste ook om niet constant te leunen op de oudste. Honden nemen snel dingen van elkaar over. Zowel positief als negatief gedrag. In ons geval heeft het oudje geen negatief gedrag en is het dus fijn dat onze jongste zoveel van zijn oudere maatje overneemt....Veel succes met jullie 2e beagle.

Groetjes Monique

honden page profiel cornecorne

honden foto van corne

Hoi Monique,

wij hebben sinds 10 juli een 2e beagle aangeschaft genaamd lotte.
Wij hadden al een beagle van 3 jaar oud, Sarah.
De eerste 3 dagen moest Sarah er niets van hebben nu gaat het beter.

Maar lotte is een vrij pittig ding en Sarah is rustig. Dus als ze samen zijn gaat het er nogal heftig aan toe met gegrom en gebijt.
Is dit normaal en gaat dit over, of is het nu al een machtsspelletje.

groetjes Corné

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Corne,

1 advies, bemoei je er niet mee. Jouw honden moeten het samen uitzoeken. Als je een pittige pup hebt, kan het wel even duren voor ze elkaar goed accepteren. vaak zien de stoeipartijtjes er erger uit. Ik heb zelf een pup van nu 11 maanden en een oudere hond van 14 jaar. In het begin heb ik vaker gedacht..."waar ben ik aan begonnen". Ik heb zelfs op het punt gestaan om de pup terug te brengen naar de fokker, omdat ik niet tegen die stoeipartijtjes kon. Achteraf ben ik blij dat ik doorgezet heb! De pup kon de oude niet met rust laten en de oude bleef maar snauwen en blaffen naar de pup. Die moest er na 2 dagen echt niets meer van weten. En dan zeggen ze op de cursus niet tussenkomen, want anders kan het wel fout aflopen. Ook mijn pup was erg druk en durfde heel veel. Op de cursus hebben ze hem ooit bij een volwassen hond geplaatst die heel goed kon corrigeren, zonder dat er echt iets zou gebeuren. Meer omdat ik het idee had dat onze oudste niet duidelijk genoeg was in zijn taal. Te zacht zal ik maar zeggen. Nu hebben ze nog niet echt iets aan elkaar, maar dat komt door het grote leeftijdsverschil. De jonge hond wil spelen en de oude wil het liefst slapen! Ze hebben elkaar echter nooit gebeten, het blijft bij stoeipartijtjes. Verder heeft onze jongste zeker respect voor zijn oudere maatje. Bij jouw honden zal dat dadelijk wel goed gaan. Het leeftijdsverschil is niet groot. Geef het de tijd. Zolang Sarah maar sociaal is. Maar echt pak niet je pupje op om haar te beschermen. Ze moeten het echt zelf uitzoeken. Trek geen partij....Ik zorgde in het begin ook vaker dat ik dingen apart met de pup ging doen. Dan kreeg de oude bij ons ook zijn welverdiende rust. Nu doe ik dat nog steeds. Ik ga heel vaak alleen met de jonge hond wandelen, omdat ik het oudje niet meer te veel wil belasten. Ook al wil hij iedere wandeling gerust mee lopen hoor! Nu ligt de oude ook nog steeds boven op onze slaapkamer te slapen en ik ben beneden met de pup/jonge hond. Bij ons zijn het nu ook alleen nog de momenten dat het oudje enthousiast is, dat de jonge hond af en toe op hem kan duiken. Dus als we gaan wandelen of als we even weg geweest zijn en we komen weer binnen. Nu kom ik er wel tussen, omdat de jonge hond nu weet dat ik baas ben en dat hij naar mij hoort te luisteren. Ik heb hem het commando "rustig" en "zachtjes" geleert en hij snapt dat redelijk goed. Maar echt, geef het de tijd en je zult zien dat het dadelijk vriendinnen van elkaar worden. Je zult misschien ook gaan zien dat jouw pup zelf ook wat rustiger gaat worden. Tenminste onze pup is in heel veel gevallen erg rustig en zelfstandig en ik zeg dat hij dit geleerd heeft van onze oudste. Hij blaft bv ook niet als de bel gaat, omdat het oudje dit ook niet doet. (oudje hoort het niet meer) Geniet van die twee, het komt goed!

Groetjes Monique

kim (Gast)

hallo allemaal

ik heb nog een vraag we zijn er nog niet uit om er een beagle er bij te nemen michien wel een ander ras dat zouden zij ook leuk vinden iemand advies welk ras? we wonen in een huis met een kleine thuis ik ga elke dag minimaal een uur wandelen in het bos en verder gewoon 4 keer per dag uitlaten verder moet hij wel een paar uurtjes alleen kunnen blijven ben beieuwd

groetjes kim

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Kim,

Persoonlijk vind ik 2 beagles leuker dan een beagle en een andere hond....Bij ons in de straat woont iemand die heeft een beagle en een labrador. Maar ik vind het niet echt een combinatie...Zelf wil ik ooit een koppeltje foxterriers. Nu nog niet, omdat ik nog een oudere mix-hond bij onze jonge foxterrier heb en 3 vind ik toch te veel worden! Ik heb er wel een tijdje aan gedacht.

Kan je 1e beagle ook goed alleen blijven? Als dat het geval is, dan zul je niet snel problemen tegenkomen met de hond die je erbij neemt. Natuurlijk moet je het alleen zijn, bij de nieuwe hond ook weer opnieuw gaan leren. Dit gaat niet van de één op de andere dag. Maar als je 1e beagle bv niet goed alleen kan zijn, dan zal de 2e het gedrag van de 1e over gaan nemen....Geef ze beide hun eigen benche.(als je met de benche wilt werken)

Als je besluit om een 2e hond erbij te nemen, dan moet je ook dingen apart met de nieuwe hond gaan doen. De nieuwe hond moet de wereld zelf gaan ontdekken. BV in het begin doe je de hele korte wandelingen alleen met de nieuwe pup. Met de oudere zou je dan wat langere wandelingen kunnen maken. De nieuwe hond, moet niet te veel op je 1e hond gaan leunen. Tenslotte kan er ooit een moment komen, dat ze het zonder elkaar moeten doen. Kan bv al zijn als de één naar de dierenarts moet! Ik heb altijd 2 honden gehad....Oké onze oudste is vorig jaar een maandje of 2 alleen geweest, maar die was erg zelfstandig, doordat ik vaak dingen apart met mijn honden doe. Tussen mijn eerste honden zaten 5 maandjes tussen. Ze hebben altijd een hele goede band gehad met elkaar, omdat ze beide jong waren. Veel zeggen dat het moeilijk is om 2 honden op te voeden, maar zelf heb ik het geluk gehad dat mijn eerste (die ik nu nog steeds heb) heel makkelijk was en snel leerde. De 2e was wel wat moeilijker. Hij had een pittig karakter. Net als de pup die we nu bij het oudje hebben.

succes met je keuze

Groetjes Monique

Greet (Gast)

Hallo Kim,

graag kom ik eventjes terug op je allereerste vraag : kunnen 2 Beagles in 1 grote bench? Wij hebben 2 Beagle-broertjes van bij de geboorte. Ze kunnen het doorgaans heel goed met elkaar vinden. Ook al hebben ze ens ruzie, wanneer ze in de bench moeten is het wapenstilstand. Ze weten dat de bench hun rustplaats is, en kunnen het daar met z'n 2 prima in vinden. Ook zij krijgen veel beweging en dan vallen ze als een blok in slaap van zodra in de bench. En inderdaad: laat de honden zelf maar uitmaken of ze elkaar zien zitten of niet ... Wij zijn heel trots op onze sloebers, hebben trouwens altijd veel bekijks wanneer we op wandel zijn. Altijd leuk voor de baasjes.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Greet,

Jij hebt je hondjes direct vanaf begin samen in de benche gehouden.(broertjes) Voor Kim is dit wat anders. Ze heeft nu al een hond en wil er een tweede bij plaatsen. De benche is nu het veilige holletje van de 1e hond. Ik zou in het begin echt de twee scheiden. Er gaat voor de 1e hond wel het één en ander veranderen als er een pup bijkomt. Misschien dat ze later goed met z'n 2tjes in de benche kunnen. Als blijkt dat ze heel goed samen kunnen zijn....

Groetjes Monique

kim (Gast)

hallo greet mag ik vragen wat voorn grote bench je gebruikt?

moniue bedank voor je reactie

kim (Gast)

nog een vraag wat ik ben vergeten onze hond (beagle) is nu 7 maand wat is de beste leeftijd om er een 2de hond bij te nemen

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Kim,

Dit is een vraag waar de meningen over verdeelt zullen zijn. De één zal zeggen pas als de hond volwassen is en de ander zegt juist net dat het nu al kan. Tussen mijn eerste 2 reutjes zat maar 5 maanden tussen. Nou was de 1e reu wel een hele makkelijke en die kende zijn commando's al vrij aardig op een leeftijd van 5 maanden. Verder had mijn eerste geen ongewenst gedrag. Wij zijn met de 1e niet op cursus geweest en de 2e hebben wij wel op cursus gedaan, zodat hij daar ook onder andere honden kwam. (2e was ook niet zo makkelijk in de opvoeding als de 1e)Benche kende men 15 jaar geleden nog niet, dus ze waren beide soms alleen in de keuken en lagen daar samen in 1 grote mand. Ik zeg nog steeds dat ik het nooit anders had willen doen! Die 2 waren echt maatjes voor het leven. Ze konden heerlijk samen ravotten, maar lagen ook heerlijk samen in een mandje te pitten. Ook toen ze beide wat ouder werden, ging het er wat rustiger aan toe. Ze hebben ook nooit echt strijd gehad, maar daar moet je geluk mee hebben als je 2 honden van hetzelfde geslacht neemt! Nu hebben we de 1e reu nog steeds over en hebben daar een jonge reu van bijna een jaar bij. Deze combinatie is niet optimaal, maar ook logisch....De één wil spelen en de ander wil liever rusten...

Dus als jouw hond nu heel rustig en makkelijk is, dan kun je er al best een andere hond bij plaatsen. Is hij nog wat drukker en kent hij de commando's nog niet zo goed, dan heb je wat extra werk met het opvoeden van beide honden. Let ook op ongewenst gedrag van de 1e hond. Je 2e hond neemt het heel makkelijk over.De keuze wanneer je de pup erbij neemt en of je een reu of een teef er bij neemt is aan jou....

Succes met je beslissing.
Monique

honden page profiel GreetGreet

honden foto van Greet

Hey Kim,

onze bench is zo'n 90cm breed, 60cm diep en 70cm hoog. Als ze languit gestrekt liggen kunnen ze mooi naast elkaar, maar meestal liggen ze in een bolletje bij elkaar en dan nemen ze slechts de helft van de bench in beslag. Het is zo'n metalen bench met een deurje vooraan en een deurje opzij. Voor in de wagen hebben we een plastic model waar ze ook allebei inkunnen.
Groetjes, Greet

Eefje van Ekert (Gast)

Hallo allemaal,
Ik hoop dat jullie mij willen helpen want helaas zitten wij met een gigantisch probleem....iets wat me erg verdrietig maakt. Sinds 10 weken hebben we een kruising beagle pup. Hij heet Borus en we genieten volop vanhem, hij heeft echt ons hart gestolen. Hij moet drie midagen in de week alleen zijn omdat wij dan werken, dit hebben we proberen op te bouwen maar dit is niet goed gelukt. Hij blaft en jankt namelijk alles bij elkaar. Onze buren klagen veel, daar kan ik me ook wat bij voorstellen want er komt een enorm volume uit die ondeugd. We zijn nu op een heel vervelend punt gekomen, omdat de buren er eigenlijk genoeg van hebben. Nou zitten we zo in twee strijd, zou het helpen om er een wat oudere hond bij te nemen die goed alleen kan zijn zodat borus zich niet allen voelt? Of moeten wij echt een ander baasje voor hem zoeken? Ik hoop zo op goede tips want dit laatste maakt ons erg verdrietig!! Willen jullie alsjeblieft reageren?! groetjes Eefje

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Eefje!

Heb je het alleen zijn wel per minuutje opgebouwd?Voor een hond is het heel angstig en onveilig om alleen gelaten te worden...zeker als je hem maar pas hebt!
Is het niet mogelijk,dat iemand voorlopig op je hond kan passen die middagen?Of dat je de hond bij iemand kan brengen?
Honden zijn natuurlijk roedeldieren en beagles leven normaal in een hele grote meute,die samen op jacht gaan...ik ben sowieso voor meerdere honden bij elkaar.Je zou ook kunnen overwegen een rustige hond erbij te zetten(misschien een asielhond?zie www.dierenasiels.com)Dan kun je ze eerst kennis laten maken met elkaar daar en dan zie je al gauw genoeg of dat klikt.Ik heb dan zelf 7 honden,maar als ik even weg moet voor de boodschappen laat ik nooit 1 hond alleen achter,altijd in een groepje en de rest mag even mee in de bus(om beurten)...

Sterkte en laat even weten wat je doet...o.K?

groetjes van Ingrid en haar roedel

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Het moet zijn:

www.dierenasiels.com

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hallo,

Wij hebben ook een Beagle(Spike) deze hebben we ook van toen hij pup was, het alleen zijn verliep ook niet vlot in het begin maar na een tijdje wel. Alleen was hij echt "vervelend" als we dan thuiskwamen. Toen besloten we er een hond bij te nemen. Hebben we Zyta (Berner) gekocht, sindsdien is hij heel lief geworden en zijn vervelend zijn is verdwenen, hij heeft er een vriendje bij. Kan zijn dat het helpt door een vriendje bij te nemen maar een zekerheid heb je nooit. Het moet natuurlijk ook klikken tussen beide. Het is misschien niet slecht om, als je je hond een vriendje wil geven hem mee te nemen naar het asiel en hem mee te laten kiezen tussen een andere hond, kan je ook zien bij welke hond het absoluut niet lukt en bij welke er al een klikje is met hem.
Ik hoop dat je een oplossing vind, het zou uiteraard pijn doen mocht je hem weg moeten doen. Beagles kunnen nu éénmaal heel slecht alleen zijn, hebben ook wij ondervonden, ook al jankte spike niet meer na een tijd, hij toonde die frustratie in "vervelend" zijn. Ik hoop dat we goed nieuws mogen lezen binnenkort. Sterkte en veel succes.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Eefje,

Het zou in eerste instantie het probleem kunnen verergeren, omdat zo'n asielhond natuurlijk ook ineens in een vreemde omgeving terechtkomt, en dan met een andere hond erbij die in paniek raakt als jullie weggaan. Dan moet je echt een heel stabiele hond weten te treffen, anders krijg je een hond die gaat meejanken.
Op de lange duur is het wel prettiger voor je hond, dat zeker, en ze kunnen heel veel hebben aan elkaar.

Op de zeer korte termijn zie ik meer in het regelen van een babyfoon met een beetje behoorlijk bereik, en goede buur die binnen dit bereik woont, en af en toe bij je hond kijkt. Dit wel pas als hij stil is, ook al is dat maar een minuut, anders leert je hond: 'als ik jank, komt er iemand bij me kijken, dus ik moet janken'. Ook zou je je buren het telefoonnummer van je oppas kunnen geven, dan hebben ze iemand om te bellen als je wegbent.

Diezelfde babyfoon kun je inzetten om je hond te leren alleen te zijn. Door steeds zeer korte tijden het huis te verlaten, en dan terug te keren voor hij gaat janken, kun je hem dan leren dat als hij stil blijft, vrouwtje thuiskomt. De eerste keren zul je maar vijf minuten buiten staan, maar dat kun je dan langzamerhand opbouwen naar tien, twintig, dertig minuten. Vanaf dertig minuten kun je grotere sprongetjes gaan maken, naar 45 min, een uur, anderhalf uur enz. En voor je het weet, zit je dan op een middag.

Meer tips kun je in vergelijkbare topics vinden onder Opvoeding, dit probleem is al een aantal keren voorbij gekomen:-)

Groetjes,

Linda.

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Hallo,

Ik heb ook nog niet zo lang een Beagle uit een asiel. Ze kan ook niet zo goed alleen zijn. Dit uit zich (nog) niet in blaffen, maar wel in ontsnappen en tegen deuren opspringen. Ik heb wel iemand die er regelmatig eens gaat naar kijken.

Als je een hond uit een asiel zou nemen, wel goed opletten. Mira bv. is heel onzeker, moet aan veel wennen. Maar een 2e hond kan misschien een oplossing zijn, als het een 'stabiele' hond is.

En beagles kunnen inderdaad wel luid blaffen.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Hoi Kim,

Ik ben het eens met Ilja en Monique..
De hondjes moeten allebei een aparte bench hebben, zodat ze allebei een eigen (rust)plekje hebben...
Als ze samen in een bench zitten, dan komen ze totaal niet aan hun rust toe...En hebben ze niet het idee dat het hun eigen plekje is...

Groetjes Brigitte

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Deze topic is 2 jaar oud, Ludo!!!

bas (Gast)

kim dat ligt er aan hoe groot ze zijn O-) :'( ;-) :-D :-)

jo (Gast)Toen ik de allerliefste beagle op straat tegen kwam aan de lijn van iemand anders. Heb ik me geen moment me over hem te ontfermen. Maar op dat moment had ik zelf nog twee honden.
De oudste, een beagle, was bijna blind en vond de beagle aangenaam gezelschap. De jongere was een staande jachthond en was eigenlijk de baas van het stel. Beide oudjes zijn dood en nu is de beagle alleen. Beagles moeten heel veel gerustgesteld worden dat je weer komt. Andere honden wachten op je.Maar de beagle wil altijd mee. Voor de mensen die problemen hebben met het ,,opvoeden"zou ik het boek:,, De vrouw die naar honden luistert", willen aanbevelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de beagle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: spelen met klein vrouwtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^