autisme

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Nou, ik geloof, nee ik ben ervan overtuigd ooit een hond met autisme te hebben gehad. Het was een super klein beestje en de fokker heeft veel gedaan om het leven van dit hondje te behouden.
Ze is uiteindleijk twaalf jaar geworden.
Deze hond keek je nooooit aan, ondanks cursussen, wilde ze zeer moeizaam leren. De leidster yoen zei mij al dat het aan de hond lag. Ik scoorde minimale punten ondanks het vele oefenen. Later bij een keuring kreeg ik hetzelfde te horen, wij werkten met de hond maar de hond deed niet zo veel met ons. Ze was ook vergeetachtig, sprong op het eendekroos en zonk. Ze vergat dan te zwemmen. Met kanoen viel ze standaard meerdere malen uit de boot en zodra ze dacht dat je haar had, verdronk ze. Enz. Enz.
Het lukte niet om een band met haar op te bouwen, ze was gewoonweg niet op mensen en andere dieren ingesteld. Ze wenste ook geen contact met de andere hond die we hadden en ze ging vaak de strijd aan. Ze liep vaak weg en kwam niet als je haar riep of moeizaam.
Dit was de vierde hond die we hadden dus ervaring hadden we echt wel.

Ook bij dieren komen verminderde of andere vormen van hersenfuncties voor net als homofilie wat bij dieren ook gebruikelijk is. In de toekomst komen ze vast met meer onderzoeken en dan wordt bevestigd wat we eigenlijk wel weten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^