Wat eten we vandaag? ALLE vragen en info over Barf, KVV en NRV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Eva, je bent lekke rop dreef zeg. heel erg bedankt voor je heldere uitleg.

en Sammy.... is niet erg hoor, je kunt niet overal tegelijk zijn en op antwoorden.
In het barftopic kon ik de foto niet zien en de tekst stond er zo dat het mij niet helemaal duidelijk was. Maar dat ligt vast aan mij. Als ik teveel tegelijk doe wordt het een rommeltje inmijn bovenkamer hahaa.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat eten we vandaag? ALLE vragen en info over Barf, KVV en NRV" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ja, zeker op dreef. Helemaal als het gaat om kwaliteit van het vlees en wat je daar allemaal bij moet voeren. Ben erg kritisch over eten. Niet alleen voor mijn hond, maar ook voor mezelf. Die kritische blik heeft me bij vers voeren gebracht. Mijn kat had blaasgruis en de dierenarts adviseerde een duur voor. Waarom? Omdat zijn urine niet zuur genoeg is. Het ligt dus aan het voedsel, bedacht ik me bij mezelf. Dat betekent dat ik naar het voer moet kijken van mijn kat en niet klakkeloos over hoef te stappen op het voer van de dierenarts. Zo kwam ik bij vlees voeren terecht.

Zelfde geldt voor Raaf. Toen ik eenmaal zeker wist dat er een pup in huis kwam, ben ik alles gaan lezen wat los en vast zat over vers voeren. Zo bij Wouter Hendriks, hoogleraar Diervoeding aan de universiteit van Wageningen en Utrecht terecht gekomen. Die heeft er interessante dingen over te vertellen.

Boek van Tannetje Koning gelezen. Barfplaats uitgespit en gezond verstand gaan gebruiken. Waarom geef ik dit? Zo is karnemelk uit het dieet verdwenen. Het voegt naar mijn idee niks toe en behoort niet tot de natuurlijke voeding van een hond. Huid, wangen en dus ook de kimmels wel. Maar dan inderdaad als je hele prooidieren gaat geven.

Vraag me zo ook af waarom mensen wit brood eten met extra vezels? Of 'fruit uit een flesje' halen. Waarom niet lekker zelf aan de slag gaan? Maak een eigen fruitshake. Wil je extra vezels, eet voeding met vezels en dat geldt dus ook voor de hond. Als ik weet wat ik in zijn bak stop, weet ik ook precies wat en hoeveel hij waarvan binnen krijgt. Sanofor geven? Ik ben er geen voorstander van. Niet als standaard onderdeel van het hondendieet in elk geval.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ben wel benieuwd wat anderen motiveert en er toe heeft bewogen om vers te gaan voeren. Wat is er gebeurd dat jij Kvv/Barf/Nrv bent gaan geven aan je hond? (vraag voor iedereen die dit topic leest)

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Nou, zoals je weet, ik heb geen hond om KVV/BARF/NRV te voeren (wel oppashond(en)).. Maar wat mij bewogen heeft tot zeer grote interesse voor KVV/BARF/NRV is logisch nadenken. :-D
Hier op HP las ik dingen over KVV, BARF etc. Ben uitgebreid gaan Googlen en heb veel sites gelezen.
Het klonk echt heel logisch: graan in brok > waarom? Een antwoord erop kon ik niet zo snel vinden.. Vers vlees > waarom? Daarop kun je snel antwoord bedenken, alleen al als je kijkt naar de anatomie van een hond, of het maag-darmstelsel, het gebit etc.

En dan lees je steeds meer en word je steeds enthousiaster en enthousiaster, tot je alle sites waar ze vers vlees verkopen bekijkt, en je tijdens school als het saai is (zo'n beetje de hele dag, dus) BARF/NRV-menu's verzint etc. O-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

ik vind je enthousiasme erg leuk Eva. Van iedereen kan ik het erg waarderen dat ze vertellen waarom ze vers voeren en hoe ze dan dan doen. Ik haal van al die verhalen eruit wat voor ons van toepassing is. Soms is dat meer van de een en soms meer van de ander. Zo hoop ik langzaamaam voor mijn honden een goede voeding bij elkaar te zetten.

Ik ben me met vers voeren gaan bezighouden toen ik Junto kreeg. Die is nu een week of 10 bij ons.
Junto kreeg slecht voer in het asiel, altijd diaree. bij Linda kreeg hij Biofood, daar werd het al een stuk beter van, maar bij bleef mager en dunne ontlasting. gelukkig wel een stuk minder als in het asiel. Ik ben gaan lezen toen hij hier kwam en toen de zak leeg was ( na 2 weken) ben ik overgestapt op vers vlees. Met hulp van Linda. Junto had na 1 keer vers eten al dikke ontlasting en heeft nooit meer diaree gehad, zelfs niet van tussendoortjes die hij op straat vond. Hij is nog wel te licht. Maar daar werken we aan. Ik gaf in het begin enkel LG totaal Kip/Lam/Rund, omdat ik nog geen zicht had waar ik wat kon kopen en hier in de buurt iemand zat die dat verkocht. Inmiddels 9sinds een week) geef ik ook Naturis en morgen komen de eerste combikratten Lotgering en een aantal penslappen en kippennekken. Dit weekend hebben Junto en Buddy voor het eerst een Kippebout gehad. Ik kon niet meer wachten ze te zien kluiven hahaha. het is prima gegaan terwijl ik de bout stevig vast moest houden hebben ze heerlijk staan kluiven.
Buddy stond al haar hele leven op bonzo brokken en is nooit ziek geweest of buiten de entingen om naar de DA geweest voor klachten. Ook mijn vorige hond Boas is 10 jaar geworden en nooit bij een DA geweest met klachten. Dus ik heb me nooit eerder verdiept in de voeding, puur omdat ik geen slechte ervaring had. Buddy eet nu vrolijk mee van het vers, puur voor mijn eigen gemak.

Beide krijgen sanofor. Buddy omdat ik haar vacht erg dof vond. Maar dat is altijd zo geweest in de rui en daarna ziet ze er altijd al stralend uit. Wel is ze altijd erg lang in de rui en haart ze ook altijd heeeeel veel ( ondervacht eerst, dan de bovenvacht) ik hoopte dat sanofor het zou verbeteren, maar moet zeggen dat ik er niet heel enthousiast over ben.
Junto krijgt het ook, maar vreet paardepoep alsof hij nooit wat krijgt en gras wordt tot aan de wortel afgemaaid. dus ook daarvoor helt sanofor bij Junto en Buddy niet. Wel is zijn krabben een stuk minder geworden. ik denk er nu over om te stoppen met sanofor en dan ff te zien wat dat doet.

ik geef ook af en toe groente (3 a 4 keer per week) en in iedergeval een pens/kluifdag. bij Buddy denk ik er over om nog iets orgaan extra te geven omdat zij vrij harde ontlasting blijft houden.

De hoeveelheden weeg ik nog af bij beide omdat Buddy af moest vallen en Junto bijkomen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Lauren, waarom jou hond geen vers/ of is dat te privé?

honden page profiel TZNTZN

@ bertine,
Lauren heeft geen eigen hond ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb ook wel eens bij Slagerij West besteld. Ik twijfel nu of ik nog een keer zal bestellen. Ik heb 1x goed vlees gekregen, maar daarna was het beduidend minder. Teveel vet aan het spiervlees en ranzige pens en ranzig orgaanvlees. Ik bestel toch liever ergens anders, dan maar iets duurder.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Klopt zoals Manon het zegt..
Helaashelaas heb ik geen eigen hond.

Gelukkig wel een oppashond en laatst een nieuwe logeerhond. :-)
Krijgen allebei vers (ook gelukkig, moet er niet aan denken Pedigree ofzo te moeten geven).

Als ik zelf een hond had, had die lekker geBARFt/geNRVt, hoor.
Tenminste, als het alleen aan mij lag.. Ben bang dat mijn ouders toch meer in KVV zouden zien... Hhm, misschien dan een combinatie ofzo..

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik wil even mijn excuses aanbieden voor mijn korte, en vaak onbezonnen reacties. Ik zit midden in een hectische tijd en heb het heel moeilijk. Toch probeer ik nog helder na te denken, maar zoals jullie zien lukt het niet echt. Ik probeer daarom maar wat en vraag jullie km een reactie.

Ik heb het inderdaad nu een stuk makkelijker gemaakt. Ik had er al een korte beschrijving boven hoe je het kunt doen en het voorvee lg menu even hier neergezet. Dankjewel voor jullie reacties.

Manon, nog even op jouw reactie terug te komen. Mag ik vragen waarom je het onzin vind? Misschien zag het er zo uit hihi omdat het zo stuntelig was, maar onzin is het niet. De afgelopen 2 weken heb ik al 7 mensen gehad die een mail stuurde of belde met de vraag of er misschien iets van een voorbeeldmenu was zodat ze een houvast hadden. Toen ging bij mij het licht branden. Er komen veel variaties, maar ook deze van combinatie brok/vlees zoals veel drukke gezinnen en toch even willen. Als het helemaal af is dan check ik nog wel even bij jullie, en af en toe tussendoor ook. Ik vraag dan gewoon om meningen en aanpassingen omdat jullie vaak een objectievere kijk hebben op het geheel (ik zie die site al de hele dag).

Sorry voor de ongemakken en de soms vage berichten en alvast bedankt voor jullie commentaar

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

De reden voor mij was omdat ik brok voor een hond onnatuurlijk vindt. Mijn meisie doet niks met gewone kluifbotjes, dus met BARF moet ze toch soms knagen ;-)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

" Ben wel benieuwd wat anderen motiveert en er toe heeft bewogen om vers te gaan voeren. Wat is er gebeurd dat jij Kvv/Barf/Nrv bent gaan geven aan je hond? (vraag voor iedereen die dit topic leest) "


Ik heb brokken altijd maar 'raar' gevonden, weet niet waarom maar iets in mij zei dat dat niet helemaal 'goed' kon zijn (val hier geen brokvoerders aan maar zo is mijn gevoel erbij eenmaal). Toen ik Bo kreeg werd mij ook het voer dat hij in het asiel kreeg meegegeven, dat was RC. Bo had echt enorme jeuk, had wat kale plekken en pikzwarte huid. Op de 1e les van de hondenschool hadden theorieles waar ook voeding ter sprake kwam. Ze zijn daar groot voorstander van vers voer en hebben in het kort uitgelegd wat dit inhoud. Toen wist ik het zeker en ben me heel erg gaan inlezen. Eerst KVV gaan voeren, daar knapte Bo enorm van op. Alleen is Bo een hond met diverse allergieën toen Bo nog jeuk bleef houden ben ik mij gaan inlezen over Barf/NRV. NRV sprak mij erg aan en zo ben ik gaan kijken of zijn jeuk nog door zijn voeding kwam. Dit bleek niet het geval te zijn maar hij o.a. ook pollenallergie heeft.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

@maxine,

Wat vervelend dat het zo hectisch en moeilijk voor je is. Ik hoop dat je snel weer wat rust en regelmaat vind. Mijn reactie op jou menu was niet als kritiek bedoeld hoor. Het was puur ene reactie vanuit mijn eigen idee en hoe het voor mij praktisch zou zijn.

ik hoop dat je blijft vragen en reageren want ik waardeer ook jou reacties altijd enorm.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Bertine, wat een uitgebreid verhaal! :-) Waarom ben je niet gebleven bij de biofoodbrok? Want brokken voeren, da's wel zo makkelijk toch? Waar is bij jou het belletje gaan rinkelen dat vers een optie is? Want niet iedereen die er over leest, is ook meteen overtuigd. Beter nog, heel veel mensen gruwelen bij het idee.

Zo te horen heb je goed werk geleverd met Junto, maar ben je er nog niet. Lekker blijven voeren tot hij helemaal in zijn kracht staat.

@ Angela, waar is bij jou het belletje gaan rinkelen over vers?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel bertine, ik hoop ook inderdaad dat het snel over is, maar dat gaat nu eenmaal niet. Het is puur geduld hebben en tegenslag na tegenslag aanvechten. Het ergste vind ik dat de honden er ook gestresst door worden dus ben nu druk bezig met kalmerende signale.

En ik vind kritiek alleen maar fijn, vooral op mijn onbezonnen reacties. Geeft aan dat jullie alert zijn hihi.

Ik ben nu gelukkig wel heel de week thuis waardoor ik alle tijd aan de honden kan schenken en aan de site/webshop en afspraken met leveranciers en dergelijke. Ik probeer mezelf veel af te leiden en vooral kalm en rustig te zijn voor de honden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik gruwel bij het idee van brokken eerlijk gezegd. Wat daar allemaal in zit en ingaat... Veel granen, gekookt afvalvlees (met tumoren, ziekten, etc.), gifstoffen... En dan een rits aan vitaminen, omdat er niets in de brok zit dat voedzaam is. Het kan misschien wel makkelijk zijn, maar goede voeding vind ik erg belangrijk. Een verse maaltijd voor jezelf bereiden, kost ook meer tijd dan een pizza bestellen voor jezelf, maar is wel belangrijk. Dus die extra tijd/moeite besteed ik graag aan mijn hond. En als je eenmaal gewend bent, is het net zo makkelijk als brokken in een bak stoppen. In wezen heb ik er niet heel veel meer werk aan. Zagen heeft m'n vriend in het begin gedaan, maar nu bijna niet meer. Ik koop qua botvlees veel vlees dat ik vers krijg en ik zelf in zakjes kan doen. Spiervlees en orgaanvlees ontdooi ik deels en haal er dan af wat ik nodig heb. De rest (nog bevroren) gaat terug in de vriezer.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Maxine, als je brokken voert en complete KVV, dan hoef je niet zo op afwisseling te letten. De hond krijgt immers alle vitaminen al binnen via de brok (toegevoegde vitaminen). Afwisseling mag wel, is natuurlijk ook leuker voor de hond. Maar dan kun je gewoon uit de vriezer halen wat je toevallig hebt en dat 2 dagen geven. En dan weer eens een ander smaakje of zo.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja klopt inderdaad. Ik heb nu gewoon 1 merk (combikrat van lotgering) gedaan samen met Orijen. Het verhaal wat er aan vooraf gaat geeft denk ik wel duidelijk. Ik heb iemand gevraagd die er om vroeg en die is er nu helemaal blij mee.

Uiteindelijk wil ik veel dingen zelf gaan verkopen (Orijen doe ik voorzichtig mee want toen ik in de dierenwinkel werkte tot vorige week heb ik uit betrouwbare bron gehoord dat het niet zo goed gaat met ze, dus toen heeft de winkel veel ingekocht voor het geval dat). Maar wanneer ik iets niet zal gaan verkopen dan zal ik ook gaan verwijzen naar winkels die het wel verkopen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Om even terug te komen waarom ik vers voer, een quote van mijn site:

In het voorjaar van 2011 heb ik besloten om Diesel erbij te nemen. Een American Staffordshire Terriër die in februari van dat jaar geboren was. Vanaf 3 weken ben ik elke week gaan kijken, omdat ik de leuke karakters wilde zien ontwikkelen. Ik bleef bij mijn besluit en eind april kon ik mijn kleine pup ophalen. Het is heerlijk om met deze hond te werken, en hij is enorm fanatiek. Heeft geen moment moeilijk gedaan over zijn bench, en zag dit gelijk als zijn veilige plek. Bailey moest even wennen aan dat drukke ding, maar al gauw werden het beste vriendjes. Hij heeft verschillende diploma’s op zak en wil alleen maar meer.

Maar vanaf het begin had ik al moeite met zijn gezondheid. De brokken van de fokker bleken vreselijk te zijn voor hem, en hij bleef maar aan de diarree. Hij kreeg een doffe huid met hier en daar een kaal plekje. De dierenarts bleef testen maar vond niets. Langzaam kreeg ik er zat van en ben ik zelf op zoek gegaan. Uiteindelijk ben ik bij een hondenforum uitgekomen, waar ze mij geweldig hebben geholpen. Ik heb daar veel kennis opgedaan, en kwam erachter dat de brokken die hij kreeg totaal niet goed waren. Weinig vlees en veel graan. Toen bleek ook, na andere merken geprobeerd te hebben, dat hij overgevoelig is voor eigenlijk alle geëxpandeerde brokken (de krokante brokken). Een tijdje heeft hij op geperste brokken gezeten, en langzaam kwam alles weer op zijn plek terecht. Omdat ik steeds meer leerde kwam ik erachter dat kant en klaar vers vlees (KVV) nog beter voor hem zou zijn, en ben dit toen gaan geven. Wat een verschil! Hij kreeg een geweldige vacht, geen diarree meer etc. Ook werd hij een stuk vrolijker en energieker, zoals een pup hoort te zijn. Ondanks dat hij nog steeds een allergie heeft, merk ik hier weinig meer van omdat zijn weerstand steeds hoger wordt. De natuurlijke manier is dus voor Diesel de perfecte manier!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Als je bijv worsten snijd.. is het dan makkelijker om gewoon met de verpakking erom porties te maken of om die er eerst af te halen?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik laat meestal de verpakking er om heen, behalve bij lotgering (omdat het gewoon een plasticje is). Vind het vaak makkelijker omdat je dan de rest nog mooi verpakt hebt. Extra boterhamzakje om het open deel en dichtplakken en dan is het weer mooi hihi.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Flex bleek allergisch te zijn.. At 2 weken bijna niet en werd zo mager..

Mijn dierenarts deed te testen en zei direct 'rauw vlees'.

Toen ben ik Carnibest gaan voeren en dat ging in eerste instantie prima. Maar ben me ook direct gaan verdiepen en dan kom je wel achter meerdere dingen en ga je steeds verder kijken. :-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hoera! Via een dierenarts Sammy...
Hoera! Via een hondenschool Ralph...

@ Hadassa, wanneer/hoe ben je tot het besef gekomen dat brokken onnatuurlijk zijn?

@ Angela, ben het met je eens. En vergelijking van pizza kan ook opgaan voor brokken in de zin: je kan zelf ook elke dag pizza eten. Het vult, je vindt het lekker en je wordt er niet direct ziek van. Maar of dit op de lange termijn goed is voor je gezondheid... Iedereen weet dat dit niet verstandig is. Helaas is dat besef bij honden nog steeds heel laag. De opmerkingen die ik zo af en toe krijg. Maar wanneer ben je gaan beseffen dat brokken niet goed zijn? Is niet iets wat je van de een op de andere dag bedenkt.

@ Maxine, wat ontzettend fijn dat je hond het beter is gaan doen op Kvv... Bij mij in de buurt ook iemand. Een jaar lopen klooien met de gezondheid. Sinds ze op vers is overgegaan, heeft ze haar hond terug. Zit jezelf niet te veel op de kop dat je zoveel wil weten en zelf ondertussen chaos bent. Even diep ademhalen en jezelf de tijd gunnen om alles op orde te krijgen. Is goed voor jou, goed voor je hondjes, goed voor iedereen :-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Eigenlijk ben ik op advies van Linda gaan lezen over vers voer. Ik had er gene zin in om al die pagina's van het topic van ten door te spitten, maar heb het toch gedaan. Werd steeds enthousiaster. En omdat ik de brok van Biofood hier niet direct kon kopen had ik hem besteld bij de dierenwinkel. tenminste dat dacht ik. Het was de krokanten ipv de geperste. Bijde dierenshop zeiden ze dat ik dan maar ff een paar dagen vers moest doen en dan de krokante brok. Dus ik nam maar een doosje Prins mee ( omdat op dat moment de biofood brokken helemaal op waren).

Die paar dagen zijn inmiddels 8 weken!!
ik kook voor mezelf ook graag dus het werkje voor het hondenvlees gaat met gemak.
Zelfs het kraken van de kippebout ( in combinatie met de kwispelende staarten) vind ik een genot.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Nog iets vergeten;

Junto is een heel stuk vrolijker hond geworden. Hij was eerst heel rustig en 'bedeesd'.
Nu rent hij als een speer, maakt gekke bokkensprongen en daagt uit om te spelen. hi is zo opgeknapt en zo actief. En nog steeds even lief en heerlijke knuffelkont.

Nu ik terug kijk kan ik me ergens voorstellen hoe hij zich gevoeld heeft bij de gekke brokken. ALsof hij altij dpijn in de buik had. Niet raar als je aan de diaree bent.
Zelf heb ik ene prikkelbare darm, ook geen pretje. Dus buikpijn en reactie op verkeerde voeding is hier heel bekend.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Vandaag stond er een geitennek op het menu.
Eenmaal een uurtje verder reste er nog wat kleine stukken die weggegeten moesten worden, maar wat ik altijd zo prachtig vind is dat ze zo harmonieus samen eten, soms is de afstand nog geen 10 cm.

tibo en nike ( vader en dochter)

Kita en nike ( moeder en dochter )

nog een van kita en nike


Dit is onze geadopteerde york kanjer 15 jaar oud, ze heeft eerst haar KVV HB konijn op gewoon als maaltijd, maar daarna heeft ze even aan het restant van TIbo mogen kluiven en trekken, voor de lol want ze krijgt het niet meer voor elkaar om het als maaltijd te kunnen eten.


Zo ze hebben inmiddels allemaal hun eten op en kunnen nu lekker gaan uitbuiken en ik even de vloer schoon poetsen.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

"
Hoera! Via een hondenschool Ralph...

"


Ja, schep niet zo snel op, maar heb echt een hele goed hondenschool. Zijn helemaal niet alleen van de gebruikelijke dingen, gaan graag een stapje verder en adviseren ook 'het alternatieve circuit' aan. Ze hadden ook helemaal geen problemen toen ik ging titteren met Bo (bleek zelfs goede vriendin met Tannetje te zijn) waren juist blij toen ik het deed omdat Bo al wat gevoelig is. Al met al erg blij dat ik daar per toeval terecht gekomen ben.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Rocky moest minstens 1 kilo afvallen, liefst meer.
Hij zat op brokken lam/rijst maar at ze niet graag. Ander merk geprobeerd, zelfde resultaat en afvallen homaar.
Door HP op het idee gekomen van Renske vers, dat vond hij heerlijk. Maar omdat hij er maar zo weinig van mocht hebben gooide ik veel weg. Was dus erg duur voeren.
Toen Acana Grasslands besteld. Vond het lekker maar mocht maar zo weinig ervan dat het gewoon zielig was.
Smuldier vlees/pens totaal geprobeerd. Daar bleek tarwe in te zitten en kreeg hij rode huid in zijn liezen. De traanoogjes werden erger en hij beet nog steeds heel erg op zijn voor en achterpoot. Kreeg ook vreemde zwarte plekjes op zijn huid.
Volgens DA voedselallergie, geen granen ook geen rijst, geen kip of rund.

Hier de tip gekregen eens KVV te geven en een eliminatie dieet te volgen.
Na 6 weken paard was de rode lies weg en er groeide weer haar! De traanoogjes waren zo goed als weg. Daarna konijn er bij en dat gaat ook goed. DA wist niet wat hij zag en wilde weten wat ik voerde :-D .
Nu geit toegevoegd. Iets meer last van traanstrepen, misschien wat te vet?

Het mooiste was nog dat hij in korte tijd 1 kg was afgevallen.
En zijn vacht is zo mooi geworden, stralend wit en heel zacht.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

@ Maxine:

Hier nog even voor je vraag over de rauwe eieren:
Biotine en Avidine in (rauwe) eieren

Biotine (ook met vitamine H of vitamine B8 aangeduid) speelt een belangrijke rol bij de vetstofwisseling en de productie van vetzuren. Biotine is nodig voor de opname van vitamine C uit de ingewanden.
Biotine heeft co-enzym-eigenschappen die het in staat stellen koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie en deel te nemen in de productie van prostaglandinen * uit essentiële vetzuren.
Andere belangrijke toepassingsgebieden van biotine zijn groei en herstelprocessen van de huid, het haar, de nagels, de zenuwen en het beenmerg.

Hoewel dieren het vermogen missen om biotine aan te maken, wordt het wel aangemaakt door micro-organismen en planten. Daardoor komt het in veel verschillende voedingsmiddelen voor, maar in het algemeen in lage concentraties. De beste natuurlijke bronnen van biotine zijn orgaanvlees, zoals lever en nieren, evenals eierdooier en sommige groenten. Lever bevat ongeveer 1 mg/kg biotine. Fruit, de meeste groenten en (spier)vlees zijn slechte bronnen en bevatten slechts ongeveer 0,01 mg biotine per kg.
Voor wat betreft groenten zijn peulvruchten, sojabonen, bieten, tomaten, sla en wortelen goede bronnen, alhoewel de concentraties daar ook relatief laag zijn.
Eiwit (in rauwe vorm) bevat Avidine, wat zich bindt aan Biotine. Avidine verhindert een opname van Biotine. Door verhitting verdwijnt de Avidine, maar ook de verteerbaarheid van het eiwit. Eigeel zit vol met Biotine en deze hoeveelheid is meer dan de hoeveelheid Avidine in eiwit. Een rauw ei bevat dus meer Biotine dan afgebroken wordt door de Avidine, waardoor er geen tekort ontstaat.

* Prostaglandinen zijn een groep van hormoonachtige stoffen die op lokaal niveau werkzaam zijn in het reguleren van vele fysiologische processen, zoals die bij ontstekingen, de verwijding en vernauwing van bloedvaten, pijn, koorts, longrijping, de bevalling en de bloedstolling. Voorts beschermen ze de maagwand tegen de zure maaginhoud.

Bron: wikipedia

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Nu ik geef toch rundkopvlees inderdaad er zit wat kimmel aan. De foto is trouwens niet goed verderop in het forum wordt dat in ieder geval gezegd bij barfplaats. Maar ik weet wat je bedoeld en het vlees is wel wat taaier. Ik geef het om de week ik zal de eerstvolgende keer wel eens een foto maken dan kan je het goed zien.
Ze vinden het hier lekker en het is ook niet echt goedkoop vlees.

Karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat eten we vandaag? ALLE vragen en info over Barf, KVV en NRV" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 20 van 31 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Volgende forumvraag: border collie vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^