Hier klopt iets niet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Een maand of wat geleden had mijn meisie na weet ik het hoelang negeren van een 4 maanden oude pup en na verschillende keren grommen naar die pup toch een behoorlijk afstraffing gegeven, eke keer dat mijn meisie een gegrom liet horen riep de eigenaar, laat ze maar gaan.

Nu zijn we toch al een maand of 4 verder en toch klopt er iets niet met die hond (briard teefje). Ze hebben ook nog een ander hondje, die moet nu een jaar zijn en is een heel leuk speels hondje met een heel zacht karakter. Hun briard speelt zo hard dat het andere hondje steeds gilt en piept, soms van de pijn, maar de briard gaat gewoon door. De eigenaar haalt uiteindelijk wel steeds die briard eraf, maar die briard blijf gefocust op dat andere hondje van hun. Zodra ze de briard weer loslaten, begint het hele circus opnieuw, gewoon vol bovenop dat kleinere hondje en een gegrom van hier tot ginter.

Shai gaat heel goed met dat kleinere hondje, maar met die briard blijft het oppassen, die is zo gek en wild dat ik dat niet helemaal normaal vindt, maar Shai is de enige hond die niet onder het zand wordt geschoffeld, maar steeds meer honden moeten er wel aan geloven. De briard wordt steeds fanatieker! Shai hoeft soms maar naar de briard te kijken en dan dimt ze in met haar gedrag naar Shai. Ik vindt dit dus niet echt normaal, hoe vinden jullie dit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier klopt iets niet." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Normaal zeker niet, maar wel gezien de baas er zo op reageerd.

Misschien toch maar eens een goed gesprek met die eigenaar, dat dit gedrag eigenlijk niet kan..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb vanmiddag al een tijdje staan kletsen, maar zei zegt dat die kleine van haar wel snel piept O-) ook heb ik haar al gezegd dat dit een keer fout gaat, maar zij ziet het als spelgedrag. Toen ik zei dat haar hond aan de lijn zat te focussen op haar andere hondje zei ze dat ze gewoon nieuwsgierig is, maar ja, laat de hond los en die duikt dan meteen er weer vol bovenop :'(
Later met wandelen deed ze dat dus ook bij een labje van 3 maanden en ook die piepen enzo, maar geen reactie van de briard. Shai heeft het toen der tijd mssn wel goed aangevoeld om haar zo op haar plaats terug te zetten.
Als het kleine hondje bij Shai staat (vaak half onder Shai), dan durft madam de briard dus niets te doen. Hoe maak ik het iemand duidelijk dat dit niet gewoon speelgedrag is (trouwens, de briard luisterd voor geen meter, het is steeds NEE......, KOM HIER......, IK ZEI TOCH NEE....., FOEI.... en ga zo maar door O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Nou moet ik zeggen dat ik dit wel ken, een hond die ooit zo geweest is.

Flex.

Toen hij rond de leeftijd van 7 maanden kwam zat er ook geen stop meer op, bleef maar klieren en doorgaan.

Wat ik altijd deed was hem bij me roepen, aanlijn en weglopen. Maar nee, hij bleef altijd heel asociaal op andere honden afgaan, iedere keer weer en werd nooit eens gewezen op zijn gedrag. Door mij maar als mens ben je altijd te laat.

Op een gegeven moment was ik met hem op het losloop veld en kwam er een Mechelse Herder teef aan (toepasselijk haha.) En jahoor, wat doet meneer.. Die stuift op haar af nog voor ik hem beet had en knalde direct tegen haar aan. Ja, dat werd wel even duidelijk gemaakt dat dat niet kon. Maar hij gaf niet op en deed het zo nog een keer en toen viel ze uit.

De meneer bood direct zijn excuses aan maar ik kon die hond wel zoenen zo blij als ik was. Eindelijk eens een hond die hem op zijn nummer zette. De man moest lachen en we hebben ze nog even samen gelaten.

Later hebben ze nog heel vaak gespeeld en heeft hij eigenlijk alles van haar geleerd. Hoe je netjes op honden afgaat, hoe je laat zien dat je niets verkeerds in de zin hebt.. Echt hondentaal dus.

Soms kan je als baas alles uit de kast halen maar blijft je hond maar een onbeleefde rotzak. Dan is een hond met zero tolerance beleid ideaal. :-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Overigens is hij daarna heel sociaal geworden in zijn ontmoetingen en gedrag naar andere honden. Binnen een maand was het over.

Mag toch wel zeggen dat ik dat echt aan die Herder te danken heb want alleen was het ook wel overgegaan maar zij heeft een aardig handje geholpen. :-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Deed Flex dan ook doorgaan ondanks dat een andere hond piepte van de pijn? Hun kleinere hondje heeft al een tijdje mank gelopen omdat de briard en bovenop sprong. Wat mij nog meer op viel was dat ze haar bek rondom de hals wil doen (niet van bovenaf, maar het zachte gedeelte, hond op z'n rug).
Ze heeft het ook al een keer gedaan bij een oudere hond, die is eraan overleden (tumor was geknapt, maar goed, dat kon de eigenaar van de briard ook niet weten). Ik denk dat als die van mij nog een keer moet ingrijpen dat het voor het echie is (ze heeft dat al een keer gedaan, met schade aan de briard).

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Flex deed heel naar.. Wanneer ze gingen piepen stopte hij wel maar wanneer dat piepen over was dan ging hij gewoon weer vrolijk door al kreeg hij meestal de kans niet.

Nou had hij totaal geen benul van hoe groot en zwaar hij al was, soms nog steeds niet. Hij sprong vooral tegen ze aan en speelde met andere honden zoals AB's dat onder elkaar doen (Bodychecks, hard tegen hard gewoon.)Merendeel van de tijd kon ik hem afleiden, aanlijnen en doorlopen maar soms dan was de knop al om en ik niet meer interessant.

Een Chihuahua, een puppie of een Mastiff maakte voor hem geen verschil, die benader je even lomp en vervelend.

Mevrouw de Herder heeft hem op zijn nummer gezet hoor, gigantisch. Echt op zijn rug en haar tanden om zijn keel heen. Tot hier en niet verder.

Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van. Flex kan als een van de weinige grote honden die ik ken met alle honden spelen, groot of klein. Hij is zachtjes en past zich echt aan aan de hond. Begroet onzekere honden liggend op zijn buik (laten zien dat hij geen kwaad wilt) en is zacht naar kleine honden.

Ik ga niet zeggen dat je het allemaal maar moet laten gaan maar ik ben blij dat ik een hond heb kunnen ontmoeten die absoluut geen onbeschoft gedrag tollereerde. :-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Oke, maar Flex stopte bij piepen wel, dat doet deze hond dus niet, die begint er eerder bij te grommem. Mijn meisie is getraind op te bijten, dus vindt het behoorlijk riskant om het haar te laten opknappen. Het ras wat jij hebt staat erom bekend dat ze ruig spelen, lekker tegen elkaar opknallen, schouder tegen schouder, maar we hebben het hier over een briard, die bijna elke hond letterlijk onder het aarde schoffeld en ik vind het behoorlijk eng als ze dat doet bij kleine hondjes, ze gaat echt ver in haar doen en laten.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het is ook niet goed hoor, absoluut niet.

Maar wat dat betreft ben ik het ook met Gerdine eens.. Ze haalt hem niet weg maar stopt hem waarschijnlijk (laat hem dus ook fixeren) en daarna weer los. Als je dan ook nog gaat schreeuwen is de maat vol.

Wat ik vooral wilde aangeven is dat er soms ook honden zijn die echt geen grenzen kennen. Soms door pubertijd (zoals Flex) soms doordat ze misschien wel bij een rare broodfokker vandaan komen of weet jij het..

Misschien kan je haar gewoon vragen te vertrekken?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

De briard is een teefje ;-), maar doet dit gedrag ook naar volwassen reuen. Als het goed is hebben ze haar bij een goede fokker vandaan in Frankrijk, maar goed, dat zegt ook niet alles. Dit gedrag deed ze dus al toen ze een maand of 4 was, dus dit is al van voor de pupbertijd.

Ik ben heel wat gewend, maar iets zegt mij dat dit een keer echt goed fout gaat, haar ogen veranderen gewoon. Ik weet wel dat ze overal mee weg komt, ook thuis. Er zijn geen regels en noem maar op. Jammer dat mijn reu niet meer leeft, die kon heel veel hebben van teefjes, maar als ze te ver gingen, gaf hij lik op stuk.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Oke, de briard heeft opnieuw raar gedrag laten zien, is vol op een labje van 5 jaar geprongen en heeft doorgebeten ondanks dat de lab al aan het piepen was :'( Eigenaar 1 en 2 durfte allebij niets te ondernemen, dus omdat ik het zag gebeuren ben ik er maar naar toe gelopen om er een einde aan te maken en heb Shai midden tussen de honden gezet om ze uitelkaar te jagen O-) De briard had het lef om toch op Shai af te gaan, maar Shai ging iets ander staan en de briard droop toch maar af.

Zou Shai dit een paar maanden geleden al hebben ontdekt ofzo, ze gaat namelijk mega goed met jonge honden?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik vind het eng klinken, als ik het even zo mag noemen. Wat als deze Briard ineens vol op een kleine hond duikt? Die is dan zo dood, neem dat maar van mij aan.
Ziet de eigenaar nog steeds niet in dat hier moet worden ingegrepen, als ze het zelf niet kan dan met behulp van een hondenschool of GT?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Volgens haar gaat haar hond te veel in het spel op :'( Ik krijg wel advies over hoe ik mijn meisie moet opvoeden (het liefst had ze mijn meisie gewoon een spuitje laten krijgen, ze valt namelijk aan zonder reden (wat dus niet waar is), maar als iemand haar wat advies wil geven geeft ze niet thuis.

Ik ben het spuug zat en ben al even langs het politiebureau gegaan, maar ze kunnen niks, allebij de honden waren los :'(

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ongelooflijk, moet het dan zo ver komen dat een hond straks doodgebeten word? Ja sorry, misschien is dat wat overdreven, maar een kleiner formaat hond is zo doodgebeten.
Ik begrijp niet dat mensen dan niet in zien dat hun hond niet meer leuk aan het spelen is, maar dat er serieus gevaarlijk is..

Moeilijk hoor!

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ze hebben zelf ook een klein hondje, en die piept veel met ruig spel, maar die briard stopt gewoon niet. Ik snap het niet, maar denk wel dat het moeilijk is om bij je eigen hond fouten te zien.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

jeetje wat een vehaal.
het is vaak zo dat honden het aanvoelen als er iets mis is ik denk dat Shai dat ook zo voelt en dat jij dat ook zo opgevangen hebt.
ik zou echt niet weten wat ik met zo'n situatie aan zou moeten.
mijn eerste reactie zou ook zijn de honden uitelkaar houden, aleen vind ik het gek van de baasjes dat ze het zelf niet hebben gedaan, wel erg goed van jou Hadassa.
wat als jij nou niet langs was komen lopen hoe zou het dan afgelopen zijn?
heeft die vrouw van de briard nog commentaar / antwoord gegeven, was ze nog geschrokken van het gevecht?
suc6 inelk geval en ik hoop dat het allemaal goed gaat komen.

groetjes,
Eline.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb de briard aan de lijn van Shai gedaan en ben met allebij de honden verder gaan lopen zonder problemen. Samen achter een bal aan, geen probleem, ik hoef maar 1 keer mijn wijsvinger op te steken en te zeggen van euhh en de briard geeft het op en gaat gewoon verder zoals het hoort. Later kwam dus de eigenaar van de briard aangelopen met kleine hond en zodra de briard haar zag was het in 1 klap weer bovenop de kleine hond :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier klopt iets niet." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^