mijn pup word steeds gepakt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oh, Haha, Sandy, had ik je verkeerd begrepen ;-) O-)
Dan zou ze Fedor eens moeten leren kenne, haha! Grootste lol zouden ze hebben!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup word steeds gepakt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Dat denk ik ook, lekker gek doen samen, heerlijk!

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

ik snap wat jullie bedoelen hoor maar ,t probleem is dat ik woon midden in de polder en iedereen hierheen komt ..vaak zelfs met auto van hele andere kant ! dus als ik m,n achtertuin uitloop sta ik er al en komen er van alle kanten honden met hun baasjes aangelopen .....niet altijd natuurlijk maar wel erg vaak ...ook niet erg maar dan ga je eind lopen en kan je ze dus tegenkomen maar kan je ook geen kant meer op ....en heb echt niks tegen herders normaal gesproken want vind alle honden lieverds maar ,t zijn WEL elke keer de herders die uit ,t niks raar gaan doen ..... en die bazen laten ze los lopen en vinden dat ze ,t zelf uit moeten zoeken maar dat gaat niet altijd op met een pup die steeds de lucht in vliegt !..... gelukkig deze week niks gebeurd .....afkloppennnnnnn!!

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Ik denk dat het belangrijk is om dit probleem met een professional te bespreken.
Wij kunnen van hieruit niet zien hoe jouw hond reageert op andere honden en andersom.
Overleg het met je trainer op de hondenschool. Hij/zij weet wat voor een karakter er in je hond zit en hoe hij zich gedraagt in de groep. Doe hier wel iets mee, ook voor jezelf omdat je je er steeds onzekerder en angstiger door kunt gaan voelen. Het lijkt me geen pretje om je pup door de lucht te zien vliegen. Doe hem meer aan de lijn en bekijk eerst de situatie voordat je hem loslaat om met andere honden te spelen. Hij hoeft ook niet met élke hond te spelen!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Toch zal je het moeten gaan voorkomen. Hoe vervelend ook. Ik snap dat je het liefst gewoon naar buiten gaat als het jou uitkomt, maar ik zou hierin toch consessies doen.

Ik heb een beetje een gelijksoortig probleem. Ik woon in een wijk met een aantal probleemhonden. Iedere ochtend was het hier raak. Als ik mijn zoon naar school breng, dan nam ik meestal ook Fedo rmee om daarna te gaan wandelen. Iedere ochtend om 8.05 komt dezelfde herder de hoek om, net als Fedor de auto in gaat. Op den duur ging ik eerst buiten kijken, dan Fedor in de auto als de kust veilig was, maar dan kwam hij net weer de hoek om, Fedor weer blaffen en over zijn toeren, tot op den duur de poort uitstappen al stress opleverde. Ik heb mijn hele routine omgegooid. Hij heeft die herder nu al weken niet gezien, en het gaat zowaar stukken beter op alle fronten. In huis rustiger, buiten met andere honden, blaft niet meer naar paarden, etc. Door niet iedere keer weer aan die stress blootgesteld te worden ben ik zelf nu ook een stuk rustiger.

Ik zou het toch proberen, kijk wanneer bepaalde honden die je niet wil tegenkomen er zijn, meestal zit daar toch wel een ritme in, altijd smiddags, zondagochtend, of zoiets, en ga dan NIET. Doe iets anders met je hond, ga zoekspelletjes doen in de tuin of binnen, probeer het toch te ontlopen.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ja, je hebt altijd wel van die bazen die vinden dat het honden zijn en dat ze het daarom maar onder elkaar moeten uitmaken. Of dat het normaal is dat hun hond agressief reageert omdat ze hier elke dag wandelen en hun hond daardoor denkt dat het "zijn domein" is. Of dat het toch niet erg is als je hond eens een "beetje" gebeten wordt.
Aan mensen die er zelf mee inzitten dat hun dier durft bijten, zullen ze heus wel zo veel mogelijk bij zich houden. Bij de andere zal er, zoals zonnetje zegt, niet veel anders opzitten dan ze maar te mijden.

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

hoiiii
nou doe ook erg m,n best om ze te vermijden en .....ben ze heel de week niet tegengekomen !....wel andere spontaan en ging gelukkig heel leuk maar waren geen herders ..( je zou haast gaan denken dat ,t ook een beetje aan ,t ras leg alhoewel ik ook een paar lieverds ken )....ben niet gestrest meer nu hoor maar 2 weken geleden gebeurde ,t 3 x in die week dus toen was ik wel in alle staten vandaar dat ik raad vroeg aan jullie want kan niet anders dat andere mensen dit ook wel is meemaken ....hier wel hoor in de buurt dus word ook over gesproken maar echte oplossing komt er natuurlijk niet want eigenwijze mensen blijven er altijd ......ikzelf zou ,t heel erg onplezierig vinden als mijn eigen hond andere zou pakken en een mulkorf omdoen of vasthouden aan de lijn maar ja ....zijn niet allemaal hetzelfde blijkbaar ...dank je wel voor jullie reacties allemaal en fijn weekend verder ..

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben nu met Fedor bij Nelis Verhoeven aan het trainen. EN hij heeft mij doen inzien dat je beter de confrontatie kunt mijden.
"idioten heb je overal" zou hij zeggen.
Je bent goed bezig zo. Komt vast goed op deze manier!

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ik kan best wel snappen dat je het zielig vindt om je hond nooit los te laten.
Bij ons in de buurt was er ook een Rottweiler die andere reuen aan durfde te vallen. Zijn bazinnetje liet hem los wanneer mogelijk, maar hield hem altijd in het zicht en lette steeds goed op. Indien nodig, kon ze hem altijd terugroepen, hij luisterde prima. Hij mocht nooit naar andere honden lopen voor zijn bazinnetje had kunnen vragen of het om een vrouwtje ging of niet. En als er honden aan het wandelen waren, waarvan ze wist dat hij ze zou aanvallen, liep ze meteen een stuk om.
Hij was de grote liefde van mijn hondje. En als jonge honden hebben ze nog samen gespeeld.
Op zo'n manier vind ik het best kunnen om je agressieve hond los te laten. Is leuker voor de hond in kwestie én mijn hondje had er een hele goede kameraad aan.
Helaas is zij een uitzondering... Ook hier bij ons in de buurt...
Groetjes, Floortje.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Waar ik mij enorm aan kan ergeren is mensen die zich of niet bewust zijn van wat voor bom ze aan de lijn hebben, of het niet willen weten en vrolijk overal doorheen banjeren. Fedor laat zich erg snel triggeren door de honden waar wij mensen niks meer aan zien. Die niet blaffen of stress-signalen afgeven, daar kan hij juist goed mee omgaan, maar de honden waar je niks meer aan ziet.

Voor een buitenstaander lijkt het dan alsof mijn hond uit het niets begint uit te vallen, maar ik weet ondertussen wel beter. Hij heeft altijd gelijk dat het dan ook echt gaat om een gevaarlijke hond, en ik ga een straatje om als ik ze zie lopen. Iritant dat mensen die zelf zo'n hond hebben, nooit eens zelf omlopen, maar ja, zij hebben er geen last van. aso's dus. en ik vermijd ze liever, zo voorkom ik een heleboel stress bij Fedor, en bij mezelf.

honden page profiel gwendoly koenheingwendoly koenhein

honden foto van gwendoly koenhein

meestal gaat het wel over want doordat hij zo gepakt wordt wordt die juist steker

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat mij opvalt (en wat ik mooi vind) aan herders is dat zij een hele duidelijke grens hebben. Vaak komen ze op hun gemak een hondenpark in, kijken eens en gaan dan rustig hun eigen gang. Wanneer er honden ongemanierd op ze afkomen laten ze duidelijk merken hier niet van gediend te zijn.

Dit is niet per definitie iets verkeerds, zelf vind ik het juist goed. Vaak leren andere honden zo op afstand te blijven en wat "hondser" op andere honden af te gaan.

Als baas heb jij eigenlijk die verantwoordig zoals hierboven al gezegd. Het is jouw taak een onstuimige hond weg te houden bij volwassen honden die dit bijna nooit pikken.

Niet dat het nooit de schuld van andere honden is want er lopen ook gewoon een hoop ongemanierde rotzakken rond. Toch is het altijd goed te kijken naar het gedrag van jouw hond en hier eventueel een proffesioneel iemand naar te laten kijken.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" ja klopt soms wel ...als ,t vreemde honden zijn is hij een beetje onzeker .. geworden door die bijters !..gelukkig zijn er ook nog veel leuke honden hoor die wel kunnen spelen en dan gaan ze ook flink tekeer soms maar ,t is spelen ....zijn ze allemaal zo vrolijk :-D :-D ,t is gewoon heel goed opletten wie er aan komt lopen steeds ....je gaat ze kennen op den duur .
zou zo jammer zijn als hij door dit steeds zelf een vervelende hond zou worden ..... "


Erg vervelend voor je dat het zo gaat....Als je maar weet dat het niet aan jou of aan Ben ligt. Ik loop ook veel met mijn honden in een losloopbos, juist voor de sociale contacten. Dit gaat tot nu toe erg goed, maar er is ook wel eens een incidentje geweest met een troep honden, die mijn (puber)hond te lijf gingen. Gelukkig geen lichamelijke schade, maar toch....
Ik denk niet dat castratie een oplossing is voor dit probleem. Jouw Ben is tenslotte al onderdanig naar andere honden toe, en gaat geen gevecht aan (...?) dus dan hebben ze er al helemaal af te blijven, maar dan zal castratie ook niets veranderen.

Ik hoop dat ie voldoende zelfvertrouwen zal houden/krijgen ( misschien agility? ) en niet onzeker gaat worden.
Heel veel succes...

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

dank je dames voor alle tips en ...,t werkt ....ik vermijd ze ....en volgens mij leert ben ook want die staat ook eerst in een afwachtende houding willen we toevalllig een herder ergens in de verte zien ..eerst wilde hij er graag naar toe maar nu kijkt hij en loopt verder !
lijk mij logisch dat een pup wil spelen en hij mag dan ook best gecorrigeerd worden als hij volgens de andere hond tever gaat maar weer donders goed ,t verschil tussen dit en echt vals bijten ......en hij liep er niet naartoe voor degene die ,t niet zo goed begrijpen wat ik bedoel maar ze renden naar hem ..bewust ! de baasjes wilden ze aanlijnen toen ze ons zagen lopen maar waren te laat voor een van de 2 en toen gebeurde ,t .....en ze had nog praatjes ook daarna :'( .....maar goed ....hierna heb ik deze mensen helemaal niet meer gezien en andere herder die ,t ook een keer gedaan heeft loopt nu aangelijnd en niet zo vaak meer hier ....blijf wel op m,n hoede voor vreemde honden want vind ,t heel zielig voor ,m .....en hij is gelukkig nog steeds super vrolijk hoor ..gelukkig !!......gr kay

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

ik denk dat Ben door de eerste keer het vertrouwen is kwijtgeraakt en dat voelen andere honden waardoor ze hem misschien pakken, al vind ik t niet normaal hoor!
Belangrijk is om zijn energie weer op pijl te krijgen.
Laat hem eerst even acclimatiseren op plekken waar rust is.
Ga dan wandelen op plekken waar kleine honden zijn die niet aanvallen.
Laat hem spelen met honden van bekenden/vrienden.
het vertrouwen moet weer terug anders blijft dit probleem.
Honden voelen t als de ander onderdanig of angstig is.
Ik denk dat ze de angst voelen bij hem.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wat je nog extra kunt doen om hem te helpen is afspreken met sociale honden. Ik doe dat ook. Op zondagochtend ga ik vaak naar het bos zodat Fedor kan spelen met Storm. Ik probeer dat een beetje voor hem te regelen zodat hij veel goede ervaringen heeft.

Als 8 van de 10 goed is, kunnen ze die 2 wel verwerken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup word steeds gepakt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup opeens druk/onhandelbaar.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^