Pup zindelijk maken BINNEN EN BUITEN. hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mellany (Gast)

Hallo iedereen!

Ik ben nu 20 maar ik lig ´s nachts al helemaal te dromen over het moment dat ik mijn eigen puppy kan kopen; ook al is het misschien pas over een paar jaar!

Ik wil gewoon de beste baas ooit worden, hahahaha! Daarom ben ik mezelf nu al aan het voorbereiden door te lezen over het gedrag van honden, de opvoeding etc. En ik heb daarbij de volgende vraag:

Ik zou graag mijn toekomstige hond aan willen leren dat hij, wanneer we thuis zijn, buiten moet plassen, maar wanneer er niemand thuis is, hij binnen in een soort grote kattenbak kan plassen/poepen.

Maar hoe kan ik dat gaan doen? Raakt de puppy daardoor niet verward?

Ik ben zelf een persoon die echt veel water drinkt en dus vaak naar de wc moet, dus het lijkt me zo erg voor zo´n schattige PUPPY-DUPPY dat hij zich schuldig gaat voelen als hij zijn plasje niet op kan houden als ik bijvoorbeeld een keer niet thuis ben.

Ik wil gewoon een lieve evenwichtige hond die zich gelukkig voelt bij mij.

dus.... ADVIES?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup zindelijk maken BINNEN EN BUITEN. hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb er net een pup bij.
Ik leg kranten in de kamer en dat schijf ik steeds meer naar de deur tot ze het begrijpt dat het buiten moet.

En het gaat erg goed.

Ook zet ik haar regelmatig buiten en een klein ronje lopen.

Ik heb het altijd nog zo gedaan en ze waren snel zindelijk.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk dat het erg moeilijk wordt om je pup dat onderscheidt te leren.
Ik heb het ooit ook wel eens geprobeerd bij onze chi omdat die in ons vorige huis in de winter niet naar buiten te slepen was. Met als gevolg... Binnen voor de buitendeur plassen.
Gelukkig hebben wij in ons huidige huis een overkapping en plast ze dus sindsdien ook in hartje winter buiten mits het onder de overkapping sneeuwvrij is en ze daarna snel weer naar binnen mag ;-).

Maar goed ik heb het dus wel geprobeerd maar heb het nooit voor mekaar gekregen. Die kleine van mij snapte gewoon niet dat het in die bak wel mocht en elders in huis niet dus uiteindelijk heb ik het ook maar opgegeven en heb ik haar 'gewoon zindelijk' gemaakt wat dus in ons nieuwe huis wel goed ging.
Overigens wat wel grappig was was dat tijdens ons laatste nest van onze andere hond ze netjes in de ren ging plassen samen met de pupjes toen er sneeuw buiten lag. Toen dacht ze wel van 'mij niet gezien, ik ga niet naar buiten doe het wel lekker binnen net zoals die kleintjes' O-)...

Mellany (Gast)


Hallo Corrie, bedankt voor je reactie!

Het zit alleen zo dat ik die oplossing van binnen en buiten graag permanent zou willen houden.
Is dat een goed of slecht idee?

Dat de kattenbak binnenshuis altijd gebruikt kan worden in momenten dat de hond niet naar buiten kan.

Zoals ik al zei HEB ik nog geen puppy, maar ik zou gewoon graag meer erover willen weten.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk dus niet dat het een goede permanente oplossing is.
Bovendien als een hond z'n plas niet zo lang kan ophouden als dat jij weg bent is er toch iets mis want dan kan de hond blijkbaar nog niet zo lang alleen blijven... O-)

Mijn advies is dus als je een pupje neemt de eerste weken of vrij nemen of oppas regelen maar er in ieder geval voor zorgen dat zo een kleine echt nog niet te veel alleen is. En dan langzaamaan met de maanden het alleen blijven leren (dit moet je ook weer niet te snel doen, een puppyblaas moet immers ook 'groeien') zodat de kleine uiteindelijk gewoon de tijd die jij weg bent zijn/haar plas kan ophouden.
Sowieso moet je een hond nooit te lang alleen laten dus ik denk dat, zeker als je een pupje wilt aanschaffen, dit de beste oplossing is.

Wie weet heb je geluk hoor, je kunt het altijd proberen om te zien of het kattenbaksysteem werkt. Maar ik heb nog niet vaak gehoord dat het gelukt is helaas...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Lijkt mij geen handige oplossing, en vooral erg lastig aan te leren dat het binnen én buiten mag;-)

Als een hond lang alleen thuis moet blijven, heb je andere oplossingen zoals een uitlaatservice of een oppas die de hond even uitlaat.

Mellany (Gast)

Dankjewel voor jullie reacties

Nja, ik vroeg het me gewoon af.

Ik wil sowieso ook alleen een puppy nemen op het moment dat ik tijd heb, want het is wel een baby.
Maar wat betreft aandacht geven, is dat in mijn geval niet alleen voor de hond, hahahaha! Ik ben namelijk gewoon verslaafd aan knuffelen met honden.

Maar het is kortom dus geen goed idee?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wel een goed idee, maar of het ook echt uit te voeren is daar heb ik mijn vraagtekens bij;-)

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Ik vind de kattenbak aanleren geen goed idee, gewoon langzaam zindelijkheidstraining geven en leren ophouden en gewoon buiten doen. Waarom zou je dat eigenlijk willen leren?Ga er niet vanuit dat je van plan bent een toekomstige pup uren en uren alleen te laten?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik zou niet zeggen dat het een slecht idee is maar realistisch gezien is het niet echt een goed idee nee ;-)...
Hou er overigens wel rekening mee dat pupjes afkomstig van goede fokkers veelal gepaard gaan met een wachtlijst. Oftewel schrijf je bij tijds in op een wachtlijst en hou de fokkers die jou wat lijken goed in de gaten zodat de komst van de pup zo goed mogelijk kan afgestelt worden met je eigen wensen wat betreft wanneer jou precies goed uitkomt.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Overigens is het ook vaak zo dat kleine rassen, en dat zijn toch wel meestal de rassen waar je over praat als je het hebt over kattenbakzindelijkheid, moeilijk zindelijk te maken zijn. Vaak gaat hier al maanden overheen dus om het dan nog ingewikkelder te maken dan dat het al is voor die kleintjes is denk ik ook vragen om problemen een beetje... O-)

Mellany (Gast)

Ow maar registreren in Nederland wordt moeilijk, hahahaha, want ik ben sinds februari geëmigreerd naar Venezuela.

Lang verhaal maar om het kort te maken: ik had zumbales in Gendt in Gelderland bij een Colombiaanse vrouw, haar neef (die in Venezuela woont) kwam bij haar op vakantie. We leerden elkaar kennen en raakten verliefd. Toen ging ik vorig jaar 4 maanden mee op vakantie naar Venezuela en daarna ben ik officieel hierheen geëmigreerd.

Een beetje LOCA maar ik leef gewoon naar wat mijn hart me ingeeft, hahahaha!

Maar over het onderwerp: beter idee dus om mijn hond aan te leren om altijd buiten te plassen enz. in de tuin en tijdens de wandeling.

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Vind ik wel een beter idee en off topic You go girl!!!Volg je hart :-D

Mellany (Gast)

Maar ik ga mijn hond hier echt niet kopen!

Hier zijn de meeste nog te LUI om de puppy´s in te laten enten.

Als ik een hond ga kopen, koop ik hem wel in het buitenland.

Mijn stiefvader heeft zijn 2 Amerikaanse Staffords ook bij een vet goede fokker in Portugal gekocht en zijn samen naar Nederland gevlogen.

Maar ik kan helaas geen Staffords kopen want mijn vriend is bang voor ze. Hier in Venezuela worden de pitbulls (en alles wat er op lijkt) voor slechte doeleinden gebruikt en hebben dus erg slechte publiciteit. De hele familie hier is bang voor ze maar ik loop de Staffords toch zoveel mogelijk te verdedigen.

Mellany (Gast)

hahaaha dankjewel Helma!

We zijn hier ook super gelukkig samen!! Beste keus ever!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Besef je wel dat het overvliegen van een hond ook veel stress voor de hond met zich meebrengt. Beste is dan om voor een ras te gaan wat ten tijden van de reis klein genoeg is om met je mee te vliegen zodat deze niet moederziel alleen in het ruim moet zitten tijdens de vlucht.
Maar goed je komt er vast wel uit ;-)!

Mellany (Gast)


Ja ik weet het. Er zijn zoveel factoren waar je aan moet denken als je een hond wilt kopen. Daarom begin ik er nu al mee, hahaha!

Vanwege mijn emigratie was ik gestopt met mijn HBO-studie in Arnhem (Delderland) na mijn propedeuse (1ste jaar). Nu zitten we te kijken waar ik mijn studie af kan maken: in Spanje of Curacao. Beide hebben hun voordelen.

Maar goed, wat betreft het kopen van mijn hond duurt het sowieso dus nog wel wat jaartjes tot ik ben afgestudeerd.

Maar ik denk gewoon zo: ¨een goed begin is het halve werk¨ met alles, ook met opvoeding. Daarom wil ik mezelf goed voorbereiden voor wanneer ik mijn eigen hond kan hebben.

Helaas was mijn plan met de kattenbak dan misschien niet zo goed.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"

Maar ik denk gewoon zo: ¨een goed begin is het halve werk¨ met alles, ook met opvoeding. Daarom wil ik mezelf goed voorbereiden voor wanneer ik mijn eigen hond kan hebben.
"


Goede insteek!
En je kunt altijd alvast dromen hè... O-)

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

" Ow maar registreren in Nederland wordt moeilijk, hahahaha, want ik ben sinds februari geëmigreerd naar Venezuela.
"


Dat maakt toch niet uit??? Registreren is gewoon een inlognaam en wachtwoord aanmaken. Je hebt toch een e-mail adres? (of zie ik iets over het hoofd op het worldwideweb?)

Mellany (Gast)

Ja maar me in Nederland laten registeren voor het kopen van een hond, terwijl ik niet in Nederland woon....

Maar als de registratie zo makkelijk verloopt kan ik me misschien wel registreren daar ja. Ik weet namelijk toch niet of we in de toekomst alsnog naar Nederland verhuizen. Ons leven hier is ONE BIG SURPRISE.

honden page profiel Akino&BoeddhaAkino&Boeddha

honden foto van Akino&Boeddha

Je kan een hond alles leren.

Maar dit zou idd wel een beetje verward zijn.

Begin als eerste met binnen het goed te krijgen. Dus als je ziet dat hij moet plassen meteen op de bak/krant what ever je wilt gebruiken plaatsen.

Dit moet je combineren met veel beloning. Als hij binnen iet sheeft gedaan. het corrigeren, NIET straffen. Dus als ie bezig is NEE zeggen, en hem oppakken, en alsnog in de bak doen. Dit zou moeilijk worden, aangezien de pup meestal eerst gaat bewegen voordat hij zijn behoefte alsnog doet.

Dit kan buiten veel makelijker. Zoek buiten 1 plek op waar JIJ wilt dat hij in het begin gaat plassen. (wij hebben een boom naast ons huis gekozen. Daar plast ie nu nog altijd.) Ga om de plek cirkelen. als ie nog niet heeft gedaan. ren een stukje, en ga meteen terug naar de plek. (echt niet langer dan 30 sec rennen)

DIT ZIJN PERSOONLIJKE GEBEURTENISSEN/OPLOSSINGEN. Ik beweer niet dat ze de juiste/beste methode zijn. Dit heeft ons wel geholpen.

Ik hoop dati k je een beetje heb geholpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup zindelijk maken BINNEN EN BUITEN. hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rondje recreatieplas...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^