Dierentuin, zwemmen ij de aapjes!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Vandaag zijn we met Casper naar ouwehands dierenpark geweest! Wat vond hij t geweldig! Overl snuffelen, kiken en blaffen en piepen. Eenmaal bij de zeeleeuwen werd het helemaal geweldig! Er sprongen 2 zeeleeuwen uit t water recht voor zijn neus! Ze hebben elkaar helemaal afgesnuffeld en toen even lekker gespeeld door t hek heen! Springen rennen en vooral veel geluid maken! Vervolgens naar de pinguïns ook erg leuk en lekker op t glas gekrabbeld en helemaal uitgestrekt net boven t glas kunnen kijken!

Toen kwam t spannendse moment bavianen. Heel leuk vooral dat deze achter een kanaaltje van water zitten op zijn ooghoogte. Casper stond met zijn voor ootjes op het muurtje te kijken. Mijn vader rolt de riem om zijn hand. " dadelijk springt ie in t water" en precies op dat moment zet Casper zich af en springt zo t water in... Helemaal koppie onder weg in het donkere water..... Snel aan de riem omhoog gehesen tot hij boven was. Maar toen moest hij er nog uit. We konden niet anders dan hem aan zijn riem en halsband eruit hijsen. Uiteindelijk heeft Martijn zijn arm in t water gestoken en Casper om zijn middel gepakt en hij was eruit. Wij opgelucht, casper stond zich vrolijk uit te schudden en te kwispelen. De apen waren flink op stang gejaagd en krijsten heel de boel bijelkaar. Omstanders kwamen aagerend en moesten uiteindelijk hard lachen om de grollen van onze waterrat.... Hij heeft genoten iig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierentuin, zwemmen ij de aapjes!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

haha heerlijk!! gelukkig hadden jullie hem goed aan de riem anders waren jullie het park uitgezet en waarschijnlijk ook nog op het nieuws gekomen.. Ik zie het bericht al helemaal voor me!!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

oei.. zou er de volgende keer maar mee oppassen!!!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Gelukkig maar dat hij aan de riem zat.

Ik kan mij voorstellen dat er mensen om moesten lachen. :-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Haha park uitgezet? Nee joh. Verzorgen moesten er zelfs om lachen toen ze zagen dat hij hekemasl in orde was! Casper gaat tijdens t zwemmen vaak stokken opduiken dus hij is niet bang om koppie onder te gaan. Springt ook zo van de kant af.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Haha park uitgezet? Nee joh. Verzorgen moesten er zelfs om lachen toen ze zagen dat hij hekemasl in orde was! Casper gaat tijdens t zwemmen vaak stokken opduiken dus hij is niet bang om koppie onder te gaan. Springt ook zo van de kant af. "


snap eigenlijk niet dat de verzorgers er om moesten lachen.. en jij als baasje al helemaal niet!!

je weet nooit wat voor ziektes die bavianen (en de andere dieren die dus blijkbaar gewoon in contact zijn geweest met jouw hond) kunnen overbrengen..
en dat hij dan zelfs voor elkaar kan krijgen om zo het water in te springen.. ben bang dat als dat vaker gebeurt straks in geen 1 dierentuin meer honden mogen komen

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nee de bavianen zijn niet direct mt Casper in contact gekomen. En ja de dierentuin is oud. Kinderen kunnen zo de slootjes inlopen en springen. Honden dus ook.... En tsja net op t moment dat je denkt laten we maar iets achteruit gaan is t te laat.... We hebbem gesproken me de verzorgers waar we op moeten letten komende tijd. Maar de kans d hij uit t water iets oploopt is net zo groot als dat ze ergens in een vieze sloot springen.... Daa zit ook ongedierte in. Devieren in de dierentuin zijn allemaal in quarantaine geweest ziektes zijn dus zo ver mogelijk uitgesloten. Ook zijn ze geënt, ontwormt en lopen ze elkaar constant te vlooien...

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Mwah, ik heb helaas toch wel eens nare diagnoses moeten stellen op dierentuindieren waar zowel ikzelf als mijn hondjes beter niet mee in contact komen. Inclusief apen en zeezoogdieren. Tot tuberculose aan toe. Ik heb ooit wel eens een kus gekregen van een zeeleeuw in Rhenen, maar dat zou ik nu zeker niet meer willen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Tbc is idd iets wat we in de gaten moeten houden. Hoesten, kortademig, spugen en diaree. En dus ook gewicht etc.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

ZO dat is zeker alles behalve grappig. Snap niet waarom het grappig gevonden wordt.
Gelukkig is het goed afgelopen.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"

snap eigenlijk niet dat de verzorgers er om moesten lachen.. en jij als baasje al helemaal niet!!

je weet nooit wat voor ziektes die bavianen (en de andere dieren die dus blijkbaar gewoon in contact zijn geweest met jouw hond) kunnen overbrengen..
en dat hij dan zelfs voor elkaar kan krijgen om zo het water in te springen.. ben bang dat als dat vaker gebeurt straks in geen 1 dierentuin meer honden mogen komen "


Idd.
Bedoel het absoluut niet veroordelen hoor maar door dit soort incidenten zijn inmiddels honden ook al niet meer welkom in de dierentuin van Arnhem. Erg jammer want hier kwam ik ook altijd met veel plezier samen met mijn meiden. Kan me dus goed voorstellen dat als er meer van dit soort incidenten gebeuren er straks geen enkele dierentuin meer in Nederland is waar je met een hond naar binnen mag en dat lijkt me toch niet de bedoeling (deze kant gaan we nu al op en als ik dan toch kijk hoe mensen met honden in dierentuinen in Duitsland bijvoorbeeld rondlopen dan is dat soms echt een wereld van verschil met de Nederlanders, overigens zeg ik absoluut niet dat jij zo iemand bent hoor maar hier in Nederland lopen er soms types met honden in dierentuinen dat ik denk ben je hier nu om de dieren te bekijken of om ze te pesten). Een dierentuinbezoek moet voor zowel de dieren uit de dierentuin als de hond en zijn baas zelf een leuke maar vooral ook ontspannende aangelegenheid zijn en dit soort incidenten zorgen juist alleen maar voor extra spanning en stress.
Nogmaals bedoel het absoluut niet veroordelend (hopelijk vat je het dus ook niet verkeerd op wat ik nu zeg) want een ongeluk zit in een klein hoekje (heb ook wel eens meegemaakt dat mijn meiden ergens van schrokken en keihard begonnen te blaffen in een dierentuin, schaam je je ook rot en doe je je uiterste best om ze zo snel mogelijk stil te krijgen en weg bij het verblijf)! Bedoel alleen te zeggen zou de volgende zeker wel beter opletten en er ook niet al te lacherig over doen want wat hierboven al gezegd het had ook anders kunnen aflopen en er zitten zeker risico's verbonden aan Caspers zwempartijtje...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nou jeetje was echt niet de bedoeling dat hij erin zou vallen/springen. Denk je dat ik hierop zit te wachten. Ik ben zoals al eerder gezegd op de hoogt van d risico,'s maar Caspers reactie was ch wel grappig. En als it gebeurd was bij en kasteel oud was t wel helemal grappig geweest!

EN hebben ook kinderen in gelegen en t is voor zover bekend nooit aantoonbaar gebeurd dat iets ofiemand hier wat aan ove heeft gehouden. Gebeurd is gebeurd en ik ou m in de gten meer kan ik nunniet meer doen!
En mensen verpesten nou eenmaal alles voor elkaar..... Kinderen vooral....

Oh ja en verder hebben w een heel leuke dag gehad!

Us ik ben volledig op de hoogte en hoef hier verder niet aan herinnerd te worden. Nu des enkel reacties zonder veroordelingen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Oef Casper heeft genoten zo te lezen, maar wat spannend om zomaar in het water te springen, gelukkig liep het goed af :-D .

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk ook niet dat je dit had verwacht en weet ook wel zeker dat dit je bedoeling niet is geweest dus begrijp me niet verkeerd! En idd je hebt gelijk mensen verpesten nou een maal van alles voor elkaar en dan met name kinderen, klopt helemaal.
Enige wat je kunt doen is hier een les uit trekken en verder gewoon Casper voorlopig in de gaten houden maar idd het heeft ook geen zin om hier nu een hele discussie over te gaan hebben. Gebeurt is gebeurt, nu alleen hopen dat het niet nog eens gebeurt en Ouwehands desnoods maatregelingen gaat treffen zodat dit ook niet meer kan gebeuren want als kinderen er zelfs in vallen dan lijkt het mij toch iets wat onder handen genomen moet worden vanuit de dierentuin zelf...

Fijn dat je verder een leuke dag hebt gehad en ik weet zelf ook een dierentuin bezoeken met je hond(en) kan geweldig zijn. Hun reacties op de vreemde beesten en gewoon de gezelligheid van zoiets samen beleven met je hele familie (niet alleen mensen maar ook dieren) is erg leuk om mee te maken dus super dat je zo hebt genoten!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Casper, je bent een apekop. O-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nog even over de ziekten. Het ester dient als drinkwater voor de dieren en wordt wekelijks door de da gecontroleerd. Aldus de mail die ik heb ontvangen van de dierentuin. Weinig reden tot echte zorg dus....

honden page profiel nancy, woopy en faithnancy, woopy en faith

honden foto van nancy, woopy en faith

en je wou waarschijnlijk gewoon een verhaaltje vertellen en niet veroordeeld worden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierentuin, zwemmen ij de aapjes!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Eventjes voorstellen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^