Zwitserse witte herder wel/niet een herder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sandra (Gast)

Wij willen er een hond bijnemen.. Nu zitten we te denken aan zwitserse witte herder met name om mee te gaan speuren en omdat het een grote hond is daarmee ga je makkelijker ver de bossen in.. Nu hoor in van vele dat zwitserse herder geen echte herder is? Is dat zo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwitserse witte herder wel/niet een herder? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Waarom zou dat niet zo zijn?

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Is ooit begonnen als een miskleur Duitse herder dacht ik. Hoort bij de herdershonden. Rasgroep 1.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Het noemt toch witte herder en het ziet er toch uit als een herder

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker is het een herder, kijk maar eens bij de rasvereniging van de ..witte herder oftewel de canadese witte herder, daar kom je fotoos tegen en de rasbeschrijving.

honden page profiel Debbie CoppensDebbie Coppens

honden foto van Debbie Coppens

Het is zeer zeker een herder hoor :-) .

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Een Zwitser is wel degelijk een herder, hoor. ;-)
Het is wel een herder die afstandelijker/terughoudender is naar vreemden, dan bijvoorbeeld een Duitse herder. Ze moeten echt vertrouwen opbouwen met vreemden.
Haakon heeft bij mijn ouders in de buurt een Witte herderteefje waar hij helemaal gek van is en zij van hem, maar dat heeft wel even geduurd. Haakon heeft echt haar vertrouwen moeten winnen. ;-)
Nu zijn ze de beste vriendjes. :-D
Persoonlijk denk ik ook dat een Witje daarom ook veel minder geschikt is voor bijvoorbeeld IPO of in de bewaking.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" jazeker is het een herder, kijk maar eens bij de rasvereniging van de ..witte herder oftewel de canadese witte herder, daar kom je fotoos tegen en de rasbeschrijving. "


In 2003 is de (Amerikaans) Canadese Witte Herder erkend als rashond onder de naam Zwitserse Witte Herder. Het ras is ooit ontstaan uit witte Duitse Herders. Het komt geregeld voor dat er in een nest Duitse Herders witte exemplaren zitten. Deze witjes werden vroeger afgemaakt, men zag het als een fout. Gelukkig zijn er ooit fokkers en kopers geweest die de witte hondjes wilden hebben. Van daaruit is de Witte Herder onstaan.

Qua karakter verschilt de Witte Herder wel van de Duitse Herder. Een witte is zachter en terughoudender. Google eens op 'Witte Herder speurwerk', daar komen heleboel links tevoorschijn. Leuk om te weten, ik heb zelf een Witte Herder gehad die nog geen bal terug kon vinden in het gras. Ik was in eerste instantie verbaasd om te lezen dat je er speurwerk mee kan doen ;-) ;-) Ondanks dat ik nu besmet ben met het windhondenvirus houdt een witje altijd een plekje in mijn hart.

leijtens (Gast)

ja zijn lieve honden ik heb er zelfook een is wel heel waaks over ons helefijne honden dat is een goed idee om zon hond aante schaffen en ik kan ze an komen als u in tresse heeft

koert (Gast)

wat voor ras heb u

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een heel oud topic, waarschijnlijk lukt het niet om iemand dan nog hier te laten reageren, anders inloggen en dan kan je een pbtje sturen naar degene.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwitserse witte herder wel/niet een herder? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Chihuahua en jasjes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^