Wat zou het zijn? En wat is de oplossing?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik loop een of twee keer per dag door het park. Een deel is verbodsgebied en daar mag je met de hond dus helemaal niet komen. De rest is losloopgebied, maar daardoor zijn er maar 2 paadjes die je kunt nemen. Om een rondje te lopen, heb je die twee paadjes nodig, anders krijg je heen-terug.

Op een stukje kom ik sinds kort een flinke hond tegen, een reu. Een molosser type, hoewel ik het ras niet herken, ook niet van plaatjes. Ik vind dat hij een Stafford snuit heeft qua lengte/geen hangwangen, maar de rest is daar te hoog/ breed voor. Het baasje zit steevast op een bankje daar.

De eerste keer was ik er omheen gelopen, via het gras maar kwam hij ons achterna. Behoorlijk dreigend.

De tweede keer was het vechten en Dobby had een jaap in zijn oor, aan twee kanten. Ik heb het ontsmet en het ging goed, maar geen idee of het door en door was.

Vandaag zag ik al dat die hond op het veld liep, en een andere reu te pakken probeerde te nemen. Alleen was deze reu een flinke Dalmaat, en lag die kwaaie onderop. Even later liep de hond 100m verder bij een andere hond, maar er gebeurde niets. Toen kwam ik langs het bankje. Ik dacht dat baas en hond verder gelopen waren, maar helaas. Omlopen hielp de vorige keer niet, dus ik besloot los-volgend er langs te gaan, met ik als buffer.

Ik zag dat de baas de hond liet liggen en op zijn gezicht (van de hond), onder de ogen zat te kloppen??? Dobby liep een extra boogje van de hond weg. De hond viel met een grauw uit, maar werd vastgehouden.

Ik loop verder en ga het hoekje om, samen met Dobby. Ineens hoor ik geschuif van remmende poten op het pad, en een gegrauw en gegrom. Was die hond ons achterna gekomen. Ik stond er 4 meter vandaan, en Dobby 3 meter achter me, maar Dobby besloot die indringer weg te jagen. Ik sprong er tussen (7 m ruimte tussen de 2 honden, geen gevecht) en gaf Dobby een blijf. Dobby ging toen toch maar niet. Ik stuurde die hond weg, en die liep mokkend helemaal stijf terug naar zijn baas. Hij zette een geurvlag uit voor hij verder weg liep.

Toen ik weer bij de ingang van het park was, liep die reu daar wéér. 100m van zijn baas. Die was hem komen halen. Ik wachtte even en liep naar de ingang van het park, en toen liep die hond 200m verder, wéér 100m van zijn baas helemaal aan de andere kant van het veld.

Ik vroeg me af... is dit gewoon die reu die geen reuen verdraagt? Of is dit territoriaal? Vanwege het bankje daar? Want hij gaat wel ver weg van zijn baas, dus zou hij een groot stuk als "van hem" beschouwen. Zijn molossers territoriaal? Of eerder reuen-haters?

In ieder geval geen fijne hond, en ik zou liever zien dat hij vast ging/ muilkorf om kreeg. Als hij 100m wegloopt om boven op een andere reu te springen vind ik dat geen normaal gedrag voor los in een stadspark. :'(

En vooral? Wat doe ik eraan? Dobby luistert goed, maar vecht wel terug als hij aangevallen word. Alleen is hij natuurlijk niet zo krachtig als zo'n Dalmaat en verliest een gevecht tegen zo'n kolos gegarandeerd. Ontlopen gaat lastig als dat beest zo ver van zijn baas af loopt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zou het zijn? En wat is de oplossing?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Kan wel zijn als die baas daar zo zijn tenten opslaat, dat de hond dat ziet als zijn gebied...
Gelukkig is je Dobby flink genoeg, maar voor veel hondeneigenaren zal dit een 'lastig traject' zijn.
Er zou eens iets serieus moeten voorvallen, voordat die baas zijn biezen moet pakken...

Vind het wel een beetje zielig voor die andere hond, want die wordt blijkbaar wel een beetje aan zijn lot overgelaten.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Nou...daar gaat je wandelplezier....
Balen zeg...dat die hond zomaar zn gang kan gaan en zn baasje het blijkbaar niet zo veel intereseerdt..
Misschien morgen zonder Dobby naar het park gaan en het gesprek aangaan met de man?

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik denk zeker als ik het zo hoor dat die hond zijn terretorium verdedigt. Want sommige honden zien een bepaalde ruimte om het baasje heen ook als terretorium dat verdedigt moet worden. En mollosers zijn vrij terretoriaal en ook vaak onverdraagzaam naar soorgenoten en helemaal naar hetzelfde geslacht....

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Bleh ik heb daar zo'n hekel aan (als Molosser eigenaar kun je best een hekel aan de meeste anderen hebben hoor :-))

Maar alletwee je vragen kan ik met ja beantwoorden. Ja ze zijn territoriaal en er zitten er een hoop bij die agressie hebben richting seksegenoten (waar een baas soms gewoon geen invloed op kann hebben.)

Toch denk ik dat dit geen van beide is maar simpel verveling in combinatie met een eigenaar die, wanneer hij als geen zin heeft om te lopen het opvoeden ook maar voor het gemak vergeten is.

Ik hoop dat er een gesprek valt aan te gaan met deze man. Een tip, dit soort eigenaren zijn niet zo begaafd, wel op gelijk niveau praten haha O-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

-----------------------Ik zag dat de baas de hond liet liggen en op zijn gezicht (van de hond), onder de ogen zat te kloppen??? Dobby liep een extra boogje van de hond weg. De hond viel met een grauw uit, maar werd vastgehouden.
------------------------------------------

hier ben ik van gescrokken.
wat ik hierin herken is de agresie die Sasja vroeger ook had
zij kreeg klappen van mijn broertje...maar Sasja uitte dat weer naar andere honden door stomweg agresief te zijn naar elke hond die langsliep.
nu is mijn broertje weg en Sasja heeft bijna geen agressie naar andere honden meer.
(natuurlijk zit ze wel aan de lijn behalve op losloopgebieden waar het altijd goed gaat omdat elke hond los loopt)

ik denk doordat die baas zo zit te 'kloppen' op zijn hond, dat zijn hond dit afreageerd op andere honden.
daarbij zal niet elke hond zijn baas bijten als die onnodig klappen krijgt (ik ben zelf al tegen klappen geven)

en daarbij is die andere hond groot en kolosaal waardoor die al snel respect van andere honden krijgt,
tja...dan word het ego van de hond snel gevoed en voelt die zich oppermachtig ten opzichte van andere honden.
(een kleine hond kan snel op zijn plek gezet worden door een grote hond....maar hoe doe je dat met een grote hond)

maar nu?
als die hond telkens andere honden te graze neent en de eigenaar onderneemt geen actie dan kan je altijd zelf stappen ondernemen.

zijn eigendom heeft jou eigendom schade toegebracht
en niet alleen bij jou..maar ook ander honden.
(helaas word door de nederlandse staat honden als 'eigendom' gezien)

je kunt hiermee naar de politie gaan wegens dit hondenoverlast.

maar is de man zelf al aangesproken met de vraag of hij mischien niet ergens anders kan gaan zitten met zijn hond?
en als hij toch liever op het bankje zit, zijn hond aan te lijnen zodat zijn hond geen andere honden kan aanvallen?

mischien is hij zelf wel in de war en weet niet goed wat er allemaal gebeurd.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haha Sammy, dat helpt. Ja, verveling had ik ook al bedacht, en/of dat hij zichzelf het taakje had toebedeelt dan maar de omgeving te "verdedigen".

Van Dobby is helaas geen teefje te maken (ach gos, zou die Debby gaan heten), dus ik denk dat de oplossing toch bij die baas/hond moet gaan liggen. Ik kan toch moeilijk 200m omlopen omdat die hond daar zit (die dan ook nog eens niet altijd zichtbaar is, vanwege bosjes). Of ik moet door het verbodsgebied, en als ik aangesproken word melden waarom...

Die man aanspreken kan ik doen, maar hij ziet er niet super verzorgd uit zeg maar. Ik verwacht er eerlijk gezegd niet veel van. O-) Ik vraag me af of het beter zou gaan als ik probeer vriendjes te worden met die hond. Met toestemming iets lekkers geven ofzo?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Als hij echt een probleem met reuen heeft zie ik dat niet gaan gebeuren. Heb je een grote kans dat hij het lekkers straal voorbij rent. (De Molossers die ik ken geven eenmaal volwassen niets om voedsel.)

Zou toch echt het gesprek proberen en alles uit de kast trekken (zielig/meelevend/boos) je ziet vanzelf waar enige reactie opkomt. Niet geschoten...

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Overigens vind ik die laatste theorie wel aanneembaar :-)

Als Flex niet kan zwemmen of spelen gaat hij uiteindelijk ook zelf iets bedenken dat eigenlijk ook nooit leuk is. (Jagen, slopen, mensen omver lopen..) Daarom ga ik ook nooit lang stilzitten, dan weet ik het al.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Tip van een blog: gooi een handvol lekkers voor zijn neus op de grond als ie aan komt stormen. Heb jij even de tijd om weg te komen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" Tip van een blog: gooi een handvol lekkers voor zijn neus op de grond als ie aan komt stormen. Heb jij even de tijd om weg te komen. "


Hiermee loop je dus het risico dat de hond altijd op je afstormt voor de brokjes.

Ik zou zonder hond een gesprek met deze mijnheer aangaan of het hoe en wat.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ga met ERIKA mee, zeker als je steeds die man met zijn hond tegen komt, dan is er voor jou geen wandelplezier meer.

vandaar ga het gesprek aan zonder Dobby, wie weet komt deze man toch tot reden, en ziet tie in, dat dit niet kan.

Geke (Gast)

Als je het eng vind om die man aan te spreken, kun je dan niet iemand vragen die met je meegaat?

Desnoods loopt diegene even met jouw hond verder en spreek jij die man aan.

Wellicht kun je dan tegen die man zeggen, kijk eens wat er gebeurt. Uw hond vliegt nu achter die hond aan, zou u hem niet vasthouden?

Dan hoef je die man nl. niet aan te spreken op reeds gemaakte fouten, maar op de fout die hij op dit moment maakt. Hij kan toch niet goedmaken wat er al gebeurd is, toch?

En het zou fijn zijn omdat er dan iemand in de buurt is, zodat jij je wat veiliger voelt om hem aan te spreken.

Is dat misschien een idee?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik voel me niet onveilig, maar ik heb er gewoon geen vertrouwen in dat hij er wat mee zal gaan doen. Ook al niet omdat deze man bij goed weer op zondagochtend bij dat bankje afspreekt met een paar andere mannen, en dat zijn ook allemaal van die rare types. Er word dan ook gedronken (zondag ochtend om 9 uur!!!!).

De eerste keer dat ik daar langsliep, jaagde een andere bulldog (type) Dobby achterna, onder luid gelach van die mannen. Dat vind ik geen normaal gedrag van die mannen. Dobby maakte zich toen ook letterlijk uit de voeten en werd achterna gezeten. Gelukkig is Dobby een slanke Golden, en zo'n lomperik blijft hij wel voor. Gelukkig lag die gestroomde toen vastgebonden aan het bankje, dus er zit misschien een klein beetje verantwoordelijkheidsgevoel in die man, maar aan de andere kant: dat doe je ook niet voor niets. Waarom word de hond dan verder wel losgelaten?

Het is potverdorie maar goed dat ik niet bang ben voor mezelf, want ik spring rustig in het pad van zo'n hond om hem weg te sturen. Met mijn hele 1.60m mini formaat.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"

Hiermee loop je dus het risico dat de hond altijd op je afstormt voor de brokjes.

Ik zou zonder hond een gesprek met deze mijnheer aangaan of het hoe en wat. "
Nu stormt ie altijd op haar af om de hond te pakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zou het zijn? En wat is de oplossing?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Is ze nu Drachtig ????????????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^