botkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

muisje (Gast)

Wij hebben een Duitse (Deense) dog die volgende maand 7 jaar wordt. Omdat hij een tweetal weken
begon te manken aan zijn voorpoot zijn we naar een dierenkliniek geweest. Daar werden röntgenfoto's gemaakt en de diagnose was een heel agressieve botkanker. Hij mankt en heeft een gezwel aan zijn voorpoot. De dierenarts heeft morfine voorgeschreven maar daar is hij zo suf van dat hij de hele dag slaapt. Heeft iemand hier ervaring mee of er andere pijnstillers zijn om te zorgen dat hij minder pijn heeft.
Als je zoekt op het internet staat er amputatie en chemo. Maar amputatie is geen optie vermits er al veel uitzaaiïngen zijn vastgesteld.
Ze raden ons aan om hem te laten inslapen maar dat kan ik niet over mijn hart krijgen.
Graag wat reacties of mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.
Bedankt alvast.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "botkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Mijn Dobermann Dico heeft botkanker gehad, hij is hier trouwens ook aan overleden. Hij had een kwaadaardige vorm op zijn schedel... Ik heb hier een foto waar je de tumor goed kan zien links op zijn schedel:



Het geluk was dat de tumor naar boven groeide en dus minder snel naar beneden...
Opereren was geen optie omdat dan de hersenen geraakt zouden worden..

Dico heeft geen morfine gehad, hij kreeg pijnstillers van mij als ik zag dat hij wat pijn had... Hij kreeg die pijnstillers die hij als snoepje op at, dus ook geen gedoe met medicatie naar binnen zien te krijgen... Rimadyl gaf ik hem en op het einde kreeg hij nog een andere pijnstiller erbij... Ik heb hem niet laten lijden.. Hij is 8 jaar geworden... In November 2009 werd de diagnose botkanker gesteld en in Maart 2010 heb ik hem in laten slapen...

Mijn Dico heeft nog een schitterende laatste wandeling gehad, hele mooie foto's gemaakt, hij was intens gelukkig, kwispelde en at lekker... Hij is de laatste dagen nog meer verwend dan anders en we hebben samen geknuffeld of mijn leven er vanaf hing... Al snoepend is hij in mijn armen ingeslapen met mijn Dobermann Ziva erbij... Voor het echte lijden ging beginnen heb ik dus ingegrepen en ik zag aan hem dat hij me daar dankbaar voor was... Je kent je hond het aller beste, wanneer het niet meer gaat moeten we die keuze maken, dat zijn we verplicht... Het niet over je hart verkrijgen snap ik wel, maar is geen eerlijke gedachten voor de hond natuurlijk.. Wij mogen als mens niet egoistisch zijn als het om het inslapen van ons huisdier gaat... Wij zullen hun lijden moeten bepreken/besparen hoe pijn het gemis ook zal doen... Met mijn Ziva bijvoorbeeld heb ik die keuze niet gehad, die ging van de één op de andere dag ineens erg slecht (was wel al 3 jaar ziek met een medische geschiedenis) ... Ze hebben haar leven nog proberen te redden maar tevergeefs.. Heb haar nog wel op tijd uit de kliniek op kunnen halen zodat ze ingeslapen is hier thuis, ook op schoot.. Maar het afscheid was veel minder intens als met Dico... Geen laaste wandeling, geen dagen lang knuffelen en zeggen hoeveel ik van haar hou... Het ging allemaal veels te snel en heb daar heel moeilijk vrede mee kunnen krijgen, nu nog niet zelfs! Ziva heeft ook geleden de laatste dagen, zonder er grip op te hebben en geloof me, dat is het ergste wat er bestaat....

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je de juiste keuze moet maken... Ik zou niet de morfine doorzetten, je hond moet nog mooi kunnen genieten zonder zo suf te zijn... Ik zou het proberen met Rimadyl en zoveel mogelijk de hond laten genieten van de dingen die hij zo graag doet... Wel ook zorgen voor rust, Dico sliep de laatste tijd van zijn leven erg veel, maar wel lekker dicht tegen me aan... Laat het niet zover komen dat je geen keuze meer hebt, nu kun je het zo intens en mooi maken als je zelf wil, zie dat als een mooie luxe, hoe vreemd dat ook klinkt!

Heel veel sterkte voor de periode die komen gaat, heel zwaar, met heel veel tranen, maar ook intens en mooi omdat er gelukkig afscheid genomen kan worden!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Hoe erg het ook is en de beslissing is altijd heel erg moeilijk.

Maar volg de raad van de dierenarts op die weten wel wat ze doen.

Ik heb ook altijd de raad van de dierenarts opgevolgd.

Heel veel sterkte.

muisje (Gast)

Die Rymadil kan je dat zonder voorschrift gaan halen? Ik wil hem zeker niet laten afzien. Als het hem te veel pijn gaat doen laat ik hem inderdaad inslapen. Ik zie hem veel te graag om te zien dat hij veel pijn heeft, maar overdag is hij nog heel levendig, nu het goed weer is speelt hij in de tuin, maar ik heb gelezen dat botkanker op de poten vooral 's avonds en 's nachts pijn doet.
Het is omdat hij overdag zo levendig is dat ik het moeilijk vind om de stap te zetten, volgens de dierenarts zou hij nog een viertal maanden te leven hebben. Ik heb alleen bang dat hij thuis sterft en dat wij hem zelf naar de dierenkliniek moeten brengen, hij weegt 92 kilo dat hef je zomaar niet op.
Ik ben echt ten einde raad. Ik moest hem van de dierenarts op dieet zetten omdat hij teveel weegt, maar nu ik weet dat hij er binnenkort er niet meer is wordt hij enorm in de watten gelegd.
Wij geven hem heel lekker eten en snoepjes en proberen hem ook meet te nemen maar dat is niet zo
evident omdat hij erg mankt.
Toch bedankt voor de reacties tot nu toe.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb het 6 jaar geleden meegemaakt met mijn Witte Herder.

Als pijnstillers kreeg ze meteen Metacam maar dat stilde de pijn niet voldoende. Ik was destijds zelf net overgestapt van Tramadol naar Morfine. De Tramadol die ik over had heb ik mijn hond gegeven zodat ze zo weinig mogelijk pijn zou hebben. De dierenarts gaf haar nog hooguit 6 weken.

Alles wat ze leuk vond ben ik met haar gaan doen. Regelmatig viel ze om en kon dan zelf niet meer opstaan. In het begin raakte ze in paniek, later wist ze dat ze snel weer op 4 poten gezet zou worden en ging ze vrolijk verder. Omdat ze weinig pijn had heeft ze echt van genoten van die tijd. Al na 10 dagen ging het heel snel slechter. De laatste avond in het park was iedereen er om afscheid te nemen en haar lekker te verwennen. Toen we terugliepen naar de auto keek ze me voldaan aan, zo van 'morgen weer hè ?' Helaas kwam er geen morgen. Ze is 2 weken na de diagnose ingeslapen.

Zolang ze kon genieten heeft ze genoten. Ik heb na de diagnose heel snel de beslissing moeten nemen om haar in te laten slapen. Toen de dierenarts aanbelde wilde ze opstaan maar dat lukte niet meer, daar kon ze boos om worden. Gelukkig kon ik haar laten gaan voor het echte lijden begon.

Wat doet dat pijn !! Wat kun je anders ? Je hond pijn laten lijden omdat jij geen pijn wil ? Je hond is er zijn hele leven voor jou geweest, nu komt de dag dat jij er moet zijn voor je hond. Ik wens je heel veel sterkte.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Rimadyl kun je gewoon door de dierenarts laten voorschrijven, dat is denk ik geen enkel probleem hoor... Ik ging soms met Dico gewoon lekker naar het water, dan gingen we daar zitten en kon hij op zijn eigen tempo lekker struinen met Ziva samen, dat vond hij al genieten...

Je kunt je hond uiteraard gewoon door een dierenarts thuis laten inslapen, dan hoeft hij niet naar de kliniek toch? Als de hond is overleden kun je er voor kiezen hem zelf naar het crematorium of begraafplaats te brengen of hem op laten halen, net zoals bij mensen gebeurd... Ik heb Dico en ook Ziva na het inslapen zelf naar het crematorium gebracht...

Als je weet dat de levensverwachting langer is als de hond gewicht verliest dan is het zeker de moeite, maar als het geen verschil meer maakt dan zou ik daar verder ook geen energie insteken en hem gewoon lekker nog genieten...

Die 4 maanden kunnen heel goed kloppen, zo snel ging het bij mijn Dico namelijk ook...

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Als je hond heel veel pijn heeft (botpijnen zijn echt heel, heel erg!!!!) dan zou je je toch moeten afvragen of je niet uit liefde voor het dier zou moeten loslaten en hem laten gaan.......... leven mag geen lijden worden, vooral niet als het niet nodig is. :'(

Heel veel sterkte hoor, kan me voorstellen hoe verdrietig je bent.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hier ene mechelse herder die botkanker had. Hij heeft rimadyl pijnstillers gehad, maar dat hielp op een bepaald moment niet meer. Hij is toen ingeslapen.

Amputatie is een optie bij klein hondjes, bij honden zwaarder dan 25 kg is dit eigenlijk nooit een succes, puur door het lichaamsgewicht.

Je zou dus pij stillers kunnen proberen, maar botpijnen zijn heel erg pijnlijk. En door de tumor wordt het bot erg broos en de kans op een breuk is veel groter.

Dus zolang het gaat zou ik hem op de pijnstillers zetten, maar vroeg of laat zul je toch die moeilijke beslissing moeten nemen....

In het ieder geval heel veel sterkte met je hond!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Pijnstilling bij botkanker is heel moeilijk. Morfine is inderdaad het enige middel, maar maakt de hond heel suf.
Bij mijn Dobermann is er (voor de pijnlijke artrose) cortisone gegeven, maar dat hielp maar enkele uren...
We wisten dat het heel snel ging, omdat hij zich altijd zo flink had gehouden, en het ineens niet meer te stoppen was...

Ik wens je veel sterkte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij hebben onze hoyah in laten slapen, de orthopeed dacht een meniscus, ook maken, komt goed vertelde die, na voelen.
bij het openmaken bleek botkanker, in een ver gevorderd stadium, een grote hond geen optie om de poot te amputeren, we hebben haar in de narcose in laten slapen.

triest als dit de conclusie is, denk heel goed na wat je wilt, doorgaan met pijnstillers dat je hond suf wordt, of inslapen, ja hard , keihard, maar het is niet anders, maak de keuze voor je hond, die kan dat niet zelf.

heel veel sterkte met een goeie en wijze beslissing.

muisje (Gast)

Ik heb juist contact opgenomen met mijn dierenarts en deze heeft mij een andere pijnstiller voorgeschreven geen morfine maar ook wel heel krachtig tegen pijn. Vermits hij nog heel levendig rondloopt en regelmatig in de tuin zijn wandeling doet, heeft hij volgens den dierenarts nog niet veel pijn. Dat is een pak van mijn hart.
Bedankt voor al jullie reacties heb er veel steun aan gehad. Ik hou jullie op de hoogte van mijne liefste vriend zijn toestand.
Groetjes aan iedereen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "botkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 2 jaar geleden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^