Morgen komt er een puppy bij.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miracle (Gast)

Hallo allemaal,

Heeft iemand nog meer ervaringen met de Csipirkei kennel en dan de hondjes die uit Hongarije komen? We overwegen om daar over 'n tijdje 'n puppy aan te schaffen maar kennissen van ons zeggen dat die hondjes gestresst kunnen raken van die reis en daardoor ziek in nederland aankomen.Denk daarbij aan hevige diarree en angsten.
Wie oh wie heeft ervaring?

Anoniem (Gast)

@Miracle, Hallo, 'k zal u even mijn ervaring met de Csipirkei kennel laten ervaren.
Onze Denzel was en is een vrolijk kereltje die helemaal niet gestresseerd was toen ik hem ophaalde. Die mensen zijn uiterst behulpzaam als je met vragen zit. De puppies van de nest van Denzel zijn door de fokker zelf in een stationwagen naar Nederland gebracht, nu weet ik niet of dit altijd zo is. Toen de fokker afscheid nam van Denzel kreeg hij de tranen in de ogen, dat wil toch wat zeggen hé. Mijn hondje heeft allesinds geen tekenen van diarree en angsten. De kennel staat goed aangeschreven, ook op het hondenforum. Zelf zou ik zeker terug gaan naar deze kennel om me een puppy aan te schaffen. Hopelijk heb ik u een beetje kunnen helpen met je zoektocht naar een goede kennel. Veel succes met je toekomstige pup!!!Groetjes !!! :-)

Hallo, (Gast)

Anoniem (Gast)

Hallo, hebben jullie er geen moeite mee, dat de hondjes uit Hongarije komen en je de ouders dus niet ziet?
Zal dat allemaal kloppen??

honden page profiel Myriam D SMyriam D S

honden foto van Myriam D S

Hallo anoniem, nee hier had ik daar geen last van, de fokker was aanwezig en zoals ik al zei de hondjes komen met hem mee naar Nederland, tergelijkertijd bezoekt hij zijn zuster.
Die hondjes worden niet per vrachtwagen overgebracht zoals bij de broodfokkers. Inderdaad de ouders kun je niet zien maar wel heeft die zus twee honden die ook van haar broer komen.
Verder zijn er meer mensen die daar een cocker gekocht hebben en ze zijn allemaal tevreden (zij die reageren op forums).

Bronkhorst (Gast)

Wij willen eventueel ook bij de Csipirkei kennel een pup halen, maar ik zie dat ze niet zijn aangesloten bij de Nederlandse Spanielclub, terwijl deze kennel wel Euro 850,- vraagt voor een pup. Hoe zou dat zitten en voldoen zij wel aan alle regels van de Spanielclub??

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

De pups zijn getest, en hebben een stamboom. Maar inderdaad niet aangesloten bij de vereniging.
Ik was op de winnershow in Amsterdam, en mijn buurvrouw had haar cocker spaniel meegenomen. Haar cocker is ook afkomstig uit de csipirkei kennel. We zagen direct een kraam van de nederlandse spanielclub. De mensen daar waren zeer enthousiast.
Maar toen ze hoorden waar de hond vandaan kwam waren ze minder blij. Ze zeggen dat de honden die er vandaan komen erg zacht van aard zijn. Maar dat er niet volgens de nederlandse regels gefokt word. Maar ze worden natuurlijk ook in hongarije gefokt.
De hond van mijn buurvrouw is gezond. Alleen heeft ze wel een knikstaart. Dat schijnt erfelijk te zijn en is dus een fout.

Bronhorst (Gast)

Dan vind ik E 850,- wel veel geld voor een niet 'officiële' pup. Ik ga er nog even over nadenken of ik daar wel een pup van willen hebben.

Anoniem (Gast)

Hoi,

Onze pup komt er ook vandaan, is net uitvoering onderzocht door de DA en helemaal goed gekeurd. Blakert van gezondheid. Volgens de DA was er niets mis. Dus ik toch gerustgesteld, want je twijfelt dan toch weer als je zoiets leest.

Groeten..

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vind het niet zo'n betrouwbare kennel/
De honden komen allemaal uit Hongarije!

Je wil toch de moeder hond zien, hoe weet je zeker dat ze daar geboren zijn en dat ze daar vandaan komen.
Daarbij de prijs is vreselijk hoog voor niet erkende kleuren.

Ik zou hier de gok echt niet wagen, de zekerheid op de uitslagen van de testen heb je niet, puur mooie woorden op de site.
Dat is geen garantie dat het werkelijk zo is!

deagram (Gast)

Ook ik wil hier een hondje gaan halen.
Een vriendin van me heeft al een hond van hun en dat is echt een superlief beest.
Ik houd al een tijde mp in de gaten en daar staat wel heel erg vaak een nestje op.
Dus heb wel gemengde gevoelens.

Anoniem (Gast)

Wij hebben er een pup vandaan, super lief en heel gezond. Maar achteraf wel twijfel omdat ze idd wel heeeel vaak puppies hebben.....

anoniem (Gast)

Ik weet niet of ik of echt positief ben, ik zou er niet weer een hond kopen.
Heb nergens een negatieve reactie kunnen vinden, laat ik dat voor op stellen maar onze hond heeft wel HD.
Wil niet zeggen dat het daarom een slecht kennel is maar vind wel dat mensen het moeten weten.

Joke (Gast)

Ik ga het hier toch even opnemen voor Robert en Szilvia van de Csipirkei kennel.
Wij hebben onze pup Elmo hier gekocht. Elmo is een ontzettend zachtaardig, aanhankelijk hondje maar staat stevig op zijn poten en het ontbreekt hem niet aan de nodige jachtpassie.
Dit zijn echt goede betrokken fokkers. Wanneer je bij hen komt nemen zij alle tijd voor je. Je mag het hele huis zien de puppies zitten gewoon in huis. De pups zijn sociaal goed ontwikkeld. Ik hoor hier zeggen dat 850 euro veel geld is voor een pup uit Hongarije maar dat moet ik toch nuanceren.
De pups zijn ingeent tegen Rabies ( 3 jaar geldig) om de grens over te mogen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn rijdt Robert met de pups naar Nederland. De pups worden uit voorzorg ontwormd tegen Chiardia ( een ernstige worminfectie die in het oostblok voorkomt) Ze zijn volledig ingeent, gechipt, ontwormd en ontvlooid alles wordt keurig bijgehouden in het dierenpaspoort. De hondjes hebben een uitstekende stamboom ( met honden uit heel Europa) en de ouders worden o.a. getest op PRA en andere nare erfelijke aandoeningen. Met deze pup haal je een verse bloedlijn binnen wat mij alleen maar goed lijkt. Er is prima nazorg en alles verloopt in een zeer open communicatie. Mijn pup was al nestzindelijk en gewend om te worden geborsteld. Ook de autorit naar ons huis ( ongeveer een uur) verliep zeer relaxed.
Lof voor de Csipirkei kennel ik kan het iedereen aanraden.

annet (Gast)

Ik wil ook nog even mijn ervaring kwijt: ik heb 2 cockers van Csipirkei en het zijn 2 schatten: super lief, mooi gebouwd, gezond en heel relaxt. Allebei (niet tegelijk gekocht, de 2e 1,5 jaar na de eerste) de hondjes waren heel rustig in de auto en zijn eigenlijk nergens bang voor. Je kan echt zien dat Robert en Szilvia heel erg van houden houden, goed voor ze zorgen en het ook heel belangrijk vinden waar de honden naar toe gaan. 

En tuurlijk verdienen ze er geld aan, dit zijn mensen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt maar wel met het hart op de juiste plek. Kijk op de site ook maar eens bij de foto's in Hongarije, een mooier leven kunnen honden niet hebben. 
Een pup van de spanielclub geeft overigens geen garantie: ik had eerder een cocker bij een fokker via de spanielclub en die is na 5 jaar aan een tumor overleden. Kan natuurlijk gebeuren maar toen ik de fokker belde om haar in te lichten waren ze niet eens geïnteresseerd terwijl je wel zou verwachten dat een fokker wil weten waar 1 van haar honden zo jong aan overlijdt!
De fokkkers van de spanielclub zijn volgens mij jaloers op Csipirkei omdat ze regelmatig nestjes hebben met zeer mooie hondjes in unieke kleuren, gewoon concurrentie nijd!
Dat fokkerswereldje is vreemd wat mij betreft maar als je een mooie lieve gezonde cocker wil, dan ben je bij Csipirkei echt aan het goede adres! Iedereen is gek op mijn beestjes.

Jolanda (Gast)

Ook wij hebben een cocker van de Csipirkei kennel. Inmiddels onze 4e cocker, waarvan de eerste drie in Nederland gekocht waren. En nog nooit hebben we zo'n geweldige hond gehad. Onze Roosje is alles wat je van een cocker mag verwachten, speels, ondeugend, maar vooral super lief. Een echte aanvulling op ons gezin en het beste speelmaatje van onze zoon. Daarnaast is het een pracht hondje om te zien en ze blaakt van de gezondheid. Mocht er ooit nog een cocker bij komen, komt deze zonder enige twijfel van de Csipirkei kennel. Je kan inderdaad de ouders niet "live" zien. Maar vanaf het moment dat je interesse toont in een hondje wordt je voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de pups en ontvang je heel regelmatig nieuwe foto's. Tot slotte wil ik ook nog kwijt dat onze hond geweldig gesocialiseerd was toen we haar kregen. Ze is een schat met honden, katten, kinderen en gaat graag en zonder problemen overal mee naartoe. Ja, 850 euro is een hele som, maar daarvoor krijg je een hond met stamboom, voorzien van entingen en bovenal een beste vriend!

honden page profiel Sophie PlasmansSophie Plasmans

honden foto van Sophie Plasmans

Ik kan deze reactie's alleen maar beamen! Ik heb hier mijn hondje ook vandaan gehaald op 8 september. Sam (eerst Ron) is nu 5 maanden en zo'n heerlijke lieve schat. Speels, maar kan ook heel rustig zijn, luister goed, is helemaal gezond, mooie kleur, vind alles goed en gewoon zo lief!

Szilvia en haar broer zijn ook echt heel aardig. Heel gastvrij en je mag alles vragen en zien, niets is teveel! Ik zou hier als ik nog een hondje wil, zeker weten weer naar toe gaan!

honden page profiel janniejannie

honden foto van jannie

van harte met jullie ieuwe gezinslid :-D ;-)

Suzy (Gast)

Ons zwarte cocker meisje komt ook bij de Csipirkei kennel vandaan en ik heb echt nog nooit zo'n lieve hond gezien, ze is door en door goed van karakter. Ze vindt alle mensen en kinderen lief maar ook onze andere huisdieren, zoals de poes en de konijnen.
Ze is gezond, speels, vrolijk en prachtig. Inderdaad is het veel geld maar je krijgt er een geweldige hond voor terug.
Als ik al een minpuntje moet noemen: ze had als pup chiardia (dit komt overigens in Nederland net zo vaak voor als in Hongarije, vertelde mijn dierenarts) helaas heeft ze hier echt lang last van gehad en verdroeg ze het eerste half jaar alleen vers vlees (renske hondenvoer) van brokjes ging ze aan de diaree ondanks de medicijnen, op Renske versvoer deed ze het perfect. Nu eet ze overigens alles ':-)

Anoniem (Gast)

Ik ben gerust gesteld door de vele positieve reacties over csipirkei ik ga daar zeker mijn nieuwe hondje halen en de prijs valt best wel mee bij andere rassen betaal je soms wel het dubbele en dan weet je ook niet wat je in handen krijg de zogenaamde top fokkers blijken ook vaak maar brood fokkers te zijn

wil (Gast)

De reacties van de  Nederlandse cocker spaniel verenigingen zijn critisch t.o.v. de csipirkei fokker uit hongarije. Ik kan me voorstellen dat het oordeel van de fokverenigingen ook beinvloed wordt door concurrentie tussen fokkers.
Hoe weet ik dat ik een eerlijk advies krijg ?

Anoniem (Gast)

Als je een pup koopt waar je hem ook vandaan haalt, dan ben je verliefd.Wil je een pup bij deze kennel vandaan halen, betekend dit dat zij niet volgens de regels van de rasverenigingen fokken.
De hoeveelheid nesten die per jaar aangeboden worden, met veelal dezelfde dekreu gebruiken is nooit bevorderlijk voor het ras. Pas generaties later komen evt problemen aan het licht.
Er worden wel degelijk honden gebruikt die niet van hun kennel zijn.
De raad van beheer heeft de regel dat tussen de geboren nesten van 1 teef minimaal 10 maanden moet zitten, dit voor het welzijn van de moeder! Denk je dat dat hier gebeurt??? Als zij alleen hun eigen teven gebruiken?
Kleurfouten komen wel degelijk voor, en pups worden evengoed voor 850 verkocht! 
Een goede fokker probeert dit te minimaliseren, zij niet!
Knikstaarten zijn erfelijk!!
Bovenstaande reden is de reden waarom rasverenigingen niet voor deze kennel pleitte!
Zij staan voor behoudt van het ras en niet vermeerderen, kleurfokker puur sang! 
De gezondheidsuitslagen? Onduidelijk of je moet Hongaars kunnen lezen!
Een stamboom is niet meer dan een afstammelingen bewijs meer is het niet!
Het heeft niets met concurrentie te maken een goede fokker kiest zorgvuldig de combinaties uit! En hoeft niet aan de lopende band nesten aan te bieden, omdat er op veel kleinere schaal gefokt wordt.
Ouderdieren en ckr de moeder moet je zien, ze kunnen wel van alles een foto maken!
Wil je voor behoudt van een ras gaan kies dan een pup die via een erkende rasvereniging gaat!

Annet (Gast)

Zou het toch fijn vinden als "anoniem" even laten weten waar hij/zij deze info vandaan haalt.Ik heb dus 2 cockers van Csipirkei en weet dat ze juist een groot netwerk van dekreuen hebben, juist vaak veel groter in dan in Nederland! 
Het zou mij niets verbazen als achter deze "anoniem" juist een jaloerse fokker van de spanielclub zit!
Ik ben nog steeds elke dag blij met mijn beestjes, ze zijn nooit ziek en ik kan Szilvia altijd bellen wanneer ik een vraag heb. Ze neemt altijd alle tijd en dat kan ik niet zeggen van mijn vorige fokker via de spanielclub.
Volgens mijn weten de rasverenigingen helemaal niets over Csipirkei!

Diana (Gast)

Ook ik denk er over om een engelse cocker spaniel bij Csipirkei…

 

Onlangs afscheid genomen van mijn twee kanjers van engelse cocker spaniels.

De één is als pup in mijn leven gekomen en de ander als herplaatster.

 

De pup welbewust van een fokker via de spanielclub.

“Geweldig onthaal en omgang. Gezondheidsverklaring van de dierenarts. Alles zoals het behoort volgens het reglement” Ik hoor haar nog alles opnoemen wat er op en top aan deze pup was, de keren dat ik de pup zag. Ik ben drie maal gaan kijken, kennis maken, tussendoor kijken, mee naar huis: kon mee eten, naborrelen.
De pup bleek niet gezond. De fokker was niet meer aardig: kon de pup terug brengen, en schreeuwde jij bent alleen maar op geld uit, ze zei zelfs dat ze het wist. Juist ik die me zo goed ingelezen had en weloverwogen een hond in mijn leven wilde verwelkomen op een correcte wijze.

Ik heb destijds de spanielclub benadert, de fokker belde me boos op en had alleen de woorden die moet jij niet bellen te melden. Verder geen respons van de spanielclub gehad.
 

De herplaatser via de spanielclub zat in een dierenasiel. Een engelse cocker spaniel met stamboom die niet terug werd genomen door de fokker dat waren de woorden van de familie die het cockertje een ander huis wilde geven.
 

Ik denk nog even tijd nodig te hebben.

Mijn wenslijst is niet groot, een engelse cocker spaniel van Csipirkei staat er als enige op.

Hondloos (Gast)

Heb je al eens op de website gekeken? Ga maar eens kijken hoe de honden daar leven! Volgens mij hebben ze daar meer ruimte dan ergens anders ! En ze zien er allemaal erg goes uit. Ik zou hier ook een cocker vandaan halen.

honden foto van Patricia & de Musketiers

gefeliciteerd! Geniet er van!

honden foto van Phylicia scooby en ukkie:)

off topic al 2 en een half jaar oud

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal,

Wij hebben ook een cocker van Csipirkei. ( nu 1 1/2  jaar. ) Een geweldige, levenslustige, gezonde en lieve reu !
Hopelijk komt er over een paar weekjes weer een bij. Ook van Csipirkei !
Csipirkei doet het goed !

Thera Oude Weernink (Gast)

Dag allemaal,

Ook onze ervaringen met Csipirkei zijn erg goed. Ze geven juiste en duidelijke informatie. De begeleiding is goed en ze voldoen gewoon aan alle voorwaarden. Dat je de ouders niet kent is toch geen probleem. Onze vorige hond, een prachtige sheltie had ouders die nederlands en belgisch kampioen waren. Dit biedt geen enkele garantie voor het leven van de pup. Onze hond kreeg nl. kanker met 4 jaar en we moesten hem laten inslapen.

Daar komt nog bij dat onze cocker die we nu hebben van Csipirkei donkerbruin met tan is. Een prachtige hond met een kleur die je bijna niet ziet in Nederland. Hij is super lief heel sociaal, speels , gezond en grappig. Wij kunnen alleen maar vol lof zijn over deze kennel van Szilvia en haar broer en komt er ooit een hondje bij dan zeker weer van hen.

tineke (Gast)

Hallo ,
OOk wij hebben een pup van csipirkei, en wij zijn erg te spreken over het cockertje.
Het is een rustige, lieve en gezonde hond..
Sinds 2 weken zit ik met hem op puppycursus en de trainer vind het ook voor een cocker een rustige hond , met een fijn karakter. Hij ziet vaak cockers waar je toch wel veel werk aan heeft.
Dus al wij denken aan een tweede cocker zal hij zeker weer van Csipirkei komen.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: welk ras is mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^