commando blijf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Niels (Gast)


Goeienmiddag,

Ik heb een vraag, ik heb een herder van 3 jaar erg neurotische doe er Elimentaire 2 mee, alles gaat goed alleen het commando blijf is nog erg moelijk voor haar iemand tips of suggesties?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "commando blijf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel indy en femkeindy en femke

honden foto van indy en femke

indy had er ook heel veel moeite mee maar wat bij indy super heeft geholpen..
ik nam haar eigen kleedje mee. zette haar daarop en liet haar daar blijven. dan deed ze het wel.
dit kleedje heb ik steeds kleiner opgevouwen en uiteindelijk weg gelaten.. dit deed de truck voor indy.
wie weet bij jou ook wel.. mijn hondje bleef trouwens niet omdat ze niet genoeg zelfvertrouwen had.. bang was en zich alleen veilig voelde bij mij.. dus als ik weg liep dan was het niet meer veilig.. haar eigen kleedje gaf haar net dat stukje extra veiligheid wat ze nodig had..
wij hebben buiten dat natuurlijk ook erg aan de onderliggende reden gewerkt...

Niels (Gast)

Hoi Indy, mijn hond heeft denk ook geen vertrouwen, als ik apel met haar loop doet ze alles zoals zitten liggen sta en apporteren doet ze super, maar zodra ik haar moet laten zitten en zelf 15 meter wegloop komt ze me achteraan, maar volgens mij is er nog hoop het is een teef van net 3jaar

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Wat heb je tot nu toe gedaan ?

Anoniem (Gast)

Hoi Priscilla,

Tot nu toe ben ik nog steeds aan het trainen, wij trainen als volgt ze zit aan de lange lijn ik geef het commando blijf, ik rij stuk verder draai me om en wacht dan even, maar meestal komt ze me al achterna, het heeft denk met onzekerheid te maken het is een hond die graag bij me is en ook wil werken, want ze is al een stuk van haar neurotische gedrag kwijt

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hoi, je zegt dat je een stuk verder rijdt. Dat zou ik zelf niet doen, daarmee krijg je dat de hond achter je aan wil gaan.

Ik vraag mijn hond voet of naast en stap weg met rechter been. Terwijl ik dat doe zeg ik blijf en loop 2 meter verder en draai me om. Als ze nog zit, dan roep ik haar voor, als ze gaat lopen doen we het net zolang over totdat ze het wel snapt!

Niels (Gast)

Ja met rijden bedoel ik me rolstoel sorry was niet echt duidelijk, hoe jong is jou hond hasassa? wat voor ras is het? er zit wel iets van een herder in volgens mij. Ik train het als volgt, de hond zit naast me aan de lange hond ik zeg blijf tegen haar wacht even en rij dan weg, hooguit paar meter maar als ik me omdraai komt ze naar me toe

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ga even terug naar de basis.
laat je hond zitten en doe een stap opzij met het commando en dan terug.
belonen als ze blijft liggen.
dan kan je in een cirkel om haar heen lopen als ze ligt en daarna belonen.
vervolgens drie stappen weg van haar en zijwaarts draaien en staan en dan na bv 30 sec omdraaien naar haar toe en terug lopen naar haar en dan belonen en steeds een stapje verder en de tijd opschroeven en belonen en dan kom je er wel.
heb het met tank ook gehad.
en hou het leuk dus elke dag maar een paar keer oefenen en dan weer wat anders doen.

veel succes.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hoi Niels

Ik heb geen idee hoe oud mijn meisie (Shai een Mechelse herder teefje) is, maar we gokken op 3 1/2 tot 4 jaar. Ze komt uit het asiel en haar papieren die ze had zijn spoorloos verdwenen.

Oke, laat je hond naast je zitten en geef het commando blijf. Rol 20 cm verder en draai je om (of alleen je hoofd, of met rolstoel en al). Zoek geen oogcontact, roep haar dan bij je. Als 20 cm 100% van de tijd lukt, dan doe je er 20 cm bij en ga je naar 40 cm en ga zo door. Ga je te ver b.v een paar meter, dan komt ze meteen naar je toe omdat ze niet goed weet wat je van haar wil. Gewoon in kleine babystapjes aanleren ;-)

Veel oefenen, rustig blijven en over een tijd kan die van jou net zo goed als die van mij het commando blijf (50 a 60 meter ;-) )

Alls je het leuk vindt dan kan je ook een profiel aanmaken hier op HP, zo kan je nog veeeeeel meer vragen stellen, zonder gast te zijn. Er zijn hier denk ik een heleboel mensen van wie je veel kan leren :-D

Anoniem (Gast)

Hoi Diane,

Dat ga ik zeker overwegen om even terug naar de basis te gaan, hoe jong is jou hond? de mijne 3? Belonen jullie met koekjes? voor het examen moet mijn hond 2 minuten blijven liggen met hoeveel tijd ben jij begonnen Diane? oefenen doe ik nooit lang, alleen met het blijven moet ik extra aandacht aan besteden

Anoniem (Gast)

Hoi Hadassa,

een profiel ga ik zeker overwegen,

Dit is eigenlijk de eerste keer in me leven dat ik moeite heb om een hond te laten blijven,
Ik heb zelf 3 honden, 2 boxers 1 van 8 en 1 van net 1 jaar. Hiervoor heb ik ook een hollander gehad en daar heb ik ipo mee gedaan en die was niet zo neurotische als deze, maar dan ga ik gewoon even terug naar de basis en dan kijken of het lukt, als ik jullie moet geloven wel haha

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als ik jou was zou ik je hond de klikker aanleren. Dat geeft je de mogelijkheid om heel precies te timen.
Aan de ander kant moet je wel een hand vrij hebben. Weet niet of dat met een rolstoel combineerd.
Als de hond zo onzeker en druk is is het misschien wel handig om aan zelfbeheersing te werken.

Anoniem (Gast)

hoi wendy.

wat bedoel je met zelfbeheersing?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Niels,

Leren bestaat uit herhalen, herhalen en nog eens herhalen.

Zoals al door Hadassa aangegeven is even terug naar de basis.

Wat je ook kan doen als je hond na je toe komt lopen is hem weer terug leggen op de plaats waar jij hem afgelegd hebt. Niets zeggen alleen terugleggen, vervolgens zeg je enkel blijf en je rijdt weer weg, ik zou voor nu ook nog niet te ver van de hond afgaan. Misschien dat je dit wel 100maal moet herhalen, maar ja leren bestaat nu eenmaal uit herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Doet hij het goed uitbundig belonen.

Zelfbeheersing is eigenlijk niets meer dan rust inbrengen. Daar zijn een heleboel leuke oefeningen voor. Bijvoorbeeld het apporteren, jij legt de hond naast je af, eventueel met het commando blijf erbij. Vervolgens gooi jij de bal weg en pas als jij het zegt mag hij de bal ophalen. Of je kunt hem afleggen eventueel aangelijnd. Je gaat een stukje achteruit eventueel rij jij een rondje om je hond heen. Staat hij op leg je hem weer af en begint weer overnieuw. tot jij het balletje gooit of hem beloont met iets lekkers.

Zo kun je zelf oefeningen verzinnen om zelfbeheersing te oefenen.

Hier een link daar staat het wat beter uitgelegd :-)
http://vamana.nl/Artikelen/gedrag/zelfcontrole.htm

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Roxy had hier ook een probleem mee.
Zoals de andere al zeggen rustig opbouwen, stap voor stap.
Wat bij Roxy heeft geholpen is eerst blijven oefenen vanuit ligpositie. Als ze zit is ze sneller weg, en als ze afligt kan je ook sneller zien wanneer je tever gaat.
En net als wilma zegt heel veel herhalen, tijdens het wandelen tussendoor, binnen, in de tuin enz..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zelfbeheersing, een hond kan heel goed leren dat hij eerst iets moet doen of laten voor hij de beloning die hij kan zien krijgt. Op de site staan bijna onderaan een link naar een filmpje.
http://www.ikwileenbravehond.nl/category/zelfbeheersing-impuls-control/
Die methode van het filmpje is niet voor elke hond/baas geschikt, wanneer je hond niet te bereord is om in je vingers te bijten om de snoepjes te krijgen is het moeilijk uitvoerbaar. Wanneer je op zelfbeheersing hond, selfcontrol dog of imulsecontrol dog googled kom je een hoop sites en filmpjes tegen. Alle filmpkes en site waar ze fysieke of andere correcties toepassen kannje beter overslaan. Het doel is om je hond te leren dat ie door een bepaald gedrag zelf te kiezen, hij een beloning kan verdienen. Hierdoor wordt ie zekerder en beheersder en daar heb je ook buiten je cursus plezier van.

Wanneer je bij je hond weggaat ga je dan vooruit (met je rug naar de hond) of achteruit (met je gezicht naar de hond) weg. Sommige honden hebben zeker in het begin nog wel oogcontact nodig en eventueel een handgebaar als ondersteuning.
En soms wil je iets maar zeg je met je lichaamstaal iets heel anders, dan is het voor de meeste honden zeeer moeilijk om niet te doen wat je met je lichaamstaal zegt. Dat is iets wat echt aangeleerd moet worden.

En soms helpt het om de hond vast te leggen tot ie het door heeft dat ie moet blijven.
Ook kan de omgeving van invloed zijn, misschien is het te eng om alleen te blijven op het veld.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

@anoniem, ben begonnen met 15 seconden en heb het zo opgebouwd.
tank is 2 jaar en ik weet dat hij met -2 niet blijft liggen hoor, is te koud aan de buik.
als het weer niet te koud is lukt het wel en blijft hij braaf liggen.
heeft me veel trainen gekost en snackjes haha maar is het dik waard.
ik had ook de fout gemaakt door mijn hond te vergelijken met een golden retriever en dus ging ik ervan uit dat hij het ook wel even zou doen . niet dus en ben ik terug gegaan naar de basis en gaan opbouwen totdat hij het wel deed en toen was ik het trotste baasje ter wereld en draaide me om met een dikke smile

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "commando blijf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Diesel zijn laatste dag met ballen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^