ben het helemaal zat :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

niet echt een leuk hondenverhaal, maar ik moest het echt even van me afschrijven..

het valt me op dat er steeds meer mensen zijn die hun hond loslaten terwijl die honden aggresief reageren naar andere honden.. het maakt mijn wandelingen met de honden er niet bepaald leuker op .. sterker nog.. ik begin nu echt overal rond te kijken of er niet ergens honden vandaan komen en waar het voor mij eerst niet uitmaakte welk ras, begin ik nu heel onzeker te worden met duitse herders.. vooral omdat het bij ons in de buurt dus echt de duitse herders zijn die zo raar reageren op andere honden..
even van me afschrijven:

Gisteren ging ik met jayla in het bos lopen.. het is een losloopgebied dus jayla liep heerlijk los. op een gegeven moment zie ik in de verte een vrouw aan komen lopen met een duitse herder. die woont bij mij in de straat en ik ben ze wel vaker tegengekomen maar dat was wel een tijd geleden.. de hond is nog jong en de laatste keer dat ik die hond tegenkwam was het een jonge hond die vooral heel dominant was, maar toen nog niet als aggresief kon worden bestempeld.. het was echt dominant..
ik liep op een rechte weg en vond het niet nodig om om te draaien omdat het nooit fout was gegaan.. de hond had eerder altijd wel dominant naar jayla gedaan.. jayla ging dan gelijk op haar rug liggen.. de hond bleef wel wat grommen , maar liep dan wel weer weg waarna jayla ook weer op kon staan.. nou .. deze keer ging dat helaas dus wel wat anders:
toen we wat dichterbij kwamen zag ik al dat dit niet goed zou gaan.. de hond ging staren met de rugharen rechtomhoog en dan naar jayla toe.. het was te dichtbij om nog op te draaien en nadat ik een paar stappen had gezet (en jayla achter mij liep omdat die ook al onraad rook) begon de herder het op een rennen te zetten.. recht richting jayla en pakte haar gelijk in haar nekvel.. jayla piepte het uit.. ik Riep gelijk een hele harde HEY en rende erop af.. ondertussen lag jayla op haar rug met de herder grommend en happend naar haar buik erbovenop.. ik was er gelukkig vroeg bij en de baas gelukkig ook.. die heeft de hond er van langs gegeven en is weggegaan.. ik stond nog steeds versteld.. waarom deed ze haar hond niet aan de lijn toen ze hem zo zag staren? ze liep er vlak langs.. waarom wachten en maar hopen dat het goed gaat??

vandaag was het weer zo ver.. jayla wil de laatste tijd iets meer trekken aan de lijn, dus ik bedacht dat ik deze keer niet rechtstreeks naar het bos zou gaan maar even door de wijken en wat langere omweg.. jayla deed het overigens keurig en het trainen ging hartstikke goed.. totdat..

in de verte zag ik een man en vrouw samen aan het werk in de tuin.. toen ik heel dichtbij was zag ik opeens een mega grote duitse herder in die tuin staan (losse open tuin) echt.. nog nooit zo'n grote herder gezien.. wel een prachtige hond trouwens.. maar goed.. daar gaat het even niet over.. ik dacht: ach.. als die los hier in de tuin loopt zal hij geen vlieg kwaad doen, want los is strafbaar hier in barneveld.. dus ik liep door , terwijl ik die hond in mijn ooghoek in de gaten hield.. ik zag hem al gaan staren met de nekharen overeind.. toen ging het bij mij al weer kriebelen.. ik dacht nog: toch niet weer???
toen begon die man tegen die hond te schreeuwen dat hij moest gaan zitten.. maar nee de herder luisterde niet en wilde naar jayla toe.. toen pakte de man zijn bezem en probeerde de hond daarmee te blokken.. werkte ook niet.. de hond stoof eronder door.. op dat moment zegt die man heel doodleuk: Dit gaat fout!!!!
maar verder deed hij helemaal NIETS!!! dus ik dacht bij mezelf: dit gaat niet fout zo lang ik erbij ben.. ik ga niet staan toekijken heo die hond mijn hond grijpt.. dus ik ben heel druk bezig om die hond te blokken met mijn eigen lichaam, wat niet makkelijk was met zo'n grote hond.. en heb ook aardig wat van me afgeschreeuwt... uiteindelijk zegt die man.. ik denk dat het bij jouw hond WEL goed gaat.. dus die hond gaat snuffelen.. jayla gelijk op haar rug.. en die hond bleef boven haar staan grommen maar hapte niet.. ik stond wel in de aanslag.. Toen uiteindelijk die man zijn hond riep durfde jayla ook op te staan.. zegt die vrouw ook nog: ja... er zijn er ook al heel wat die niet meer langs dit stukje durven lopen met hun hond door hem..
nou... ik was te perplext om te antwoorden, maar dit is toch niet normaal??????

ik baal er van.. je kan gewoon nergens meer veilig lopen:( ik weet ook niet wat ik eraan kan doen.. ik ben klein en op zo'n moment durf ik ook niets te zeggen. jayla begint nu ook bang te worden van alle honden.. dit vind ik nog erger, want ze was juist altijd zo leuk met andere honden, kon heerlijk spelen, maar nu ligt ze weer bij elke begroeting op haar rug

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben het helemaal zat :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Nou sorry ik vind het belachelijk van die mensen en ik zou ZEKER de wijkagent daar eens heen sturen. Dat kan toch niet?? Ik vind het onacceptabel dat zij het zo normaal vinden dat er NIEMAND meer langs durft... Het moet niet gekker worden.
Ik loop trouwens ook altijd vol vertrouwen. Takje is maar een klein beestje en als ik mensen op de dijk tegenkom met een losse grote hond, dan let ik altijd op hun signalen. Ik ga er vanuit dat als hun hond niet te vertrouwen is, dat ze de hond bij zich roepen of naar mij roepen dat ik beter mijn hond op kan pakken.
Ik sta er niet eens bij stil dat andere mensen zo DOM kunnen zijn om dit te laten gaan....?

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Pff, inderdaad niet normaal!
Dat mensen niet eens meer langs dat stuk willen lopen, door hun hond!
Tjee, neem dan tenminste een hoog hekwerk, als je je hond niet wilt opvoeden!

Maar ik ken je gevoels..
Van de week was mijn oppashond er, en zelfs in die paar dagen dat ze er was, al meerdere mensen met loslopende agressieve honden tegen gekomen.

Bijv.:
We liepen weliswaar in een losloopgebied, dus de honden mogen daar los..
Mijn oppashond zat aan de lijn, is zelf ook niet altijd even lief naar kleine hondjes, maar luistert wel gelijk als je haar roept oid., dus had prima gekund, maar zeker aangezien het niet mijn eigen hond is, neem ik het zekere voor het onzekere, en laat haar alleen los als er geen andere honden in de buurt zijn.

Maar goed, die hond kwam keihard op haar afrennen.
Al gelijk echt agressief, zelfs al toen hij aan kwam rennen al tanden ontbloot etc.
Begint ook daadwerkelijk te bijten en dan is mijn oppashond er ook niet bepaald onderdanig en snauwt en hapt uiteraard terug.

Baasje kwam ondertussen aanlopen (of eerder sjokken), en blijft de hond roepen.
Luistert niet.. Nee, had ik ook eigenlijk niet verwacht: een dom baasje die zijn tegen andere honden agressieve hond laat loslopen.., mwah, dan is de hond vast niet bepaald goed opgevoed, met zo'n baasje.
Dus ja, uiteindelijk trok ze de hond gelukkig wel weg.
Toen we wegliepen kon ik het niet laten om tegen m'n oppashond te zeggen (extra hard): 'Wat een dom, baasje, h`e! Welk dom mens laat zijn hond dan ook los, als hij niet luistert? Echt dom, h`e, (naam oppashond)..' O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben het helemaal zat :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Speurfilmpje Promise
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^