hoe kan je zien dat je hond gelukkig is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik vraag me wel eens af of Max echt gelukkig is bij ons...

Denken jullie dat ook wel eens?

Hoe zou je dat eigenlijk kunnen zien/ merken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan je zien dat je hond gelukkig is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Celina en Max Celina en Max 3 doggies

honden foto van Celina en Max

Mijn hond heet toevallig ook Max. Ik denk dat je t wel aan verschillende dingen kan merken en t meeste aan de kwispelende staart! Verder komt ie altijd naar een van ons thuis toe als we weg zijn geweest.. Dan wiebelt ie helemaal met zn kontje.. schattig! Als een hond ongelukkig is gaat ie agressief of destructief doen volgens mij.. en aangezien max dit nooit doet en vaak met zn staart kwispelt denk ik wel dat ie gelukkig is.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik merk wel aan de hondjes dat ze gelukkig zijn.

Ze liggen vaak bij mij en willen graag worden geknuffeld.En zijn zo blij als we even weg zijn geweest.

honden page profiel chantalchantal 3 doggies

honden foto van chantal

Ik denk dat mijn hondjes wel gelukkig zijn...

- Als ik thuiskom staan ze kwispelend op mij te wachten
- Als ik de riempjes pak, renne ze al de tuin in en staan ze te kwispelen bij het hek..
- Ze liggen altijd lekker bij mij op de bank, het liefst in me nek en ze willen vaak met me knuffelen..
- Als ik ze roep komen ze kwispelend naar me toe..

Dus ik denk dat ze gelukkig zijn, maar ja ik kan hun gedachten niet lezen..

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Ik merk het aan ze als ze gewoon los lopen in huis (bench ook, maar daarin wil ik het niet meten) en ik nog geen 5 minuten weg ben geweest. Als ik terug kom staan er 2 honden helemaal overactief en bij hypeventilerend te kwispelen enzo. Ze vinden het totaal niet erg om alleen te zijn, en als ik 3 uur weg ben doen ze precies hetzelfde. Maar ik wordt helemaal ondergelebberd als ik thuis kom. En die donderstenen weten dat ze een snoepje krijgen, dus wanneer het rustig is weer gaan ze allebei bij de snoepdoos zitten.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Dit koppie zegt genoeg:

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

oeioei, dan zijn mijn honden heel ongelukkig want die kwispelen nooit ;-)toch niet dat ik kan zien ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik merk het vooral als ik heel even ben weggeweest, ze doen dan alsof ze je jaren niet gezien hebben :-D Heerlijk om thuis te komen!
Ook komen ze vaak gewoon even bij me om even een aai over de kop te krijgen of om een lik te geven, zoooo lief! Kyra komt ook vaak 'vragen' of ze op schoot mag, met 1 pootje tikt ze dan tegen mijn been.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

aan sadira en ilisha merk ik dit enorm hard, als ik thuis kom van het werk dan staan ze me vrolijk op te wachten met hun staart in de lucht.
als ik wil wegrijden (naar mijn werk) staan ze meteen aan de deur want willen mee (met spijt in mijn hart kan dat niet altijd)

als we weekendje weg zijn en ik moet hen bij mijn moeder laten en ik rij weg zal mijn hart zo breken als ik hen zie kijken van waarom laat je oins hier achter (echt heb heel weekend aan het huilen geweest)
en als je hen dan gaat ophalen lopen ze je overal achterna zelfs naar het toilet om zeker te zijn dat ze niet weer moeten blijven maar zeker zijn dat ze mee naar huis kunnen. sadira heeft dit nog heel erg die wijkt 3 dagen niet meer van me.

de honden van mijn vriend niet echt, ook omdat zij al verschillende mensen gewend zijn denk ik.
die met hen gewerkt hebben.
als ik of mijn vriend thuis komt dan lopen ze meteen naar de buitendeur maar komen niet meteen iets zeggen, zijn enorm blij dat ze elkaar hebben, maar sadira en ilisha krijg je het eerst niet de deur uit :-)

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Ik krijg ook altijd te horen als ik te lang achter elkaar op de computer aan het werk ben. Diesel komt dan naast me zitten en er komt dan op zijn allerzieligst een piep uit. Bailey gaat aan de andere kant tegen me op springen en stampen. Wanneer ik dan mijn hoofd alleen al omdraai dan staan ze met zijn 2en naast elkaar te kwispelen en me kusjes te geven en weet ik het allemaal. Aandacht tekort? Totaaaaal niet. Maar ze willen gewoon knuffelen haha.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Haha Maxine.. Hier ook.. Als ik de lang achter de PC zit dan wordt Juul vervelend en doet ze er alles aan om samen te gaan knuffelen op de bank.

Ik denk dat Juultje wel gelukkig is. Ik woon op kamers dus soms ben ik een aantal dagen achter elkaar weg, maar ik kom elke week wel een paar dagen terug naar mijn ouders en natuurlijk voor Juultje. Altijd zo grappig... Zeker als ik dan 'stiekem' binnen kom en ze heeft mij nog niet gezien. Ineens kijkt ze op, ziet ze mij staan, eerst zie je haar echt denken: huh.. OH WACHT. En dan springt ze van de bank af om vervolgens rondjes om me heen te rennen. Zo vreselijk blij is ze dan om mij te zien. Maar dat doet ze ook als ik gewoon een paar uur weg ben geweest. Zeker als ik de riem pak wordt ze zo enthousiast, is er geen houden meer aan O-) Het grappige is wanneer ze gewoon los mag lopen en ik pak de riem, dat ze net zo lang blijft springen en doen tot ik de riem om doe, terwijl het de bedoeling is dat ze los gaat lopen. Ook grappig om te zien.

En ik zie dat ze gelukkig is als ze door het water heen rent, door de polder, achter de bal aan, wanneer ze lekker moe is gemaakt en dan neerploft op de bank/mand.

Geweldigste vind ik als ik ziek ben en op de bank lig bij mijn moeder. Dan kruipt ze helemaal tegen mij aan en is ze niet weg te slaan bij mij.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

of je hond gelukkig is ? tuurlijk zie je dat, je hond straalt energie uit, bekijk je vaak genoeg, geeft zijn aanhankelijkheid aan je door, eet lekker, tevreden uitstraling, als tie ligt te slapen, onbekommerd is, nou je hebt het gauw door hoor, of je hond gelukkig is of niet. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MIORA.... dat is dus het nadeel van een hond met geen staart of alleen maar een staartkontje. :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou dat ook wel willen weten hoor, maar ik ga ervan uit dat Lola zo gelukkig is als mogelijk in haar situatie. Ze krijgt goed te eten en te drinken, heeft een heerlijk nieuw bed om op te liggen waar ze graag gebruik van maakt :-) , wordt uitgelaten in de mooiste natuurgebieden die we rondom voor het uitzoeken hebben, er wordt geen druk op haar gelegd, ze wordt nooit toegeschreeuwd o.i.d. heeft haar eigen tuintje waar ze lekker kan graven en rondsnuffelen.

Haar gedrag: ze is rustig in huis, sloopt niets, kan goed alleen thuis blijven als het een keer nodig is, blijft relaxed liggen als we thuiskomen (kwispeld alleen met haar staart :-) ) Buiten is ze rustig, oogt ze behalve in onbekende situaties kalm, trekt niet behalve als ze iets eng vindt (als er bijv. een grote vrachtwagen langs ons denderd) en geintresseerd in snuffelen wat ze ook uitgebreid mag doen, is wel wat voorzichtig soms met andere honden, maar niet meer bang. Negeert fietsers en andere mensen, kan loslopen.

Kortom, ik geloof wel dat het goed zit :-)



honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Denk dat Bo het bij ons ook zeker wel naar zijn zin heeft. Krijgt lekker te eten en te drinken, gaan naar de mooiste plekken die de veluwe te bieden heeft, vaak naar losloopgebieden zodat hij lekker met andere honden kan spelen, doen vaak leuke dingen met hem, is energiek, tevreden uitstraling, staat me zeer enthousiast met een knuffel in de bek op te wachten als ik thuis kom, komt geregeld naast me zitten, ligt 's avonds naast me met de kop op mijn schoot te slapen, loopt (sinds kort, ikke trots!) ook bijzonder goed langs andere honden aan de riem, leggen nooit druk op hem en benaderen hem altijd positief, houden altijd rekening met zijn verleden oftewel kennen zijn gebruiksaanwijzing uit ons hoofd, en niet de onbelangrijkste hebben vooral respect voor elkaar!

Al met al denk ik dat Bo het zeker wel naar zijn zin heeft bij ons.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Willemijn

Dan is Max gelukkig!! :-D :-D

Mooiste momenten vind ik dat als we 's avonds na het eten met de buurhondjes gaan wandelen en en ballen op het veld dat hij even tussendoor naar me toe komt om te knuffelen en gaat dan weer vrolijk door met spelen. Dan kijk ik in die pretoogjes en dan wordt ik ook helemaal warm van binnen.

Herkennen jullie dat ook?

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

onze 2 honden liggen het liefste aan mijn voeten te slapen zo niet op mijn voeten ;-) als ik van bed kom wachten ze me op voor de deur ,janken en piepen gaa dan op hun rug liggen voor een lekkere massage,en dan staan ze te hippen voor de deur om te gaan wandelen .
al ik weg ben geweest staan ze voor de deur met z`n 2 om te worden begroet en ff te knuffelen of ze zijn buiten en liggen ze te wachten tot ik thuis kom en dan ook weer een blaffende begroeting.
dit alles zegt meer als ze genoeg dat ze wijs met me zijn,en soms als ik snachts alleen ben mogen ze op de kleed naast me op bed liggen ,wat ze natuurlijk heerlijk vinden :-D .

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Of onze honden hier echt, echt intens gelukkig zijn.??
Ik zou het echt niet weten..... O-)

Wat wordt hier onder geluk verstaan....eigenlijk.... ;-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Misschien dat iemand dat uit kan leggen ;-)

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Als honden lekker overal in huis kunnen luieren en relaxen, dan vind ik dat altijd een goeie graadmeter. Ze liggen je dan zo verheerlijkt aan te kijken en knijpen wat met die oogjes...o dan zou je ze zo opvreten hahaha!

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden* 3 doggies

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

ik denk dat Guus wel gelukkig is...
ik ben niet de hele dag bij hem

greetje (Gast)

ik denk dat mijn hond gelukkig is bij ons.
als er iemand thuis komt is ze helemaal dol en kwispelt.
zoekt een speeltje en dan moet je even spelen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Joy is altijd vrolijk naar je kwispelt en kom lekker bij je zitten opschoot.
Als de kinderen naar school gaan en ik zeg niks tegen hem, alleen maar kijkt gaat hij zachtjes piepen dan mist hij ze.
Zelf werk ik maar 2 ochtende en dan ben ik meer en deels thuis of ik heb nog een afspraakje of ik moet boodschappen doen dat gebeurd ook wel eens.
Maar overal waar ik dan ben thuis is hij ook, ga ik in mijn hobby kamer zitten zit hij onder mijn bureau :-) :-)
Het is echt een lieverd.

honden page profiel  Demi en Gerard Demi en Gerard 3 doggies

honden foto van  Demi en Gerard

Ik kan zien dat Demi gelukkig en voldaan gevoel heeft als ze me na een lekkere wandeling waarin ze lekker heeft kunnen rotzooien in de modder, stoeipartij met andere hond met de tong uit haar bek dromerig aankijkt. Kwispelen met de staart en oren halfplat op haar koppie en maar lebberen is ook een signaal dat ik oppik als zijnde blij(enthousiast)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kan je zien dat je hond gelukkig is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Brevet training :D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^