Grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Nee, hij is geen gevaarlijke hond, hij zou nóóit een hond kwaad doen. Nu niet meer tenminste! Alleen vertoont hij heel erg vervelend gedrag tijdens het spelen met andere honden. Het is net alsof hij niet weet wat hij precies moet doen. Het enige wat hij eigenlijk "kan" met spelen is achter de andere hond aanrennen(Als de hond achter hem aanrent dan zie je gewoon aan zijn doen dat hij niet precies weet wat te doen) dan als hij daar aankomt begint hij te grommen(Terwijl hij nog beweegt), en dan hapt hij naar het oor van de andere hond. Als de andere hond wegloopt blijft hij dit grommen en happen herhalen, tot hij wordt afgesnauwd. Dan stopt hij dus even, en hervat hij het grommen en happen tot ik dus weg ga, of hem aanlijn. Als het spelen doorgaat herhaalt het bovenstaande patroon zich.
Het probleem is dus: Hoe leer je hem dit af, en nog belangrijker: hoe leer ik hem "normaal" te spelen? Andere honden vinden het ook niet bepaald fijn, alhoewel ze het toleren tot een bepaald punt. 70% van de eigenaren beweren dat mijn hond vals is en raken in paniek dan, maar gelukkig weet ik beter. En natuurlijk vind ik het zelf ook niet echt fijn, alhoewel ik er natuurlijk vrede mee kan hebben.

Aanlijnen voordat hij gromt gaat dus niet, daar is hij te snel voor.
Belonen als hij het goed doet gaat niet, want hij wijkt niet van bovenstaand patroon af.
Meer laten spelen met andere honden heeft geen zin, hij speelt dagelijks met verschillende honden, dus niet steeds dezelfde, en ik heb hem nog nooit zien afwijken van dit patroon.

Dus misschien heeft iemand nog ideeën? Een GT lijkt me nogal overdreven?

Groetjes,
Claudia&Jhento

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grommen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: broodfokker film
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^