Laten afmaken of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rob van Vliet (Gast)

Hoi,

Ik heb een technische vraag over mijn hond. Hij is 14,5 jaar oud nu maar hij begint echt problemen te krijgen. Hij hoest wat niet over gaat met antibiotica ook heeft hij een hoestdrank gehad en andere pillen soort van brufen/diclotenac achtig iets. Hij heeft het aan zijn nieren dus speciaal voer en andere pillen. Hij laat af en toe zijn pies lopen zonder dat hij het door heeft onder het lopen voor zover hij loopt. Soms staat hij 5 minuten op 1 plek naar de grond te staren. Het is echt zielig. Maar kan iemand mijn goed advies geven over wat ik moet doen. Ergens denk ik toch af laten maken maar ja zijn deze dingen genoeg rede een hond af te laten maken van 14.5 jaar. is dat wel de juiste oplossing? :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten afmaken of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz

Wij zien jouw hond niet, ik ben ook geen dierenarts dus zou nooit op het internet zo'n vraag beantwoorden. Ik wil je er niet om veroordelen, maar ik had het het prettiger gevonden als je het topic Mijn hond laten inslapen, had genoemd. Ik vind hond afmaken, erg vervelend klinken.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik denk precies hetzelfde als Liz over je vraag.

Wij zijn geen dierenartsen en zien de hond niet. Buiten dat gaan van de titel mijn nekharen overeind staan.

Wat ik je wel wil meegeven is dat jij als eigenaar het best ziet wanneer het waardige deel van het leven over is. Naar mijn mening geef je een hond een waardig leven en dus ook een waardig afscheid. Hoe moeilijk het ook is, eens is het klaar.

(Mijn excuses als het misschien wat bot overkomt maar dit zijn onderwerpen waarbij ik geen mooie woorden kan vinden.)

Rob (Gast)

Nou ja het komt er uiteindelijk op neer dat je iemand betaal om je hond te vermoorden. Dus ik vind het nog goed geformuleerd een hond af laten maken. Tis maar hoe je het bekijkt. Maar ik ben gewoon benieuwd waar het punt ligt om een hond af te laten maken en waar het punt lig om het niet te doen. ik bedoel een operatie bij een hond van 14.5 jaar is niet meer rendabel denk ik want ouder dan 16 worden ze toch nooit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je omschrijft je zorgen nogal merkwaardig, laten afmaken? een technische vraag?

Maar ik begrijp dat je je zorgen maakt om je hond en wat je het beste kan doen voor hem.

Ikzelf kan dat niet beantwoorden, als hij geen pijn heeft en hij het leven nog leuk lijkt te vinden buiten die momenten van staren zou ik nog niet aan inslapen denken, maar is het leven alleen nog maar pijn en ongemak, ja dan moet je voor je hond kiezen en hem niet langer laten lijden.

Misschien een goed gesprek met de da?

Sterkte en wijsheid toegewenst

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik vind het wel heel cru gezegd mijn hond af laten maken..net alsof je geen gevoel voor je hond hebt terwijl ik juist door je vraag aanneem dat dit wel zo is.

Overleg met je huisarts, wij kunnen niet zo bekijken of het wel of niet nodig is maar kijk ten alle tijden naar je hond en niet naar jezelf cq gezin.

rob (Gast)

ps. in te laten slapen vind ik niet goed geformuleerd want het is geen slapen. af laten maken klinkt rot maar het is het uiteindelijk wel. maar hoe het genoemd wordt gaat het niet om het gaat erop waneer wel en waneer niet.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Praten we hier met een dieren liefhebber of een grapjas,wat een titel zeg de topic van jou neem me niet kwalijk.

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Hallo Rob

Ik ben het met Liz eens, ook ik veroordeel je niet, wij zijn geen dierenarts.

En nee afmaken, zo zou ik het ook niet noemen, wij laten onze hond, onze lieverd als het zover is, inslapen, afmaken klinkt echt niet leuk, sorry Rob.

Als je het niet vetrouwt Rob, kun je altijd nog voor een second opinion gaan bij een andere dierenarts

Ik wens je sterkte Rob

Groetjes Chicka

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Een spuitje geven, het leven te beeindigen, afscheid nemen, laten gaan..



rob (Gast)

nou dat heb ik zeker wel daarom stel ik hier de vraag omdat ik me er juist zorgen over maakt.Ik wil geen verkeerd besluit nemen en ik zal het idd ook met de dierenarts overleggen. Maar ik vind het raar dat iedereen er een probleem mee heeft als ik het gewoon noem zoals het is. in laten slapen is niet het juiste woord. dat doet me denken aan kinderen die een operatie krijgen dat ze zeggen dan krijg je een spuitje en ga je ff slapen. dat is ook niet waar want een norcose is geen slapen. ik had het gevoel alsof me ouders tegen me gelogen hadden. en in laten slapen geeft mij het zelfde idee want dat is het helemaal niet.

rob (Gast)

narcose bedoel ik was een typo

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

een operatie niet meer rendabel? klinkt alsof het om het geld van een operatie gaat...

het toont maar hoe je gevoelsmatig over je hond denkt...

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha Rob sorry maar ik moest wel even lachen dat je zo verontwaardigd was dat je eigenlijk niet ging slapen.

Ik ben benieuwd wat de DA te zeggen heeft.

Nogmaals, uiteindelijk weet jij het het beste als je eerlijk naar jezelf en de hond toe bent.

Veel sterkte.

rob (Gast)

dat is hoe je het wil zien. ik bedoel ermee te zeggen als je een hond gaat opereren die 14.5 is is de kans heel groot dat hij niet uit de operatie komt. en ik er geen 1000den euros meer aan kan uitgeven want dat is er gewoon niet. als de operatie goed zou gaan dan heeft hij nog een tijd nodig te herstellen. en zodra hij hersteld is kan hij mischien nog een paar maanden verder leven maar wat is de kwaliteit van zijn leven dan. daarom zeg ik dat het niet rendabel is. maar waarom moet ik steeds in de verdediging over alles wat ik schrijf? ik stel een normale vraag maar met dat flauwe gedoe over in laten slapen en laten gaan en blah blah blah. daar gaat het toch helemaal niet om hoe ik dingen formulier. ipv te klagen kunnen jullie ook met duidelijkere antwoorden komen wat het beste is en natuurlijk overleg ik met de arts voordat ik dat besluit neem

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Kan je situatie niet zien, maar je zegt zelf dat je het heel zielig vindt.

Naar mijn mening is het de taak van een eigenaar van een huisdier om te zorgen dat een beestje -tot zover- gelukkig is met zn leven. Als hij grotendeels van de tijd duidelijk zijn leven aan t lijden is zou ik eens even met mijn DA gaan overleggen.

Als hij ietwat vager in de bovenkamer wordt en wat slomer is dat naar mijn idee nog niet zo'n probleem. Net als bij mensen heeft de omgeving hier emotioneel meer last van dan de persoon die het onder gaat.

en als hij niet constant in zn eigen plas ligt, constant pijn heeft, niet agressief is en nog lekker eet en drinkt zou ik hem nog mooi even laten door sukkelen :-D

maar dan weer; Ik sta er niet naast dus kan vanaf hier moeilijk oordelen.

S6 met je keuze.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

oja, met dat -tot zover- bedoelde ik dat het 'geluk' van een dier door iedereen anders wordt opgevat,gezien en aan die discussie begin ik dus niet O-) ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hoe ik erover denk : Als mijn hond oud en/of erg ziek zou zijn, pijn hebben en zoals ik haar probeer te doorgronden, geen plezier meer in haar leven dan zou ik haar laten "inslapen". Als ze zelf geen pijn heeft en wel nog plezier in het leven (hopelijk juist door mij ingeschat), dan zou ik haar niet laten inslapen omdat ik plas moet opvegen bijvoorbeeld.

Je woordkeuze "afmaken" en "vermoorden" zouden me wel doen denken dat je niet vindt dat ze een spuitje moet krijgen. Met die woordkeuze geef je aan dat het iets slechts is wat je je hond aandoet en dat is niet de bedoeling he. Zolang het volgens jou om vermoorden gaat is de tijd niet daar. Als het wel zover komt dat je je hond uit z'n lijden wil verlossen op de natuurlijk verschrikkelijke, maar meest human manier, dan wordt het euthanasie (genadedoding dus.

Groetjes, sterkte en veel wijsheid gewenst.

Rob (Gast)

ondanks dat ik dingen in jullie ogen niet goed formuleer. hou ik wel heel veel van mijn hond. en daarom wil ik geen verkeerd besluit nemen. ik zie dat het niet goed meer met hem gaat en hij eet al bijna niet meer dus ik denk dat het duidelijk is. maar dan nog mischien dat iemand het zelfde heeft gehad met zijn hond en toch een operatie gedaan heeft en zo. vandaar dat ik mijn vraag stel.

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Beste Rob

Alleen een dierenarts kan je daar raad over geven, wij kunnen niet door de pc heenkijken, en zijn geen dierenarts beste Rob

Ik wens je veel, wijsheid en kracht Rob

Groetjes Chicka

rob (Gast)

daar heb ik idd meer aan. en ik vind laten afmaken van een hond ook niet de juiste manier. ergens ben ik er ook op tegen dat klopt. maar ja als ik zie hoe hij nu is en gister toen hij buiten was kon hij niet meer opstaan en lag hij in zijn eigen pies in de tuin en hij keek er erg ongelukkig bij. ik heb hem binnen neer gezet maar hij ziet er niet vrolijk uit. dus wat moet je dan doen. de hond laten afmaken ben ik op tegen maar ik weet geen andere optie meer. zo kan het eigenlijk ook niet. hij hoest heel veel. om te zeggen dat hij echt pijn heeft dat weet ik niet eigenlijk. ik krijg niet de indruk dat hij pijn heeft.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Lastig inderdaad. Ik vind het wel goed dat je er mee bezig bent. Als ik soms zie hoelang mensen hen hond maar laten lijden, alleen omdat ze zelf geen afscheid willen nemen, dat vind ik pas verschrikkelijk.

Maar alleen jij kunt de beslissing maken en ik denk dat je prima weet wat je moet doen. Succes en sterkte!

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Een buurvrouw hier heeft haar Husky nog een nieuw heupgewricht gegeven voor z'n 14de verjaardag.
Onze oude reu van 13 hebben we in de ogen van veel mensen (die inderdaad onze situatie niet kende) veelste vroeg in laten slapen.
"maar hij kwispelde nog zo vrolijk"
Jij , en alleen jij weet hoe de hond vroeger was, hoe liep hij , hoe speelde hij , hoe at hij , hoe bewoog hij , hoe reageerde hij in bepaalde situaties..
Jij ziet de veranderingen van de hond.

14 jaar is een mooie leeftijd.
Zoals wij met onze oude hond dachten "een mooi leven mag never nooit niet eindigen in een langdurige lijdensweg"



rob (Gast)

Ik denkd at ik het aan de dierenarts over laat. ik denk als hij zeg dat het niet meer kan dat dat de juiste beslissing zal zijn. ik denk niet dat ik er genoeg verstand van heb om die keuze te maken. maar zoals ik hem nu ziet begrijp ik het wel dat dat mischien de juiste keuze zal zijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Moeilijk he, maar bespreek het inderdaad met je da.

sterkte en nog een dikke knuffel voor je hond

rob (Gast)

het zou nog gaan als er iets aan het hoesten van de hond te doen is maar ik weet niet of hij pijn heeft. als hij pijn heeft is de keuze makkelijker. en daarom denk ik dat ik het over moet hebben met de dierenarts. het kan vanalles zijn. hij heeft ook een flinke bobbel in zijn nek. dus alles bij elkaar is het niet goed maar als het makkelijk op te lossen is met een pilletje en als hij geen pijn heeft dan kan het nog wel. maar ja

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Jij kent je hond het beste, jij bent de eerste die zal merken als je hond genoeg heeft en rust wil... Dit zie je gewoon in de hond zijn ogen, ik heb dat in ieder geval wel altijd gehad, je weet het gewoon, dat is een gevoel... Maar ik had wel ook een hele hechte band met mijn honden, mijn honden zijn voor mij als mijn kinderen...

Moet wel heel eerlijk zeggen dat sommige benamingen in je berichten mij ook wel steken hoor, daar ben ik eerlijk in. Afmaken vind ik een heel naar woord, een dier is dierbaar, net als een familielid (vind ik dan) en om dan te spreken over afmaken, daar krijg ik hele nare beelden van ... Mijn honden zijn ingeslapen en dus overleden bij mij thuis, in alle rust en liefde, op hun vertrouwde plekje en op mijn schoot... Het woord afmaken schetst mij een heel ander beeld... Maar dat is wellicht persoonlijk, dat zal niet zeggen dat jij minder om je hond geeft alleen verwoord je het een beetje anders...

Maar zoals gezegt, het is persoonlijk... Sommige mensen hebben het bij dieren over afmaken, vreten, pissen, schijten etc etc... Ik spreek over inslapen, plassen, eten, poepen... ;-)

Ondanks de verschillende manieren van verwoorden hoop ik dat je een gevoel krijgt wat jou doet laten beslissen wat het beste voor je hond is, ik denk dat wij daar niks aan toe kunnen voegen, het werkt met gevoel want jij kent je hond het beste dan wie dan ook!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Jeemig Rob, dit is nogal een beslissing waar je voor staat.
Wel/niet waneer is het nog een levenswaardig bestaan voor de hond.
Ik persoonlijk vind het een groot voorecht dat wij hebben om voor een dier te kunnen beslissen dat het geen "waardig" bestaan meer is en h'm met behulp van de dierenarts te laten gaan.
Maar waneer is het geen waardig bestaan meer voor de hond.................dat is een heel moeilijk punt de 1 is daar sneller uit dan de ander.
Wij hebben vorig jaar onze hond met 13 moeten laten inslapen deze beslissing heeft een tijd geduurt gesprekken met de dierenarts gehad toch maar even aankijken en dan in ene is het moment dat je zegt ja nu niet langer we laten je gaan.
Wij zijn er letterlijk ziek van geweest, we hebben meerdere mensen verloren ook ouders maar het verdriet om onze Angel was zo heftig niet normaal.

Ik wil je alleen maar meegeven ga het gesprek aan met de dierenarts zet alle punten voor je zelf op een rijtje kijk eens goed naar je hond met de ogen van iemand anders en dan kom je vast tot een goede beslissing.
Persoonlijk vind ik een hoop geld uitgeven voor een hond van 14 een beetje ver gezocht gezien ze niet al te lang meer hebben.
Ik wens je heel sterkte en wijsheid de komende tijd.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou het liever geen afmaken noemen, maar inslapen.
Afmaken vind ik zo hard klinken voor een maatje dat je al zo lang kent en je trouw is geweest.
Het leven wordt beeindigd, maar er zijn andere omschrijvingen voor.
Wij als baasjes kunnen op afstand, achter een pc geen advies geven.
Het is hoe je er zelf in staat en wat je ziet als je naar de hond kijkt.
Eet de hond nog goed, is hij nog blij ?
Ouderdom komt met gebreken.
Een dierenarts zal naar mijn gevoel vaak adviseren om de hond, te laten inslapen.
Het is hoe je het zelf voelt.
De hond van een vriendin van mij hoestte ook. Zij dacht aan een tumor.
De hond is ook bijna 15 jaar. Hij heeft een allergie.
Die heeft hij in de loop van het afgelopen jaar gekregen, omdat hij zwakker is,
en er schijnbaar ook gevoeliger voor is.
Hij is ervoor behandeld. En hij hoest al bijna niet meer.
Hij is wat slomer, ziet slechter, maar eet nog goed en is heel blij
als het vrouwtje de riem pakt om uit te gaan.
Als leven lijden wordt, dan is het een ander verhaal.
De baasjes weten hier echt wel, dat je van je hond houdt.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Pff, inderdaad een hele moeilijke situatie.
Maar zoals iedereen al zei: alleen jij kan het bepalen.

Als hij verder nog plezier in het leven heeft en verder geen pijn oid. heeft, zou ik hem niet in laten slapen.
Heeft hij echt last van het hoesten etc., en zegt je DA dit ook (zelf zou ik ook een second opinion bij een andere goede DA vragen, voor de zekerheid!), dan denk ik dat ik het met heel veel pijn in mijn hart toch zou doen..

In ieder geval veel sterke.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten afmaken of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: wortel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^