Risico's steriliseren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chels is loops.. Ik wou d'r al laten steriliseren maar dat de DA zei "liefst met 7 maanden, vòòr de 1e loopsheid" dacht ik "aaahhw ze is nog een pup.." en hier op HP kreeg ik ook een hoop 'kritiek' dus ik heb gewacht.. Nu is ze dan loops, en ik weet nu echt zeker dat ik 'r wil steriliseren hihi wat een gedoe..

Maar anyway, ik kwam van de week een meneer tegen, hij had ook een intacte teef, en hij vertelde een heel eng verhaal over een kennis van hem die zijn hond was in de narcose gebleven tijdens de sterilisatie..! :'( Dus zijn honden bleven mooi intact.. Nou heb ik er verder niet echt op doorgevraagd dus wat er precies fout is gegaan weet ik ook niet, maar zijn de risico's zo hoog dan..? Ik dacht dat het in het ergste geval bij een beetje lekkage bleef..?? :'(

Ik zag er al zo tegenop dat ze dan in me schatje gaan snijden.. Groetjes van een bezorgd baasje..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Risico's steriliseren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

er is bij elke ingreep onder narcose altijd een risico dat de hond er in blijft kan ook bijeen mens...
en elke operatie brengt risicos met zich mee...
maar waarom vind je het zn gedoe? je koos toch voor een teef dus ook daar voor vind het zo sneu

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Waarom zou je snijden in een gezonde hond...
Het zijn maar een paar dagen in het jaar dat het "vervelend" is.
Er zijn natuurlijk altijd risico's dat er wat gebeurt tijdens een operatie,
maar meestal gaat het wel goed. Succes met je keuze :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Nou een reu heb ook z'n nadelen hoor, en ik wou vanaf dag 1 al steriliseren, omdat ik toch geen pups wil en omdat het "zo'n gedoe is", en waarom? Eeehm omdat alles onder zit, ze heb een hekel aan het broekje en als ik ff niet kijk doet ze hem af en/of knaagt ze hem stuk, ze heeft van de loopsheid duidelijk last want ze is heel rustig en beetje pieperig, en heel aanhankelijk, en op straat ja ze wil natuurlijk naar iedere hond toe, en de baasjes zijn dan echt niet blij als ik zeg dat ze loops is, ja ik moet er toch ook uit met me hondje?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Dat is inderdaad 1 van de nadelen van een sterilisatie, de risico's van een operatie.
Als ik jou was, zou ik even duidelijk de voor en nadelen langs elkaar leggen, en overwegen welke kant je het sterkst vind.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Je kan vragen hoe de dierenarts opereert. Of er een tube ingebracht wordt om de hond tijdens de operatie zuurstof toe te dienen. Er zijn dierenartsen die zelfs een speciaal iemand hebben om de narcose te regelen, een anesthesist.
Er zijn verschillende narcosemiddelen waarbij het een meer risico met zich meebrengt dan het ander.
Dan hangt er ook nog veel af van de chirurgische bekwaamheid van de DA in kwestie.
Iemand die snel de eierstokken en baarmoeder kan vinden, heeft minder risico dan een dierenarts die lang moet zoeken. Het kost minder tijd, dus er hoeft geen extra narcosemiddel gegeven te worden.

Dus als je besloten hebt om je meisje te laten castreren, want dat is eigenlijk de juiste benaming als de baarmoeder er ook uit gaat, stel dan kritische vragen. Dan weet je snel genoeg hoe groot het risico is.
Ik ken een dierenarts in Twente die een bijzonder goede chirurg is. Mocht dat in de buurt zijn voor je mag je me altijd een PB sturen.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

Het blijft een risico. Zolang je hond gezond is zal ik haar gewoon 10 tot 12 weken naar de loopsheid laten steriliseren. dan is het wel de minste risico. Mijn Luna moest wel geholpen worden. 5 tot 6 weken naar haar eerste loopsheid. ze had een baarmoeder ontsteking. was ook een zware risico. dus als je hond geen problemen heeft zal ik haar gewoon 10 tot 12 weken naar de loopsheid laten helpen.

Leila van Karel en Pepijn op andere computer (Gast)

Operaties brengen altijd risico's met zich mee. Daar kan je niet om heen en op dat punt kan ik je helaas ook niet geruststellen. De kans dat ze niet uit de narcose komt is echter wel echt heeeel klein.

Over dat snijden in een gezonde hond... ik snap het wel. Een teef heef nog best wel wat kans op gezondheidsproblemen als je niet steriliseert/castreert. Althans, dat was zo toen ik me voor het laatst daarover inlas en dat is al wel een tijd terug. Castreren van een reu vind ik een ander verhaal.

Het is een lastige keuze. Ikzelf zou denk ik, met de informatie die ik toen ooit heb gelezen in mijn achterhoofd, voor steriliseren kiezen. Maar goed, het feit dat ik die keuze zou maken is dan ook één van de redenen dat ik uiteindelijk reutjes heb genomen. ;-)

Succes met beslissen!

Leila van Karel en Pepijn op andere computer (Gast)

" en op straat ja ze wil natuurlijk naar iedere hond toe, en de baasjes zijn dan echt niet blij als ik zeg dat ze loops is, ja ik moet er toch ook uit met me hondje? "


Je laat haar dan toch niet loslopen neem ik aan? Anders snap ik wel dat de andere baasjes niet blij zijn.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Nee ze is aangelijnd, maar andere honden lopen wel los, en hun reu komt dan niet meer terug, niet dat ze mij dat kwalijk kunnen nemen ofzo maar ik krijg dan wel een beetje geïrriteerde zuchtjes..

Nog even terugkomend op Angela d'r "dat weet je met een teef" opmerking, alsof een reu ideaal is.. Mijn vader woont vrijstaand en als de teef van 3 boerderijen verderop loops is is zijn reu helemaal van slag, piepen dag èn nacht, en proberen te ontsnappen enzo, ken je nagaan in een gewone woonwijk, nee dat is ideaal..

Ik wou al laten steriliseren, maar het is hier op HP toch niet te peilen, want als je niet wil steriliseren begint iedereen weer te bleren of ik soms een oepsnestje wil en dat ze allerlei verhoogde kansen op soorten kanker kan krijgen enzo, zucht zo jammer altijd dat negatieve gejammer, waarom zit je eigenlijk op HP als je toch alleen maar afkraakt wat anderen schrijven? Ps dit is niemand persoonlijk gericht, gewoon een algemene irritatie

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Steriliseren is een prima oplossing voor de nadelen van de loopsheid, echter waren voor mij de gezondheidsrisico's het punt waarom ik een sterilisatie wilde.
Tot de leeftijd van 2,5 jaar geld dat als je het dan laat doen, dat je winst behaald in de zin dat de kans op een baarmoederontsteking/mammatumoren een stuk kleiner word.

Iedere operatie heeft een risico, net als bij mensen blijft een narcose altijd ook zo zijn minpunten hebben. Tegenwoordig is het gelukkig zo dat de meeste dierenartspraktijken hele goede apparatuur hebben, zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden (hartslag/ademhaling, enzovoort).

Maar ja, er blijft altijd een klein risico aanwezig, daar is Bijou een 'goed' voorbeeld van. De narcose kan soms fataal zijn, dit kan nogmaals ook bij mensen gebeuren.

Ik zou de voor en nadelen langs elkaar leggen, zoals al gezegd is, en dan een keuze maken waar jij je het beste bij voelt.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Het is goed dat je je laat adviseren, maar laat je mening niet bijstellen door de meningen van anderen.
Iedereen denkt hier anders over.
Maar zoals ik al eerder zei, zet de voor en nadelen op een rij, en kies voor de sterkste kant.
Alleen zo kan je je eigen beslissing nemen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Bedankt voor jullie reacties :-)

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik sluit mij aan bij Caitlin. Ik heb helaas ook al ervaring met baarmoederontsteking, ook dat kan levensgevaarlijk zijn..

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

gelukkig dat je haar in ieder geval niet met 7 maanden hebt laten steriliseren, snap die dierenartsen niet die dat doen, laat honden aub eerst in ieder geval uitgroeien met hun hormonen. Ik heb zelf 5 intacte teven en ik kan mij best voorstellen dat je haar wilt laten steriliseren en ja bij iedere operatie kan er wat misgaan. Een van de pups van mijn hond werd met 14 maanden gesteriliseerd en de dierenarts had een fout gemaakt, klem laten zitten waardoor de bloedtoevoer naar haar hart stopte :'( :'( :'( :'( zij is dus overleden tijdens de operatie door een onnodige fout die de dierenarts wel gelijk toegaf maar daar heb je niks aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Risico's steriliseren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Witte Herder lange stokhaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^