Slechte eter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floris & SennaFloris & Senna

honden foto van Floris & Senna

Floris is nu bijna 2 jaar en krijgt al vanaf dag 1 dat hij hir is KVV. Nu is hij vanaf dag 1 ook al heel kieskeurig, het mag niet op vlees lijken, dus geen grotere kauwbare stukjes erin.

Al die tijd gin Duck er goed in af en toe, niet te vaak en te lang, afgewisseld met Haaksbarf, Bibi, Kivo. Carnibest geprobeert maar dat eet hij gewoon niet daat zitten te grote stukken in.

Nu doet hij sinds 2 weken moeilijk met eten hij wil zelfs zijn Duck en Energique niet meer. Ik heb voor nood een zak met brokken van Royal Canin in huis maar dat gaat er ook niet echt van harte in.

Er is niks mis met zijn gebit want een bullepees knabbelt hij met gemak weg.

Wat kan ik het beste doen met meneer, oja veel snoep krijgen ze niet. 's morgens een klein stukje gedroogde kipfilet als ik naar mijn werk ga en af en toe 's avonds een bullepeesje of iets anders in die categorie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slechte eter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

als je goede brokken wilt geven moet je orijen of acana geven royal canin is allemaal graan en vul middel maar das ieder zijn eigen keuze orijen zit 80 procent vlees in en in royal canin meende iets van 4 procnet ofzo.
ik weet het is duur in aanschaf maar ik gebruik het nu 3 maanden mijn hond wilde ook niet meer eten ben veel aan het lezen gegaan en heb besloten om orijen te doen.
als ik alles had geweten dan had ik het veel eerder gedaan , onze hond weegt ongeveer 42 kilo en ik doe 2 maanden met 13 kilo, want ik hoef er minder van te voeren en dan kom ik uit op 30 euro per maand.zo nu heb je wat informatie en ik wens je veel succes met je keuze.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Sandy, dat vraagt ze niet O-)
(Al heb je zeker gelijk ;-))

Maar lastig zeg, Anita.
Je hebt al veel geprobeerd.
Zijn er niet bijv. versies van bijv. Haaksbarf die hij wel lekker vindt?
Dat je die vaker kan geven?

Of anders zalmolie oid. erover?

honden page profiel Floris & SennaFloris & Senna

honden foto van Floris & Senna

Het geld is het niet deze brokken heb ik gekregen en ik wilde eigenlijk helemaal geen brokken gaan voeren, ik heb ze tot nu toe eigenlijk alleen maar gebruik als beloning met trainen buiten en als voer wilde hij het ook niet echt.

Ik was van plan om de duck af te bouwen en over te gaan op meer graanvrije kvv omdat hij al gevoelige dampjes heeft en bijna nooit mooie stevige drolletjes. Senna eet precies het zelfde en die heeft knikkers.

Vandaag hadden we dus Haaksbarf zalm, Senna en de avondloge van de buren hebben het maar op gegeten het boeit hem niet hij loopt er gewoon bij weg, vanmorgen ging het er nog met moeite in.

Zou het misschien teveel zijn voor hem 2 x 150 gram per dag. Ik ga er nu maar Duck voor morgen uithalen. En dan zeggen ze dat je hond na castratie snel teveel gaat eten, geen last van hier.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Hoeveel weegt je hondje en hoe oud is hij??
Haaks Barf zalm is wel heel goed, maar met zalm is het zo je hond blieft het of niet.
Ik zou van Haaks Barf een andere smaak geven en dan kijken of hij het eet.
dat de ontlasting niet goed is geeft aan dat Duck niet goed wordt verteerd door zijn lichaam, dus ipv duck te halen zou ik een andere smaak haaks barf halen, lam, geit of rund iets in die koers

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

je zou kunnen kijken of hij het beter doet op 1x per dag eten... ik heb er hier ook zo eentje.... 1x per dag eet ze goed.... spreid ik het over 2x dan eet ze lang niet genoeg....

't is een ideetje :-)

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik had/heb ook een slechte eter.
Hij weegt 27 kg en kreeg 1 keer per dag 500 gram KVV. Vaak at hij 2 dagen wel en dan minstens 3 dagen niet.
Toen ben ik hem minder gaan geven. Zo een 350 gram per dag. Vanaf dan at hij alle dagen.
Na een paar weken merkte ik dat het leek of hij nog honger had. Ik dacht : mooi niet, geef ik je meer, dan ga je weer vasten.
Tot hij Terra's eten ging stelen, terwijl dat normaal omgekeerd was. Toen gaf ik telkens een klein beetje meer. Nu krijgt hij al een paar weken opnieuw 500 gram, afwisselend : Lotgering, Haaksbarf, Shaweca, Darf, Carnibest, Smuldier en Naturis.
En het blijft goed gaan.

Ik zou even proberen met 1 x per dag te voeren, en dan ongeveer 2/3 van wat hij normaal zou moeten krijgen. Eet hij dat telkens op, dan kan je, indien hij moest gaan afvallen, de hoeveelheid stelselmatig verhogen.

Ik heb niet de wijsheid in pacht, maar zo kreeg ik mijn peuzelaar hier aan het eten :-)

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

ja ik weet het lauren ;-) maar ik dacht mischien een idee omdat ie dan wel wilde eten.
iedereen moet zelf weten wat ie geeft natuurlijk, vers of brok.
maar mijn ervaring is geef een hele goede brok of vers, je hebt er veel meer voordeel van :-) .

Anita van Floris en Senna (Gast)

Vanmorgen ging de Duck er wel weer goed in en ik heb hem minder gegeven maar 100 gram. Een keer per dag vind ik moeilijk omdat Senna wel 2 keer krijgt. De andere smaken van Haaksbarf heb ik ook al tijden maar gaat er ook niet echt van harte in. De zalm doe ik dan echt omdat hij het niet echt lekker vind zodat hij de volgende dag wel weer gewoon eet. Gemeen eigenlijk hè.

Hij weegt ongeveer 12 kilo en ziet er goed gezond uit kan zijn ribbetjes voelen niet zien. Ik blijft nog maar door tobben met mijn moppie en ga morgen maar weer Bibi bijhalen want dat ging de vorige keer wel naar binnen. Volgens de website verkopen ze er ook Orijen dus dan neem ik maar een zakkie daar mee om af te wisselen.

Kennen jullie trouwens Natudog, dat heb ik in de vakantie een keer gehaald en ging er ook goed in. Misschien eens kijken of ik dat hier in de buurt kan vinden.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Je bent net hetzelfde aan het doen als ik toen Paco zo moeilijk at :-).
Op den duur had ik zowat alle merken aan KVV in mijn diepvries zitten... telkens in de hoop dat net dat ene merk er wel zou in gaan...
Wel handig om kwaliteit te vergelijken trouwens :-)

Anita van Floris en Senna (Gast)

Inderdaad en ik heb het geluk dat Senna een alles eter is dus ik blijf nergens mee zitten. Ik vind het alleen moeilijk dat hij dit ineens doet, hij heeft nooit moeilijk gedaan zolang het Duck was of andere merken die heel fijn gemalen waren. De andere merken heb ik nooit meer dan 2 keer kunnen geven hoor. Ik vind Duck er ook niet uitzien maar ja als dat het enige is wat naar binnen gaat, beter als elke dag mac donalds :-D .

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

misschien een hele rare vraag... maar zou het kunnen dat er een loops teefje in de buurt is? Daar willen reutjes ook nog wel eens op reageren door niet/minder te eten....

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Ik heb hier ook zo'n kereltje, bijna 2 eet heel weinig. voor we op vakantie gingen woog hij 11 kg nu 8.4 , en het komt er niet meer aan. ik geef hem s'morgens brokken en meestal eet hij dat pas in de avond. , wat hier nog wel eens helpt is een beetje gekookt water op de brok voor de geur. dan is het zo op, aar weet niet of dat ook met vlees kan!

Anita van Floris en Senna (Gast)

Senna is net loops geweest maar Floris is gecastreerd en het deed hem ook helemaal niks, maar het is toen wel begonnen met moeilijk doen met eten. Help nu weet ik het niet meer.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

nou ja, als het met de loopsheid te maken heeft, dan gaat het ook vanzelf weer over... dat is het goede nieuws ;-)

Ik zou het toch eens proberen om hem maar 1x per dag eten aan te bieden... of denk je dat hij dan Senna's eten op wil eten?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

is hij trouwens te dun of dat niet?

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Paco is beginnen moeilijk eten toen hij ongeveer 16 maanden was. Nu is hij 22 maanden en lijkt het over te gaan.
Misschien de leeftijd?

Anita van Floris en Senna (Gast)

Tja misschien de leeftijd hij wordt in otober 2 jaar. Hij is niet te dun hij is eigenlijk perfect wandelt heel graag speelt graag. Hij heeft 10 minuten om te eten in die tijd stuur ik hem wel iedere keer naar zijn bak terug als hij weg loopt en dan gaat hij ook wel. Hij is trouwens ook heel goed in nep eten :-) alleen maar eraan likken en dan weglopen, ik denk dan dat hij gegeten heeft maar dan loopt hij weg en dan zie ik dat zijn bak nog vol is. Niet eten dan gaat het eten wel en wordt niet opgevuld met andere lekkertjes.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

hoi anita , wat vervelend is dat toch, ik weet je maakt je zorgen he zo ben ik ook als ze eten dan is alles goed maar als ze haast niet eten dan ben je helemaal hotel de botel .
kan je het voer (brokken) niet gewoon laten staan de hele dag?.

Anita van Floris en Senna (Gast)

Brokken is bij mij echt alleen nood voer en laten staan doe ik niet aan en al zou ik het wel doen dan eet Senna het wel op dat is net een wandelende kliko :-).

Voorlopig probeer ik het gewoon met minder eten en veel variatie, iedere 2 dagen andere smaak/merk

honden page profiel Floris & SennaFloris & Senna

honden foto van Floris & Senna

Vrijdgavond bij toeval waarschijnlijk de oorzaak van het eet probleem ontdekt. Floris heeft een manier gevonden om op de eetkamertafel te komen ( zonder dat je het hoort ) en dan naar het kastje waar de brokjes van de katten staan.

Mijn katten waren niet ineens nette eters geworden maar zij werden geholpen door Floris, hij at netjes de brokjes op die de dames niet lekker vinden.

De katten zijn nu met hun eten verhuisd naar de bijkeuken, eentje wil het nog niet helemaal begrijpen blijft op het kastje zitten wachten, en het hele weekend wordt er netjes gegeten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slechte eter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: giardia snaptest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^