is fietsen echt zo slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik wil het toch vragen,net was ik met jazz een beetje aan het fietsen omdat hij dat harstikke leuk vind,zo een minuut of 5 zet ik er een beetje de vaart erin en daarna fiets ik stapvoets.zodat hij gewoon rustig kan snuffelen.dus ik reed stapvoets op mijn gemakje,toen kwam er een vrouw aan en die vroeg,ben je wel goed bij je hoofd?euhh ja,toen zij ze,fietsen is harstikke slecht voor een hond weet je dat niet?ik zij van,nou u ziet dat ik niet hard ga en dat hij niet loopt te hijgen.ja zegt ze,dit wat je doet is ook niet goed,ik zij en legt u mij dat een uit waarom dat niet goed is.ja voor zo een puppy???? ik begon te lachten en zij,puppy?hij is 2 jaar en het kan geen kwaad als hij een beetje naast de fiets rent.ze bleef volhouden dat fietsen slecht is voor alle honden.is het nou echt zo slecht?ik maak geen vaart maar ik fiest heel langzaam en 5 minuten zet ik de vaart erin.kan dat echt zoveel kwaad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nee hoor, zolang je maar in een rechte lijn gaat en niet te snel gaat.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@angela ja precies.zo doe ik het ook.gewoon op ons gemakkie langs de sportvelden. ;-) ik was wel een beetje geschrokken.ik dacht van,ik zal het toch eens vragen op hp ;-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Is Jazzy alweer beter :-) ?
Fietsen kan heel leuk zijn voor een hond :-)
Maar dan mogen ze alleen in draf naast de fiets, niet rennend.
En dan ligt het ook weer aan het weer enz.. maar dat is denk ik niet wat je bedoeld ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Volgens mij kan het juist geen kwaad, zeker niet als de hond uitgegroeid is en je het rustig opbouwd.

Zolang je niet hard door de straten aan het crossen bent op je fiets met een rennende Jazzy er naast denk ik niet dat het slecht is ;-) :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@patricia nee jazz is nog niet beter.maar hij moet toch naar buiten voor een frisse neus en zijn behoefde doen.en bij warm of heel koud weer of bij regen pak ik geen fiets.en hij vind het leuk om naast de fiets te wandelen.
en als ik een beetje vaart maak is het in draf. :-D en dat niet langer dan 4 a 5 minuten en dan weer normaal. ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@caitlin.dat doe ik niet hoor.jazzy is nu 2.en ik ga alleen op de fiets naar de sportvelden.als ik er heen rij,gaat hij in de fietsmand.rij ik terug,gaat hij ook in de fietsmand.want dan fiets ik even lekker door en kan hij lekker zitten.en pas op de sportvelden mag hij uit de bak en gaat hij zijn behoefde doen en snuffelen en ik fiets zeg maar naast hem.op een slakkegang O-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee dat is niet slecht! Normaal drafje en het opbouwen,dan komt het helemaal goed. Je mag trouwens al met een "pup"van 6 maanden fietsen.

Brutaal trouwens om meteen te zeggen dat je niet goed bij je hoofd bent,nog voordat ze haar mening opdrong O-)

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

Hahaha, leuk dit... heb altijd gehoord, zeker van dierenartsen dat ik juist moest fietsen met mijn honden! Goe voor de bespiering en een stuk beter dan ruig spelen en balletjes gooien omdat je minder wendingen hebt en als het goed is gelijkmatig laat draven....

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@soraya,tja zo zijn die mensen hier.gelukkig heb ik vandaag een goede dag :-D ze kwam echt op me af draven,ik dacht bijmezelf,daar gaan we weer. O-) als ik mijn slechte dag had gehad.was ik niet zo vriendelijk gebleven. :-D dan had het verhaal een ander staartje gekregen.maar die mensen steken overal hun neus in. O-) en jazzy vind het heerlijk,je ziet hem helemaal opleven.hij loopt op een drafje naast me en hapt dan altijd in me broek. speels hoor.hij kwispeld er lustig oplos en dan liggen we samen in een deuk.en dan word je leuke uurtje verstoord door zo een bemoeizuchtig mens. O-) zucht ik heb hier geleerd om me te beheersen. O-) dat drafje doen we zo een minuut of 4 a 5.maar hij geniet er van en ik ook.als ik die prachtige kop van hem zie met die twinkeloogjes. :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@bella dat heb ik ook gehoord van mijn da.maar volgens mevrouw vond haar da dat harstikke slecht. O-) gelukkig ben ik wel goed bij mijn hoofd.en blijven we lekker fietsen :-D :-D sommige mensen :'(

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

De hond moet uitgegroeid zijn. Rechte lijnen. De hond in draf houden.
goed trainingsschema.

Dan moet het goed gaan :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

# priscilla.en ik doe het niet iedere dag hoor.af en toe pak ik de fiets en ga met ze op pad.poppy is er ook gek op.zij word over een kleine 4 maanden 2.maar ik doe het zelfde met haar als met jazzy.rechte lijnen opbouwen en niet te lang in draf. :'( ze hebben van die korte pootjes O-)

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Stap is natuurlijk ook prima, maar galop is niet goed.

honden page profiel Monique & Joepie en +MaxMonique & Joepie en +Max 3 doggies

honden foto van Monique & Joepie en +Max

Ik heb ook wel eens commentaar gehad, ik fietste altijd met twee honden.
Vonden ze heerlijk, en voor mij was het ook een goede overbrugging voor het saaie stuk door de wijk naar het park. Altijd een hekel aan gehad, door een woonwijk lopen.

Roept een vrouw tegen mij "Lui varken, kun je niet gewoon gaan wandelen met je honden".
Tjonge toen ben ik dus even van leer getrokken, drie keer raden wie van ons tweeen het meeste van een varken weg had.

Daar kan ik dus echt niet tegen, mensen die zomaar uit het niks een mening hebben en hem dan ook nog uiten.

En slecht is het zeker niet, stappen en draf kan echt geen kwaad. Bij onze opvang hond, met HD (had er nog geen last van) werd zelfs geadviseerd om te gaan fietsen (rustig opbouwen), zodat de spieren sterker werden en een gedeelte van de problemen zouden gaan opvangen.

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Het is wel belangrijk dat je het doseert. Goed letten op je hond, regelmatig voetzooltjes controleren, en even het gangwerk in stap en draf beoordelen om te kijken of er niet stiekem een kreupelheidje in zit. En dat je hond een goed begewingsstelsel moet hebben om dit te doen lijkt me duidelijk.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wat een pannekoek! Veel stellige uitspraken komen van mensen die er maar weinig verstand van hebben, maar wel hard roepen. Negeren.
Gevaren bij fietsen, voorzover nog niet genoemd, doorslijten van de zooltjes, oververhitting bij warmte, niet goed kunnen inschatten hoeveel inspanning je hond levert en dus overvragen. Allemaal niet op jou van toepassing.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Roept een vrouw tegen mij "Lui varken, kun je niet gewoon gaan wandelen met je honden". "
Zal mij niet zo gauw gebeuren, ik ga met de auto :-D

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Sam is nu 10 maanden, en mijn moeder gaat nu elke dag, elke ochtend met de fiets naar het bos, met Sam dan he. O-) Tjaah.. Ik heb tegen me moeder gezegd dat een hond uitgegroeid moet zijn. Maar mijn moeder vind dat onzin.. En ik kan het lastig tegen houden. Maar ze fiets op het tempo van Sam. Langzaam dus.

Maar in jou situatie kan het geen kwaad denk ik hoor. :-)

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Als Sam de hond op de profiel foto is is het inderdaad niet zo verstandig om te fietsen, of is het echt een heel klein stukje ?

In principe is alles potentieel gevaarlijk als je het niet goed doseert.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

iemand die weer eens iets gehoord heeft maar niet helemaal begrepen dus.

ik heb laatst ook iemand aangesproken die galopeert met zn labrador over het fietspad. tjee ben daar niet van maar kom die meneer vaker tegen met wandelen en gelukkig begreep hij het en draaft nu. ik vind het echt lef hebben hoor om iemand zomaar ergens op aan te spreken.

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

tja, Ziva galoppeert ook stukken naast de fiets. Alleen op zachte ondergrond, niet op asfalt, en niet de hele tijd. Ik denk zeker dat ook galopperen kan, alleen gedoseerd.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Volgens mij doe je niks verkeerd hoor!

Mijn man doet het ook met de hond, ook om wat extra energie kwijt te kunnen, in het begin ging ie trekken, springen, nu loopt ie mooi mee.
Er is hier eentje in de buurt, met een Mechelaar, die kwam me op een warme dag voorbij gescheurd, dus ik maakte al een neutrale opmerking van "zo, met dit weer op de fiets"?
Ja, roept die man, en al anderhalf uur!! :'(
En zoef, weg was ie!

Tja...

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

" Als Sam de hond op de profiel foto is is het inderdaad niet zo verstandig om te fietsen, of is het echt een heel klein stukje ?

In principe is alles potentieel gevaarlijk als je het niet goed doseert. "


Ja het is Sam van mijn profiel foto... Hoezo?

Nee het is wel echt een héél klein stukje. Ik denk ongeveer 800 meter ofzo :-)

honden page profiel natasja.. Quinta en Angelnatasja.. Quinta en Angel 3 doggies

honden foto van natasja.. Quinta en Angel

Dacht te hebben begrepen dat een hond vanaf 1 jaar naast de fiets mag en dan natuurlijk rustig aan opbouwen...
Onze tsjech is nu 7 maanden en heb er nu al enorm veel zin in ...lekker stukkie fietsen maar ik wacht toch echt tot ze 12 maanden is

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Bij kleine honden wacht je meestal tot de hond een jaar is.
Bij middelgrote honden tot 14 maanden.
Bij grote honden 18 maanden.

honden page profiel terryterry 3 doggies

honden foto van terry

nou volgens my is het niet zo slecht maar als je maar niet te lang fietst als ik met myn hond fiets heb ik haar altijd los

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nee joh, zolang je je aan past aan het tempo van de hond, het een beetje opbouwt en met niet te warm weer doet is er niets aan de hand hoor..

Soms ga ik ff een half uurtje met flippie aan de fiets, vind hij helemaal prachtig dat rennen, heb het eerlijk gezegd niet geweldig goed opgebouwt, maar rennen doet hij zat dat kleine racemonster en hij zit prima in zn skeletje hoor.. niks mee aan de hand..

Af en toe ga ik met ceas ook ff aan de fiets, daar ben ik wel wat voorzichtiger mee ivm HD enzo.. dus dat vind ik wat eng en doe er daarom wat voorzichtiger mee.. gewoon draven zeg maar, die laat ik niet echt rennen..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik laat hem niet te lang in een draf.een minuut of 4 a 5 en dan loopt hij weer normaal lekker te snuffelen en zo.en bij warm,koud of regen pak ik geen fiets.ik ben heel voorzichtig met jazz en poppy.en let zeker of er niets tussen hun zooltjes komt of zo.maar zolang ze het lekker vinden om naast de fiets te lopen vind ik het prima.ze hebben alletwee van die korte pootjes dus ik let wel degelijk op.poppy word over 4 maanden twee.dus zij kan het ook goed aan.en het is niet elke dag dat ik op de fiets met ze wegga.er is hier een prachtig ongebuikt voetbalveld waar ze naar hartelust kunnen rennen spelen en lekker rollen O-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nou kijk eens aan, dan is er niets aan de hand hoor Nora.. No worry's..

Gewoon op je hond letten, om te zorgen dat ze niet over hun eigen grens gaan, dan is er niets aan de hand..
als ik jou was zou ik je niet te druk maken over de woorden van die vrouw.. voor het zelfde geld heeft zij zelf een keer iets slechts meegemaakt met een eigen hond of van een vriend/kennis die heel slecht werd van fietsen omdat het verkeerd gedaan werd en denkt zij daardoor dat het altijd slecht is.. dat kan natuurlijk ..

Ik zou me er niet te druk over maken hoor :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Baasje ik wil aandacht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^