plantenspuit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hallo,

ik lees vaak in berichten over de plantenspuit ? Maar weet niet precies hoe en wat jullie daar mee bedoelen en waarvoor jullie dat gebruiken en is dat wel goed dan ? Mijn probleem is namelijk, ik heb een pup, nu 12 weken uit, en het knaagt overal aan, ik geef nu elke avond een bot aan haar en dat lijdt haar af maar ze blijft zoeken ,,,,ik heb wel het gevoel dat ze last van haar tandjes heb ??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plantenspuit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel breezerbreezer

honden foto van breezer

dan kan je ook flosdraad kopen haha nee niet die wij gebruiken maar zo bal of een stuk touw kan de pup op knagen en spelen een planten spuit gebruikte ik voor mijn kat als ze iets deed wat niet mocht spoten we haar nat waardoor ze schrok maar als je dit doet moet je het stiekem doen zodat ze echt schrikken en anders kan je ook in je handen klapen dat ze afgeleid zijn maar wel precies op het moment dat de pup het doet dan gaat ze de link leggen van als ik dit doet dan ...

succes ermee

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Mariska,

Allereerst de werking:
een hond vertoont ongewenst gedrag. Sommige mensen gebruiken dan de plantenspuit: een spay water tijdens het gedrag. De bedoeling is dat de hond het op dat moment vertoonde gedrag gaat associëren met een vervelende prikkel (veel honden schrikken van het plotselinge water). Waardoor de hond in de toekomst het gedrag niet meer zal vertonen.

Ik ben hier zelf geen voorstander van, om de volgende redenen:
1. De timing is erg belangrijk: een correctie (negatieve prikkel) werkt alleen maar als hij direct volgt op het vertoonde gedrag. Tenzij je de hele dag met de plantenspuit achter je hond aan loopt, ben je dus vrijwel zeker te laat. Hierdoor heeft de hond het gedrag al enige tijd kunnen vertonen. Zeker waar het gaat om het bijtgedrag van puppies, wat erg zelfbelonend is (de bezigheid zelf is prettig), denk ik dus dat de plantenspuit geen oplossing is.

2. Voorkom altijd dat een hond een correctie met jou gaat associëren. De reden hiervoor is dat hij anders het ongewenste gedrag alleen in jouw bijzijn niet meer zal vertonen. Je hond heeft natuurlijk direct door dat jij hem deze prikkel toedient en zal dus eerder de associatie "gedrag-JIJ-plantenspuit" leggen, dan "gedrag-plantenspuit".

Het is verder volkomen normaal dat je hond met 12 weken zijn overal zijn tanden in zet. Een pup weet nog niet wat wel en niet geschikt kauwmateriaal is. Dit moet jij hem nog leren. Daarnaast; pups zijn nu eenmaal heel oraal ingesteld, vergelijk het met de orale fase bij een kind.
Tijdens het wisselen van de tanden is het kauwen helemaal een prettige bezigheid.
Het goede nieuws is dat deze neiging om te kauwen vanzelf minder wordt.

Wat kun je hieraan doen?:
1. Geef hem voldoende gewenst kauwmateriaal (dus alleen 's avonds een botje is niet genoeg). Hij moet altijd deze neiging kunnen uiten op gewenst materiaal.
2. Gaat hij de fout in door op je nieuwe schoenen te kauwen: loop er naartoe, zeg rustig "nee" en haal je schoenen weg, en vervang deze direct door iets waar hij wel op mag kauwen.
Als hij in het nieuwe, goedgekeurde, item geen interesse toont, zorg je dat je deze aantrekkelijker maakt door er even samen met je pup mee te spelen.
3. Zorg dat hij niet de fout in kan gaan als je er niet bij bent. Dus ga je de kamer uit? Zet hem dan even in de bench met een toegestaan kauwspeeltje.

Succes, Mischa

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Dankjewel voor de reactie....en dit blijf ik inderdaad ook proberen, mijn hond zit helaas niet in de bench, hier ben ik een hele tijd mee bezig geweest maar is gewoon echt niet gelukt, dus ja dat is weleens balen, vooral snacts, dan gaat ze egt op zoek, dus nu probeerik haar savonds extra moe te maken maar ja de ene keer lukt dat wel en dan weer niet hahaha :P...dus ja, mja gelukkig gaat het een keer over :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben ook niet voor om altijd maar met negatieven prikkels aan te komen, een pup van 12 weken kan je op een rustige manier corrigeren, en nee dan is de plantenspuit ook geen goed middel. en tanden krijgen is ook heel vervelend dan gaan ze ook overal aan knagen.

mijn hond Bamse had een slechte eigenschap, als er bezoek kwam, hoi hoi hoi, ze was al ruim anderhalf en toonde nog steeds het opspringen tegen mensen, heb met een riem in de kamer gezeten, en als ze rustig was riem af, dat hielp van geen kant, ze bleef het doen, dat met de plantenspuit heb ik van een gedragskundige, als er bezoek kwam, gebruikte ik ala minuut de plantenspuit, die had ik al in mijn handen achter mijn rug. heeft een week geduurd, en bamse springt niet meer, iedere keer als het bezoek kwam hanteerde ik het, en gelijktijdig liet ik haar zitten, en kreeg ze de beloning, en nu ? bezoek komt, geen plantspuit meer nodig , ze gaat zitten en wacht op haar beloning, een plantenspuit is een hulpmiddeltje dat je in bijzondere omstandigheden best kan gebruiken, maar bij een pup van 12 maanden kan je de hele dag hem dan wel gebruiken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

willemijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "plantenspuit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^