Hoe pak ik dit aan??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Storm heeft een beetje "probleemgedrag" ontwikkeld en ik weet niet meer wat ik ermee aan moet.

Sinds Blondie dood is is Storm erg veranderd :'( .

De laatste tijd heeft hij er de gewoonte van gemaakt om letterlijk vol tegen andere honden op te rennen, ook tegen onze andere eigen honden. Ik baal hier echt van, want hij rent echt hard tegen de honden op. Storm is natuurlijk niet klein en doet de andere honden dus ook echt pijn hiermee. Daarnaast vind ik het heel vervelend tegenover andere hondenbezitters, natuurlijk probeer ik dit te voorkomen en meestal lukt het ook wel, maar soms is hij me gewoon echt te snel af. En hem constant aan de riem houden gaat echt niet, want daar heeft hij echt teveel energie voor.

Ik heb ooit gehoord dat dit betekent dat hij de persoonlijke ruimte van de andere hond dan niet respecteerd en dus gewoon ontzettend onbeschoft is? Maar wat ik er dan aan moet doen weet ik gewoon niet.

Daarnaast hebben we dus nog steeds het probleem met Storm dat als we hem aan de riem hebben en hij ziet een andere hond, hij er gelijk in hangt en echt flink tekeer gaat. Mensen vinden dit eng en denken dat hij agressief is, wat hij trouwens absoluut niet is. Ik ben hier elke x mee aan het trainen en dit gaat elke x een stuk beter, maar dan kom ik weer de 2 jack russels van hier tegen en kunnen we weer bij het begin beginnen :'( . Hij heeft dit gedrag ook ontwikkeld door deze jack russels.

Ik begin hier dus best moedeloos van te worden, want we krijgen steeds meer opmerkingen, mensen gaan ons ontlopen en wij hen. Daarnaast is het voor ons ook steeds minder leuk om met hem te gaan wandelen. Ik weet gewoon niet wat ik hiermee moet.

Heeft er hier iemand tips voor me, vooral voor het eerste probleem??
Het tweede probleem weet ik wel hoe ik dit moet aanpakken, maarja zoals ik al zei heeft het weinig zin als ik elke x weer opnieuw kan beginnen door die 2 jacks :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pak ik dit aan??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Moet er trouwens nog wel even bij zeggen dat dit tegen andere honden opbotsen ook echt gericht is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kken het wel een beetje het gedrag, hard aan komen lopen en inderdaad finaal ondersteboven lopen, je kan oefenen aan een lange lijn, terug roepen als hij bijna botst. weet dat het heel moeilijk zal zijn om dit gedrag af te leren. de honden die die tegenkomt ontwijken hem jammer genoeg niet. wandelen, met een lange lijn tussen jouw hond en jezelf, ik vind dat je het toch goed doet, blijven corrigeren en oefenen, en wie weet heeft tie best een beetje een dip na het overlijden van de andere hond, kan best hoor.

bamse doet het bij mij, als ze los loopt , meer uit uitbundigheid dan respectloos. ja ik zie het aankomen en roep dan. neeeeeee. en als ze toch doordenderd, dan ga ik plat op de grond liggen, ja bamse ziet het natuurlijk ook als een spelletje, maar opzij springen lukt mij ook niet.

de enigste raad die ik je kan geven is, blijf door gaan met oefenen. en dan aan de lange lijjn.

willemijn.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Is het niet mogelijk om die 2 jacks te ontlopen (optijd omkeren) en/of de eigenaar daarvan vragen jullie ook te ontwijken?? Mogelijk dat Storm het ten opzichte van die jacks er een gewoonte van heeft gemaakt om uit te vallen.

Ik heb dit bij Loekie nl ook (kan ook soms bezig blijven tot ik volgens mij een ons weeg) maar er zijn een paar honden hier in de buurt daar valt ze onherroepelijk naar uit (ze hoeft ze niet eens te zien alleen horen lopen is genoeg). Ik ontwijk die honden en die mensen weten het zelf ook dat ze niet langs mij moeten lopen en/of geven mij de ruimte om te passeren. Want juist door zulke zaken ben je gelijk al je successen die je geboekt hebt weer terug bij af.

Groetjes Elvira

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Wat Storm laat zien is angstgedrag. Zowel het aanstormen als het hangen in de lijn.

Ik zou ook gaan trainen aan een lange lijn. Zodat jij de controle over hem houdt. Dan ga je hem leren om rustig naar andere honden toe te gaan.

Ook met de jacks zou je kunnen omdraaien of in ieder geval met een boogje om de jacks heen te gaan. In een bochtje lopen kalmeert je hond en zorgt dus voor rust. En het bochtje kun je steeds kleiner maken zodat hij toch gaat leren om rustig bij de jacks kan komen. Neem je tijd want ga je te snel dan het is idd 2 stappen terug.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedankt voor jullie reactie's!

Eshter wat je zegt is waar, het is echt angstgedrag bij hem.

Hij is al best vaak gebeten en nu doet hij stoer om andere op afstand te houden, maar als hij de hond toch benaderd terwijl hij in de riem hangt dan gaat hij heel voorzichtig en rustig snuffelen.

Maar hoe moet ik het gedrag van het opbotsen zien dan?? Blondie rende ook wel eens tegen een andere hond op, maar daarbij zag je dat hij die hele hond gewoon niet gezien had O-) . Storm focust zich echt op een hond en dan hup gaat hij in volle vaart erop af.
En dan nog een vraag, als dit dan ook angstgedrag is, waarom doet hij dit dan ook bij onze eigen andere honden??

Ja veel vragen hoor :-) .

En die jacks, tja die kan ik niet echt ontlopen. Ik probeer het wel, maar hun absoluut niet. En met ze praten gaat ook niet, ze zijn nogal asociaal. Die jacks van hun blaffen ook 5 dagen in de week van 's ochtends vroeg tot begin avond. Hier zijn al heel veel klachten over hun geweest, maarja hij is politieagent he.

Ik probeer inderdaad vaak met een bochtje de honden te ontlopen, of gewoon meteen een hele andere kant oplopen ofzo. Maar die jacks zijn zo superdruk.
Als die alleen al iemand zien gaan ze gelijk tekeer en als je te dichtbij komt dan bijten ze.
Ze hebben mijn dochtertje ook al een x gebeten terwijl ik haar op mijn armen had.

Is het misschien een idee om iemand met een hond te vragen of hij met mij wilt oefenen, of zal dit juist niet werken??

Sorry weer zo'n lang verhaal geworden, tja ben niet zo goed in kort samenvatten O-) .

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Heeft er verder niemand meer tips of antwoorden?

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

hey,

ik heb er geen ervaring mee, maar oefenen met een andere hond zou inderdaad wel kunnen helpen. kan me voorstellen dat het wel vervelend is met die jacky's. Spiky van mij valt ook uit naar witte herders, maar die ontwijk ik dus bewust. Als ik de vrouw aan zie komen gaat spike vast en/of loop ik de andere kant op. Vind ik ook wel zo netjes. Toch raar het gedrag van sommige mensen.
Die lange lijn tip lijkt me wel een goede en is ook wel te doen. Ga naar een loploop veld voor honden en dan maar oefenen~!

succes!

groetjes

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë 3 doggies

honden foto van Laura&Zoë

Bij de Jack russells zou ik ook een boogje eromheen lopen,, maar als hij echt op de hondje gefocust is, wat ik me kan voorstellen als die 2 zo tekeer gaan! dan zou ik probere de aandacht van je hond te krijgen. Zo snel je de jack russells ziet aan komen zou ik niet weglopen of omdraaien, want hierdoor ontwijk je het probleem mar los je het niet op. als je ze ziet aankomn zou ik proberen de aandacht van je eigen hond te krijgen dit kan ook door een balletje of iets lekkers. Je zou ook kunnen proberen om je hond iets anders te laten doen. bijvoorbeeld wanneer je de jackrussells ziet komen laat je jou hond zitten. Probeer hem te laten zitten totdat de honden voorbij zijn en natuurlijk heel goed belonden wanneer hem dit lukt.

Met het tegen honden aanrennen zou ik ok hetzelfde proberen,, een lange riem en dan proberen zijn aandacht te krijgen, rent hij toch naar de andere hond dan roep je hem, wanneer hij luisterd natuurlijk belonen en wanneer hij niet luisterd zal de riem vanzelf een keer ophouden en dan moet die wel terug komen..

Met een andere hond oefenen lijkt me ook helemaal geen slecht idee! je kunt beter veel gaan oefenen dan omkeren en de andere kant oplopen!

veel succes! groetjes Laura

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Storm is van april 2008 en dus bezig met zijn adolescentie. Het komt wel vaker voor dat een grote hond van die leeftijd zich gaat lopen meten met andere honden of zijn eigenaar en daarvoor zijn gewicht en kracht in de strijd gooit. Probleemgedrag zou ik het dus niet noemen. ;-)

Ik zou het alleen wel afremmen door Storm alleen te laten spelen met honden waarbij hij die neiging niet heeft, en als hij het wel doet, het spelen afbreken. Voor de rest, als het goed is, groeit hij eroverheen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Maar het probleem beperkt zich niet tot deze 2 jack russels hoor! Hij doet zo bij alle honden, het probleem is alleen onstaan door de jacks.

En die jacks juist wel benaderen is al helemaal geen optie, want ze bijten dus gelijk.
Vorige week heeft 1 van die jacks me nog in mijn hand gebeten omdat ik ze van Storm af wou halen, zijn zulke fijne baasjes :'( .

Ik ben al een hele tijd met hem aan het oefenen en het ging echt weer super een tijdje terug zat er zelfs een hond aan hem te snuffelen en 1 rende om hem heen, maar ik wist zijn aandacht vast te houden en hij heeft niet 1 x naar ze geblaft of wat dan ook. Hij bleef netjes zitten naar mij kijken. Helaas kwam ik 2 dagen later die jacks weer tegen en hup hij begon weer van voor af aan :'(

Het grootste probleem nu vind ik dat opbotsen. Want dat andere ja, ik weet hoe ik het moet aanpakken maar ik kan niets tegen deze baasjes doen helaas.

Niki, ja dat je hond niet met andere honden kan of met een bepaald ras is op zich niet erg. Als je hierbij als baas dan inderdaad maar bij ingrijpt en dat is dus wat deze mensen absoluut niet doen.

Maar weet iemand waarom hij dan ook tegen mijn eigen andere honden opbotst??

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Oh Linda als dat waar is, dat hij er verder dan vanzelf overheen groeit dan ben ik echt heel erg blij met je bericht :-D

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Je zult het wel iets moeten begeleiden, maar zo te lezen doe je dat al. ;-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Chocomelk,

Wat doe je zoal met Storm en dan bedoel ik om hem geestelijk en lichamelijk moe te maken. Hij moet zijn energie kwijt kunnen.Wengy mijn Witte herder was ook een zeer energieke hond die echt zijn energie kwijt moest in spel, fietsen, apporteren, appél oefeningen.Hoe meer appél oefeningen je met hem doet hoe meer hij op jou gericht gaat worden en hoe rustiger hij wordt.

Verder zou ik hem zoals al gezegd is eens niet meer loslaten en hem aan de lange lijn houden en daarme oefenen. Wat doet hij als je met hem alleen gaat wandelen?

Wat betreft het onbesuisde kan ik een heel stuk met Linda meegaan. Hij is nog zo jong.

Is hij gek op een balletje, zo ja daar kun je een heleboel mee bereiken. Veel appél oefeningen en belonen met een bal(bal met werpkoord).Die bal is van jou en krijgt hij alleen als beloning.


Misschien dat je hier ook wat mee kunt.
Groetjes,
Wilma

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja we proberen hem inderdaad altijd tegen te houden om niet tegen honden op te botsten.
9 van de 10 x lukt dit ook goed, maar alleen als het om "vreemde" honden gaat.

Bij onze eigen honden lukt dit dus niet zo goed en die rent hij echt achter elkaar omver, zeker voor Tara (4 maandjes) is dit best eng en behoorlijk pijnlijk.
Hierbij weet ik dus niet hoe ik dit moet remmen? Want als hij op Jess of Tara afrent dan luisterd hij niet naar ons jammer genoeg.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik denk, zodra hij dat doet, is het spelen over en gaat hij meteen aan de lijn. Een uh-uh op het moment van, dan hier, en vast. En alles kort, kordaat en heel duidelijk. Mag hij terwijl hij aan de lijn zit over zijn zonden nadenken.

Ik deed met Christo ook veel met de bal. Zoekspelletjes, en de bal uit het water leren apporteren. Hoe meer je ze zelf bezig houdt, des te minder tijd hebben ze om op eigen - minder handige - ideeën te komen. :-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Het lijkt mij dat hij de 2 andere honden een beetje aan het uitproberen is. Van hun krijgt hij waarschijlijk geen correctie. Dat zou hij van Blondie wel gekregen hebben. Omdat hij niet luisterd als hij dit doet bij Tara en Jessy zou ik toch meer appél op Storm gaan oefenen. Ook zou je hem dan even apart kunnen zetten of buiten aan lijnen. Maar buiten zou ik dan zoiezo even de lange lijn aanklikken om het gedrag wat hij zich nu aanleerd in te tomen en omdraaien naar positief gedrag.

Groetjes,
Wilma

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wilma, ik moet toegeven dat we sinds Blondie dood is wel wat minder met hem doen en dan met name ik. Gelukkig is mijn man er ook nog en die doet nog wel het een en ander met hem. Het is allen met wat minder egelmaat dan anders.

We gaan wel regelmatig met hem fietsen, hij gaat zowiezo elke dag een half uur tot een uur naar het park waar hij ook kan zwemmen. In het park gooien we vaak met de bal en met stokken. Ook hebben we zo'n ding wat in het water blijft drijven, dit haalt hij ook altijd voor ons op. Vaak als hij de bal haalt ofzo dan rennen wij snel weg en verstoppen ons zodat hij ons moet zoeken. Voetballen wordt ook veel met hem gedaan en natuurlijk spelen met de andere honden. Dit is meestal als we ze alledrie tegelijk meenemen.

Als ik alleen met hem ga, dan krijgt hij ook wel even de mogelijkheid om dezelfde dingen als hierboven te doen, maar meestal ben ik dan ook met hem aan het trainen. Tijdens de wandeling laat ik hem vaak even zitten en wachten totdat ik hem het commando geef te komen. Op dit moment ben ik bezig om het apporteren te verbeteren. Nu rent hij namelijk gelijk als ik de bal gooi, ik ben hem nu aan het leren dat hij blijft zitten totdat ik zeg dat hij de bal mag halen.

Daarnaast zijn we bezig om hem zelf te laten denken. Dus we zetten een doos, een flesje, of wat dan ook ergens neer en dan moet hij zelf bedenken wat hij hiermee moet doen. Dit doen we met de klikker. Zo gaat hij nu in een doos zitten, raakt een flesje met zijn neus aan enz enz...

De bal krijgt hij verder ook nooit, alleen van ons, heb ik dus ook nooit zo in huis liggen.

Maar hoe je nou echt een beloning van de bal kan maken snap ik nog niet helemaal?

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja van Blondie kreeg hij inderdaad een correctie, van Jessy en Tara niet. Maar ik ga hem dan voortaan inderdaad gelijk aanlijnen en dan even tot rust laten komen.

Bedankt voor de goede tips!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Ik heb hier her en der ballen liggen. Een bal krijgen ze niet zomaar daar moeten ze wat voor doen. Het moment dat ik die bal met dat werpkoord tevoorschijn haal laten ze alle 5 alles voor wat het is en alleen die ene bal is dan waar ze alles voor willen doen.

Hoe doe je dat precies.

Als Bentley bijvoorbeeld een commando opvolgt ik zou maar even zeggen AF volgt zij dat meteen op gooi ik die bewuste bal voor haar weg. Ze komen hem wel altijd met of zonder commando terug brengen en neem ik de bal weer van hun aan. Vervolgens steek ik die bal weer in mijn zak tot het volgende commando ect ect.

Ik heb hun gek gemaakt op deze bal vanaf dat zij pup waren. In het begin krijgen ze die bal net niet te pakken, dat maakt juist dat ze er steeds gekker op worden. Daarna ga je een stapje verder dan speel je samen met die bal door het koord vast te houden en natuurlijk niet los te laten. Dan even spelen en moet de hond los laten. de bal gaat weer terug in je zak.Zolang je niet zeker weet dat de bal ook weer meteen teruggebracht wordt ga je er natuurlijk niet mee gooien want dan ben je hem even kwijt en dat is niet de bedoeling. Sky en Bikkel mogen bijvoorbeeld wel eens een tijdje met dat balletje lopen om ze er nog gekker op te maken. Je zou Sky dan moeten zien lopen zo trots als een pauw.Hij komt natuurlijk wel als hij geroepen wordt en krijgt dan iets lekkers en de bal gaat dan weer terug in mijn jaszak.

Eigenlijk is het precies het zelfde als een voertje. Maar wat bij de een iets lekkers is kan je het bij de ander met een bal doen. Mijn ervaring is dat je met voer veel kan bereiken maar met de bal vindt ik dat veel uitgebereider.Meestal heb ik beide op zak maar als ze dan (behalve Bikkel) moeten kiezen tussen voer en de bal kiezen ze voor de bal.Met de bal kan ik op afstand belonen en dat is wel zo makkelijk om hun enthousiast te maken en te houden.


Ik hoop dat het een beetje duidelijk voor je is. Ik ben niet zo'n goeie in uitleggenen het te verwoorden. :'(

Groetjes,
Wilma

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

wat ik in ieder geval zou doen, is de dierenbescherming een melding geven over de bijtende jack russels! ook kleine hondjes kunnen een gevaar zijn, kleine kinderen kunnen lelijk verwond worden! Ik heb ook eens bij de dierenbescherming gemeldt dat een hondje hier in de buurt zowel mens als dier aanviel. dit deed ik omdat de baasjes er niets aan deden! hier kan ik dus absoluut niet tegen, en dat hondje was in mijn ogen dan ook echt een gevaar. Niet zozeer voor mij, maar meer voor alle kleine kindere hier op straat.

De dierenbescherming is een kijke komen nemen, en had de baasjes een ultimatum gesteld. cursussen nemen en de hond niet los laten lopen op straat. die mensen hebben er niet naar geluisterd, dus is de hond in beslag genomen. heb geen idee wat ermee is gebeurd, maar ben blij toe dattie weg is!

misschien zal dat ook wel een oplossing zijn? niet leuk natuurlijk, maar altijd beter dan dat 2 onopgevoede hondjes jouw eigen hond verpesten!

liefs, iris

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wilma, bedankt je hebt het wel goed uitgelegd hoor :-D .
Ik deed dit inderdaad wel al een beetje, maar hij heeft nog erg weinig discipline als het op de bal aankomt.
Vandaar ook dat ik hem nu aan het leren ben om te wachten totdat ik zeg dat hij de bal mag halen.
Hij brengt de bal wel altijd terug hoor. Maar er iets voor doen snapt hij nog niet echt en als ik de bal wegstop dan springt hij constant tegen me op enzo, dus vandaar het wachten.
Ik hoop dat als hij dit stukje discipline heeft dat ik de bal dan wel als beloning kan gaan gebruiken.

En gek maken voor de bal hoeft allang niet meer, daar is hij al helemaal stapel op :-D .

Iris, ik vind de dierenbescherming bellen wel erg drastisch. Ik denk niet dat ik het in dit geval over mijn hart kan verkrijgen om de dierenbescherming te bellen, wie weet wat er dan met die beestjes gebeurd. Ik heb wel al klachten ingediend bij de politie wegens geluidsoverlast samen met een aantal buren van mij, maar dit heeft dus geen zin omdat hij zelf politieagent is.

Gelukkig gaan wij binnen dit jaar nog verhuizen, dus dan zijn we er ook vanaf :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pak ik dit aan??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^