Vachtverzorging..huh, watte..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi hoi,

ik wilde even wat aan iedereen hier kwijt..

Vorige week op stage was een hondje die een trimbeurt nodig had, hij had veel klitten in zijn vacht en vooral bij zn koppie; zn snor en baard, waardoor ik heel moeilijk de klus kom klaren.
Wat blijkt, dit hondje wordt NOOIT geborsteld..gaat gewoon regelmatig naar de trimsalon voor een scheerbeurt en dat was het dan..
Sorry.. dat kan ik niet begrijpen..
Als er gekozen wordt voor een ras dat veel of lang haar heeft of een onderwol, dan moet men de verantwoordelijkheid ook nemen de zorg ervoor te dragen!
Ook vindt ik het gewoon en simpelweg een onderdeel van de socialisatie; de pup met bv een zachte babyborstel laten wennen aan hetgeen en het aanraken opzich.
Als er elke dag even, een paar minuten de tijd genomen wordt hiervoor, wordt het voor alle partijen, dus baasje zelf, een DA, een trimster en de hond zelf, makkelijker en zeker leuker en minder gestresst.

Ik wil dit zo graag van de daken schreeuwen tegen mensen die net een hondje hebben of gaan krijgen!

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vachtverzorging..huh, watte..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

ik snap wat je bedoelt. had ik ook met mijn stage in trimsalon
wen er maar aan want je zult het vast wel vaker zien...
ook honden die gewoon aggresief worden naar de borstel of waar gewoon geen werk van te maken is...
en ik snap dat je het van de daken wilt schreeuwen had ik ook maar dat werkt niet.
het enigste wat je kan doen is vertellen dat het pijn doet voor de hond en borstel aanwijzingen geven en hopen dat ze het door zetten...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp dat je dat van de daken schreeuwt, neem je verantwoording, maar dat gebeurt niet, dat weet je als de beste toch ? waarom al die trimsalons ? toch voor het gemak, even een afspraak maken en de hond wordt keurig geknipt geborsteld gewassen enz. om de drie maanden, en waarom niet ? zo blijven de trimsalons met werk zitten anders gaan ze faliet.

en niet iedereeen heeft goeie armen en handen, vaak zitten er mensen tussen die artrose of wat dan ook hebben, wat dacht je van reuma in handen ? of het carpale tunnelsyndroom, fijn dat er trimsalons er toch zijn voor deze mensen ? anders konden ze geen hond nemen, nu wel toch ? :-D

enne ik breng bamse niet weg, doe ik zelf, maar ik mankeer niets en ben gezond. :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Marcella,

ik weet het, ik zal het op mijn stage nog wel vaker zien, helaas.
Het is mijn bedoeling om zelf wat te beginnen aan huis en ik mezelf al staan, de eerste keren, alleen met zo'n dergelijke situatie..met mijn handen in het haar.. en nu..??
Hahaha!!
Dat is het begin, alle begin is moeilijk maar komt vanzelf goed, hihi!!

Idd ben ik zeker van plan de borsteladviezen te geven e.d. en wil dit soort ook op mijn website hebben staan, t.z.t.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@ Willemijn;

je hebt een punt, dat is zeker waar!
Ik ben alleen maar blij dat het steeds bekender en normaler wordt, dat geeft mij de mogelijkheid een eigen trimsalon op te zetten, te doen wat ik leuk vindt en mensen zo te helpen met het verzorgen van hun dierbaren.
En zo kan ik de meeste mensen (zonder beperkt te zijn) bij te brengen wat de mogelijkheden zijn!
Waar het om gaat is natuurlijk de hond, die zich na de trimbeurt weer lekker fris en fruitig voelt, blij is en het baasje ook weer blij en dankbaar!
Heerlijk!!

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

jah en stel je gaat een eigen salon doen bied klanten aan om voor een niet al te dure prijs een borstel te kunnen kopen. dat doen ze sneller dan dure borstels en wie weet krijg je mensen aanhet borstelen
en wat willemijn zeggt klopt. je krijgt vaak mensen die het zelf niet kunnen dan dan is het niet erg als je zo hondje op de tafel krijgt maar mensen die er te lui mee zijn dat is idd niet leuk...
maar als die mensen het wel doen dan heb jij geen werk... zo moet je het ook bekijken...
ik heb heel vaak erg aggresiefe honden gehad op tafel.,.. wordt er niet goed van.. maarja ik ben er mee gestopt omdat ik het lichamelijk niet aan kon en idd ook niet met me handen...
ze dachten dat ik een soort reuma heb maar ze kunnen niks vinden dus soms kan ik niet eens een blik en veger vast houden... nu gaat het goed hoor maar heb die periodes echt gehad.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb reuma in de pezen, en herhaaldelijk prednison spuiten gehad, en naderhand geopereerd eraan, kon niets met mijn handen, maar de hond moest wel verzorgd worden, bamse niet hoor, gelukkig kan ik het weer, maar de hond ging dan ook naar de fokker, wat moet je anders ? en dan ben ik toch heel blij dat er iemand is die dat voor je doet.

maar.......iedere pupkoper kan best gewezen worden op het borstelen en wennen aan vacht verzorging van de pup, zodat een trimster geen agressieve honden op de tafel krijgen, want daar schort het wel eens aan natuurlijk, begin bij het pupje, en dan als het later niet meer gaat, is de pup toch gewend aan een borstel kam. en heeft de trimster het wel wat gemakkelijker toch ? :-D

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

idd helemaal mee eens willemijn.
Isha ik moest voor school een workshop regelen op stage
en ik heb voor mensen die zich op gaven jammer genoeg maar weinig... helemaal begeleid met het borstelen van hun honden...
zo hadden we een collie die oud was en zij niet goed wist wat ze moest doen en die hebben we mooi kunnen maken hoor...
alles uitgelegd en hier het resultaat...
voor

Na

en dit is er allemaal uit gekomen

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

owja en we hebben er wel iets van 2 of 3 uur overgedaan.
omdat hij helemaal gewassen moest worden en gedroogd worden en geborsteld en het is een oude hond. dus af en toe ook even een pauze erin gelast.

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Heb het ook zo vaak meegemaakt met stage.
Mensen ook die zeggen ja vanmorgen zaten die klitten er nog niet... ahuh O-)

@ Marcella WOWWW

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Marcella;

ja, dat van die borstels verkopen is wel een goed en leuk idee idd!! :-D
Maar goh, wat vervelend zeg, dat je daar zo last van hebt gehad!!
Fijn te horen dat het nu beter gaat! O-)

@Willemijn;

Ook voor jou vervelend zeg, daar zal je wel moedeloos van kunnen worden, bah!
Maar wel goed dat de hond naar de fokker ging voor vachtverzorging!
Deze mensen weten natuurlijk precies wat er gebeuren moet, vanwege hun specialisatie!
Maar er zijn ook veel mensen met een soortgelijke situatie, die daar dan verder niet aan denken, tot het echt niet meer kan en dan moet de tondeuse erover, terwijl dat helemaal niet had gehoeven..


maar.......iedere pupkoper kan best gewezen worden op het borstelen en wennen aan vacht verzorging van de pup, zodat een trimster geen agressieve honden op de tafel krijgen, want daar schort het wel eens aan natuurlijk, begin bij het pupje, en dan als het later niet meer gaat, is de pup toch gewend aan een borstel kam. en heeft de trimster het wel wat gemakkelijker toch ?

Jaa, dat is precies mijn insteek!!
Maar vaak is het ook zo dat de eigenaar zn eigen hond niet eens te baas kan zijn en de hond wordt verwend bij het leven en hoeft nooit iets te doen en toe te laten wat ie niet wil..
En dat kan ik niet uitstaan!!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Wowww, Marcella, wat leuk, die foto's en wat een mooi resultaat!!! O-)

We hebben nu een paar keer een Chow Chow gehad op stage, we moesten ook alleen maar ontwollen..uh, "alleen maar" ontwollen, idd ook iets van 3uur over gedaan..!!
Dat is een hele dikke en intensieve klus, zeg!!
Maar het resultaat mag er dan ook zijn, poeh!!

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

ja groot verschil he...
wie weet als jij ooit zoiets moet doen voor school dan heb je een idee...
en we hebben van een oud ziende oude hond een jonger uiziende oude hond gemaakt...
zo ziet ze er een stuk minder oud uit..

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Chow Chow voor het ontwollen;








Chow Chow na het ontwollen en bijwerken;


honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

ziet er ook netjes uit :-)

honden page profiel CleoCleo 3 doggies

honden foto van Cleo

Hier kan ik ook pissis om worden ja.. Ze weten heus wel dat ze een hond nemen die vachtverzorging nodig heeft, maar veel mensen zijn er te bela.... voor. Mijn trimster heeft de borstelbeurt in het leven geroeppen voor juist die honden.
Het is niet fijn voor een hond om steeds helemaal ontklit te worden, het doet pijn, want klitten gaan trekken aan de huid. Sommige verwachten dan nog dat ze de hond in een uurtje weer op kunnen halen, maar soms zit er niks anders op dan ze te scheren.
Mensen die iets hebben of iets gekregen hebben waardoor het borstelen moeilijker of zelfs helemaal niet meer kan, daar zijn die borstelbeurten ook voor. Dat ze tussendoor een keer extra komen. Dat is voor de honden, de baas én de trimster een stuk fijner.
Soms zijn er ook mensen die wel hun best doen, maar het niet goed doen of verkeerde spullen hebben. Die krijgen dan ook een uitnodiging voor een borstelbeurt en dan wordt het geleerd hoe ze moeten borstelen/kammen en kunnen ze de juiste spullen aanschaffen voor de hond die ze hebben, als ze dat niet hebben.

Bij sommige eigenaren helpt dit, en die zijn er blij mee. Maar sommige mensen pakken dit dan toch niet op. En daar wordt je weleens wanhopig van :'(

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@ Cleo;

Dat is idd een heel goed idee!!
Mmhh, ook iets voor om over na te denken voor in de trimsalon straks.. :-D

Ja, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die daar niets mee gaan en willen doen.. beetje jammer want het is voor ieders bestwil!!

Ik kan er niet bij dat er mensen zijn die niet in de gaten hebben hoe vervilt de vacht van hun hond eigenlijk al is bv.. dan denk ik, er zijn toch zat momenten dat je even knuffelt met je hond of een aai geeft, dan merk je dat toch..??
Ik zou zelf gewoon, om de gezondheid van mijn hond (in de toekomst) in de gaten te blijven houden, misschien wel ieder dag even het lijf bij langs gaan, voelen of er bijzonderheden zijn, onderzoeken naar misschien een teek of een grasaar, klitten in de vacht dus, rare bultjes en noem maar op!
Helaas zijn er mensen die daar totaal geen waarde aan hechten en daar geen tijd, energie en moeite in willen steken (wat misschien maar hooguit 5 minuutjes werk is, ofzo..)!
:'( :'(

Erg jammer!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik ga express niet meer voor 'n langharig ras omdat ik het kammen niet fijn vind.
Pebbles is daarin ideaal,
1x per week 'babydoeken' (ze kent dat woord ook ;-) )
oortjes, rimpeltjes en anusje schoonmaken met een babydoekje. :-)

Yuna moest ik plukken en kammen, de hele zomer lang kwamen daar bakken haar vanaf! :-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb hier een hond die veel vachtverzorging vraagt.

Koda wordt geregeld geborsteld en toch is het heel moeilijk om hem klittenvrij te houden.

In de tijd tussen aanschaf van Koda en nu is mijn gestel erg achteruit gegaan waardoor het borstelen gewoon pijnlijk is. Koda is dus nu ook veel korter is voor mij veel beter te behappen en voor hem uiteindelijk ook want klitten zijn voor hem ook niet fijn. En eigenlijk vind ik het ook wel stoer staan bij Koda.

En als je wilt weten heb je je verkeken op de vachtverzorging. Ik zeg heel eerlijk ja.
Koda's puppenvacht was echt een eitje heel goed bij te houden. Maar zijn volwassen vacht is heel zwaar en kroezig dus ook heel zwaar met borstelen. Ik had dus niet verwacht dat ik na een borstelbeurt van Koda mijn arm een paar dagen niet op kon tillen en dat is helaas wel zo.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Miora;

Dat is nou eens een bewuste keuze! :-D
Omdat je van jezelf weet dat je het niet leuk vindt e.d., super!! :-D O-)

Dat "babydoeken" vindt ik een fantastisch iets!! :-D
Zo zou het toch moeten zijn, bij iedereen..??!!
:-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Mirjam;

Ten eerste, wat is Koda ontzettend mooi, zeg!! Wow! O-)
Ten tweede, kan ik me heel goed voorstellen dat zijn vachtverzorging een grote klus is!
Ik heb laatst op stage, voor het eerst een Dwergpoedel gedaan en dat was al een hele klus, laat staan een Koningspoedel!!
Maar gaat Koda nu naar de trimsalon dan??

@ Marcella;

Plukken is trouwens ook wel heel intensief en veel werk!
Ook daar ben je wel lang mee bezig!! :-)

Voor het plukken;





Na het plukken;

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooie fotoos hebben jullie hier neer gezet van verzorging, hoe het moet hoe het eruit ziet na de verzorging van de vachten.

een newfoundlander heeft heel veel verzorging nodig, daar hamer ik ook altijd op als iemand graag dit ras wil hebben, en er geen tijd in wilt steken, afblijven zeg ik dan maar, neem een makkelijker ras, een pup ziet er schattig uit, geen klit te zien, ook geen zware beharing, en ook op shows zien deze honden er prachtig uit, maar owee als de pup vacht verdwenen is, en de beharing die blijvend is komt om de hoek kijken.

het is dan ook voor fokkers of pupverkopers een reden om daar toch op te wijzen, en desnoods eens een zondag met alle pupkopers eens te laten zien wat vachtverzorging inhoudt. een goed idee toch ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



zomervacht. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



wintervacht, die er wel in het voorjaar eruit moet, dus uren er voor gaan zitten. doe je dat niet, dan vervilt heel zo,n wintervacht.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Willemijn;

ja, dat vindt ik nog eens een goed idee!!
Wellicht zijn er al fokkers die dit doen hoor, maar dat is idd zeker een goede zaak!!
:-D

P.s. mooie foto's van Bamse!
Idd goed te zien wat de verschillen zijn!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha





Dit is de Newfie van een vriendin.
Dit is een voor foto en heb er helaas geen na foto van..
Maar we zijn behoorlijk wat uurtjes met Hummer bezig geweest en er kwam behoorlijk wat haar uit, moet ik zeggen!
Dit was met Pasen, toen was het behoorlijk warm, dus een pittige klus, hihi!! :-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Wij krijgen ook een hond die veel vachtverzorging nodig gaat hebben.
We hebben ons dan ook helemaal ingelezen over hoe we dit moeten doen. We hebben een "ras" specefiek boek voor de vachtverzorging en ook nog een dvd die laat zien hoe het moet.
Ook heb ik gechecked of er een trimmer in de buurt zit die dit soort vachten kan trimmen,want ik begreep dat niet elke trimmer dit kon.
Verder heb ik ook voorgenomen onze pup zo goed mogenlijk te laten wenen aan een borstel en aanrakingen, zodat het voor ons allemaal makkelijker is.

Jammer dat niet iedereen dit doet, want het is toch zielig om de hond zoveel stress en pijn te laten hebben, omdat je geen zin(?) hebt om de vacht te verzorgen:S

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ff wat leuke andere foto's;


Kop Riesenchnauzer voor;






Na;

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ooohnee is die riesen geschoren?! In ieder geval niet getrimd zoals het hoort! :O Zonde zeg!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Sandy;

Alvast gefeliciteerd met jullie leuke pup!
Spannend allemaal, een pup uit Engeland!
Ik heb gelezen dat het niet zo lang meer duurt..?
Maandag komt Puff thuis..?
Ik ben heel nieuwsgierig!!
het is helemaal super wat jullie doen aan voorbereidingen, zo hoort het! O-)

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vachtverzorging..huh, watte..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: jullie mening aub
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^