kooikerhondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ruby (Gast)

Wat een onzin zeg dat je geen hondje via marktplaats moet aanschaffen.
Er zijn ook zoveel zogenaamde fokkers die de hele boel oplichten.
Mijn kooikerhondje komt wel van marktplaats en ze is kerngezond.
Alsof je dan minder bent als het geen "rashond" is.
Het gaat er toch om dat het gezond is maar vooral dat het een lieve hond is.
Zou graag wat reacties krijgen van mensen die het mij eens zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kooikerhondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Het is niet echt onzin, want er zitten wel heel veel broodfokkers op MP, maar als je weet waar je op moet letten bij een fokker (bij zowel ras als niet ras hondjes) lijkt mij het helemaal geen probleem om op MP een hondje te zoeken....Het is alleen jammer dat niet iedereen de regels kent van een goede fokker en zo onbedoeld toch veel broodfokker met ongezonde honden in stand gehouden worden.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Absoluut tegen marktplaats.
Maar die discussie heb ik nu al zo vaak gehouden.


Een hond is niet minder als het geen rashond is. Er is echter totaal geen onderzoek gedaan naar erfelijke afwijkingen en gedrag. Het gaat hier echt niet om dat we zo papiertje mooi vinden, het gaat om het verhaal er achter. Dit soort reacties zie je vaak bij mensen die zich minder bezig houden met de gezondheid van het ras, en dat is jammer.
We houden allemaal van honden. Door onderzoek naar de ouderdieren te doen willen we graag gezonde, mooie en lieve honden fokken.

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Ik heb mijn Jr via Marktplaats en mijn teckel komt weg bij een 'broodfokker' (tenminsten ze heeft meerdere keren per jaar een nestje, bij verschillende van haar honden en is niet bezig met een gezond ras te fokken)

Ik heb geen dag spijt gehad, ik heb hier bewust voor gekozen en zal de eventuele kosten die eventuele gezondheidsproblemen met zich meebrengen met liefde dragen! Ik heb dus bewust een risico genomen en zal dan ok nooit klagen over kosten ed...

Mi wordt er vandaag de dag ook veel te veel gesjoemeld door zogenaamde 'echte'fokkers die alle testen hebben laten doen en met stamboom werken...

Mijn teckel wil ik straks ook ter dekking stellen voor mensen die dat willen.. wel ben ik steeds meer aan het kijken om mijn teckel wel aan alle testen te onderwerpen om te zien of deze een gezonde bloedlijn kan voortzetten...

het idee dat mijn elvis misschien ongezonde genen doorgeeft of erfelijke afwijkingen vind ik toch bezwarend..

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Bewust uit de broodfok kopen is de broodfok ondersteunen. Waarom zou je in godsnaam de broodfok steunen ?!

Een hond uit de broodfok heeft weinig kans goede genen door te geven. Je weet niets over de lijnen en het inteelt percentage. Daarom hameren we nou zo op een stamboom. Niet alleen de moeder of vaderhond is belangrijk.

Echter is dit volgens mij een gebed zonder einde.
Dit is de reden waarom broodfok nog mogelijk is.

Erg triest.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

BROODFOK

Een broodfokhondje is meer dan een leuk en lief hondje. Er schuilt veel leed achter.

Hondenpage neemt duidelijk stelling in tegen (onverantwoorde) broodfok. Een broodfokker fokt met maar een doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. Hierbij speelt de gezondheid en het welzijn van ouderdieren en pups geen enkele rol. De fysieke en psychische gevolgen zijn aanzienlijk. Ouderdieren en pups leven onder zeer slechte omstandigheden en de kans dat je een niet gesocialiseerde, zieke pup koopt met risico op gedragsproblemen op latere leeftijd is heel reëel.

Samen met het merendeel van de forummers maken we ons hard in de strijd tegen aanschaf van een broodfokpup door voorlichting en een ontmoedigingsbeleid. Hoe meer mensen zich bewust zijn van het lijden wat gepaard gaat met broodfok en afzien van broodkoop hoe minder dit soort broodfokkers te verhandelen hebben.

Laat ouderdieren en pups niet langer lijden!

Wees dus niet alleen maar boos of gekwetst als mensen zich confronterend uitspreken in topics waarin broodkoop aan de orde is. Het komt voort uit een zeer grote betrokkenheid bij dierenwelzijn en de wens om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het leed wat broodfok heet en wat zij daar zelf tegen kunnen doen.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Degene waar het hondje wegkomt is mijn schoonmoeder, wij hebben die hond van haar gekregen als kado voor ons nieuwe huis.. ik ben absoluut geen voorstander van broodfok, begrijp me niet verkeerd... maar ik was al helemaal verliefd op dit hondje. De moeder hond ken ik al enkele jaren en is een geweldige hond met een superkarakter... de vader is ook bij mij bekend en is bij ons in de omgeving een bekende dekteckel...

Stamboom zegt echt niet alles... daar is tegenwoordig heel wat mee te rommelen...

Ik ben het ook niet eens met de manier waarop zij haar teven gebruikt om geld te verdienen, maar zoals ik al zei, ik was vanaf het moment dat ik een pup mocht kiezen direct verlief op elvis... iig heeft elvis een gouden mandje net zoals onze JR die uit een oepsnestje komt..

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Moet wel zeggen dat de teef waar mijn elvis vandaan komt in goede omstandigheden leeft, net zoals de andere honden die daar wonen... de pups worden allemaal goed gesocialiseerd en leven in huiselijke kring... ze worden goed verzorgd net zoals alles honden daar.. vandaar dat ik broodfokker tussen aanhalingstekens heb gezet...

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

uch.. niet weer deze discussie.

Je kán een leuk hondje van MP weghalen, maar soms, is het gewoon gevaarlijk.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je schoonmoeder is een broodfokker?

Anoniem (Gast)

Ik ben het met Priscilla eens.
Belachelijk dat je bewust bezig bent met het steunen van malafide fokpraktijken, chantal. En dan nog fokken met zo'n hondje is bijna nog erger. Je weet helemaal niets van de bloedlijnen en/of voorouders af, en ook niet over eventuele afwijkingen bij deze honden.

Marktplaats is niet per definitie slecht, maar het wemelt er van de broodfokkers. Er zijn echter ook wel goede fokkers die adverteren op marktplaats. Maar het is wel zoeken naar een speld in een hooiberg. ;-)
Natuurlijk zullen er ook erkende fokkers zijn die niet helemaal naar wens zijn of 'de boel oplichten', maar die moet je dan zien te ontwijken. De kans dat je bij een rasvereniging een goede fokker tegenkomt is duizendmaal hoger dan de kans dat je die op marktplaats tegenkomt.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Dat is nou net waar broodfok op leeft..

je lekker kennis laten maken met een pup, die moet je wel meenemen.
Medelijden kweken, die moet je dan wel meenemen.

Iemand die onverantwoord bezig is met fokken, zich niet bezighoudt met het voortzetten van gezonde lijnen en puur voor geld die arme beesten laat dekken keer op keer...GOED BEZIG

Chantal dat is nou BROODFOK.
JE ondersteund broodfok. Een bekende dekteckel die waarde voor het ras heeft zal door een goede fokker nooit voor deze wanpraktijken worden ingezet.

Je wil gaan fokken met een hond uit de broodfok...waar ben je mee bezig?!

Niemand zegt dat honden uit de broodfok niet lief zijn. Of dat honden uit onverantwoorde fok niet lief zijn. we zeggen dat je door deze honden aan te schaffen dit soort praktijken ondersteund. De enige manier om het te stoppen is om er geen honden te kopen.

Echter span je wel de kroon door niet alleen broodfokhondjes te kopen, maar er ook nog doodleuk mee te willen fokken.

Sorry maar dit soort dingen maken me echt boos.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Trouwens heb je gewoon de verantwoordelijkheid om zelf een goede fokker te zoeken.
Niet elke jan doedel met een stamboom is goed bezig, daarom heb je zelf hersenen gekregen..


Een stamboom hond is geen garantie op een gezonde hond, elke doos kan dat verzinnen. Als je het idee daarachter nog steeds niet snapt dan is deze discussie gewoon te hoog gegrepen.

Niet elke fokker die een stamboom voor zijn nest aan kan vragen is een goede fokker, daar komt je set hersenen van pas. Selecteer heel zorgvuldig een goede fokker.

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Ik steun niet bewust malafide fokpraktijken... elvis heb ik gekregen... als ik elvis niet had genomen hadden andere mensen elvis wle gekocht...

tegenhouden van het fokken met haar teven kan ik niet... ze heeft toch nestjes , of ik elvis nou wel of niet had genomen...

een typische broodfokker kan ik haar niet noemen, ja ze heeft meerdere nestjes maar zorgt goed voor haar honden en voor haar pups...

En dat ik elvis ter dekking wil stellen is mijn keus, daarom wil ik elvis ook laten testen of verschillende ziektes en erfelijke afwijkingen ... om ervoor te zorgen dat hij niet allerlei slechte genen doorgeeft...

Nogmaals , stamboom is mooi maar zegt niet alles...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ik steun niet bewust malafide fokpraktijken... elvis heb ik gekregen... als ik elvis niet had genomen hadden andere mensen elvis wle gekocht...

tegenhouden van het fokken met haar teven kan ik niet... ze heeft toch nestjes , of ik elvis nou wel of niet had genomen...

"


Laten we vooral met z'n allen broodfokkers afhelpen van hun pups, want ze fokken ze toch wel???

Als we met ons allen nu eens ons best doen om zoveel mogelijk broodfokkers met hun pups te laten zitten dan gaan ze dat echt wel voelen. Iedere pup die afgenomen wordt maakt weer plaats voor een nieuwe pup, maar omdat ze niet per 1 ter wereld komen dan hup gelijk maar een heel nest. :'(

Om nog maar te zwijgen over de moeder :'(

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Je manier van denken zegt helaas wel alles.

Ja ze is een broodfokker. Geen twijfel over mogelijk.

Zijn de ouders en voorouders getest van de teckel ? Nee? Dan heeft het testen van jou hondje weinig zin. Ga er gewoon niet mee fokken zeg.

Owja...dat excuus hadden we nog niet gezien...' als ik hem niet neem neemt iemand anders hem wel'.
We kunnen wel een top tien excuuslijst maken voor mensen die broodfok willen ondersteunen.

1. Kruisingen zijn gezonder
2. Stamboomhonden kunnen ook ziek worden
3. Rashonden zijn heel ongezond
4. Broodfokhondjes zijn ook lief
5. Broodfokhondjes verdienen ook een thuis
6. Als ik hem niet koop doet iemand anders het wel
7. Hij is nu toch al geboren
8. Ik kan de broodfok toch niet tegenhouden
9. Ik moest hem wel mee naar huis nemen, hij was zo zielig
10. Ik moest hem wel mee naar huis nemen, ik was meteen verliefd

vind je trouwens het asiel niet vol genoeg zitten ? Welke waarde denk je nou dat je broodfokhondje aan de populatie toe kan voegen ?

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

@Priscilla

Ik snap je reactie... echter voordat ik hier op het forum zat heb ik mij nooit echt verdiept in broodfok en wat broodfok is...

Ik kreeg een hondje.. ik dacht leuk! en mijn elvis is echt een schatje en de da zegt iedere keer weer dat het hondje er zo goed uitziet (snap zelf ook wel dat dit natuurlijk geen garantie is voor goed genen etc)

Cash hebben we uit een oepsnestje gekocht als speelkameraadje voor elvis... weet echt niet of dit een broodfokker is of niet.... heb verder geen advertenties meer gezien op MP van deze persoon...

als ik mijn elvis van top tot teen laat testen... wat is dan het probleem als hij af en toe eens een teefje dekt...? (dit is gewoon een open vraag en geen sarcasme ) ben heel benieuwd hoe julli daar tegen aan kijken...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het idee om dan ook nog met een broodfokteckel te gaan willen fokken. Je weet helemaal niets van het genetischmateriaal en bloedlijnen. Geen enkele toevoeging voor het ras dus.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat een onzin zeg om zo'n topic te openen.
Je weet niet waar je over praat.

Jou hond kerngezond? Tja het zal wel een gezondheidsverklaring zijn van de DA! En dat geeft nou juist niet aan of een hond gezond is. Die kijkt alleen naar de buitenkant. Nou dan kan ik jou Rudy nu ook vertellen dat jij gezond bent, dat doet een DA immers ook bij jou hond!!!!!

Als je mensen wil aanvallen, je bent hier namelijk al langer actief! Kan je die mensen ook gewoon een PB sturen.

Lekker makkelijk dat je alleen positieve reacties wil, je topic vraagt juist om negatieve aandacht!

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Kijk..dit ondersteun je door de broodfok te ondersteunen.
Al deze honden zijn lief en verdienen een thuis. Maar door ze te kopen doe je dat niet.

Echt ziek word ik hier van. Misselijkmakend dat je dit kan ondersteunen en aan mee kan werken.

http://www.youtube.com/watch?v=RIV5l4gd_Oo

http://www.youtube.com/watch?v=NXxPV--gl1c

http://www.youtube.com/watch?v=V8RtTIP36Zo

Ruby (Gast)

Deze mensen zijn geen broodfokkers hoor!
Heel leuk echtpaar uit Haren waarvan de 2 teefjes een nestje hadden.
Kreeg er keurig netjes een paspoort bij waarin stond dat ze gezond was verklaard
en ingeent was. Ze is nu anderhalf en kerngezond.
Zou zelf ook nooit via een broodfokker een hond aanschaffen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Deze mensen zijn geen broodfokkers hoor!
Heel leuk echtpaar uit Haren waarvan de 2 teefjes een nestje hadden.
Kreeg er keurig netjes een paspoort bij waarin stond dat ze gezond was verklaard
en ingeent was. Ze is nu anderhalf en kerngezond.
Zou zelf ook nooit via een broodfokker een hond aanschaffen. "


Nee nee, maar wel steunen door zo'n topic te openen!!!!!
Zielig.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

" @Priscilla


als ik mijn elvis van top tot teen laat testen... wat is dan het probleem als hij af en toe eens een teefje dekt...? (dit is gewoon een open vraag en geen sarcasme ) ben heel benieuwd hoe julli daar tegen aan kijken... "


Je moet niet alleen de moederhond laten testen. Ook de informatie van de voorouders zijn van belang. Lees je eerst eens heel goed in over het fokken en hoe het genetisch allemaal in elkaar zit.
Als je daar echt goed over hebt ingelezen weet ik zeker dat jij niet gaat fokken met die teckel.
Je zal nooit kunnen voldoen aan de eisen van de rvb en rasvereniging. Geen goede fokker die zijn dekreu je teef zal laten dekken. Je zult dan 2 broodfokhondjes een nestje laten krijgen. Klinkt dit verstandig?

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Nogmaals ik ondersteun het niet!!!! Misschien kun je mijn achtergelaten berichten ook anders lezen...

voor de 2de keer... ik wist voor ik hier op het forum zat helemaal niets van broodfok!!

nu steeds een beetje meer!

tevens stel k een open vraag over het dekken met elvis... misschien kunnen mensen mij hier wat meer info over geven over hoe dat allemaal in zijn werk gaat...

de intentie is om met elvis te gaan dekken en gebeurt nu nog niet... wellicht met jullie info besluit ik wel om elvis helemaal niet der dekking te zetten...

ik weet gewoon nog heel weinig van hoe het zit met dekken van honden en het verbeteren van het ras....

ik begrijp dat mijn eigen berichtje de reacties oproept die er nu gegeven zijn... absoluut... maar nogmaals ik had er gewoon geen weet van...

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

" Deze mensen zijn geen broodfokkers hoor!
Heel leuk echtpaar uit Haren waarvan de 2 teefjes een nestje hadden.
Kreeg er keurig netjes een paspoort bij waarin stond dat ze gezond was verklaard
en ingeent was. Ze is nu anderhalf en kerngezond.
Zou zelf ook nooit via een broodfokker een hond aanschaffen. "


Gezondheidsverklaring zegt helemaal niets. Als jij je had ingelezen had je dat kunnen weten.
Blijkbaar weet je onvoldoende van fokken en honden af om te bepalen wat een goede fokker is.
Een paspoort kun je voor elk van de straat geplukt dier halen. Een gezondheidsverklaring is een verklaring dat ze nu vanaf de buitenkant geen ernstige afwijkingen zien. Er word geen test gedaan op erfelijke afwijkingen en er is niet gekeken naar ouders en voorouders.

Je hebt dus een lekker mooi waardeloos papiertje.

Ruby (Gast)

Veronique, get a life!!!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Moet jij zeggen Rudy, jij vermoeid hier de vaste mensen op HP met veel onzin!

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Gast... Get a brain..

als we toch lekker volwassen gaan doen.

Ruby (Gast)

Bovendien is dit nog maar de 2e keer dat ik een reactie plaats.
Dus zo ACTIEF ben ik al helemaal niet.
Tjonge jonge, sommige mensen zijn ook direct op hun tenen getrapt zeg!

Anoniem (Gast)

" Deze mensen zijn geen broodfokkers hoor!
Heel leuk echtpaar uit Haren waarvan de 2 teefjes een nestje hadden.
Kreeg er keurig netjes een paspoort bij waarin stond dat ze gezond was verklaard
en ingeent was. Ze is nu anderhalf en kerngezond.
Zou zelf ook nooit via een broodfokker een hond aanschaffen. "


Broodfokhondjes worden ook zo vaak 'kerngezond' verklaard door de reguliere dierenarts, en ook bij de grootste puppyhandelaren krijg je er 'netjes een paspoort bij'. Dit zegt dus helemaal niets over de kwaliteit van de fokker of honden. Ook jouw hond kan allerlei erfelijke kwalen hebben die zich pas later gaan openbaren. En reken maar dat je dan ongelofelijke spijt hebt, want het is je eigen stomme schuld waar jouw hondje de pijn van draagt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kooikerhondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: wanneer zet het door?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^