Weer een probleem met eten.. advies gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Pff.. het was geen leuk rondje. Nala krijgt standaard haar voer na het rondje van 7 uur. Dan kan ze nog even rennen, spelen, apporteren etc. Maar ze weet dat ze standaard na dat rondje haar vlees krijgt. Ze rent bij thuiskomst meteen naar haar voerbak, begint te piepen als ze op de mat moet (moet ze altijd na een rondje) en wat ze nu doet... Ze wilt niet mee uit. Ze ging meerdere keren zitten op de straat om te proberen naar huis te gaan rennen. Wij lopen gewoon door, ze sjokt mee. Eenmaal op het veld aangekomen mag ze los, en we gooien haar apporteerblok. Wat doet Nala? Ze gaat rechtsomkeert. Ze twijfelt bij de rand van het veld, en komt uiteindelijk, na een paar keer roepen, toch terug. We lopen meteen het veld af en lijnen haar aan en lopen maar een blokje om. Stel je voor, ze rent naar huis, de drukke weg over... Tijdens dat rondje trekt ze enorm om maar naar huis te komen. Niets helpt. Geen kaasjes, woordjes, stilstaan... We worden er moe van.

We hebben geen idee hoe we dit moeten oplossen. Ze eet ontzettend goed, en wilt het eten ook hartstikke graag, maar te graag. Ze heeft nog nooit zo goed gegeten, en we willen dit haar ook niet afnemen, maar om nou zo een rondje te lopen gaat me echt te ver voor wat vlees. Ander voer is geen optie in mijn ogen. S ochtends eten geven ook niet, want vier uur na het ochtendrondje gaat ze actief een groot rondje doen. Na dat actieve rondje in het begin van de middag eten geven is ook geen optie, want soms slaan we dat rondje over en komt dat pas aan het eind van de middag. Mijn idee was om het eten om negen uur s avonds te geven, waarna ze alleen nog even een plasje gaat doen en gaat slapen. Nu vroeg me moeder zich af of dat wel een goed idee is? Maar ik weet het anders ook niet. Graag hoor ik wat antwoorden, want dit is om gek van te worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weer een probleem met eten.. advies gevraagd." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Slimme Nala....... ;-) Wat je het beste kan doen is elke dag op een andere tijd eten geven. De ene dag 's ochtends, de andere dag om 19:00uur en de dag erna vlak voor het slapen gaan. Zo weet ze nooit wanneer ze eten krijgt..... ;-)

Geef je 1x per dag eten? Wat voer je dan? Vier uur na het eten een actief rondje kan wel hoor. Je moet alleen nooit direct of al na een uurtje na het eten iets actiefs doen maar vier uur ertussen kan wel.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Op dit moment voer ik onze golden 3 x per dag, dit op advies van de voedingsdeskundige van Prins.
~s morgens voer, dan nadat wij zelf hebben gegeten zo rond 18.00 uur de tweede keer en voor dat wij naar bed gaan zo rond 23.30 nog een kleine portie.
Nu ze dat voer `s avonds nog krijgt loopt ze ook vanaf een uur of half 10 heel onrustig binnen rond, komt steeds kijken bij ons en meent dat ze haar eten krijgt, echt irritant hoor.
Maar voorheen voerde ik haar gewoon 2 x per dag en waarom geef je niet gewoon het eten als jullie zelf klaar zijn met eten?
Zo vlug wij het toetje op hebben weet ze nu ben ik aan de beurt.
Ik zou dat liever doen als zo laat `s avonds.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat is het risico wat je loopt als je vlees gaat voeren. ;-)
Kiwi wist ook precies dat ze na het wandelen eten krijgt, ze gaat dan vreselijk trekken het laatste stukje. Hoe vaker ik stil ga staan of de andere kant op loop, hoe erger het wordt. Erg frustrerend dus. Gelukkig was het bij Kiwi niet zo erg als bij Nala maar daar heb ik zelf ook wel voor gezorgd denk ik. Toen ze dit gedrag ging vertonen heb ik haar niet meer gelijk gevoerd na het wandelen, maar een uur later bijvoorbeeld, als ze rustig weer rustig was. Dit helpt wel, maar je moet even volhouden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik geef de laatste maaltijd voor het laatste rondje, dan hebben ze rust tijdens het laatste rondje.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

4 uur voor een wandeling is toch lang genoeg?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik denk dat je het probleem er alleen maar mee verlegt als je nog later gaat voeren. Een (jonge) hond die zo gefocussed is op vaste tijden gevoerd te worden, begint vooraf al met het produceren van maagsappen. Als het dan te lang duurt, voordat de hond voeding ontvangt, kan het zichzelf goed beroerd maken. Het voordeel van niet op vaste tijden voeren is dat je dit soort problemen er mee voorkomt.
Je zou eens uit kunnen proberen of een drie kwartier tot een uurtje voorafgaande aan de ronde van 7 uur rauwe honing met kefir of yoghurt de eerste trek kan stillen. Dit kun je afwisselen met andere 'overige' wat je tot je beschikking hebt. Misschien dat ze het dan door kan trekken naar die maaltijd van 9 uur.
Liever leerde ik aan om op wisselende tijden te voeren op momenten dat ze het niet verwacht. Mijn honden worden 'ergens' tussen 12:00 uur 's middags en 19:30 uur 's avonds gevoerd, niet altijd na de grootste activiteit.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Wat het probleem dus is, Nala kan niet s ochtends en smiddags worden gevoerd, en zeker niet meerdere keren per dag. Ze krijgt Lotgering. Haar uitlaattijden wisselen nogal. Ze gaat s ochtends een ronde van een half uur, smiddags een ronde van 1 tot 2 uur (echt los) en dan savonds om zeven uur een ronde van een half uur (echt los) en dan savonds of een klein rondje of alleen een plasje na een actieve dag. Maar als ze de ronde van het begin van de middag overslaat, gaat ze maar een half uurtje en om drie uur of vier uur nog een rondje met mij. Als dat zo is, is het middagrondje en het late middagrondje allebei actief (fietsen, rennen, spelen, zwemmen) en daartussen zit zeker geen vier uur. We moeten ook rekening houden met werk en mijn school, en ook die tijden varieren. Dus eten geven is echt alleen mogelijk na zeven uur savonds. In onze koelkast doet het vlees er zeker 20-24 uur over om te ontdooien, anders moet het even in de magnetron en daar is het niet voor bedoeld. We hebben geen plaats om twee bakken in de koelkast te zetten, en dat is nogal verwarrend.

Nala is ook wel heel druk na het eten geven. Ze heeft de adrenaline nog in zich van het spelen buiten en begint dan haar kussen aan te vliegen (zie; rijden). We wachten meestal een kwartiertje tot we het eten geven, maar ze weet het al. Ze is helemaal uit haar ritme als ze een keer een avond geen eten krijgt. Dan wordt ze onrustig en gaat ze lopen piepen. Echte honger heeft ze niet, ze krijgt vaak genoeg een zalmkop of een goedgevulde kong in de middag. Maar dat is niet haar hoofdeten, en lang niet zoveel dus dat verteerd sneller.

We kunnen het eten geven voor het laatste plasrondje, savonds rond een uur of negen, tien?

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

ik denk dat je dit gedrag moet doorbreken.
want op deze manier word het alleen maar erger.
En is het voor zowel jullie als Nala een drama.

zorg dat het vlees altijd 's ochtends is ontdooid.
en dan kan je eten geven wanneer je wil.
zou sowieso dus niet meer voorspellend zijn.
maar je zegt kan alleen na 7 uur 's avonds?
dus tussen die ronde om 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds is er helemaal niemand thuis?

En waarom moet nala zoveel lopen?
je kan ook die tijden een beetje aanpassen en dan daar tussen eten geven.
Als je haar dan anderhalf/2 uur laat rusten na de maaltijd ipv 4 uur heb je misschien meer speling.
bijv eten geven als je uit school komt?

je moet iig dit gedrag doorbreken anders word het erger.
dus ook geregeld in de middag geven en 's avonds.
en ik zou voorlopig helemaal niet meer geven na de ochtend wandeling

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik voer ook Lotgering en bij mij krijgen ze ergens in de ochtend eten en ergens in de avond. Ik haal de Lotgering rol voor ik naar bed ga uit de vriezer en zet het in een bak op het aanrecht. De volgende morgen is het ontdooit. Ik haal eruit wat ik nodig heb en de rest gaat in de koelkast tot de volgende etensronde. Waarom kan dat bij jullie niet?

Je kan haar ook eten geven voor het slapen gaan. Dat ze uit haar ritme is als je een keer op een andere tijd eten geeft is logisch. Honden zijn gewoonte dieren. Juist als je op verschillende tijden voert voorkom je dat soort gedrag. Als ze gaat piepen en drammen zou ik dat negeren, en geloof me dat gaat ze heel lang volhouden dus zaak voor jullie is het nog langer vol te houden....... ;-) ze moet leren dat dat gedrag haar niets oplevert.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ze is helemaal uit haar ritme als ze een keer een avond geen eten krijgt. Dan wordt ze onrustig en gaat ze lopen piepen. Echte honger heeft ze niet, ze krijgt vaak genoeg een zalmkop of een goedgevulde kong in de middag. Maar dat is niet haar hoofdeten, en lang niet zoveel dus dat verteerd sneller.

Dus heb je wel de mogelijkheid om gedrag te doorbreken en op wisselende tijden te voeren. Als je deze maaltijden zou vergroten, dan zorg je voor verzadiging en zou je zelfs op die dag geen KVV hoeven te voeren.

We kunnen het eten geven voor het laatste plasrondje, savonds rond een uur of negen, tien? "


Dat is een mogelijkheid. Om galbraken tegen te gaan (indien je hond dat laat zien, want dat volgt vaak op het verwachten van voedsel wat niet komt) zou je al eerder rauwe honing kunnen verstrekken, zoals ik in een eerder bericht omschreef. Dat heeft een antiseptische werking op de maag. Als je je hond aanleert om de maaltijd nog later te geven of van 2 naar 1x daags voeren te gaan, dan kan dit een handig hulpmiddel zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Sorrie, even opnieuw gequote in de hoop dat het nu goed staat. Voorgaande bericht mag weg.

" Ze is helemaal uit haar ritme als ze een keer een avond geen eten krijgt. Dan wordt ze onrustig en gaat ze lopen piepen. Echte honger heeft ze niet, ze krijgt vaak genoeg een zalmkop of een goedgevulde kong in de middag. Maar dat is niet haar hoofdeten, en lang niet zoveel dus dat verteerd sneller. "


Dus heb je wel de mogelijkheid om gedrag te doorbreken en op wisselende tijden te voeren. Als je deze maaltijden zou vergroten, dan zorg je voor verzadiging en zou je zelfs op die dag geen KVV hoeven te voeren.

" We kunnen het eten geven voor het laatste plasrondje, savonds rond een uur of negen, tien? "
Shawna & Nala "


Dat is een mogelijkheid. Om galbraken tegen te gaan (indien je hond dat laat zien, want dat volgt vaak op het verwachten van voedsel wat niet komt) zou je al eerder rauwe honing kunnen verstrekken, zoals ik in een eerder bericht omschreef. Dat heeft een antiseptische werking op de maag. Als je je hond aanleert om de maaltijd nog later te geven of van 2 naar 1x daags voeren te gaan, dan kan dit een handig hulpmiddel zijn.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"

Dat is een mogelijkheid. Om galbraken tegen te gaan (indien je hond dat laat zien, want dat volgt vaak op het verwachten van voedsel wat niet komt) zou je al eerder rauwe honing kunnen verstrekken, zoals ik in een eerder bericht omschreef. Dat heeft een antiseptische werking op de maag. Als je je hond aanleert om de maaltijd nog later te geven of van 2 naar 1x daags voeren te gaan, dan kan dit een handig hulpmiddel zijn. "
Galbraken heeft toch niets met nfectie te maken, waarom dat iets antiseptisch geven? Ik zie de logica niet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Rauwe honing stabiliseert de productie van het maagzuur dat voorafgaande aan het galbraken ontstaat.

honden page profiel SANDYSANDY

honden foto van SANDY

hallo shawna
Wij geven onze 2 honden om 9 uur half 10 in de avond nog ieder een beetje pens iets van een eetlepel
dit hebben we altijd al gedaan en we gaan een uur later de honden uitlaten soms nog wat later , gaan we nog niet gelijk op bed dan zijn ze nog ff buiten.
dus ik snap niet echt het probleem bij jullie, en we hebben al 31 jaar honden ik weet waar ik over praat,bij ons thuis vroeger hadden we ook altijd honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weer een probleem met eten.. advies gevraagd." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: overgeven enz....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^