Signalen niet opgemerkt en nu is er iets gebeurd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Beste mensen,

Even iets van me af schrijven + graag advies en er wordt al een GT ingeschakeld. Ben erg van streek, dus wees alsjeblieft niet te hard met de reacties.

Mijn vriend ging vanmiddag een rondje met Melo en toen is er iets gebeurd. Melo is geen fan van pups en we houden hem dus ook bij ze weg.
Laat ik het maar gewoon zeggen zoals het is.. Melo heeft een jonge Labrador van 1 jaar in z'n neus gehapt/gebeten en het is naast de neus van de Lab ook open. Natuurlijk netjes onze gegevens gegeven, want wij betalen de rekeningen etc. natuurlijk. Zoiets is nooit eerder voorgekomen en dit is de eerste keer.
Helaas heeft mijn vriend hoogst waarschijnlijk de signalen van Melo niet opgemerkt dat hij er niet van gediend is en nu is dit gebeurd.
Ben druk bezig met een GT in te schakelen, maar het wil nog niet echt lukken. De eerstvolgende afspraak zou pas over 2 weken kunnen..
Sorry als het verhaal een beetje onsamenhangend is, maar ben erg van de kaart...

Groetjes,

Jin.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Signalen niet opgemerkt en nu is er iets gebeurd." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou er geen TE groot drama van maken hoor, het zijn en blijven honden, de lab was in Melo's ogen misschien veel te wild en brutaal?

In elk geval, goed dat jullie er een GT bijhalen, die ziet hoe Milo is en jullie reakties op hem en vise versa.

Zaten de honden aan de lijn, of liepen ze los?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Jeetje Jin, ik kan me goed voorstellen dat je zo geschrokken bent. Het hoort natuurlijk niet, maar als je zo bekijkt wat er gebeurd is, valt het nog mee, maar dat is voor ons heel anders aangezien wij het objectief kunnen bekijken en jij en je vriend er midden in zitten natuurlijk..

Een GT lijkt me een goed idee, dat is altijd leerzaam en wie weet krijg je dan nog tips en advies hoe in het vervolg dit soort conflicten voorkomen kunnen worden.

Doe rustig aan, geen paniek, jullie hebben het verder prima opgelost zo te lezen.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Dobry. Thanks voor je reactie. :-)
De honden zaten aan de riem.............. Onze regel is dus.. Niet laten snuffelen/spelen aan de riem. Wat doet m'n vriend...... En ja toen is dit gebeurd.
Melo is een hondje die begeleiding nodig heeft. Doet zich stoer voor, maar is eigenlijk een vreselijke angsthaas..

Zit nu te wachten op een GT die terug gaat bellen. Hoop zo dat er iemand op korte termijn kan komen.

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Je kunt ook nog een kaartje sturen eventueel, en over een weekje informeren hoe het gaat met het andere hondje. Dat is voor de eigenaren van het andere hondje ook een prettig gebaar.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Zo is erg dat niet hoor, tis natuurlijk niet leuk dat zoiets gebeurd.

Diesel is toen hij 10 weken oud was ook door een jr in zijn neus gebeten, de hond zat eraan vast en liet niet meer los, de eigenaar heeft echt de kaken ervan los moeten maken.

Zijn halve neusje was los en zat vol gaatjes, tot een jaar heeft hij met witte strepen over zijn neus gelopen. De eigenaar heeft niets vergoed, en de kosten waren niet mis.

Jij hebt netjes je adres gegevens aan de eigenaar van de lab gegeven, meer kun je niet doen toch.


honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Caitlin. Bedankt voor je lieve reactie. De emoties zijn net even hoog opgelopen hier in huis. :'( Maar ja.. 't Is niet anders.

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Ik heb het van de andere kant meegemaakt: toen Yoshi nog heel klein was is hij in zijn bek gebeten (een gat in zijn lip en onder zijn kin) door een andere hond (Sheltie). Ja, je schrikt je de pl*ris, maar op zich, ja... Kijk, het hoort natuurlijk niet. Een pup hoort door volwassen honden vriendelijk begroet of eventueel gecorrigeerd te worden, maar ja, als je een hardleerse pup hebt, die niet luistert naar de signalen van de volwassen hond, kan zoiets gebeuren. Ik keur het niet goed, absoluut niet, maar je hoeft er ook geen drama van te maken, denk ik. Maar hou het wel in de gaten, want het is geen normaal gedrag, vind ik. En dat vindt ook, zo te lezen.
;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dat is ook niet meer dan menselijk toch! Je schrikt je wezenloos als je eigen lieve hond ineens zoiets doet, dat kan ik me heel goed voorstellen.
Goed dat je het hier even van je af schrijft, zoals je ziet zijn er geen gekke reacties. Het is heel netjes dat jullie alles geregeld hebben voor de eventuele DA kosten, even informeren bij die mensen hoe het gaat en meer kan je er niet meer aan doen.
En zoals ik al schreef kan een GT nooit kwaad, je leert er altijd wat van denk ik ;-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik had net een heel verhaaltje en drukte op t verkeerde knopje en nu is alles weg O-)

Maar wat ik wou zeggen is dat een lab van 1 jaar geen pup meer is in honden ogen. Dat is gewoon een puber :-) en gezien het feit dat ie in zn neus heeft gehapt denk ik dat het gewoon een snuitbeet is geweest waarbij per ongeluk wel een verwonding is ontstaan. En een snuitbeet geeft een hond niet zomaar. De labrador zal waarschijnlijk ook te ver zijn gegaan en andere singalen van jouw hondje hebben genegeerd. En wat je zelf aangeeft aan de lijn zijn er vaak al meer spanningen waardoor een hond sneller in de verdeging schiet.

Maar zeker goed dat je er gt bij haalt! Succes daarmee! :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn regel is ook, nooit honden aangelijnd aan elkaar laten snuffelen, vaak brengt het aan de lijn zitten toch extra spanning met zich mee.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Diesel. De Labrador woont bij ons in de straat, dus we zullen ze nog vaak tegenkomen... Zie daar erg tegenop, want ze kan ons bloed wel drinken.. Maar hoorde net van m'n vriend dat ze verhalen liep te verkondigen die niet waar zijn, maar goed, daarmee maken we het niet ongedaan en we gaan er alles aan doen om dit netjes af te handelen met de baasjes, maar waarschijnlijk zijn de verhalen al de buurt in gevlogen en dat is iets waar ik zwaar tegenop zie.. :'(

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Ik was er (helaas, klinkt misschien stom) niet bij toen het gebeurde, want was net bezig met een grote schoonmaak. O-) Dan had ik kunnen zien wat er is gebeurd, als het al gebeurd was, maar dat is achteraf l*llen.
Mijn vriend is, sorry dat ik het zeg, veel nonchalanter dan dat ik ben. Hij is meer van.. Ooooh we zien wel hoe het loopt en kan gebeuren en tsja.. Met Melo vind ik dat dus niet juist. Daarom werden we net eventjes boos op elkaar. O-) Maar daar moeten we nu mee stoppen, want Melo raakt erdoor van streek. M'n vriend is eventjes boodschappen doen. Eventjes afkoelen, afzonderlijk van elkaar. :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dan is het idee van Sjoerd wel een goede, zo blijven jullie netjes. En ergens is het net zo goed haar schuld als de schuld van je vriend. Niemand zou zijn hond die aan de lijn is aan een andere hond moeten laten snuffelen, ook zij niet. O-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ja stom dat mensen dan altijd dat soort verhalen de wereld in helpen :'(. Ik ben altijd van menig dat een hond nooit zomaar hapt/corrigeert. Dus in weze heeft de labrador waarschijnlijk net zoveel schuld. Want feit is dat dat gewoon een hond is die nu dik in de pubertijd zit. En wat doen pubers, uitdagen, grenzen verleggen, kijken hoever ze kunnen gaan...

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ach, bij ons gebeurde het ook in de straat, Diesel zat aan de lijn, de jack was los, liep bij die mensen voor het huis.

Hij zou het nu niet meer doen, een blik van Diesel is voldoende, de eigenaar groet me gewoon nog steeds, ik heb er toen ook geen drama van gemaakt, jammer dat het gebeurde, Diesel was nog zo klein, maar met andere jr kan hij het prima vinden, alleen die ene, dat is hij nooit vergeten.

Ik vond het toen wel een naar gezicht zijn neusje, net een dropje dat fijn gekauwd was.

Voor de rest, gewoon aanbellen bij die mensen en informeren hoe het met de lab gaat en of er kosten zijn die je eventueel kunt vergoeden, meer kun je niet doen.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Bedankt voor de lieve/aardige reacties, mensen. :-) Doet me goed. Ben soms nogal een dramaqueen/stresskippetje en dit is dan op dat moment voor mij het einde van de wereld. Maar goed. We zijn een paar flinke huilbuien verder en wordt het weer wat rustiger en nu kan ik het ook een beetje beter vanuit een ander standpunt bekijken.

Een hond van 1 jaar is idd geen pupje meer, maar een flinke puber. :-) Maar omdat het toch nog een jonge hond is zijn we er voorzichtig mee. Puppies vindt Melootje te druk en te opdringerig en moet er weinig van hebben. Is opzich niet een heel groot probleem, maar je moet ermee om weten te gaan. :-) En hij zal ze niet verwonden ofzo.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Diesel. M'n vriend heeft z'n telefoonnummer gegeven en ze zou bellen als ze bij de DA geweest was. Hij had al meteen gezegd dat wij natuurlijk alle kosten die zij moeten maken vergoeden en ik hoop dat we, zonder haatgevoelens en l*llige verhalen toch nog met elkaar in 1 straat kunnen wonen. Moet inderdaad een vervelend gezicht zijn geweest, een fijngekauwd dropje als neusje. :'(

honden page profiel Doesjka:,Laika&SnowyDoesjka:,Laika&Snowy 3 doggies

honden foto van Doesjka:,Laika&Snowy

Ik vind dat je vriend het nog netjes heeft gedaan om jullie telefoonnummer aan de eigenaren te geven en te vermelden dat jullie de DA kosten betalen.
Meer kan je idd niet doen.
Ik heb het zelf ook meegemaakt dat mijn vorige hond is aangevallen.
En die man liep gewoon door met zijn hond. maar mijn hond moest wel met spoed naar dierenarts.
Daarom vind ik dat jullie dat nog goed en netjes geregeld hebben.

Wat je nog kan doen.
Is over paar dagen even langs gaan bij de eigenaren en er desnoods over praten en uiteraard vragen hoe het met het hondje is.

Veel succes!

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Doesjka&Snowy. We zullen haar straks denk ik nog wel even spreken en als ze, daarna nog met ons wil praten, dan zullen we dat zeker gaan doen. :-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Kan me voorstellen dat je geschrokken bent hoor, maar ik zou het me toch niet te erg aantrekken !! Zulke dingen kunnen gebeuren, het zijn hondjes hoor !

Ik heb het zelf voorgehad dat een hond Tibo gebeten heeft en in tegenstelling tot jullie, heeft die baas helemaal niets betaald, vond hij het ook niet nodig om te informeren naar Tibo. In tegendeel hij vond het nog om mee te lachen. O-)

Maar zelfs toen dacht ik, tja, zoiets kan nu eenmaal gebeuren en ik bekeek die andere hond er ook niet negatief om. Wat ik wel zou doen is even gaan informeren hoe het met de andere hond is, dat zullen de baasjes wel op prijs stellen. Maar voor de rest, lig er niet van wakker. Het zijn en blijven honden en zoiets is nou niet bepaald iets om te zeggen dat er grote problemen zijn met jullie hondje !

Ik hoop dat je het snel kan relativeren en als de andere mensen echte hondenkenners zijn, zullen ze dat ook wel begrijpen !

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Dit ia altijd schrikken maar jullie hebben het goed gedaan om de kosten te betalen.

Ik vind dat ze er nu over gaan praten niet erg netjes.

Laat je niet te veel van streek maken en probeer anders morgen straks nog even met ze te praten.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Ik hoop dat ze zo naar m'n vriend belt om te vertellen hoe het is gegaan bij de dierenarts. Ze zou bellen zodra ze weer thuis was.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Even een tip , heb je een aansprakelijkheidsverzekering worden de kosten vergoed ,je hond is meeverzekerd.
Jammer dat het gelijk de hele buurt rondzingt maar trek je daar niets van aan, je heb pech gehad dat het jullie is overkomen en de tegenpartij ook.Dit is ons ook overkomen met hechtingen in de neus,alleen de dame in kwestie ging er als een speer van door.Ik vind het wel zo netjes dat je het goed afgehandeld. Dan kan je iedereen recht in de ogen kijken.
Iemand zei al echte hondenkenners begrijpen het.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

De kosten gaan wij inderdaad indienen bij de WA. Maar thanks voor de tip, Irene! :-D

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Heel vervelend wat er gebeurd is maar keurig geregeld hoor met de kosten etc

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Oeps, lees nu pas dat ze verhalen rondstrooien die niet waar zijn, best wel vervelende mensen dus :'(

Waarom moeten mensen altijd zo moeilijk doen en onwaarheden rondvertellen. Niet aantrekken hoor !!

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

@ Marie Rosé. Yep. M'n vriend vertelde hoe je het plekje het beste schoon kon maken en zij antwoordde daarop. Ja dat weet ik natuurlijk niet, want ik ken geen bijthond. Dus dat wordt nu rondverteld met steun van 2 andere mensen..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

He bah, wat vervelend dat dan dit soort verhalen worden verspreid. Maar he, je kan toch niets beginnen tegen dit soort mensen, zolang jij en je vriend maar weten hoe het daadwerkelijk zit!
Wij weten hier allemaal dat Melo geen bijter is, en jullie ook en dát is het belangrijkste.

Ik hoop dat je vriend snel telefoon krijgt hoe het bij de dierenarts geweest is.

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Dank je, Caitlin. :-) ben bang dat we echt de verkeerden hebben getroffen. Ik praat niet goed wat er is gebeurd, helemaal niet en boosheid kan ik helemaal begrijpen, maar dit... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Signalen niet opgemerkt en nu is er iets gebeurd." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: filmpjes Lola
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^