suprelorin chip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Hoi allemaal,

Graag zou ik willen weten wat jullie ervaringen zijn met de suprelorin chip. Wat merkte je aan het gedrag van je reu, (zowel naar mensen als naar andere honden, loopse teefjes etc.) waren er bijwerkingen, wanneer had je het idee dat de chip ging werken en waar merkte je dit aan?

Hoe vaak heb je de chip laten zetten? Er wordt gezegd dat de chip vanzelf oplost en onbeperkt gezet mag worden, maar wat is jullie mening daarover? Ik sta er nogal sceptisch tegenover eerlijk gezegd en vraag me af of dit geen kwaad kan. In de meeste gevallen wordt de chip gezet ter overweging van een echte castratie. Wat was jullie motivatie en hoe sta je er nu tegenover?

Kortom, alle info is welkom! Vooral praktijkvoorbeelden heb ik veel aan, theoretisch gezien heb ik me al aardig in dit onderwerp verdiept.

Alvast bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "suprelorin chip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik heb hem een tijd geleden bij mijn reu laten zetten :-) Hij had geen probleemgedrag, vervelendste vond ik vooral dat hij achter de teven aankwijlde en niet wist wat hij met zn gevoelens moest doen. Om te kijken of het mogelijk was om wat meer rust in zn koppie te krijgen hebben we toen besloten om voor de chip te gaan. Ik moet zeggen, hij heeft zeker voor ons het gewenste resultaat gehad. :-D

Dev is nog steeds gewoon dev, lekker energiek en altijd zin om iets met de baas te doen, alleen hij maakt zich niet meer druk om al zijn vrouwen op de club. Laatst liep zn grote vriendin naast hem waar hij meestal heel druk mee is en ze begon heel vrolijk aan zn bek te likken, Dev had echt zoiets van mens laat me met rust, zie je niet dat ik aan het lopen ben?? Dus de teven interesseren hem echt voor geen meter meer.

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Cheeko heeft de chip gehad. Het was na 5 maanden ongeveer uitgewerkt. Ik vond het fantastisch! Haha. Ik had er een ander hondje door. Hij was zo relaxt, helemaal niet meer met zichzelf in de knoop! Wij hebben hierna ook besloten hem definitief te laten castreren. Dit had precies dezelfde effecten. Wij waren er dus erg tevreden over en Cheeko zelf ook!

Wat ik er nog van weet is dat hij niet onbeperkt gezet mag worden, volgens mij om het half jaar. Maar mijn insteek was, kijken hoe het bevalt en vanuit daar beslissen of hij definitief gecastreerd wordt of niet.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Hoi Lisa en 'zwart monster' dank voor jullie reacties!~

@zwart monster: en wat was bij jou de motivatie voor de chip? Wilde je testen of echte castratie zou werken of had je een andere reden? En in het geval van het eerste, wil je dan nu voor echte castratie gaan of laat je de chip nog eens zetten als hij uitgewerkt raakt?

@Lisa: Ok, jij bent dus positief. Maar zijn er nog andere verschillen merkbaar, miss niet zozeer in gedrag maar bv. een vachtverandering, gewichtstoename etc.? En zo ja, waren die bij zowel de chip als echte castratie aanwezig of verschilt dit? Was je voor de chip in principe voor of tegen castratie of had je daar niet echt een mening over en wilde je gewoon kijken wat het zou doen, zo'n chip, om daarna al dan niet voor definitieve castratie te gaan?

Hadden jullie tijdens het gebruik van de chip en/of na castratie last van ongecastreerde reutjes die je reu achterna liepen? (Je hoort nog wel eens dat dit gebeurd omdat een gecastreerde reu kan gaan ruiken als een loopse teef)

Nogmaals bedankt voor jullie reacties!
Echt top!

groetjes, Nana

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Suprelorin wordt ook gebruikt bij honden waarbij het anesthesie risico erg groot is.

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Nee ik heb echt alleen verschillen gemerkt in het gedrag. Hij leek ineens de rust gevonden te hebben. Het leek alsof hij zichzelf beter begreep. Voor de castratie (en chip) had ik soms het idee dat hij echt niet wist wat hij met zichzelf aan moest. Dan heb ik het niet alleen over zijn nerveuze gedrag bij de vrouwtjes hoor ;-), maar ook in huis. Alsof hij gewoon zijn identiteit niet kon vinden (raar eigenlijk, lijkt net alsof ik het over een mens heb haha).

Ik ben nooit tegen castratie geweest. Maar was wel van mening dat het alleen moet gebeuren als het echt noodzakelijk is. Cheeko had geen gedragsproblemen. Gewoon een sociale hond alleen in de knoop met zichzelf. Wel ook last van zijn hormonen (plasjes likken, loeien en gillen naar teefjes die niet eens loops waren, maar hij heeft nooit seksueel interesse getoond in teven (niet rijden ofzo).

Cheeko is altijd al het sulletje geweest waar de andere reuen op wilde rijden. Met de chip werd dit inderdaad nog erger.
Hij durft ook niet van zichzelf af te snauwen dus ik heb dan altijd ingegrepen (of zijn zus;-)).
Nu hij gecastreerd is merk ik dat trouwens niet meer! Hij gaat leuk met alle honden en er wordt eigenlijk niet meer op hem gereden!

Wij hebben alleen voor castratie gekozen omdat het me niet verstandig leek om elke keer zo'n chip aan te brengen. Ben uiteindelijk blij dat we het gedaan hebben, het is er alleen maar beter van geworden!

Nu hij gecastreerd is, zijn er ook geen veranderingen in gewicht of vacht. Dat hoor je wel vaker, maar hebben wij niks van gemerkt!

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Wij hebben onze Labrador ook chemisch laten castreren met diezelfde chip en ik was er wisselend positief over.
Omdat mijn hond blind was, wilde ik hem wat meer rust geven, hij kon nogal "verdwalen" in zijn enthousiasme om achter plasjes aan te gaan, als die plasjes richting sloot of straat gingen, dan ging hij dus ook die kant op ;-) wat gevaarlijke situatie opleverde. Hij werd er enorm door geleid, zeg maar. En dàt werd er zeker mee opgelost. Ook het aantal plasjes ging van 300 naar 3 per wandeling. Maaaaarrrr... hij werd chagrijnig naar andere honden. Hij heeft in de 7 jaar dat we hem hadden alleen de laatste maanden wel eens gegromd naar andere honden, dat deed hij eerst nooit!

Het begon pas na bijna 2 maanden te werken en ik had het idee dat het daarna zo'n 3 maanden heeft gewerkt. Niet echt lang dus.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

" Suprelorin wordt ook gebruikt bij honden waarbij het anesthesie risico erg groot is. "


Klopt, dat weet ik.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Dank jullie wel nogmaals!

@Lisa: dus je bedoelt dat er in de periode dat de chip actief was wel op hem gereden werd, meer zelfs, en dit na castratie niet meer gebeurde? Dat verbaasd me, die had ik nog niet eerder gehoord! Zo zie je maar, de ene hond is de andere niet. Maargoed, nou is het natuurlijk ook wel zo dat je er in de meeste gevallen zelf bij bent en een andere hond dus wel weg kan sturen op moment dat dit gebeurd en echt hinderlijk is. Ik zou dat althans wel doen, want mijn reutje is vaak veel te lief en pikt gewoon té veel. (Hoewel, ik heb nu een puber van 5 mnd in huis en dan laat ie toch wel wat meer zien dat hij bepaalde dingen echt niet wil, en terecht vind ik: Pup probeert op hem te rijden, poot opleggen, kop opleggen etc.)Thnx voor je info in elk geval, jij bent dus positief en hebt er eigenlijk geen nadelen van onder vonden begrijp ik.

@Nouk: en wat gaan jullie nu doen? Laat je nog eens zo'n chip zetten, overweeg je echte castratie of ben je er nog niet uit en/of doe je niks? Ben erg benieuwd ook naar de motivatie achter je keuze, niet om je uit te horen ofzo, maar gewoon omdat het voor mij interessant om te weten is en ik me graag in dit onderwerp wil verdiepen. ;-)

groetjes, Nana

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Lieve Nana, wij hebben Boris begin dit jaar moeten laten inslapen, dus er hoeft geen keuze meer gemaakt te worden. Anders had ik wel nog een een chip laten zetten, omdat het meer voor dan nadelen had. Ik hield hem sowieso al weg bij andere honden omdat hij nou eenmaal door zijn blindheid geen goede hondencommunicatie meer voeren. Castratie zou ik niet gedaan hebben, omdat ik een narcose niet aangedurfd had met hem. (Het hele systeem krijgt daar toch een opdonder van, ben ik bang, en dat was nou al juist zijn zwakke plek).

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

" Lieve Nana, wij hebben Boris begin dit jaar moeten laten inslapen, dus er hoeft geen keuze meer gemaakt te worden. Anders had ik wel nog een een chip laten zetten, omdat het meer voor dan nadelen had. Ik hield hem sowieso al weg bij andere honden omdat hij nou eenmaal door zijn blindheid geen goede hondencommunicatie meer voeren. Castratie zou ik niet gedaan hebben, omdat ik een narcose niet aangedurfd had met hem. (Het hele systeem krijgt daar toch een opdonder van, ben ik bang, en dat was nou al juist zijn zwakke plek). "


Och sorry.. :'(
Sjah dat kon ik niet weten natuurlijk, maar heb toch spijt dat ik ernaar gevraagd heb..

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

"

Och sorry.. :'(
Sjah dat kon ik niet weten natuurlijk, maar heb toch spijt dat ik ernaar gevraagd heb.. "

Ben je mal! Nee, joh, niet rot om voelen, hoor, dan had ik niet moeten reageren, toch, als ik daar niet tegen zou kunnen. Nee, hoor, niks aan de hand. (Daarom zette ik er ook "lieve" voor, om je gerust te stellen ofzoiets)

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

"
Ben je mal! Nee, joh, niet rot om voelen, hoor, dan had ik niet moeten reageren, toch, als ik daar niet tegen zou kunnen. Nee, hoor, niks aan de hand. (Daarom zette ik er ook "lieve" voor, om je gerust te stellen ofzoiets) "


Awh da's lief.

Nou goed ok, dan zal ik er niet mee zitten. Ja, wat je zegt is ook wel waar: dan had je hier vast niet gereageerd, maar het voelde toch een btje rot dat ik er over begonnen was. ;-)
In elk geval bedankt voor de info!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "suprelorin chip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^