liggen als ander hond eraan komt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Sem doet dit om aan te geven dat hij wil spelen, dat hij onderdanig is.
Heel sociaal. Hij gaat ook echt pas als wij zeggen, ga maar kijken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "liggen als ander hond eraan komt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel puppypuppy

bij mijn hond is het ook dat zij gaat liggen als we een andere hond passer dus cynnie heeft gelijk

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

Bij ons gaat ze ook liggen,maar alleen als ze aan de riem is,als ze los loopt en er komt een hond aan gaat ze stil staan en wacht af wat de andere hond gaat doen,wel haar staart naar beneden,en als de hond vriendelijk tegen haar doet word ze pas actief en anders loopt ze snel achter ons aan.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Onze doet het ook, ik zie het niet direct als beleefdheid.
Als de andere hond dan dichtbij is springt ie op en wil ie spelen.
Ik ben aan het oefenen met aandacht vasthouden, als ik zie dat dit gaat gebeuren, probeer ik 'm af te leiden, en al pratend de loop erin te houden, en iets extreem lekkers aanbieden.
't Gaat met wisselend resultaat.
Ik begrijp hoe lastig het kan zijn hoor, en 't is ook vaak hoe andere hondenbaasjes ermee omgaan.
Omdat ik het eruit wil trainen, baal ik gigantisch als iemand dan weer komt van "oh, wat schattig, kom Bello/Fifi we gaan er even naar toe".
't Is zo al moeilijk genoeg!!
Als de andere hond geen aandacht aan hem geeft, gaat ie veel vlugger mee.
Probeer het eens, hou je omgeving goed in de gaten en probeer je hond voor te zijn.
"


Hhahahhaa ja hier exact hetzelfde. Lief gaan liggen tot de hond binnen bereik is en dan opspringen en gaan voor het spel! Ik vind het ook zeer irritant (Juno doet het al als hij een hond ziet, maakt niet uit of hij ook richting ons komt of niet) dus ik sta het ook niet toe. Ik probeer af te leiden maar als dat niet lukt sjor ik hem toch echt ff omhoog aan zijn riem en loop door. Anders ben ik bang dat hij straks leert dat 'gaan liggen' hem beloont met honden contact
;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Beau doet dit ook, niet altijd. 
Beau loopt naast me, ziet een andere hond, versnelt zijn pas, en gaat voor me lopen, gaat plat op zijn buik kop fier omhoog, strak kijken, en doodstil liggen, ik loop door, en beau kijkt mij met een schuin oog aan, ik stop met lopen totdat de andere hond beau passeert, de ene hond gaat er met een boog omheen, en de ander komt rustig aan lopen, nieuwschierig, en een snuffelsessie volgt, staartjes gaan heen en weer, ik roep beau bij me, en het is klaar..het is voor mij een kalmerend signaal, geen onderdanigheid...ik moet nog even uitvogelen waarom de ene hond wel en de andere hond niet aan dit ritueel blootgesteld wordt..

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Als Balou een hond tegemoet loopt gaat hij steeds lager en kruipt hij bijna over de grond, dan blijft hij even staan en daarna wil hij er op af springen en spelen. Kan dit kwaad of is het ook gewoon honden gedrag?

Helmadix (Gast)

wat een interessant toppic! Bij de mijne is het zo zoals S en Z zo mooi beschrijft. Spanning, fixatie, beweging naar voren, tijdens het liggen. Maar we komen ook voorbij honden waarbij het liggen juist ontspannen is, de ogen beetje meer dicht, vaak een likje of even wegkijken,  en er een lichte beweging naar achteren lijkt te zijn (vooral te zien aan het relaxte opstaan in tegen stelling tot een felle springbeweging naar voren.) Overigens vind ik de laatste honden vaak de rustigere, minder bange.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik moet Spencer echt bij me houden als een hond gaat liggen. Hij duikt er anders op af en grauwt hierbij. Het lijkt of hij de liggende hond wil corrigeren, alsof hij het onbeleefd vindt of zo. Dit gedrag van Spencer wil ik niet hebben en de andere hondenbaas vindt het ook niet leuk natuurlijk.

Zou Spencer dan ook denken dat de andere hond hem wil opjagen?

Lindsey (Gast)

Ik heb hetzelfde probleem met mijn hond. En ik vind het een beetje simpel om te zeggen, laat maar zo. Soms wil ik even met mijn hond gaan lopen, omdat ik bijvoorbeeld straks weg moet. Ik heb ook een wandelwagen bij me. Zodra Deeks, onze labrador, een andere hond aan ziet komen, gaat hij liggen. En hij blijft liggen tot die hond voorbij is. Ook als hij achter ons een andere hond ziet, gaat hij liggen en wacht hij tot de andere hond voorbij is. Dan is het trekken, want hij moet naar die hond toe.. Het gebeurt ook vaak dat hij rondjes rond de wandelwagen gaat rennen met de andere hond. Vast heel leuk tafereel voor anderen om te zien, maar ik word er chaggie van. Deeks gaat dus ALTIJD liggen he. En tegenwoordig gaat hij soms ook al liggen als er een persoon voorbij loopt.. Erg vermoeiend hoor! En ik heb hem al proberen af te leiden met van alles, maar dat werkt niet. Dus ik trek hem inderdaad soms overeind als ik er geen tijd voor heb.. Dus tips graag!

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

Capo sluipt als hij een andere hond ziet.  Ik laat hem dan zitten aan de voet tot de andere hond voorbij is.
Ik heb hem ook al eens laten liggen - of beter gezegd een poging gedaan hem te laten liggen - wat hij dus in geen geval wou doen.  Stond ik daar, want ik vind, eens het commando moet hij het ook doen - dus een kwartier aan een stuk "Capo af" staan zeggen.  Hij heeft het dan uiteindelijk wel gedaan.
Maar kan ik dat dan eigenlijk wel vragen van hem?  gaan liggen als er een hond voorbij komt? Als dat echt een teken is van onderdanigheid - moet ik dan voldoening nemen met te gaan zitten?  Mss is dat liggen voor hem een stap te ver

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

Mijn pup Doedy doet dat ook... hij gaat eerst liggen tot de andere hond contact maakt, en vervolgens wil hij spelen.

Ik wist ook niet dat het goed gedrag was..... groetjes

john (Gast)

Ten eerste is de hond niet de baas maar jij.Hond mag nooit gaan liggen als er een andere hond aankomt hij mag niet fixeren

john (Gast)

Je hond laten zitten of mooier nog door laten lopen en zorgen dat hij de aandacht bij jou houd en niet laten fixeren. Is hier wel iemand die een cursus gevolgd heeft.Je hond mag niet gaan liggen als hij een andere hond ziet.dan bereid hij een soort van aanval uit.

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

" Ik zou ervoor tekenen als Fedor dat zou doen O-) O-)
ls ik hem ziin gang laat gaan gaat ie er als een idioot op af om te laten zien hoe groot en sterk hij wel niet is.
Ruilen??? Haha, nee hoor, ik zou het echt zo laten. "


Was ook mijn eerste gedachte.....moest dat leuk zijn, moest Buddy dat doen... O-)
Zou ik zeker ook niets aan doen.

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

Buddy doet dat trouwens bij paarden ;-)

Onlangs lag Buddy zo voor een paard om vervolgens te gaan zitten en te proberen een kusje op het paard zijn snoet te geven. Is niet gelukt, het paard was te groot ;-)
(De eigenaar van het paard was erbij en vond het ook best grappig)

Als ik het goed begrijp, dan is je probleem niet echt, dat de hond gaat liggen, maar dat die vervolgens naar de andere hond wil? En als je daaraan werkt? Eerst liggen en dan met lekker snoepjes naar jou lokken?

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn pup doet het ook. Ze gaat ook liggen als ze een ander hond ziet en blijft liggen tot de hond weg is. Als de hond naar haar kijkt dan kijkt ze weg van de hond. Komt de hond dichterbij dan gaat ze op haar rug liggen. Nadat de andere hond gesnuffeld heeft gaat ze over op spelen. Het gebeurt ook wel eens dat ze laag gaat lopen en met de kop afwendend naar de hond loopt, ze loop dan niet recht naar de hond toe maar met een bocht.Als ze in de buurt is dan gaat ze alsnog liggen al dan niet op haar rug. Als ze gaat liggen en een hond gaat blaffen of komt direct op haar af dan komt ze gauw naar mij toe en vandaar uit gaat ze of met een bocht naar de hond toe of loopt met mij mee.
Ik zie hier helemaal niets verkeerds in ik hoop heel erg dat mijn andere hond dit ook gaat doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "liggen als ander hond eraan komt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^