Mazzel herplaatst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Misschien is er hier nu wel genoeg gezegd.
De sfeer word er niet gezelliger op.

We gaan er vanuit dat Miora verstandig genoeg is om straks een goede beslissing te nemen.
We zullen het daar misschien niet allemaal mee eens maar dat is dan jammer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mazzel herplaatst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Hoi Miora,

Ik heb net even het grootste gedeelte van dit topic gelezen (moet heel eerlijk bekennen dat ik hier en daar een stukje over heb geslagen) en wat ik niet helemaal begrijp is waarom je er een tweede hond bij wil. Wellicht dat je dit eens kan onderbouwen. Begrijp me goed dit is absoluut geen kritiek maar meer een poging van mij om datgene wat jou drijft beter te begrijpen.

Verder, ja je bent impulsief. Helaas is daar nu een hond 'de dupe' van geworden maar kom op iedereen van ons is jong geweest en heeft wel eens stomme dingen gedaan. Zolang je van je fouten leert en je volledig inzet om het volgende beter te doen zijn er ergere dingen op de wereld....

Mocht je hulp nodig hebben of een extra inzicht mag je me altijd een PB sturen. Ik denk dat we je veel beter kunnen helpen met het maken van de juiste keuze als je de grond in stampen.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Dit is een antwoord omwille van "jammer dat mensen niet meer reageren".
Wil je een eerlijk antwoord of eentje om je gelijk te geven? Dat laatste doe ik niet aan mee, daar ben je volgens mij niets mee vooruit.

Ik vind dat geen goed idee dat je nog een hond neemt, niet nu en ook niet binnen een jaar. Dat je naar een goede fokker op zoek bent... dat is momenteel toch helemaal niet aan de orde, tenzij je zeer lange termijnplanning kan aanvragen bij een fokker, pakweg over 10jaar??
Ik lees zelfs "nestje" door je zinnetjes door hè, 'k weet niet of je het zelf wel merkt.
Less is more. Denk daar eens aan. Waarom altijd meer? Waarom is 1 hond niet genoeg?
Dit is niet het antwoord dat jij wil horen hè meid. Dat begrijp ik wel hoor. Maar nogmaals ik praat je niet naar de mond.
En mensen kennen je situatie niet... nee maar ik heb de indruk dat dat ook niet echt nodig is. Sommige zaken voel je aan je kleine teen hè.
Ben ik ook niet in staat een 2e hond bij te nemen hoor. En waarschijnlijk nooit meer. Is dat een schande? helemaal niet. Is dat zielig voor mijn hond? heeeelemaal niet, dat zijn zaken die een mens zichzelf wijsmaakt als alibi om er eentje bij te nemen. Mijn hart dat klopt ook voor vanalles en nog wat. In het leven moet je soms eens kordaat "nee" zeggen tegen jezelf. Je gezond verstand gebruiken. Gebruik je hart met verstand.

En zeker dat er mensen zijn die meerdere honden perfect kunnen houden. Dat is heel plezierig als dat goed gaat. Maar één hond is ook! plezierig en heeft vele voordelen.

Dus mijn advies... is Pebbles vertroetelen. En later... later...na Pebbles een goede fokker zoeken... Blij zijn met wat je hebt meisje.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Kath,


Ik wil een eerlijk antwoord maar wel een waar mensen niet alleen kijken naar de negatieve dingen die over mij gezegd worden en zich daarop baseren, maar waarin ook effectief gelezen wordt wat ik zeg.

Ik denk dat wat ik zeg toch betrouwbaarder moet zijn dan wat bepaalde mensen hier zitten zeggen over mij, te verdraaien en te overdrijven.

Het is je goed recht om te vinden dat ik nu het 'recht op 'n tweede hond' verspeeld heb, maar ik zie dit anders.
Inderdaad is het niet ideaal NU een tweede hond erbij te nemen, maar, ik weet gewoon dat ik binnen nu en een jaar een stabielere thuis ga hebben, en dat er plek en financiele ruimte genoeg gaat zijn voor die tweede hond.

Vandaar ook dat ik die deadline van 'minstens(!)' een jaar heb opgesteld voor mezelf. Als het nog twee jaar duurt, al duurt het drie jaar,als ik maar die pup vind die bij me past.

En je leest inderdaad 'nestje' door in mijn reacties.

Ik neem een reutje, en hoop daarmee te gaan showen.Als het niets is, goed, als het een aanwinst voor het ras is, mag ie dekken. Maar dat is allemaal nog heel vaag,laat me eerst maar rustig opzoeken en inlezen.

T is dus niet alsof ik binnen twee jaar een nest pups in m'n living ga hebbenliggen. :-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

oké ik heb het gelezen
ik ga me nu onthouden van commentaar ;-)
het is jou leven, jij neemt de beslissingen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je over een tijd een stabielere situatie hebt, dan heb je toch nog Yuna, die je dan weer in huis kunt nemen?

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Angela,

Yuna terug bij mij nemen is geen optie, dit omdat het zo is afgesproken met mijn moeder.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Miora, ik vind het ook goed dat je nog wat wacht met echt een hondje erbij te nemen. 't Is altijd goed om je te ontfermen over een hondje dat in nood is. Maar doebewust een hond nemen, zeker een tweede, doe je best niet als je zelf of je situatie onstabiel is.

In zo'n situatie is het al moeilijk om goed voor jezelf te zorgen. En iedereen hier die een hond heeft en er het beste mee voorheeft weet dat het werk, emoties,tijd en geld kost.

Heel veel succes gewenst in de komende tijd. Heel veel geluk ook zodat alles een beetje in de plooi komt. Dat verdienen je hondje(s) en jijzelf !

Groetjes

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik weet niet zo goed wat ik moet schrijven. Ik wist eerlijk gezegd dat dit ging gebeuren, en dat bedoel ik helemaal niet lullig, maar het zat er wel aan te komen.
Ik ben blij dat Mazzel wel gered is van iemand die haar wilde kopen om haar dan als een fokteef in te zetten in de broodfok. En ik ben blij te lezen dat Mazzel nu een fijn thuis heeft, dat is hartstikke goed nieuws.

Over toch weer een tweede hond er bij nemen, tja, waarom zou je daar nu al weer over denken? Dromen mag altijd, begrijp me niet verkeerd, maar je leeft nu. Leef met de dag, niemand weet wat er morgen gaat gebeuren.

Geniet van de tijd die je met Pebbles hebt ;-)!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Caithlin, van die tijd geniet ik zeker ;-)
echter ben ik nu wél al aan het zoeken omdat ik weet dat er in die zoektocht tijd kruipt, en ik die tijd er ook aan wil besteden. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mazzel herplaatst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: boxer haalt uit naar baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^