Voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hallo,

langzaam zullen jullie wel gek van me worden met mijn voedingsvragen, maar ik hoop gewoon dat jullie me nog steeds willen helpen. Ik ben namelijk nog een beetje onzeker omdat ik er totaal geen ervaring mee heb en hier eigenlijk in de laatste 3 weken alles heb geleerd.

Ik geef diesel nu vers vlees en nog een beetje brokken. Ook probeer ik zo veel mogelijk te doen om zijn weerstand te verhogen en alternatieven voor parasieten (knoflook etc.). Vanochtend had hij voor het eerst zijn vlees, en vanmiddag voor het eerst zijn bevroren karnemelk met water (50/50). Hij vind beide echt heeeerlijk. Hij had vanmiddag wel diarree, maar volgens mij komt dat door het wennen? Ik ben ook heel stom dat ik 2 nieuwe dingen op 1 dag geef. Of heb ik het fout?

Ik ben ook een beetje onzeker over de hoeveelheden. Met de brokken kreeg hij 450 gram per dag, verdeeld over 3 porties. Nu krijgt hij in de ochtend en avond zijn vlees en in de middag met wandelen en trainen zijn brokken nog (om te trainen dus). Diesel is nu 6 maanden en weegt ongeveer 22 kilo. Volgens haaksbarf zelf mag hij 1,1 kilo op een dag, maar dit lijkt me een beetje veel! Ik zou graag gewoon wat tips, adviezen en informatie van jullie willen hebben over de verse voeding en dergelijke.

Ik zal even mijn menu opschrijven:

Ochtend: 150 gram Haaksbarf KVV (ik heb een variatiepak met 5 diersoorten dus ik kom wel aan de verschillende dieren)
Tussendoor: 1 mini biofood bonbons knoflook en 1 mini biofood bonbon zeewier
Middag: 150 gram biofood geperste brokken (eigenlijk verdeeld over de wandelingen en trainingen omdat ik met de clicker werk dus eigenlijk over de dag verdeeld)
Tussendoor: Vaak zijn kong, maar soms ook gewoon niets. Kong is gevuld met karnemelk of magere yoghurt en bevroren als ijsje (wel 50/50 met water nog omdat hij dit dus net doet vanaf vandaag)
Avond: 150 gram Haaksbarf KVV

Hij krijgt ook nog kleine snoepjes als hij zijn bench in gaat (van die trainertjes) en hij krijgt 2 a 3x per dag een 100% vissnoepje van fish4dogs. Van de week ga ik ook nog koudgeslagen honing halen, maar moet even de goede winkel vinden hier in de buurt (reform). 3x per dag krijgt hij ook nog een klein runderbotje wat hij binnen 10 minuten op heeft. Deze krijgt hij meestal na zijn maaltijden.

het belangrijkste is eigenlijk wel dat hij het er super op doet. Alleen vanmiddag dan die diarree, maar dat is logisch denk ik? Verder zit hij beter in zijn vacht (hij had huidproblemen), goede ontlasting (afgezien van net dan), veel meer energie en sinds ik bezig ben ook zijn allergie niet meer gezien.

Nu ook de vraag op welke temperatuur de KVV moet zijn voordat je hem geeft? Ik leg de avond van de voren zijn eten in de koelkast, de ochtend haal ik het er uit en snij ik het stuk wat ik nodig heb. Dit spreid ik over zijn bak en laat het staan. Maar hoelang moet ik nu eigenlijk wachten? Moet het nog koud zijn (niet te koud natuurlijk) of op kamertemperatuur. En wat zijn jullie tips?

Alvast bedankt! En als ik wat vergeten ben dan komt dat vanzelf aan bod.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Was ik echt zo vervelend haha met al mijn topics O-) Dat jullie niet meer willen reageren.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

een paar kleine dingetjes;
je mag wel iets meer kvv geven zowel s'ochtends als 's avonds...
Immers 1/3 van je deel brokken is inderdaad 150gram, maar je mag wel 3 a 4% van 22 kilo aan kvv geven (omdat hij pas 6 maanden is). Dus ik zou 's ochtends bijv. 200 gram kvv geven en 's avonds 250 gram.

Verder zullen er ook nog reacties komen dat je beter niet brokken en vlees op dezelfde dag kan geven. Ik zelf vind dit echter geen probleem.

Ik zou het vlees op kamertemp te eten geven. Dus gewoon een half uur/ uurtje op het aanrecht zetten, voordat je het geeft.

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

We kunnen wel een beetje helpen rekenen. Als je van je vorige voer weet hoeveel energie er inzit (per gewicht) en hoeveel je kon geven bij gelijkblijvend gezond lichaamsgewicht van je hond, en je van het nieuwe voer kunt melden hoeveel energie daarin zit, kunnen we uitrekenen hoeveel gram je van het nieuwe voer moet geven.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

3% zou dus 660 gram per dag zijn. Omdat hij ook nog die 150 gram brokken krijgt, heb je dus 510 gram over (250 en 260).

Ik heb alleen het idee dat het zo veel is! Omdat ik natuurlijk altijd die porties van 150 gram zag denk ik. Hij is ook totaal niet mager (voel de ribben wel maar zie niets).

En een half uurtje laten staan. Okidoki.

Ik wil trouwens die brokken ook af gaan bouwen, maar met het trainen is het gewoon nodig. En er gaat echt 150 gram per dag doorheen. Als de trainingen klaar zijn dan bouw ik dit ook langzaam af (zowel de clicker als de brokken) en zal hij volledig vers krijgen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik zal even alles opzoeken :-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Als je hem wat aan de dikke kant geeft, zou ik hem dan toch wel 2X 200 gram geven hoor ;-) (deelt ook makkelijker met een kilorol O-) )

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik weet niet waar precies op gezocht wordt, maar hier wat linkjes:

Van de brok
http://www.biofooddiervoeding.nl/hond/hond.php?articleID=50

Van de KVV
http://www.haaksbarf.eu/html/product_analyses_haaks_barf.html

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

En die diarree? Is dat normaal?

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Als ik het zo lees krijgt je hond de gehele dag door iets, dit houdt in dat zijn spijsvertering konstant bezig is, dit is niet zo goed een hond van 6 maanden zou ik 2 x daags voeren, en als het kan belonings snoepjes gaan geven in de vorm van geknipte pensstaafjes, lekker puur natuur zonder toevoegingen.
je hond is nu 22 kilo en 6 maanden dan mag aan vlees gegeven worden ongeveer 5% zou ik doen, maar daarnaast geeft je ook nog brok.
Als je dus per dag 450 gram brokken geeft, en dit nu naar 2 keer per dag voeren gaat brengen wordt dat 's morgens 225 gram brok en 's avonds ongeveer tussen de 600 en 750 gram vlees even kijken hoe hij erop reageerd.
De runderhuid botjes 3x per dag zou ik niet doen, zijn van die lekker kleef dingen die niet zo 1,2,3 verteerd zijn daar is zijn lichaam even zoet mee, en hij heeft ze zo weg.
Ik zou dan een lekker vers bot geven 2x in de week met veel vlees er aan en geen dragend bot.
Op de dagen dat je hond dan zo'n bot krijgt zou ik een maaltijd schrappen.
Van vlees geef je normaliter 2x zoveel aan gram dan aan brok.
Maar zoals ik al zei er zijn teveel eetmomenten op een dag.
Een hond kan het beste verteren in rust, dit is precies het omgekeerde als bij ons.
Stel je gaat 's morgens uit daarna geeft je eten, ik zou dan de brokken doen als je dat percee wilt en geen vlees. op de dag als beloning de geknipte pensstaafjes of zoiets dergelijks zodat je wel iets hebt om te trainen. en dan 's avonds als je van je werk komt een wandeling hebt gemaakt zijn vlees, en daarna pitten.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

oh ja de diaree, ik denk van de karnemelk, maar dat merk je gauw genoeg als het nu niet meer voorkomt de dunne poep, mag nog een keer slap zijn daarna moet het weer vast zijn

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Oke, ik hou het in de gaten met de ontlasting.

Die brok krijgt hij helemaal niet meer uit zijn bak, alleen nog maar uit de hand, en over de dag verdeeld in kleine beetjes (met wandelen een beetje en dan trainen dus zeg in 3x, de rest loop ik zonder brokken).

Het probleem is alleen dat hier ook nog zijn broertje woont voorlopig. Die eet alleen maar brokken en 3x per dag. Als hij 's ochtends eten zou krijgen dan wordt diesel natuurlijk helemaal gek als hij dat niet krijgt. En wanneer ik ga werken dan krijgt hij alleen nog maar op die dagen 's ochtends en 's avonds eten. de overige dagen ben ik er dan wel met mijn brokken in de middag. Ik werk 3 dagen vanaf 1 oktober. Diesel gaat dan met een roedel lekker naar het bos overdag.

Ik ben inderdaad niet helemaal weg van die trainertjes, maar ik heb zo snel nog geen alternatief gevonden. Het moet gewoon lekker te pakken zijn. Gebruik het ook met trainen voor de iets moeilijkere opgaven.

Het veel eten kan wel hoor! Maar is het heel slecht dan? Hij heeft hier namelijk niets van, alleen vandaag heeft hij even problemen met ontlasting.

En ik zal die botjes dan maar laten, hooguit 1 ofzo. Ze vinden ze namelijk zoooo heerlijk! Hij heeft ook een Farmfood bot wat hij soms krijgt in zijn bench ofzo.

Van 8 tot 12 is hij trouwens helemaal knock out dus dan eet hij sowieso niet. Dan is hij meestal tot een uur of 2 weer actief, en valt dan weer in slaap tot een uur of 4/5 en als hij erg moe is dan tot een uur of 6. Hij slaapt dus nog erg veel. Als wij eten dan slaapt hij ook (hij slaapt ook echt, niet woelen ofzo, hij slaapt gewoon heel veel en doet dit ook uit zichzelf want benchdeur staat open). rond een uur of 9 dan heeft hij zijn laatste rondje, en soms nog 1 om half 12. Maar het liefst slaapt hij gewoon de hele avond.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Hij zal er niet veel last van hebben, echter is het wel zo je kan je energie maar 1 keer ergens in pompen, en als je moet verteren dan blijft er minder energie over voor de groei, dus om alles een beetje te optimaliseren zou ik de eetmomenten beperken.
brokken en die runderhuid kluiven verteren nu eenmaal niet zo snel en kost dus energie.

waarom krijgt het broertje nog 3 maal daags eten ik neem aan dat deze ook 6 maanden is. Maar goed dat is niet jou zorg natuurlijk

En zo lekker slapen is alleen maar goed.
En dat farmfood bot zou ik inderdaad dan aanbieden ipv die runderbot huid gevallen. Geef je die toch wat vaker.

Verder ziet hij er prima uit en komt in mijn ogen niks te kort

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Oke, maar dan zit ik toch met dat ochtendprobleem. Kan ik tot het afbouwen van de brokken het niet op 3x houden zoals nu (alleen eventueel hoeveelheden aangepast na meer info) en dan na het afbouwen gewoon die 2x per dag aanhouden. Het zijn geperste brokken, dus die vertering toch iets sneller omdat ze uit elkaar vallen in de maag in plaats van opzwellen?

Die runderbotjes krijgt hij dan niet meer, maar gewoon lekker zijn kluif als hij overdag de bench in gaat. Zal even kijken hoeveel ik er nog heb. Desnoods maak ik dit zakje nog op als het er niet te veel zijn, maar volgens mij zitten er nog maar een stuk of 10 in.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

O en hun hond is hun probleem hoor! Ik vind het enorm zielig dat hun die hond hebben genomen en de manier hoe hun hem opvoeden. Veel ruzies over gehad en ik werd misbruikt omdat ik thuis ben de hele dag. Nog nooit hebben ze zelf iets gekocht. Dit ben ik nu langzaam aan het afbouwen in de hoop dat ze het dan zelf gaan doen. Ik kan niet zomaar meer zeggen dat ze zelf voor die hond moeten gaan zorgen, en dat ik het niet meer doe, omdat ik het niet over mn hart kan verkrijgen om hem de hele dag in die bench te laten zitten.

Als ik ga werken komt er ook een uitlaatservice waar diesel en bailey lekker 2 uur mee naar het bos gaan en dan worden ze weer moe en voldaan afgeleverd. Heb ze aangeraden hummer ook mee te geven, maar nog geen respons... Je snapt hoe het hier gaat haha.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

" Oke, maar dan zit ik toch met dat ochtendprobleem. Kan ik tot het afbouwen van de brokken het niet op 3x houden zoals nu (alleen eventueel hoeveelheden aangepast na meer info) en dan na het afbouwen gewoon die 2x per dag aanhouden. Het zijn geperste brokken, dus die vertering toch iets sneller omdat ze uit elkaar vallen in de maag in plaats van opzwellen?

Die runderbotjes krijgt hij dan niet meer, maar gewoon lekker zijn kluif als hij overdag de bench in gaat. Zal even kijken hoeveel ik er nog heb. Desnoods maak ik dit zakje nog op als het er niet te veel zijn, maar volgens mij zitten er nog maar een stuk of 10 in. "


Tuurlijk kun je het zo blijven doen en dan afbouwen, ik wil je alleen maar advies en info geven, geperste brok verteerd inderdaad anders, maar toch nog anders als een KVV zeg maar.
Wat je doet is ook helemaal niet slecht of zo, alleen zeg maar met wat meer info kun je de puntjes op de i zetten, zie het zo maar.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Maxine, ik kan er niks meer aan toevoegen hoor, alleen pas je wel op met een bot als ie de bench ingaat?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel kita, en ga ook zeker iets met je advies doen hoor!

En anna, tuurlijk pas ik op! Hij krijgt hem sowieso alleen maar overdag als ik thuis ben. Vaak ben ik dan op de computer aan het werk en kan zo zijn bench in kijken. Ideaaal dus. En na even kauwen valt hij als een blok in slaap.

Nog even een vraagje over die karnemelk. ik laat het zeg maar bevriezen in de kong. Hoevaak kan ik dit dan geven?

En ik was trouwens ook vergeten te zeggen dat ik 1x per week een half teentje knoflook door zijn avond eten geef. Dit vind hij alleen iets minder. Iemand nog tips?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

In principe geef ik dagelijks karnemelk in zijn bak, als ie een yoghurt kong krijgt, dat doe ik meer met warm weer, dan geef ik die dag geen karnemelk.
En die knoflook, als ie het wel opeet zou ik me niet druk maken, hij is t ook niet gewend, of doe het aan/in iets wat ie echt zo naar binnen werkt.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Misschien als ik het door zijn vlees doe, dat het minder opvalt haha. Met die brokken lag het er natuurlijk gewoon tussen.

Maar ik kan gewoon dagelijks die karnemelk geven? Ik had het eigenlijk zo bedacht, maar moeten jullie maar zeggen of het kan!

Ik heb in een bakje voor ongeveer 4 kongen gemengd staan. Met 2 honden is dat dus 2 dagen. Kan ik dan 2 dagen gemengd karnemelk geven en 2 dagen gemengd yoghurt? En dan steeds om en om en steeds minder water als ik een bakje aan maak.

En als ik dan zeg maar die honing heb gehaald, hoe zouden jullie die dan verwerken? Ik had bedacht ook in de kong er bij, maar omdat het bevriest weet ik het niet zeker. Lijkt me wel lekker haha! Misschien dat ik voor mezelf oo kwel en honing yoghurt ijsje maak!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik wilde nog even melden dat de diarree weg is. Vanochtend was dit al. Was dus inderdaad het wennen!

Moet er wel aan wennen dat hij nu maar 1x poept op een dag. Meestal was het 2/3x, maar ik pas me snel aan hoor haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hoera,Gino en ik krijgen hulp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^