niet mogen blaffen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

hoe vinden jullie als een hond helemaal niet mag blaffen?

ik heb een vriendin, die sinds kort een 2de pupje chiauwha heeft, haar oudere hond, chiauwha.die mag dus hoe dan ook niet blaffen en de pup ook niet en als ie es blaft met spelen of als ie andere hond praat of zo zeg maar, dus normaal en niet overdreven,maar gewoon communiseerd met de andere hond door de schuting heen...word ie terechtgesteld, want hij mag hoe dan ook niet blaffen van vriendin...ook mijn honden mogen van haar niet blaffen als ze aan spelen zijn of als ze blaffen als honden onderelkaar of met de honden van de buren babbelen.
haar hond mag dus geen blaf geven op wat voor manier dan ook ..ik heb haar duidelijk gemaakt,dat mijn honden mogen blaffen als ze spelen of iets duidelijk willen maken,of aanslaan als nodig is enzo...het zijn honden!!!!!! en ja die blaffen he...
ik heb dus niet over blaffen die overlast veroorzaken.of keihard blaffen dat je er doof van word..ik hoop dat ik beetje goed uit leg zo...maar haar hond mag dus helemaal niet blaffen...
een hond hoort te blaffen...wij praten toch als mensen ook met elkaar om dingen duidelijk te maken enzo...honden blaffen om iets duidelijk te maken of samen te spelen...
hoe vinden jullie dat een hond helemaal niet mag blaffen...en gewoon stil moet zijn...ongeacht wat dan ook...het mag geen enkel geluid produceren!

De 3 LLL\'s

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet mogen blaffen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Inderdaad, een hond hoort te blaffen. Dit is een manier van communiceren, waarom dat verbieden?

Frodo is een behoorlijke blaffer, een echte boerenfox wat dat betreft.
Een waker, als er iemand binnenkomt die hij niet goed kent (eigenlijk maar 6 personen waarnaar hij niet blaft) of als er iemand voor het huis langs loopt, dan blaft hij. En soms flink ook.
Ik ben er erg mee bezig dat dat niet nodig is om zo te blaffen en praat dan rustig op hem in en ga kijken of er een "boef" te bekennen is waar hij inderdaad zo tegen tekeer moet gaan.
Mijn vader daarintegen schreeuwt tegen Frodo dat hij stil moet zijn, wat dus totaal het omgekeerde voor Frodo betekend.. Heb hem dit al vaak uitgelegd maar helaas, hij snapt het nog niet echt.

Een hond die niet kan/mag blaffen, dat vind ik raar. Het hoort bij hem en moet je zeker niet afstraffen

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ligt eraan...binnen wil ik eigenlijk ook niet dat er echt geblaft wordt onder het spelen...lekker grommen en geluidjes maken vind ik geen punt maar blaffen vind ik toch echt niet nodig en heel vervelend. ik geloof ook niet dat het haar boeit want ze doet het nooit....

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Nooit mogen blaffen gaat ook gewoon niet lukken natuurlijk. Schat ik de situatie goed in als ik aanneem dat haar pogingen om het blaffen te verminderen niet zo succesvol zijn? O-)

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

ind, vond ik ook en ik zat haar ook vreemd aan te kijken toen we er over hadden...en haar hond en die van ons blaffen niet zomaar...luna hoor je amper...soms blaft ze als een wolf..is een husky he...als zij blij is..blaft ze als een wolf...zo gaaf...lila blaft ook als ze blij is...vinden we super en dat mag....haar hond mag hoe dan ook niet blaffen, blij of niet..spelen of niet....het mag hoe dan ook niet blaffen....geen kick....

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Floor en Fiefie zelfs geluidjes of grommen met spelen mag niets eens....!!!!! en die van mij dus wel en ze wilde die van mij gaan corigeren..omdat ze wel geluid maakten met spelen...en was nog buiten ook..ik heb haar dus wel even duidelijk gemaakt, dat mijn honden dus wel geluid mogen maken...en ze was stil...ja mijn honden mogen dat niet zei ze nog.....

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

De hond mag best blaffen doen ze hier ook als ze spelen.

Maar als er iemand aan belt of voorbij loopt met hond blaffen ze ook en dat vind ik niet zo fijn.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

moest ze maar is bij mijn honden proberen! een hond blaft nu eenmaal punt uit. de mijne mogen binnen ook niet zomaar blaffen (ivm slaapende baby ;-) ) daarom kennen ze ook een commando om te blaffen en te stoppen met blaffen (is heel handig :-D ). buiten mogen ze blaffen zoveel ze willen (natuurlijk ook weer niet overdreven ;-) ).

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

" Floor en Fiefie zelfs geluidjes of grommen met spelen mag niets eens....!!!!! en die van mij dus wel en ze wilde die van mij gaan corigeren..omdat ze wel geluid maakten met spelen...en was nog buiten ook..ik heb haar dus wel even duidelijk gemaakt, dat mijn honden dus wel geluid mogen maken...en ze was stil...ja mijn honden mogen dat niet zei ze nog..... "


ja ok dat gaat een beetje ver inderdaad...

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

onze jack russel blaft ook zeer weinig...zijn we niet mee bezig geweest. ze neemt over van onze luna,een husky, zij blaft weinig....meer wolf geluiden en kan soms een grol geven als ze blij is of spelen of als ze iets lekkers krijgen, of lekker naar buiten gaan..bos in gaan...andere hond/mensen tegen komen die ze leuk vind en erg blij is...hoor je haar...niets overdreven...lila de jack russel hoor je soms savonds in donker aan slaan...ze is bang,maar dat is enkele een blaf geven...verder hoor je onze vrij weinig...en ik vind gewoon gaaf als ze iets laten horen....het zijn honden en het is hun manier van leven om te communiseren he! het is dus niet overdreven blaffen of zo wat haar honden doen.....een kick geven mag al niet eens...we hebben er een paar dagen gelogeerd...en ik vond rond uit belachelijk...maar ja is niet mijn opvoeding he....en kan me niet meer bemoeien...doe ik ook niet,maar dat moet zij,wat ze probeerde wel met mijn honden...heb ik haar even duidelijk gemaakt dat mijn honden zijn.....

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Als er ingebroken wordt dan moet hij blaffen(grapje). mijn hond blaft nooit,behalve met spelen en ravotten met andere honden.Daar ontkom je niet aan.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

hey,Floor en Fiefie mooie jack russel heb je zeg...mooie foto

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb zulke buren..die vinden dus dat een hond niet mag blaffen. Al een aantal keer dat ze voor de deur stonden en vonden "dat het nu echt te veel was". (dit was dan na hooguit 30 blafjes in 10 minuten...en dat was het dan voor de hele dag)

Taiko blaft als hij speelt, net zoals jij dus zegt dat jouw honden doen. EN wij vinden dat dat hoort, het is hun communicatiemiddel! Wij lachen, praten, (en hun kinderen schreeuwen) ook. Dus waarom mogen honden dan niet laten blijken dat ze iets leuk, eng, spannend, raar vinden? Nu moet ik er bij zeggen dat Taiko alleen blaft tijdens het spelen, dus niet als de deurbel gaat, als er iemand binnenkomt etcetc.

Maargoed, maak dat andere mensen die vinden dat honden niet horen te blaffen, maar eens duidelijk :(

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

oh....raar en hun kinderen mogen schreewen? en daar mag niet dan niets over zeggen,want ze hebben last van jou hond die es een keertje blaf met spelen?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

@ Mando en Lila

ER valt niet met hen te praten. Hun argument is dat zij 'gekozen hebben voor kinderen'. Tja, wij hebben gekozen voor een hond. Maar wat wij ook zeggen (want zij denken dat ze alleen mara las thebben van Taiko), het maakt niks uit. HEb al zelfs op het politiebureau met hen gezeten om erover te praten..kun je nagaan! Het is ikke,ikke, ikke bij hen en een hodn moet z'n bek houden.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

een keer een blaf vind ik niet erg, maar als er iemand langs loopt met hond vind ik het niet nodig dat mijn honden hier als een soort brandalarm op de schutting afrennen om eens keihard daar te staan blaffen. ik roep ze dan bij mij.

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

bericht boven is van mijn mama...ik mag ook niet hard schreeuwen van mijn papa en mama hoor, wel gewoon praten en lachen doen....maar overdreven schreeuwen mag ik niet..doe ik lekker wel eens,maar vinden mijn papa en mama en andere mensen dus niet leuk,want dan ga ik er hard doen, en dat vinden ze niet fijn doet zeer aan haar oortjes zegt mama dan hahaha.....ik mag net als Luna en Lila gewoon praten en spelen zo als het hoort....

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Gek he. Het is bijna nooit stil in Nederland, nergens. Je hoort namelijk bijna altijd wel geluid van het verkeer. De meeste geluiden die je hoort in het dagelijks leven worden veroorzaakt door mensen en hun machines. Maar als dieren ook geluid maken vindt men het al snel overlast. De verhoudingen zijn wel een beetje zoek hoor.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Judith. ik heb niet over dat soort blaffen he...dus normaal spelend blaffen of iets aangeven...die honden blaffen niet naar andere honden als ze wandelen of zo...wel netjes opgevoed...maar ze mogen geen enkel kick geven...geen enkel geluidje uit hun mond mag er komen...met spelen of wat dan ook...

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

" hey,Floor en Fiefie mooie jack russel heb je zeg...mooie foto "


dank je wel :-) jij hebt ook een lief jackie ;-)

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Kim & Taiko...jeetje wat een mensen zeg...verselijk om er naast te wonen...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

spelend blaffen.. dat doen die van mij eigenlijk niet..
dat is dan meer soort van gepiep, gegrom :-) dat laat ik natuurlijk gewoon toe, want zo laten ze aan elkaar ook weten hoe ver ze kunnen gaan.

als ze blaffen is het een wat hinderlijke blaf. masha is bijv. in het donker nogal een scheiterd.. als we dan honden tegenkomen gaat ze vreselijk tekeer(blaffen) gevolg is dan dat jayla denkt dat er iets fout is, dus die gaat ook blaffen en heeft dan soms zo'n wolven gehuil blaf.. erg hard!

ik probeer ze dan af te leiden.. zodat ze ermee stoppen.. maar dat is dus een ander geblaf dan dat jullie bedoelen.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

hey Lila blaft tegen de kat....oeps....hahah ze vind hem nog steeds eng....ze mag blaffen hoor...paar keer doet ze het dan...en houd ze op....

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Floor en Fiefie, dankje....zegt mando.....is zijn hondje....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

De hond mag helemaal niet, nooit, blaffen?

Dan moet zijzelf ook haar mond maar eens gaan dichthouden.....wat een sneu mens.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik woon in een hondenbuurt en als er 1 blaft, dan beginnen ze allemaal.

Bij mij mogen ze best even blaffen, maar op een gegeven moment moet het klaar zijn. De achterburen hebben 2 kleine hondjes en die blaffen letterlijk bijna de hele dag omdat ze buiten in de tuin zitten en laatst ben ik langs geweest dat ik het hinderlijk vindt omdat ik het dus ook in huis hoor van s óchtends vroeg tot een uurtje of 10 s avonds!

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Een hond die niet mag blaffen? Dan had ze beter niet aan een hond kunnen beginnen , want ja ..die blaffen soms.

Die van mij blaffen met spelen en als er iemand voor de deur staat die ze niet kennen .. En ik vind het prima , daar zijn het honden voor O-)

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Dobry...nee de hond mag dus helemaal niet blaffen, geen kick geven niets dus he..belachelijk vind ik het...en haar kinderen prodiceren lawaai...soms echt hinderlijk.is niet erg...zijn immers kinderen ..en zij zelf kan soms erg onredelijk zijn....is wel duidelijk dus...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet mogen blaffen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: eindelijk...carnibest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^