Een nieuwe Sheltie pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Allereerst wens ik je ontzettend veel geluk en plezier voor straks met de komst van je puppy.

Ik hoop dat je je realiseert dat je voor dit stamboom hondje een smak aan geld betaald. Jammer dat de fokker op de zwarte lijst staat. Want is alles dan nog zo zuiver???

Het is natuurlijk wat jij wilt, maar ik zou het wel vervelend vinden om een duur hondje te hebben, waarin het nog allemaal niet zo klopt. Het moet dan eigenlijk wel 100% safe zijn!!!

Ik vind het gewoon sneu voor je als je een hondje koopt, en je eigenlijk geconfronteerd wordt met het feit ze niet goed bekend staan. DAt verdien je niet!!! Wellicht dan kijken voor een ander hondje met een zuivere bekendheid.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Ik ben het eens met Wichita, ik vind het jammer dat je ondanks de waarschuwingen toch voor deze fokker gaat, maaaaar kan het ook wel begrijpen. Je hebt je hart nu al verloren aan dit pupje en ik weet dat het dan eigenlijk al te laat is om nog op je keuze terug te komen, zo werkt het nu eenmaal, dat is menselijk. Laten we met zn allen hopen dat je pupje gezond is en goed gesocialiseert, zodat je er een leuke en spontane sheltie aan krijgt!

Nu begint het aftellen.... spannend hoor! ;-)
Heb je alle leuke inkopen voor de pup al gedaan? Een bench, kleedje, speeltjes, kammertjes, riempje etc? Dat zijn de leuke dingen om de komende dagen nog even mee door te komen, haha O-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik snap jullie teleurstelling in mij helemaal hoor (A) maar ik laat je verder nog vanalles weten natuurlijk hoe het gaat en dergelijke!

Ik heb alle inkopen al gedaan haha (A) bench + kleedje (en 1 extra), een lekkere zachte mand, een balletje, knuffel, een piepding:P zon bijttouw, een kong? of hoe je dat zegt waar je snoepjes in kan doen, voer en drinkbakje, riempje, halsband, tuigje (wist niet wat beter was als ze klein zijn), beloningsnoepjes, kauwbotjes, kammen, borstels, shampoo ( vergeet ik nooit haha, ben kapster vandaar:P) naja en dat is eerst wel genoeg denk ik :P

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Zie geen tandenborstel op je lijstje staan, is toch ook wel echt een must bij de sheltie. En zeker bij jonkies om het aan te leren ;-)...
Verder ben je verder al een heel eind op weg volgens mij!

Als je trouwens nog vragen hebt... Je kunt altijd hier terecht hè!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ojaaaa, dat was het! ik was van de week nog in een dierenspeciaalzaak, en toen dacht ik nog "ik moest nog iets hebben, maar wat?" en dat was dus die tandenborstel, je hebt toch van die rubberendingen? wat is handiger dan? En hebben jullie in het begin zoals bij puppycursus een halsband of een tuigje gebruikt? weet trouwens ook niet wat toegestaan is waar wij heengaan, daar hebben we 15 sept introductie en dan gaat Yara mee :-D gezellig met de andere dogss spelen ahah!

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik heb zelf zo een gaasachtig ding van de dierenarts. Vind ik persoonlijk handiger dan de 'normale' tandenborstels omdat je deze gewoon om je vinger doet en dan poetst. Dit is voor de hond toch prettiger en gemakkelijker aan te leren.

Meeste hondenscholen adviseren een halsband maar ikzelf gebruik een tuig. Ik doe eigenlijk altijd wat mijn honden het lekkerste vinden. Meestal is dat een halsband maar onze chi Ashley trekt heel erg dus vandaar dat die een tuig heeft want die hangt zichzelf anders op ;-). En Eevee wou met 6wkn toen ze moest leren buiten lopen ook al geen halsband om dus die heeft al van kleins af aan hier een tuigje om. Haar broers en zus vonden een halsband geen probleem maar zij... Dus vandaar dat Eevee puppycursus e.d. allemaal met een tuig om heeft gedaan. Was geen probleem ook bij hondenscholen die eigenlijk een halsband als eis hadden! Zou dus gewoon doen wat Yara het lekkerste vindt en jij natuurlijk.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Pas trouwens wel op hè 15 september!
Eevee (en haar broer die wat langer bleef) is ook al met 9wkn gestart met puppycursus hoor dus dat is geen probleem. Maar zorg er dan wel voor dat ze verder niet met andere honden buiten die cursus speelt. Je weet immers nooit wat ze oploopt. Alleen socialiseren tijdens de cursus dus tot een week na de laatste enting.
En vergeet niet op te letten dat het een hondenschool is die aan 'positief opvoeden' doet hè. Dus geen slipkettingen e.d. (goede hondenschool verbied die dingen ook), geen straffen met de harde hand maar belonen en negeren als iets verkeerds gedaan wordt. Dat is de beste en ook enige juiste manier voor een Sheltie om opgevoed te worden anders zit je binnen de kortste keren met een panische, doodsbange Sheltie die alleen maar uit angst naar je luisterd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Jaaa dankje voor de tips! Deze hondenschool waar ik heenga daar zijn slipkettingen ook tenstrengste verboden! en doen ze alleen aan positief opvoeden! gelukkig (A) en iedereeen raad mij deze aaan bij mij in de buurt, ik heb trouwens ook 2 boeken gekocht 1tje over een puppy in huis, en 1 met 100 oefeningen wat je een hond kan leren zeg maar. Jaaa indd over die 9 week had ik gelezen indd, dus ik ben dan nog wel lekker even voorzichtig en dan dat weekje erna of daaarna kan ze haar gang gaan.

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

jammer dat je toch voor dit pupje gaat ondanks de waarschuwingen!

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Nee pas een week na de laatste enting kan ze helemaal haar gang gaan dus dat is met 13wkn. Met 12wkn moet ze namelijk ook nog een enting en een week daarna pas werkt die volledig.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ojaa,sorry ik onthoud niet alles haha:P maar dan kan je wel gewoon puppycursus toch? want bij onze puppyschool moet je het entingboekje meenemen zeg maar, en dan moeten ze de eerste inenting gehad hebben. dacht ik zo :P nog even nalezen ahha! http://www.hondenschool.in/link_hondenschool.php?nummer=32 dat is de website van de hondenschool waar we heengaan :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ja je kan gewoon op cursus hoor. Is ook alleen maar goed!
Je moet alleen wel verder nog tot 13wkn lang andere honden vermijden. Dus niet uitlaten bij uitlaatplaatsen, nog niet laten spelen met allerlei honden op straat en ook oppassen met hondenpoep en dat soort dingen.
Tijdens cursus is dan een uitzondering maar voor de rest zou ik wachten tot de pup 3mnd oud is.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

De hondenschool ziet er zo op het eerste oog goed uit trouwens...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Okee dan doen we dat even ;D Jaaa het ziet er indd goed uit, en de meeste mensen hier in de omgeving zijn daar ook heengegaan en zijn heel erg positief erover! Dus dat word hem ook, we hadden al even gebeld en we mochten de 15e even langskomen mits ze de enting had gehad :-) Dus dat gaat helemaal goed komen dacht ik zo! En we gaan de 12e waarschijnlijk even langs de dierenarts voor de 2e enting en een algehele controle, gewoon even voor de zekerheid haha!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik snap dat je toch voor het pupje gaat. Je wordt toch verliefd en wilt hem niet achterlaten. Maar toch jammer. Welke testen zijn er nu gedaan?

Je neemt een groot risico. Ik vind de NSV veel te mild, en zou bij een groot deel van de fokkers die er bij aangesloten zijn geeneens een pup willen kopen, laat staan bij een fokker die zij niet goed vinden...

Met je aankoop steun je dan hoogstwaarschijnlijk toch foute fokpraktijken en dat vind ik erg jammer.

honden page profiel Annemie en BenjiAnnemie en Benji 3 doggies

honden foto van Annemie en Benji

ik ben het met bepaalde mails hierboven eens,maar dat wil toch niet zeggen dat zij zich nu schuldig moeten voelen dat ze er toch voor gaan en dat hun hondje misschien niet gezond zal zijn,wie weet valt het heel goed mee en hebben zij geluk,allè dat ik hoop ik toch voor hen.Dus laat ze aub er gewoon van genieten en geef ze alleen goede advies zodat ze zeker van alles op de hoogte kunnen zijn en het moet toch niet iedere keer negatief aflopen hè!
Dus Wendy,geniet er maar van en probeer als je kan heel goed geinformeerd te worden door mensen die hier alles heel goed van af weten en volg hen raad maar op,en daar bedoel ik bv je dierenarts mee en mensen die voor deze situatie bekwaam zijn en er heel veel van weten,ook de gezondheid van je hondje enzo meer....laat yara maar heel goed keuren en nazien door gespecialiseerde artsen,okè!

Heel veel plezier en succes met yara, :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat ik verliefd geworden ben :-D :-D :-D

Ik heb een nieuwe foto van onze Yara! ik wil hem als profielfoto doen, maar het lukt niet, misschien de foto te groot? ik zal is even kijken (A) hij staat al wel in mn fotoboek! dus kijken maar! :-D

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

ooooh kei mooie profielfoto heb je nu zo schattig :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waaauww, het is gelukt! goh wat een lekkerding toch O-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

schattig hè
'k word even 5 jaar teruggekatapulteerd in de tijd ;-)

Ik ben welgeteld 2x naar een hondenschool geweest met Charlie.
1 keer in de ene school (die deden direct voedselweigeren, tik op zijn snuit, dacht dat ik een beroerte kreeg O-) ) en de andere school heb ik het na 15 minuten voor bekeken gehouden, wat een stress zeg, dat was niet te doen voor dat beestje. :'(
Goed uitkijken hoor, shelties zijn zeer gevoelig, maar dat zal je wellicht wel weten hè. ;-)

Nina. (Gast)

Hallo, ik heb de reacties gelezen, en oma en ik zoeken een sheltie pup het liefst niet al te duur en het liefst een teefje. Wendy, ik wou vragen of je mij kennelnaam enzo kunt geven waar jij jou Sheltie pup hebt gekocht. Met Vriendelijke Groet, Nina.

Nina (Gast)

Mag ik de kennelnaam weten??
M.v.g. Nina.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ja zeker, alleen onthoud wel dat deze niet goed staat aangeschreven.
En goedkoop was ze zeker ook niet ;-)
Ik zal even voor je zoeken.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijadas home moet je even intypen bij Google ;-)

honden page profiel lisanne buijnsterslisanne buijnsters

honden foto van lisanne buijnsters

wat een leuke pup en wat een mooie naam ;-)

Mark (Gast)

Hoi wendy, gezien alle raad hierboven, wat is nu uiteindelijk je ervaring met de fokker?

Mark (Gast)

" Ja zeker, alleen onthoud wel dat deze niet goed staat aangeschreven.
En goedkoop was ze zeker ook niet ;-)
Ik zal even voor je zoeken. "

Wat vond je er nu zelf van?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Ja zeker, alleen onthoud wel dat deze niet goed staat aangeschreven.
En goedkoop was ze zeker ook niet ;-)
Ik zal even voor je zoeken. "


Ben eigenlijk wel benieuwd waarom deze kennel niet goed staat aangeschreven.
Ze testen op hele belangrijke dingen zelfs op DM.
Ik kan dit alleen maar een hele goede verantwoorde fokker noemen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nou ik heb helemaal nergens geen last van gehad! Met yara gaat het ook super goed! Helemaal gezond en lekker actief! Ze is een hele mooie hond en heb regelmatig complimenten gekregen over haar vacht e.d :-) ze is nu alweer ouder dan een jaar dus gaat snel. Heb gehoord van de sheltie vereniging dat ze niet goed staat aangeschreven maar ik heb niks fouts ontdekt.

honden page profiel Joey BeerJoey Beer

honden foto van Joey Beer

Hi, wij hebben sinds een maand ook n pup bij haar vandaan. Een witte herder. Helemaal gezond en super lief puppy. Ze is niet scheutig met het geven van informatie op papier. Maar toch twijfelde ik niet aan haar. Ik ben heel benieuwd hoe het nu gaat met jou inmiddels volgroeide pup. Want door de berichtgevingen hier krijg ik er toch een klein beetje naar gevoel van...

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Boomer pup gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^